Интервюта
Анелия Томова - Банка-ДСК

Анелия Томова: Работата като призвание


Днес ви срещаме с Анелия Томова – част от дирекция „Бизнес развитие“. Заедно с екипа си Анелия работи активно върху изграждането на умения у колегите от фронт офис. Освен със стандартни обучения, тя и екипът ѝ се опитват да помагат с личен пример, бърза реакция при възникнали казуси, да стимулират и подтикват колегите към постигане на цели и разбира се, да ги зареждат с позитивизъм. А още интересни подробности за нея прочетете в следващите редове:

Представи се накратко. Коя е Анелия Томова?

Казвам се Анелия и определям себе си като щастлив, общителен, честен, упорит и организиран човек. За мен е жизнено важно да съм сред хора (представете си колко ми е трудна последната година на изолация) - да комуникираме, да дебатираме, да се убеждаваме с аргументи, да се забавляваме. Доверието между хората за мен е ключово и е гаранция за успешно изпълнение на целта. Харесва ми да получавам искрено признание за добре свършената работа и своевременни насоки в кризисни ситуации, за да избегна риска от провал. Емоционално спокойна се чувствам най-вече, когато имам сигурността на семейния уют и споделените моменти с любимите ми хора.

Анелия Томова - Човешки ресурси

Длъжност
Ръководител отдел „Подпомагане на продажбите и изграждане на умения“.

Обичаш ли работата си?
Да, да, да! Три пъти да, защото имам шанса да работя това, което харесвам, работя с висококвалифицирани колеги, с които постигаме резултати и признание 

Колегите те мислят за ...
Мотиватор, казвали са ми го вече няколко пъти хора от екипа. Това истински ме радва и ме кара да се вълнувам и в същото време е отговорност, защото изисква винаги да си в топ форма и нямаш право да разочароваш хората около себе си.

А ти какво мислиш за колегите?
Обичам ги! Имам невероятния късмет да работя с ярки, запомнящи се, динамични фигури, всеки уникален сам по себе си, със специфични умения и отдаден на работата ни. Заедно с екипа в дирекция „Бизнес развитие“ се развиваме и надграждаме като професионалисти през последните 3 години и се превърнахме в посланици на иновациите. Има голямо доверие между нас и разчитаме много един на друг.

Защо реши да се включиш в новата комуникационна кампания за HR проектите на банката?
Вярвам в подобен тип активности, насочени към всички служители, които ни влияят емоционално и ни карат да се чувстваме съпричастни към общи каузи на банката. Особено ми е приятно, че представям именно ценността Екипност, защото едно от твърденията, в които вярвам, е, че сам човек може да тича бързо, но в екип винаги се стига по-далеч, дори можеш да надскочиш първоначално поставената цел.

Сподели ни любимите си три неща.
Нови проекти и предизвикателствата в личен и работен аспект, защото всяко начинание само по себе си е проект;
Да карам колело;
Да играя тенис.

Банка ДСК за теб е?
Възможност, експертиза, иновация, среща с прекрасни и усмихнати хора. 

Какво би казал на всеки, който иска да кандидатства за работа в Банка ДСК?
Да не се колебае, а да подава CV. Банка ДСК дава уникален шанс да срещнеш на едно място опита и стабилността на сериозни експерти, както и хъса и нетърпението за иновация, автоматизация, дигитализация, идващи от по-младите колеги.

Как виждаш банката след 5 години?
Отново на лидерското място на пазара, с ефективни процеси, атрактивни продукти, силен и борбен екип от професионалисти.

Още интервюта

Свържете се с екип „ПР и комуникации”