empty image

Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

Планетата ни няма срок на годност

Банка ДСК и Mastercard продължават заедно да подкрепят каузата за защита на биоразнообразието. Очаквай завръщането на DSK Mastercard Wildlife Impact с обновен дизайн СКОРО.Срокът на банковите карти изтича. Времето на дивите животни – не бива.
Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact е първата по рода си карта в България и Европа, с която Банка ДСК като партньор на Mastercard се включва в Програмата за опазване на дивите животни на организацията Conservation International. До 2030 г. този проект ще обхване приоритетни територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

Дебитните карти DSK Mastercard Wildlife Impact са предназначени да дадат на хората начин да се включат в опазването на дивите животни и техните местообитания. Датата на изтичане на картата отразява потенциалната дата на изчезване на съответния критично застрашен вид, а самата тя е изработена от 85.5% рециклиран и рециклируем материал.


Природата не се нуждае от хората. Хората се нуждаят от природата.

През последните 50 години различни популации на диви животни са намалели с повече от 60 процента. Оцеляването на всеки вид е важно за всички нас. Заедно трябва да спрем вредните практики и да създадем нов модел на развитие, изграден върху опазването на дивите животни и фокусиран върху бъдещето на нашата дива природа.
1 милион

милион растителни и животински видове са застрашени от изчезване

 

68% спад

средно в различните популации на гръбначни животни за периода 1970–2016

 

Какво е дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact?

  • Картата е направена от рециклиран и рециклируем материал;

  • Дава възможност на притежателя си да допринесе за опазването и възстановяването на местообитанията на над 2 000 критично застрашени вида;

  • Дизайнът на картата през 2022 г. е в два варианта – с африкански горски слон или с черно-бял гривест лемур, през 2023 г. DSK Mastercard Wildlife Impact ще се предлага с нова визия

  • Срокът ѝ на валидност съвпада с датата, към която за съжаление се очаква да изчезне и последният представител на съответния вид;


Не е късно да помогнем за опазване на техните хабитати

Lemur

Черно-бял гривест лемур


Черно-белият гривест лемур е един от двата вида гривести лемури, представители на семейство Лемурови. Черно-белият гривест лемур е ендемичен вид за остров Мадагаскар. Тези плодояди са известни като най-големите опрашители в света, но популацията им е намаляла с 80% през последните 20 години – еквивалентно на изчезването на цели три поколения.

 

Elephant

Африкански горски слон


Африканският горски слон е един от двата вида африкански слонове, заедно с африканския саванен слон. Африканският горски слон обитава екваториалните гори на Централна и отчасти западна Африка. За разлика от саванния африкански слон, той живее в най-гъстите части на джунглите. Тези изключително интелигентни животни са загубили 86% от популацията си през последните 31 години заради бракониерство и обезлесяване.


Защо опазването на дивата природа е толкова важно?

Всеки ден дивата природа е застрашена от загуба на местообитания, замърсяване, изменение на климата, бракониерство и търговия с диви животни.

 data-sf-ec-immutable=

> 50% от световния БВП


Повече от половината от общия брутен вътрешен продукт (БВП) в света е умерено или силно зависим от природата и нейните блага.


120 милиарда долара принос към световния БВП

120 милиарда долара принос към световния БВП

През 2018 г. туризмът в дивата природа е допринеъл с 120,1 милиарда долара към глобалния БВП, според проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм.

75% от културите по света

75% от културите по света

Три от всеки четири селскостопански култури разчитат на животни и насекоми, за да бъдат опрашени. Ако опрашителите намалеят, хранителни продукти на стойност милиарди долари могат да бъдат изложени на риск.

Здрава екосистема = здрави хора

Здрава екосистема = здрави хора

70% от новопоявяващите се вирусни заболявания са възникнали, като са се разпространили от животни към хора. Предаването им се ускорява заради глобалната търговия с диви животни и обезлесяването.      За Conservation International

Опазване и възстановяване на местообитанията на дивите животни по целия свят

Conservation International е международна организация, която с помощта на науката и работата на терен се бори да съхрани богатствата на природата. Екипите на организацията и техните партньори като Mastercard и Банка ДСК търсят иновативни решения и инвестират в преодоляване на климатичните промени и подпомагане на хабитати в риск в над 30 държави по света. Повече за организацията виж тук.

Можеш да променяш лимитите по картата си безплатно по всяко време чрез профила си в мобилното приложение DSK Smart или през ДСК Директ. Услугата е достъпна и в офис на Банка ДСК, като в този случай за нея се прилага такса съгласно действащата Tарифа на банката .

ЛИМИТИ ЗА ТРАНСАКЦИИ

Лимити по Общи условия

Максимална стойност
за договаряне на индивидуални лимити

24–часов лимит за теглене на суми в брой

1 000 
лева/валутна равностойност

9 775
лева/валутна равностойност

Лимит на трансакция за услугата „кеш бек” в България

50 лева/валутна равностойност

-

24-часов лимит за плащане при търговец

3 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойност

Общ 24–часов лимит

3 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойностДруги продукти

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon