новини
Новини и уведомления
News image

Два нови взаимни фонда за инвестиции пуска Банка ДСК

Банка ДСК разшири продуктовата си гама в областта на спестовните схеми като започна да предлага дялове на два унгарски взаимни фонда за инвестиции в цял свят¬ “ОТП Централно-европейски фонд в акции” и “ОТП Международен фонд в акции ¬ Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете”. Това казаха от трезора, управляван от Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката. Двата фонда се управляват от Управляващото дружество “ОТП Фонд Мениджмънт Пте Лтд”, което е пазарен лидер в Унгария и към края на януари 2007 управлява активи на стойност 4,79 милиарда евро.
Дяловете на двата нови фонда са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени в 113 точки на продажба от клоновата мрежа на Банка ДСК.
Инвеститори във фондовете могат да бъдат както физически, така и юридически лица ¬ институции и фирми. Няма ограничение за сумата, с която потенциалните потребители на фондовете участват.
“ОТП Международен Фонд в акции ¬ Ю Би Ес Фонд на фондовете” е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария, който предлага достъп до развитите пазари на акции в Европа, Америка и Азия. Портфейлът на фонда се състои от дялове на фондове, управлявани от швейцарското управляващо дружество UBS Global Asset Management ¬ едно от най-големите институционални дружества за управление на активи в света. То е и консултант на фонда. Фондът притежава високо диверсифициран портфейл чрез индиректна инвестиция в около 600 различни акции, което намалява рисковете.
“ОТП Централно-европейски фонд в акции” е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария и отговаря на правилата, приложими към Европейските фондове. “ОТП Централно-европейски фонд в акции” предлага на инвеститорите възможността да се възползват от доходността на капиталовите пазари в Централна и Източна Европа, като инвестира активите си във водещи компании от региона.
***
По-доходни са от депозитите
Двата нови фонда предлагат на българските инвеститори уникална възможност за участие в глобалните и регионални пазари на акции при ниски разходи, казаха още от Банка ДСК. Инвестициите в тях могат да донесат много по-висок доход от обикновените банкови депозити, като следва да се отчита и по-високото ниво на риск. Със закупуването на дялове от тези фондове, клиентите поверяват парите си на опитни професионалисти на международните пазари на ценни книжа.
Дяловете на двата фонда, управлявани от ОТП Фонд Мениджмънт, са с висока ликвидност, т.е. техните дялове могат да бъдат продадени веднага щом подадете заявка за това.
Повече от година банката предлага трите български фонда на управляващото си дружество ДСК Управление на активи, които показаха забележително представяне, като реализирани доходности и нарастване на активи под управление.
Годишните доходности за 2006 г.на ОТП Международен фонд в акции ¬ UBS фонд на фондовете и ОТП Централно-европейски фонд в акции са съответно 10,20% и 19,32%.
Стойността на дяловете на взаимните фондове, както и доходът от тях, могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и съществува риск да не се възстанови инвестицията в пълен размер, предупреждават от Банка ДСК. Инвестициите в дялове на взаимните фондове не са гарантирани от гаранционен фонд или по друг начин.
***
Текст под снимка
Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК получи приза “Златна мартеница” за 2006 г.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon