dskbank team

За нас

Банка ДСК е собственост на унгарската Банка ОТП – банката-майка на Група ОТП, най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария и регионален лидер на пазара в Централна и Югоизточна Европа.Нашите постижения

Имаме привилегията да обслужваме над
2,6 млн. 
клиенти
Обслужваме над
30 000
души на ден в нашата клонова мрежа

банкови карти - Банка ДСК
Обработваме
112
разплащания с карта всяка минута
Издадохме над
2,0 млн.
активни банкови карти013

Управление

Виж повече

016

Документи

Виж повече

История на Банка ДСКАкценти за Банка ДСК

Акценти в 72 години

  • Създадена през 1951 г. като Държавна Спестовна Каса – единствената депозитна и кредитна институция за банкиране на дребно.

  • Преобразувана в търговска банка на 30.04.1998 г.

  • През октомври 2003 г. става еднолична собственост на унгарската Банка ОТП.

  • На 1 май 2020 г.  SG Експресбанк се слива с Банка ДСК.

  • През 2021 г. стартира стратегическа програма за дигитализация - за създаване и предлагане на продукти на новото - дигитално поколение.

  • От 2022 г. нататък започва нова ера на клиентско изживяване и лидерство в ефективността.

Банка ДСК и Група ОТП

Група ОТП предлага висококачествени финансови решения на повече от 18 милиона клиенти в единадесет страни, използвайки клонова мрежа от близо 1 500 офиса, широка ATM мрежа и иновативни дигитални канали. Банка ОТП присъства в България от 2003 г., като финансовите ѝ резултати през годините утвърждават устойчивото й развитие.

Традиционен лидер в банкирането на дребно, Банка ДСК заема водещи позиции и в частното и корпоративно банкиране. Тя е финансовата институция с най-голям брой клиенти, лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги и сред най-предпочитаните от студентите в страната работодатели.

OTP Group и покритието в света
OTP Group и покритието в света

Като модерна компания с дългосрочна стратегия за развитие и мащабна дигитална трансформация на бизнеса си, банката инвестира в развитието на иновативни офиси, модерни продукти и персонализирани решения за своите клиенти.

Това е и нейната стратегическа цел – да осигурява изключително клиентско изживяване, както и да демонстрира своята отговорност към обществото чрез значимата си роля за устойчивостта и стабилността на българската банкова система.

Разрастване в България

В началото на 2019 г. Банка ДСК финализира сделката по придобиването на Societe Generale Експресбанк и дъщерните ѝ дружества в България.

След фактическото сливане на двете банки на 4 май 2020 г. новата обединена банкова група се доближи до челната позиция по размер активи и се превърна в лидер по размер на депозити и кредитен портфейл, като разполага с най-голямата клонова и банкоматна мрежа, и иновативни канали за банкиране.

OTP Group и покритието в света
OTP Group и покритието в света

Дигитализация в банковите процеси

Банка ДСК трансформира и дигитализира бизнес операциите си, поддържайки и усъвършенствайки технологична инфраструктура, която отговаря на най-високи и модерни стандарти и механизми за банкова защита и сигурност.

Институцията предлага надеждно и удобно обслужване чрез модерни дигитални канали, както и офлайн – в местата на продажба, предоставяйки персонализирани клиентски решения според конкретните потребности и предпочитания.

Иновативни канали и високотехнологични решения

Банка ДСК разполага с високотехнологични офиси. Платформите за електронно и мобилно банкиране на Банка ДСК - ДСК Директ и DSK Smart, както и приложението за подписване на преводи и документи онлайн DSK mToken, се превръщат във все по-предпочитани канали за онлайн банкиране. С тях потребителите имат бърз, лесен и удобен достъп до наличност и движения по сметки, извършване на преводи, промяна на лимити по дебитни карти, създаване на виртуална карта, заявяване на кредитни продукти, плащане на битови сметки и редица други.

OTP Group и покритието в света

Последни новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon