Интервюта
Боян 1

Страстта към технологиите и любопитството към света


Представяме ви Боян Балев – любопитен, млад системен архитект, който задава много въпроси. Той се занимава с кодове и мрежи или иначе казано се грижи за проектирането на системите в Банка ДСК и тяхното правилно изпълнение.

1.    Опиши се с няколко изречения
Аз съм любопитен човек със страст към технологиите, видео игрите, пътуванията и екстремните изживявания, с по-малко опит, но с огромно желание за развитие, което ме доведе до сегашната ми позиция. В свободното си време се занимавам със скално катерене. Чрез него поддържам добра физическа форма и се надявам да преборя страха си от височини. Друга екстремна моя страст са моторите. Обичам да пропътувам дълги разстояния на две колела, както и да се състезавам на затворени писти.

 Боян 3_ed      Боян 2)_ed    


2.    В какво се крие балансът между работата и личния живот?

За мен балансът се крие в планирането и управлението на времето - да успееш да свършиш всичко навреме, да не се затрупваш с прекалено много задачи и да не правиш компромиси с важните за теб неща. Най-трудното, когато обичаш работата си, е да спреш да мислиш за нея в моментите, в които имаш други задължения и дойде време за почивка.
Успявам да се откъсна от работа, но да остана свързан с технологиите, като експериментирам с различни джаджи. В момента използвам мини-компютър raspberry pi, с който се опитвам да управлявам отдалечено и да автоматизирам всичката техника у дома - телевизора, климатика, осветлението. Харесва ми как новите технологии, когато се използват правилно, могат да направят живота ни много по-лесен и да ни спестят време.
Планирайки пътувания за мен или приятели, също ме кара да не мисля за работа. Отдава ми се да намирам изгодни оферти за билети, както и интересни дестинации, които си заслужава да се посетят.

3.    Кога започна да пишеш твоята история в Банка ДСК?
Започнах да пиша своята история в Банка ДСК само преди няколко месеца при сливането ѝ с Експресбанк. Иначе моята кариера започна в Експресбанк, веднага след завършването ми в чужбина. Още през втората година от следването ми бях решил, че България е мястото, където искам да преследвам мечтите си и да градя кариерата си и мисля, че това е едно от най-добрите решения, които съм взимал. Началото беше много предизвикателно, особено първите 6 месеца, но имах късмета да попадна в екип от най-добрите експерти в областта, от които да се уча и да трупам знания и опит.

4.    Кога чувстваш удовлетворение?
Чувствам се удовлетворен, когато съм бил изправен пред голям проблем или предизвикателство и съм успявал да намеря решение. Когато виждам, че система, върху която съм отделил толкова много време, най-накрая започне да се използва и усещам, че с работата си съм допринесъл за по-добрата работа на екипа.  

5.    Кои са силните ти страни?
Никога не се отказвам. Любопитен съм и не се страхувам да задавам въпроси.

6.    Какво ти носи работата в Банка ДСК?
Работата в банката ми носи много предизвикателства, но с тях респективно получавам и много знания. Развивам се не само в професионален, но и в личностен план. А това ме кара да се чувствам пълноценен и да вървя напред.

Още интервюта

Свържете се с екип „ПР и комуникации”