DSK Bank сграда
Събития

Участие на Банка ДСК в онлайн конференция, посветена на енергетиката

Стефан Шилигарски, ръководител отдел „Специализирано и структурно финансиране“ в Банка ДСК, се включи в онлайн конференция посветена на енергетиката на тема „Зелената сделка: Пътят на Република Корея и Република България към ниско- въглеродна и зелена икономика“ и представи Банка ДСК като доверен финансов партньор в осъществяването на този преход.

Събитието бе организирано от посолството на Република Корея в България и Атлантическият клуб в страната.

Сред участниците на събитието бяха Негово Превъзходителство Jeong Jinkyu, посланик на Република България в Корея, г-н Валентин Николов, председател на Комисия по Енергетика в Народното събрание на Република България, доц. Иван Иванов, председател на Комисията за Енергийно и водно регулиране.

Някои от ключовите теми, предтсавени на конференцията бяха „Предизвикателства за постепенното премахване на въглищата в Корея и България“, „Диверсификация на енергийните източници в Корея и България“, „Водородът - ключов стълб за енергийния преход - възможно сътрудничество между Корея и България“.  Обсъдени бяха съвременните предизвикателствата пред енергетиката и стъпките в сътрудничеството между Корея и България в посока развиване на зелени икономики.  

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon