новини

Архив новини, стр. 11

  • Българска следа в успеха на най-голямата унгарска банка - в. Пари

    Благодарение на инвестициите на OTP Bаnk в Източна Европа най-голямата унгарска банка е увеличила приходите си с 10.2% за деветмесечието в сравнение със 7.3%, регистрирани година по-рано.
    Добрите финансови показатели на OTP са благодарение на инвестицията й в България - Банка ДСК, заради което и Виолина Маринова, изпълнителен директор на ДСК, получи от унгарците в началото на месеца приз за най-успешното дружество на OTP.
    За третото тримесечие най-големият унгарски трезор отчете близо 5% спад на печалбата. Въпреки това обаче анализаторите на Bloomberg препоръчват покупката на акции на банката заради мащабното й навлизане в Източна Европа.

    Прочети повече
  • Между играчите в банковия сектор зее пропаст- в. Банкер


    Стремителен ръст и жестока конкуренция - това са двете най-важни характеристики в развитието на банковата система у нас за изминалата една година. Едва ли има сектор в страната (освен може би строителството), който би се похвалил, че за една година активите му са се увеличили с близо 38 процента. През септември 2004 г. общото балансово число на банките е било 21.55 млрд. лв., а 12 месеца по-късно - 29.71 млрд. лева.
    Едва ли е изненада фактът, че паралелно с това нарастване се увеличава и пропастта между десетте банки с най-големи активи и останалите кредитни институции. В края на септември 2004 г. въпросните десет банки - „Банка ДСК", БУЛБАНК, ОББ, „Райфайзенбанк (България)", „Ейч Ви Би Банк Биохим", Първа инвестиционна банка, Пощенска банка, СИБАНК, SG ЕКСПРЕСБАНК и „ДЗИ БАНК", са имали активи за общо 15.

    Прочети повече
  • Банка ДСК има нов сайт с подобрена комуникативност и навигация - в. Пари

    Новата Интернет страница на банката, чийто гл. изп. директор е Виолина
    Маринова, е издържана в новата корпоративна идентичност на всички дружества на OTP Bank, която предстои да бъде въведена. Идентифицирането на група, към която принадлежи клиентът, улеснява търсенето на дадена група от услуги или предоставяни продукти. "Тийн финанси” например е специална секция, която съдържа информация за продукти, предназначени за млади потребители. На страницата е даден телефон за връзка 0700 10 375 с Call center, който е на разположение на клиентите.

    Прочети повече
  • Новият сайт на Банка ДСК дава пълна информация - в. КЕШ

    Банка ДСК има нов сайт с подобрена комуникативност и навигация. Унифицираното структуриране на продуктите и услугите при групите потребители, както и поддържането на пълен списък на продуктите на финансовата институция, прави информационната архитектура логична и достъпна. На страницата е даден телефон за връзка (0700 10 375) с Call center - контактен и консултативен център на Банка ДСК, който е на разположение на клиентите 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

    Прочети повече
  • Смениха директора на Банка ДСК в пернишкия клон - в. Струма

    Нов директор има пернишкият клон на Банка ДСК. На мястото на досегашния шеф на касата Любомир Матеев е назначен заместникът му Валери Минев. Той ще изпълнява временно длъжността до обявяването на конкурс за нея. Минев работи в пернишкия клон на ДСК от 2001 г. и е запознат в детайли с дейността на кредитната институция, така че не му е нужно време да се адаптира, твърдят колегите му. Според вътрешна информация от касата бившият вече директор Любомир Матеев продължава да работи в банковия сектор.

    Прочети повече
  • Конкуренцията в кредитирането се ожесточава - в. Банкер

    Разширяването на кредитния периметър се превърна във фикс идея за мениджърите на повечето банки в България през 2005 година. На експанзивната кредитна политика обаче се отдадоха най-вече големите кредитни институции, които сложиха акцента върху заемите за граждани. Веднага след като първите мерки на БНБ за ограничаване на заемите влязоха в сила (от началото на април) на пазара се разрази истинска война, която достигна своя апогей в края на лятото и началото на есента. Вестник „БАНКЕРЪ" я нарече „Войната на лихвите", защото в стремежа си да привлекат колкото се може повече клиенти банките влязоха в луда надпревара да предлагат все по-ниски и по-ниски лихви по ипотечните заеми.

    Прочети повече
  • Банките обещаха да продават честно кредит - в. Марица Хасково

    От седми декември банките ще продават кредитите си с „етикет"! И както подобава на всеки етикет, там ще е изписана цената му. Тоест, колко точно ще платите за удоволствието да теглите банков заем. Двайсет и три трезора от общо трийсет и четири сложиха парафа си под джентълменско споразумение за прозрачно и коректно рекламиране на потребителските заеми. В това число влизат сумите от 400 лв. до 40 000 лв. Документът, подписан на пети ноември, има задължителен характер. Нещо повече, нашето споразумението изпреварва не само проектокодекса на Закона за потребителското кредитиране, който се очаква да влезе в сила от Нова година, а дори европейската директива за потребителското к_р едитиране 87/102/ЕЕС, уточни главният регионален мениджър на Банка ДСК Захари Алипиев.

    Прочети повече
  • Секторните водачи в кредитирането се утвърдиха, промените ще са трудни - в. КЕШ

    В първото полугодие на 2005 г. не се наблюдават сериозни размествания сред челниците във водещите сегменти на кредитния пазар, въпреки че има и вътрешни размествания в групите на водачите в отделните сектори.
    А това е сигурен знак, че в класацията "Кой кой е?" на пазара за финансови услуги засега поне - и преди очакваното обединяване в една мегаструктура на Булбанк, "Биохим" и Хебросбанк, няма да има нови лица. А какво по-ярко доказателство за това, че първите признаци на толкова дългоочакваната зрелост вече са налице и ще сме свидетели как реалностите на пазара формират и поведение в потребителите на финансови услуги. Поведение и начин на избор, близки до аналозите, присъщи на най-развитите общества, давещи се в най-разнообразни банкови услуги.

    Прочети повече
  • Финансово изложение в НДК събира над 30 компании – в. Дневник

    Над 30 компании - банки, застрахователни и инвестиционни дружества, инвестиционни посредници, лизингови компании и пенсионни фондове ще вземат участие в първото национално финансово изложение "Финанси за всеки", което ще се проведе от 1 до 3 декември в НДК. Идеята на организаторите от Българския инвестиционен форум е да съберат на едно място и за кратко време разнообразни финансови услуги, като по този начин потребителите получат възможността да сравнят услугите, предлагани от различните финансови институции.  В рамките на конферентната програма представители на ОББ ще разгледат възможностите за сътрудничество с агенции за недвижими имоти и строителни компании.

    Прочети повече
  • Отпускат ли се кредити за газификация? - в. Нощен Труд

    Отговарят от Контактния и консултативен център на Банка ДСК

    Прочети повече
  • Нова асоциация ще се бори с картовите измами - в. Банкер

    Нарочна банкова асоциация ще се занимава с проучване, анализ и изготвяне на предложения за предотвратяване на измамите с дебитни и кредитни карти. Тя бе учредена на 23 ноември 2005-а по инициатива на двадесет български банки. Новото юридическо лице с идеална цел се казва „Българска асоциация за сигурност при картовите разплащания" (БАСКР) и е правоприемник на създадения през 2001 г. Национален комитет срещу измамите с дебитни и кредитни карти, известен още под името „Български Фрод форум".В новата асоциация, чиято регистрация предстои да излезе в „Държавен вестник", членуват и международните картови организации „Виза Интер-нешънъл" и „Американ Експрес".

    Прочети повече
  • Студентски кредити от 500 до 200 000 лв. - в. Монитор

    Бащата на студентското кредитиране у нас - подуправителят на БНБ Димитър Костов.  Тези студенти, които искат да подпомогнат финансово периода на обучението си, могат да изтеглят заем от банка в размер от 500 до 20 000 лв. за обучение у нас и до 100 000 евро за следване в чужбина, показва проучване на "Монитор". Преимуществото на тези кредити е, че изплащането им започва след дипломирането на студента.  Банките предоставят гратисен период за връщането на сумата от 6 месеца до 1 година след завършване на образованието. Срокът за погасяване на заема е от 5 до 10 години, като за студентите по медицина и стоматология HVB Bank Biohim предлага кредити на изплащане до 12 г.

    Прочети повече
  • И ДСК предложи фондове за управление на спестявания - в. Телеграф

    И ДСК излиза на пазара на управляващите дружества в България, след като от първи декември започва публичното предлагане на дялове в двата договорни фонда "ДСК Баланс" и "ДСК Стандарт".  Те ще дадат възможност на гражданите и институционалните инвеститори да получат по-висока доходност от банковите лихви по депозитите посредством закупуване на дялове в двата фонда и управлението им от Управляващо дружество "ДСК Управление на активи" АД.  Фонд "ДСК Баланс" е договорен фонд от балансиран тип, чиято стратегия предвижда 20 до 40 процента от средствата да се инвестират в акции на дружества, търгувани на Българската фондова борса, а останалите в дългови инструменти, като корпоративни и ипотечни облигации и държавни ценни книжа.

    Прочети повече
  • Банковите разплащания, или как да избягаш от опашките за ток и парно - в. Капитал

    Различните нови начини на плащане на сметките за ток, вода, телефон имат с какво да заинтересуват клиентите на банките, особено ако любимото занимание на абоната не е да чака на опашки пред поредната каса или му се е случвало да му спрат и тока, и мобилния телефон, докато е на почивка. Или пък ако излизането в работно време за плащане на поредната сметка е проблем. Още повече - новите алтернативи за плащане на комуналните сметки по банков път дава възможност и за ползване на кредит. Клиентите на банките могат да избират най-общо между пет начина да си спестят чакането по опашки за плащане на ток, парно, телефон, мобилен телефон и кабелна телевизия.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска дялове от два фонда - в. Сега

    От началото на декември Банка ДСК предлага дялове от двата договорни фонда на "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс". Това съобщи вчера Петко Кръстев, директор на Дружество "ДСК Управление на активи". Договорните фондове продават и изкупуват обратно своите дялове по цена, базирана на стойността на активите им. Новото в тях е, че при подаване на поръчка за обратно изкупуване, клиентите ще получават между 70 и 100% от нейната стойност. Незабавното изплащане не е свързано с намаляване на дохода, уточни Кръстев. "ДСК Стандарт" е консервативен фонд и нискорисков фонд с очаквана доходност като тази на банков депозит. "ДСК Баланс" е с доходност, по-висока от тази от банковите депозити. 

    Прочети повече
  • ДСК пуска фондове с незабавна ликвидност - в. Дневник

    Публичното предлагане на договорните фондове "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс", организирани от управляващото дружество "ДСК Управление на активи", ще започне на 1 декември, обяви на пресконференция Петко Кръстев, изпълнителен директор на дружеството. Дялове и от двата фонда ще бъдат продавани и изкупувани в някои от клоновете на Банка ДСК. "ДСК Стандарт" е от консервативен тип и се предвижда активите на фонда да бъдат инвестирани основно в дългови ценни книжа - държавни ценни книжа, корпоративни, общински и ипотечни облигации и инструменти на паричния пазар. "ДСК Баланс" е от балансиран тип.  Част от активите на фонда ще се влагат в акции, а други - в дългови книжа.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon