новини

Новини и промоции, стр. 25

Актуална информация за Банка ДСК

  • Moody's повиши рейтинга на Банка ДСК

    Moody's промени от  D „стабилен” към „положителна перспектива” рейтинга на Банка ДСК за финансова устойчивост FSR. Перспективата на рейтинга на Банката за депозити в чуждестранна валута остава непроменена, Ba1/NP,  тъй като това е най-високият показател за този вид депозити за България.

    Прочети повече
  • В анкета клиентите посочиха най-добрата банка

    Банка ДСК е най-добрата банка, смятат хората у нас според анкета на GFK - България, направена сред 1000 случайно избрани граждани от цялата страна през декември.
    Банка ДСК получава доверието на българите като най-добра банка, показват резултатите от проучването, което включва отговори на въпроси на запитаните под формата на интервюта.
    Финансовата институция, ръководена от Виолина Маринова, е получила 36.4% от гласовете на включените в анкетата граждани. За ОББ своето одобрение са дали 13.8% от запитаните. На трето място се нарежда Булбанк с 4.4% от гласовете, четвърта е Пощенска банка – с 3.8%, пета е "Биохим" - с 3.7%, а шеста "Хеброс" - с 3,5% от анкетираните.

    Прочети повече
  • ДСК - най-добра банка, ДЗИ - най-добър застраховател - в. Пари

    Банка ДСК е най-добрата банка, смятат хората у нас, сочи анкета на GFK-България, направена сред 1000 случайно избрани граждани от цялата страна на възраст над 15 години. Като най-добрия застраховател анкетираните определят ДЗИ. Запитаните са отговорили на зададените им въпроси под формата на интервюта, проведени в домовете им.
    Банките фаворити сред анкетираните български граждани са Банка ДСК, ОББ, Булбанк, Пощенска банка, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Банка ДСК, чийто главен изпълнителен директор е Виолина Маринова, е получила одобрението на 36.4% от включените в анкетата. За ОББ одобрението си са дали 13.8% от анкетираните. На трето място е поставена Булбанк с 4.

    Прочети повече
  • Повече от един милион членове на пенсионните и здравни фондове на ОТП

    Към 31 декември 2005 г. пенсионните и здравни фондове на Банкова група ОТП -  Частен пенсионен фонд ОТП, Доброволен пенсионен фонд ОТП, Национален здравен фонд ОТП - имат 1.016 милиона членове и общо активи на стойност 398 милиарда унгарски форинта. Всеки един от пенсионните и здравни фондове на ОТП е лидер в собствения си сегмент, а заедно те формират най-голямата и стабилна група фондове в Унгария.
    Зад трите фонда стои Банкова група ОТП, водещата финансова група в Унгария. Банка ОТП обслужва техните сметки, ОТП Управление на активи управлява активите им, а ОТП Фондови услуги осигурява услугите по фондовете. 

    Прочети повече
  • „ДСК Гаранция“ откри офис в Пловдив

    Освен в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Добрич, до средата на 2006 година компанията ще има представителства във Велико Търново, Бургас и Благоевград

    Прочети повече
  • Банка ОТП подаде необвързваща оферта за HVB Сплитска банка

    Банка ОТП е подала предварителна необвързваща оферта до консултанта на продаващия акционер, Bank Austria Creditanstalt AG, за придобиване на 99.75%  от акциите на хърватската HVB Сплитска банка, на 20 януари 2006.
    Най-голямата унгарска финансова институция, собственик на най-голямата българска Банка ДСК,  поддържа по-рано декларираната си позиция, че ще продължава да расте органически  и да се възползва от всички възможности за придобивания в Хърватска след покупката на OTП банка Хърватска.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с най-голяма печалба за 2005 г.

    Най-голяма печалба за 2005 г. у нас реализира Банка ДСК. Това сочат отчетите за приходите и разходите на търговските банки към края на миналата година, публикувани вчера от БНБ. Печалбата на ДСК е 122,5 млн. лв. След нея се нарежда досегашният първенец Булбанк с 94,5 млн. лв. Следва ОББ с 93,8 млн. лв. Лидер в депозитите също си остава ДСК. Общо те възлизат на над 3,5 млрд. лв. В Булбанк граждани, фирми и институции държат 2,6 млрд. лв., в HVB Банк Биохим - 2,2 млрд. лв., а в ОББ - 2,05 млрд. лв. Първенец в кредитирането е пак ДСК, с общо раздадени кредити 2,99 млрд. лв., следвана от ОББ - с 2,38 млрд. лв., Булбанк - с 1,6 млрд. лв., и HVB Банк Биохим - с 1,57 млрд.

    Прочети повече
  • Касовата наличност на всички банкомати на банка ДСК е застрахована

    Касовата наличност на всички банкомати на банка ДСК е застрахована. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от дирекция “Комуникация и координация” на банката, по повод информацията, че от банкомат на банка ДСК в Мизия, в събота срещу неделя, са откраднати 47 930 лева. От банка ДСК уточниха, за клиентите и за банката няма щети в подобни случаи, заради наличието на застраховка. Банкоматът в Мизия е бил разбит по изключително непрофесионален начин – с крик. До ден - два банкоматът в града ще бъде възстановен, увериха от банката.

    Прочети повече
  • Силните отчети на ОТР Bank заради дейността й у нас

    Печалбата на унгарската ОТР Bank се е повишила с 52% благодарение покупката на ДСК у нас. Нетната печалба на финансовата институция достига 193.6млн. USD/40.9 млрдl. форинта/, което се равнява на 155 форинта на акция.
    Регистрираният ръст на печалбата от 4.7% е най-значимият от 2004 г. насам, показва статистиката. Най-голям принос за тези положителни резултати има представителството на банката у нас. Изпълнителният директор Шандор Чани подчерта ключовото място на ДСК в международната мрежа на банката. Дейността на ОТР Bank в чужбина е много по-успешна, отколкото в родната Унгария, защото там конкуренцията на австрийските банки е много ожесточена.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е банката на народа

    Банка ДСК оглавява класацията за най-добра банка. С най-голямо одобрение е при възрастните хора. Историята на взаимоотношенията между клиентите и банката, доверието, изградено с годините, и ползата, която носим - това са основните неща, по които човек определя нещо като добро или лошо, коментираха от трезора.
    И въпреки че марката беше обновена преди няколко години, ДСК остава лидер. Тази промяна символизира традициите в работата ни и обновлението, към който се стремим, смятат още от банката. С доста по-нисък резулат са останалите в класирането - ОББ. Булбанк и Пощенска банка. Единствено при 20-29-годишните резултатът на ОББ (21.5%) почти достига този на ДСК (25,9%).

    Прочети повече
  • От 1 март 2006 г. се предлагат публично дялове от Договорен фонд "ДСК Растеж"

    От 1 март т.г. започва публично предлагане на дяловете от нов договорен фонд – «ДСК Растеж». Дяловете на този фонд, организиран и управляван от Управляващо дружество «ДСК Управление на активи», ще се продават на желаещите инвеститори и изкупуват обратно от тях чрез по-големите клонове на Банка ДСК в цялата страна.
    Договорният фонд по принцип е колективна схема от т.нар. отворен тип за инвестиране в ценнни книжа /финансови инструменти/. Фондът е разделен на дялове, които постоянно се продават и изкупуват обратно. Цените на дяловете се определят на основата на нетната стойност на активите на фонда. Подробна информация за правилата и функционирането на договорните фондове може да бъде получена на интернет страницата на «ДСК Управление на активи» - Прочети повече

  • Банка ДСК намалява лихвените проценти по жилищни кредити

    От 20.02.2006 г. по жилищните кредити в лева и евро, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода, Банка ДСК предлага нови, по-ниски лихви. Клиентите могат да направят избор между схеми на олихвяване: новите условия могат да бъдат прилагани както за целия договорен срок,  така и за първоначален и за остатъчен период на кредита. Лихвените проценти са диференцирани за първоначалните една, три, пет или десет години и за остатъчния срок за издължаване, или за целия договорен период на кредита.

    Прочети повече
  • Промоционални условия от 1 март до 30 май т.г. по студентски и абитуриентски кредити

    Отново с мисъл за младите хора, най-голямата банка в България предлага от 1 март 2006 г. промоционални условия за студентски и абитуриентски кредити.
    Студентските кредити и кредитите по обменни програми служат за заплащане на семестриалните такси и/или месечната издръжка на студента, както и такси за участие в програми за културен обмен и стаж в чужбина. По време на промоцията предимството за студента е, че той получава лихвена отстъпка при включване в програмата „ДСК Партньори”. Отстъпката е 2 пункта, когато по разплащателната му сметка постъпват суми в размер, равен на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв., има две реално платени комунални услуги и ползва интернет банкиране "ДСК Директ".

    Прочети повече
  • Moody’s повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чуждестранна валута

    На 3 март т.г. Moody’s (Муудис) повиши рейтинга на Банка ДСК по краткосрочните и дългосрочните депозити в чуждестранна валута на Baa3/Prime-3 със стабилна перспектива. Предишният рейтинг на Банката бе Ba1/NP. По същия начин бе повишен рейтингът и на “Пиреус Евробанк”.
    Тази стъпка е продиктувана от повишените на 1 март т.г. тавани за България на депозитите в чужда валута до Baa3/Prime-3.
    Другите рейтинги на Банка ДСК и „Пиреус Евробанк”, както и рейтингите на други български  банки, включени в тази система на оценяване, остават непроменени.
    Решението на Муудис да повиши рейтинга на Банка ДСК и „Пиреус Евробанк” по дългосрочните депозити в чуждестранна валута до Baa3 се основава на силната вероятност те да получат подкрепа от своите собственици, съответно унгарската Банка ОТП с рейтинг А1/Prime-1/B и гръцката „Пиреус Банк” с Baa1/Prime-2/C .

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага промоционални лихви по кредитите за малкия и среден бизнес

    Като традиционен партньор в развитието на малкия и среден бизнес, Банка ДСК предлага изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия, и за микропредприятия с бизнес и финансова история.

    Прочети повече
  • Банка ОТП подава оферта за придобиване на Панонска Банка

    Банка ОТП подаде предварителна необвързваща оферта за закупуване на дял, не по-малък от 87.27%, от Панонска Банка в Нови Сад. Офертата е подадена до Агенцията за гарантиране на депозитите в Сърбия, която действа от името на продавача - правителството на Република Сърбия.

    Прочети повече
  • Промоционални условия на Банка ДСК по два вида потребителски кредити

    От 1 март 2006 г. Банка ДСК предлага промоционални условия по още два вида потребителски кредити.
    През периода на промоцията / до 30 май т.г./ новият т.нар. бърз потребителски кредит в размер до 7 000 лв. се разрешава по бърза и опростена процедура за анализ и одобрение. Клиентът трябва да представи само личната си карта, но не и документи, удостоверяващи неговите доходи. Кредити се предоставят и на лица, упражняващи свободни професии, самоосигуряващи се и на собственици или управители на търговски дружества.
    Друго предимство е, че по време на промоцията не се изискват реално обезпечение за кредита и такса за неговото разглеждане.

    Прочети повече
  • Нов продукт за фирми - кредит основан на материални активи

    Банка ДСК предлага нов продукт за фирми, притежаващи атрактивни недвижими имоти  – кредит основан на материални активи. Кредитът се предоставя по облекчена процедура, но при завишени изисквания към достатъчността и ликвидността на приеманите обезпечения. Възможно е кредитиране на фирми без финансова и бизнес история.
    Прочети повече
  • Общо събрание на Банка ДСК

    На 11.04.2006 в София Банка ОТП, най-голямата унгарска финансова институция с пазарна капитализация от около 8 милиарда евро, проведе общо събрание на Банка ДСК в качеството си на собственик. Общото събрание утвърди финансовите отчети за 2005 г.
    През 2005 г. печалбата на банката след данъци (по текущите международни стандарти за финансова отчетност) нарасна с близо 80% до 132 млн. лева, активите достигнаха 4.5 млрд. лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 млрд. лева. 

    Прочети повече
  • Резултатите на Банка ДСК донесоха рекордна печалба на унгарската OTP

    Със своята печалба от 23.6 млн. евро преди облагане с данъци за първото тримесечие Банка ДСК формира 40 на сто от финансовия резултат на водещата унгарска банкова група OTP, която е собственик на българския трезор. OTP отчита рекорден финансов резултат в размер на 173 млн. евро за първото тримесечие, като на годишна база печалбата на банковата група е скочила с над 20%, което далеч надвишава очакванията за ръст от 16.7 на сто на анализаторите.
    Най-голям принос към рекордната печалба на OTP от всички международни звена на унгарската група има българското й подразделение Банка ДСК. Към края на март общите активи на българския трезор възлизат на 4.

    Прочети повече

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon