новини
Интервюта
Ivan Georgiev

Управлението на човешките ресурси – на работа и у дома


Представете се. Кой е Иван Георгиев на работното си място?

Аз съм част от екипа на управление „Човешки ресурси“. Работя в банката повече от 25 години. Преминах през различни позиции в клонова мрежа и централно управление. Това ми даде възможност да натрупам знания и умения от практиката, които са незаменим помощник в сегашната ми работа, и при работата в екип с много колеги. В момента ръководя звеното, което се занимава основно с експертна и аналитична обработка на информация в областта на управлението на човешките ресурси в банката.

На какво посвещаваш свободното си време?

Основно на децата ми. Баща съм на три невероятни деца – две момчета на 6 г. и на 16 г. и едно момиче на 14 г. години. С голямо удоволствие им посвещавам всяка свободна минута. Времето със семейството ми ме мотивира, че всички предизвикателства и трудности, през които минавам, наистина си струват.

Активна личност съм и се старая да спортувам често. През годините съм практикувал най-различни спортове, но една страст остана непреходна – шахът. Очаквам с нетърпение предстоящия шахматен турнир на Група ОТП, където ще „кръстосаме шпаги“ с други колеги, любители на тази древна игра.

Наскоро възобнових и посещенията в плувния басейн. Последно се състезавах професионално през 1986 г. Тази година участвах и в републиканско първенство за ветерани. Оказа се изключително вълнуващо отново да изживея тази състезателна емоция. Започнах неубедително през първия ден, финиширайки 4-ти на една от дисциплините. Но успях да се мобилизирам  и станах републикански шампион на 50 м. и 100 м. кроул, 2-ри на 100 м. делфин и бронзов медалист от щафета. Щаслив съм, че успях да постигна и надмина целите си и този път, благодарение на качествата, които винаги са ми помагали - мобилизация, анализ на представянето, позитивно мислене и раздаване до краен предел.

Как успяваш да намериш баланс между работата и семейството си?

Трудно е, защото този баланс е много крехък. Живеем твърде забързано и за да успея да намирам време за любимите ми хора и занимания, полагам доста усилия. Успявам да го постигна единствено и само с добра организация и правилно приоритизиране на задачи.

Кои са силните ти страни?

На първо място, бих поставил отговорността и отдадеността в работата ми - не пестя усилия при изпълнението на всяка задача, с която се заема, и правя всичко възможно, за да я завърша качествено и в срок. Екипен играч съм и колегите ми знаят, че винаги могат да разчитат на мен, както и аз на тях. Имам страхотния късмет да работя с невероятно сплотен екип от доказани професионалисти, с които се чувствам сигурен и спокоен.

Какво за теб е успехът?

Успехът е успех, когато сам го приемеш за такъв. В много случаи, един и същи резултат е успех за един, а неуспех за друг. Винаги се стремя да си поставям изпълними цели, които с отговорно поведение да постигам. Така получавам удовлетвореност и от малките неща, независимо дали съм спечелил партия шах или съм победил в плувно състезание, които за друг биха били незначителни.

Ivan Georgiev

Още интервюта

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon