новини
Новини и уведомления
News image

“ДСК Баланс” с най-висока доходност от януари

Александра ГЕОРГИЕВА
Договорният фонд "ДСК Баланс" реализира най-висока доходност от началото на годината сред взаимните фондове у нас. Това съобщиха от управляващото дружество "ДСК Управление на активи", оглавявано от Петко Кръстев вчера.
Доходността, реализирана от инвестиционната схема от 1 януари до 8 юни 2006 г. възлиза на 7,52%, сочат данните от ежедневните котировки на дяловете на фонда. Така той измества от водещата позиция инвестиционното дружество от отворен тип "Капман Капитал", което беше на първо място по този показател към края на миналата седмица.
Изненадващото е, че "ДСК Баланс", който следва балансирана инвестиционна политика, е водач по постигната доходност от началото на годината сред всички фондове, дори и агресивните. С близо 40% от портфейла си, вложени в акции, инвестиционната схема измества от лидерското място взаимни фондове с много по-голям дял на активите, инвестирани в акции.
От началото на годината до сега "ДСК Баланс" е реализирал и над 200% ръст на привлечените от него средства. От около 708 600 лв. към края на 2005 г., в момента активите на инвестиционната схема достигат близо 1,5 млн. лв.
Договорният фонд започна публични продажби на дяловете си в началото на декември миналата година, като само за 6 месеца на пазара той успя да достигне 14,75% доходност. Освен него, "ДСК Управление на активи" организира дейността на още два договорни фонда - консервативният "ДСК Стандарт" и високодоходният "ДСК Растеж". Първата схема се появи на пазара заедно с "ДСК Баланс", в началото на декември, а втората продава дялове от март тази година.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon