новини

Архив новини, стр. 81

  • Виолина Маринова: Лихвите по депозитите ще следват логиката на пазара


    Клиентите ще имат достъп до по-бързи и високотехнологични решения, но тона ще задава милениал поколението, посочи главният изпълнителен директор на Банка ДСК
    Виолина Маринова има повече от 40 години опит в банковото дело, изцяло в Банка ДСК. Завършва във ВФСИ "Д. Ценов", Свищов, специалността „Финанси и кредит“. От 29 ноември 2004 г. е главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Доротея Николова и Кирил Асенов получиха приза „Атанас Буров"


    Едноименната фондация, която връчва отличието, отбелязва 25 години от създаването си

    Прочети повече
  • Признание

     
    "SOS Детски селища България" връчи първите си годишни награди на своите партньори под наслов "Едно семейство". С тях се отличават най-лоялните, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици на организацията. Специалната награда за най-крупен корпоративен партньор на "SOS Детски селища" за 2016 г. получи Банка ДСК, а на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката, беше връчена стъклена пластика.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с томбола за плащането на данъци с карта Visa

    Банка ДСК организира томбола за плащането на данъци с карта Visa, издадена от банката. Плащането на данъци за граждани от 20 февруари в цялата страна може да става с дебитни и кредитни карти на Visa. Плащането може да става от ПОС терминалите в общините или чрез интернет. Това улеснение може да се ползва до 31 март 2017 г. от всички карти Visa за граждан и. Банка ДСК организира томбола, в която участва всяко плащане към данъчните с дебитна или кредитна карта Visa, издадена от банката. Томболата се тегли всяка седмица като във всеки тираж се включват плащанията от предходната седмица. За плащане на данъци на физически ПОС терминал се разиграва по една екскурзия за двама в СПА хотел в с.

    Прочети повече
  • Бaнĸa ДCK и Eвpoпeйcĸият инвecтициoнeн фoнд пoдпиcaxa в paмĸитe нa Инвecтициoнния плaн зa Eвpoпa гapaнциoннo cпopaзyмeниe зa финaнcиpaнe нa MCΠ ceĸтopa

    Бaнĸa ДCK и Eвpoпeйcĸият инвecтициoнeн фoнд (EИФ) пoдпиcaxa cпopaзyмeниe в paмĸитe нa инициaтивaтa “EC ИнoвФин зa Инoвaтopи” c финaнcoвa пoдĸpeпa пo Пpoгpaмaтa нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия „Horizon 2020“.  Пo cилaтa нa нoвoпoдпиcaнoтo cпopaзyмeниe щe бъдaт oтпycĸaни ĸpeдити c гapaнциoннo пoĸpитиe oт EИФ нa инoвaтивни мaлĸи и cpeдни ĸoмпaнии, ĸaĸтo и нa cpeднo гoлeми  пpeдпpиятия.  To щe пoзвoли нa Бaнĸa ДCK дa ĸpeдитиpa пpи пo-изгoдни ycлoвия ĸoмпaнии oт MCП; ceĸтopa, ĸoитo инaчe нe биxa имaли дocтъп дo финaнcиpaнe, ĸaтo oчaĸвaниятa ca дa ce гeнepиpa ĸpeдитeн пopтфeйл oт 15 милиoнa eвpo.
    Eвpoпeйcĸият инвecтициoнeн фoнд и Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия apгyмeнтиpaт пoдĸpeпaтa cи зa cъвмecтния финaнcoв инcтpyмeнт c ĸлючoвaтa poля, ĸoятo имaт мaлĸитe и cpeдни пpeдпpиятия и ĸoмпaнии зa cъздaвaнeтo нa paбoтни мecтa и зa cтимyлиpaнe pacтeжa нa бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa, a пoдoбpявaнeтo нa дocтъпa дo финaнcиpaнe зa ĸoмпaниитe oт ceĸтopa e oт cъщecтвeнo знaчeниe зa ocигypявaнe нa ycтoйчивo paзвитиe и ĸoнĸypeнтнa cpeдa.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще раздаде 15 млн. евро кредити по InnovFi

    Кредити за иновации на малки, средни и средно големи компании (с до 500 души персонал) по програмата InnovFin ще отпуска Банка ДСК. С това броят на банките, през които се предлагат целевите нисколихвени заеми на Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) в България, става общо пет. С помощта на предоставените от фонда гаранции, които покриват до 50% от риска на клиента, Банка ДСК ще може да генерира портфейл от 15 млн. евро. Парите са за подпомагане на подобрения в продукт, услуга или рационализация на бизнес операциите.

    Прочети повече
  • Нежната сила на промяната


    Яна КОЛЕВА
    Промените днес стават все по-бързо и в това никой от нас не се съмнява. Но колко бързо стават промените, имаме ли измерител? Неотдавна 15-годишна девойка констатира, че се почувствала като човек от друго време, когато видяла 4-5-годишно дете да си играе със смартфон: „На неговите години аз нямах GSM". Да, промените наистина вече идват много по-бързо. Умеем ли да вървим в крак с промяната, тя ли нас води или ние нея...
    По традиция през март сп. „Икономика" представя жени на върха в управлението. Това е своеобразен тест за развитието и за промяната в нагласите и в предубежденията. Дамите уверено навлизат във всички сектори, в това число и в такива, които само допреди години се смятаха за обетована територия за мъже - например банковото дело, информационните технологии и инженерните специалности.

    Прочети повече
  • Младите клиенти във фокуса на Банка ДСК

     
    Като финансова институция с над 65-годишна история Банка ДСК има традиции във взаимоотношенията с всички клиентски групи. Лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги у нас, Банка ДСК умело съчетава традиции с постоянно обновление. В търсене на нови посоки на развитие и конкурентно предимство ръководството на Банката заложи като един от приоритетите в бизнес стратегията си позиционирането на Банка ДСК като модерна и иновативна финансова институция, която работи за и с младите хора за тяхното бъдеще. На фона на динамичната икономическа ситуация и скоростното навлизане на технологичните новости, необходимостта от пазарно ориентирани продукти и услуги в този клиентски сегмент заема водещо място.

    Прочети повече
  • Банка ДСК залага на IBM Cloud за no-добро u по-бързо банково обслужване


    Банката пренесе основната си информационна система в облака, очаква дългосрочни икономии от 20%

    Прочети повече
  • Банка ДСК залага на IBM Cloud

    Кристиян Костов 
     
    На 10 март IBM България и Банка ДСК обявиха успешната миграция на ИТ инфраструктурата на банката към IBM центрове за съхранение на данни.
    Банката и IBM имат подписан дългогодишен договор за предоставяне на ИТ инфраструктура като услуга (IaaS) чрез дейта центровете на IBM. Банката избра частна облачна платформа, за да трансформира ИТ инфраструктурата си за основната банкова информационна система и за да развива нови услуги за своите над три милиона индивидуални и бизнес клиенти. Това е поредното доказателство за начина, по който финансовите институции създават качествено нов тип иновации като използват ИТ инфраструктура като услуга (IaaS).

    Прочети повече
  • Инфраструктура като услуга осигурява работата на основната ИС на Банка ДСК


    От началото на февруари 2017 г. работата на основната информационна система на Банка ДСК се осигурява от дейта центрове на IBM във Виена

    Прочети повече
  • Диана Митева, член на управителния съвет на ДСК: Банка ДСК предоставя преференциални кредити на малкия бизнес


    Максималният размер е 5 млн. евро или 9 779 000 лева, лихвените условия са преференциални, облекчени са и изискванията за обезпеченост, разказва Диана Митева, член на управителния съвет на Банката и изпълнителен директор
    Венцислав САВОВ
    - Госпожо Митева, какво е търсенето на кредити от страна на бизнеса от началото на годината? Каква основна тенденция наблюдавате през последните 12-24 месеца?
    - Малките и средните предприятия са основната движеща сила на икономиката в страната ни. През последните две години се наблюдава тенденция към увеличаване търсеното на заемен капитал, тъй като бизнесът в България насочи поглед към развиване на нови направления в дейността си, модернизиране на производствените мощности, с които разполага, инвестиране в обучението на персонала си и други.

    Прочети повече
  • Банка ДСК получи специален приз за най-иновативна банка на българския пазар


    На официална среща, провела се в централата на MoneyGram в Лондон в края на април т.г., Банка ДСК получи специален приз за най-иновативна банка на българския пазар. Партньорството на Банка ДСК с компанията MoneyGram - глобален доставчик на иновативни услуги за парични преводи и разплащателни услуги, в резултат на което в последните години Банка ДСК представи за първи път на българския пазар услугиге Cash2ATM и Cash2Mobile, отличи финансовата институция и като една от най-иновативните банки в Централна и Източна Европа.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри първия си дигитален клон


    Новото звено се намира в „Сердика Център София“ в столицата и ще бъде само един от многото дигитални офиси от ново поколение на банката, които ще отговарят на съвременните изисквания на клиентите.
    Банка ДСК откри официално първия от новите високотехнологични клонове на организацията. Новото звено се намира в „Сердика Център София“ в столицата.
    „Днес имам честта от името на управителния съвет на Банка ДСК да открием първия дигитален клон на банката. Дигитализацията означава да бъдем по-близо до клиента, максимално безхартиено обслужване, по-лесни процеси, изпълнение на нашата корпоративна социална отговорност, клиентите да могат сами да се обслужват.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с дигитален клон в „Сердика Център"


    Банка ДСК откри своя първи клон, който предлага пълно дигитално обслужване. Той се намира в столичния мол "Сердика Център" и с него се слага началото на ново поколение офиси на банката, отговарящи на съвременните изисквания на клиентите. "Новият клон предлага безхартийно обслужване на клиентите. Той е отворен, както ние сме отворени за нашите клиенти", коментира Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. В новия клон клиентите могат да се обслужат и сами, тъй като в него има банкомати за вноски, теглене и бързи плащания. В обособена зона са поставени таблети за работа с мобилните приложения на банката.

    Прочети повече
  • Теглим заеми и банкираме виртуално в Банка ДСК


    Дигитален клон, в който всеки сам може да изтегли кредит, или да банкира онлайн откри официално в четвъртък банка ДСК. Той е в мол „Сердика" в София.На входа върху два екрана има информация за това какви услуги и продукти се предлагат в него. Вместо традиционните хартиени документи има инсталирани лаптопи. Във виртуална папка в тях са представени всички документи, както и подробна инструкция за кандидатстване за кредит. В папката има и тарифа с цените на всяка услуга, както и актуален лихвен бюлетин.Така всеки кандидат за кредит може сам да заяви и да пресметне на калкулатор желания от него заем. За целта той трябва да въведе исканата от него сума, както и всички параметри по него.

    Прочети повече
  • ***

    Управителният съвет на "Банка ДСК" откри в четвъртък, 11 май,  първия клон на банката с пълно дигитално обслужване, съобразено с високите технологии в банковия сектор.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов дигитален клон


    Банка ДСК откри първи клон, който предлага пълно дигитално обслужване, съобщиха от там. В него има възможност за пълно самоообслужване, както и за интернет банкиране, „виртуална папка", съдържаща всички необходими документи и описание на стъпките за калкулиране и кандидатстване за кредит. Папката съдържа и информация за тарифата за услугите на Банка ДСК, лихвен бюлетин и др. От екран клиент може да заяви и калкулира сам кредита си, въвеждайки размера и допълнителни параметри, може да види всички такси и комисиони, размера на вноските и всичко важно, което трябва да знае, преди да предприеме кандидатстване за кредит.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon