новини

Архив новини, стр. 41

  • Няма да получим нищо от ЕС без банково кредитиране

    Без банково кредитиране няма да получим и цент от европейските фондове, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев при подписването на меморандума между българската стопанска камара и банка ДСК.
    България влиза в етап на ново развитие, защото тази година трябва да усвояваме парите от фондовете на Европейския съюз, каза Божидар Данев. Повечето бенефициенти са от малкия и средния бизнес и се нуждаят от финансова подкрепа, защото парите от структурните и кохезионния фонд ще дойдат едва след одобрението на проектите. Затова Българската стопанска камара и банка ДСК съвместно ще подпомогнат финансирането и ще обучават и информират евентуалните кандидати.

    Прочети повече
  • ДСК u Българската стопанска камара подписаха меморандум за сътрудничество


    ДСК u Българската стопанска камара подписаха вчера меморандум за сътрудничество. Параф под документа сложиха шефовете на БСК Божидар Данев и на трезора Виолина Маринова. Споразумението предвижда фирми, членове на БСК, да получават от Банка ДСК средства за мостово финансиране, предпроектно проучване, собствено финансиране, изравняване на финансови разлики по проекти за финансиране от еврофондовете. Първоначално финансирането ще е за проекти по оперативна програма „Конкурентоспособност", а после и по другите оперативни програми.

    Прочети повече
  • Банка ДСК кредитира 100% европроектите


    Банка ДСК ще кредитира цялата сумата по проектите за усвояването на еврофондовете. Това съобщи вчера Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на трезора. За да бъдат получени пари по еврофондовете се изисква 50% участие на бенефициента. Повечето бенефициенти са от малкия и средния бизнес и се нуждаят от финансова подкрепа, защото парите от структурните и кохезионния фонд ще дойдат едва след одобрението на проектите.
    Много други банки у нас също предлагат кредитиране за усвояването на средствата от ЕС, ала те осигуряват само парите, които Общността ще върне, но не и тези, които фирмите трябва сами да дадат. За разлика от тях Банка ДСК ще отпуска цялата сума ¬ и самоучастието на фирмите и тези, които ЕС ще възстанови.

    Прочети повече
  • Офис за частно банкиране


    Банка ДСК откри нов офис за частно банкиране в София на ул. "Славянска" №6. В него банката ще предлага индивидуален подход към т.нар. първокласни клиенти със значителни авоари, като им осигурява консултантските услуги на референти на частното банкиране. За тях ще се разработват и специални инвестиционни продукти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще подпомага бизнеса в усвояването на еврофондовете

    Банка ДСК и Българската стопанска камара подписаха на 27 юли Меморандум за сътрудничество.
    В меморандума се заявява необходимостта от развитие на мрежа от партньорски отношения между държавата, общините, бизнеса и финансовия сектор с цел оползотворяване на най-добрите практики на Европейския съюз. След проведената между двете организации среща стана ясно, че от сътрудничеството между „Банка ДСК" и БСК ще могат да се възползват най-пълно малкият и средният бизнес. Без банковото финансиране България няма да получи и един цент от европейските пари, а основните причини „Банка ДСК" да бъде избрана като партньор по проекта са добре развитата й клонова мрежа, както и фактът, че БСК и преди е работила с успех с нея", заяви Данев.

    Прочети повече
  • Промоции пo жилищни и ипотечни кредити


    Банка ДСК предлага промоционални плаващи лихвени проценти по жилищни и ипотечни кредити в евро. Лихвеният процент за целия период на кредита е 6.65%, а при изпълнение на условията на програма "ДСК Уют" - 6.15%. От промоционалните лихвени проценти могат да се възползват клиенти, които предоставят като обезпечение комбинация от жилищен и нежилищен имот, и повече от 60% от кредита е формиран на база оценката на жилищния имот.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри сметки на медиците


    Банка ДСК откри на завърналите се във вторник от Либия български медици разплащателни сметки в регионален център София-запад. Целта на инициативата е всеки, който иска да може без проблем да подпомогне финансово нашите сънародници след завръщането им. номерата на сметките им са: Валентина Сиропуло - BG07STSA93000014293690, валя Червеняшка -BG45STSA93000014293685, Снежана Димитрова -BG89STSA93000014293669, Кристияна Вълчева -BG29STSA93000014293682, Нася Ненова -BG95STSA93000014293658, Здравко Георгиев -BG84STSA93000014293662 и Ашраф Ахмед ал Хаджудж -BG72STSA93000014293684.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов офис за частно банкиране


    Банка ДСК откри новия си офис за обслужване на клиенти на частно банкиране на ул. „Славянска" №6. В него банката ще обслужва т.нар. първокласни клиенти със значителни авоари. За тях ще се разработват и специални инвестиционни продукти. Това е четвъртият офис за частно банкиране на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Втори фонд за фирмени осигуровки


    Нов осигурителен фонд ще може да управлява Пенсионно осигурителна компания "ДСК-Родина" АД. Основен акционер в компанията е "Банка ДСК" ЕАД. Разрешението за управление на новия фонд бе издадено от Бисер Петков, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор". Възможността за управление на фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми съществува от началото на тази година.
     

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов офис


    Банка ДСК откри на 20 юли новия си офис за обслужване на клиенти на частното банкиране на ул. славянска 6, съобщиха от кредитната институция с главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на банката Виолина Маринова. В новия офис служителите ще предлагат индивидуален подход към т. нар. първокласни клиенти със значителни авоари, като им осигурява консултантските услуги на референти на частното банкиране. За тях ще се разработват и специални инвестиционни продукти. Офисът предлага много уют и удобства в своите модерно обзаведени помещения за клиенти, изградени според корпоративните стандарти на ОТП.

    Прочети повече
  • “ДСК-Родина” взе лиценз за професионален фонд

    Пенсионноосигурителна компания “ДСК-Родина”АД получи разрешение за управление на доброволен пенсионен фонд по професионални схеми, съобщиха от компанията, чийто основен акционер е Банка ДСК, управлявана от Виолина Маринова.
    Възможността за управление на фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми съществува от началото на тази година. От новия фонд ще могат да се възползват най-вече работодателите, които ще могат да правят вноски за допълнителна пенсия на своите работници и служители. За тази цел ще е необходимо да бъде постигната колективна договореност между работодателя и служителите, обясниха от компанията.

    Прочети повече
  • „ДСК Взаимни фондове“ c над 100 млн. лв. активи


    Общата стойност на активите на трите взаимни фонда, които управлява „ДСК Управление на активи“ АД, надхвърли 100 млн. лв., съобщиха от дружеството. Основен принос за това има „ДСК Растеж“ - фонд с по-високорисков профил, който започна публичното предлагане на дяловете си на 1 март миналата година. Оттогава досега този фонд е изпреварил по обем на активите по-старите фондове от групата. Към 22 август „ДСК Растеж“ превиши 52 млн. лв. и благодарение на агресивната си инвестиционна стратегия постигна за последните 12 месеца доходност от 72.16%, пише в съобщението на компанията. През същия период (31 юли 2006 г. - 31 юли 2007 г.) другите два фонда - „ДСК Стандарт“ с консервативен и „ДСК Баланс“ с балансиран рисков профил - са реализирали доходност съответно от 6.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов пенсионен фонд

    Втори фонд за доброволно осигуряване по професионални схеми навлиза на пазара. Той ще се управлява от "ДСК-"Родина", съобщиха оттам вчера. Досега такъв фонд има само "Алианц".
    Новата тенденция на пазара, която е добре развита на Запад, няма нищо общо със задължителните професионални пенсионни фондове, които бяха създадени за хората с първа и втора категория труд. Професионалните схеми са доброволни. Работодателят и работниците се договарят за условията и се сключва договор с пенсионно дружество. Изборът на фонда се прави от работодателя, като няма пречка той да бъде акционер в дружеството, което управлява фонда.
    За новите схеми се ползват данъчни облекчения, вноските се трупат по лични сметки на лицата, като ежедневно се начислява доход върху парите им.

    Прочети повече
  • ДСК Управление на активи с над 100 млн. активи и над 3 400 инвеститори


    Вложителите във ДФ ДСК-Растеж вече са 2027, съобщиха от управляващото дружество ДСК Управление на активи АД. Нетните активи на дружеството са 52,1 млн. лв., което му отрежда второ място по този показател в България.
    „Най-младият” член на семейството на ДСК Взаимни фондове – „ДСК Растеж”, който стартира публичното предлагане на дялове на 1 март миналата година, вече изпревари по активи другите два фонда на ДСК Управление на активи АД. Това е фондът, който следва агресивна инвестиционна стратегия и за последните 12 месеца (31 юли 2006 г. – 31 юли 2007 г.) постигна доходност 72,16%. За същия период другите два фонда – „ДСК Стандарт” и „ДСК Баланс”, които имат съответно консервативен и балансиран рисков профил, са реализирали доходност от 6,98 % и 41,29%.

    Прочети повече
  • 100 млн. лв. надхвърли общата стойност на активите на ДСК

    100 млн. лв. надхвърли общата стойност на активите на трите взаимни фонда,
    които управлява дружеството на ДСК. Съществен принос има фондът с по-висок рисков профил -„ДСК Растеж", който постигна доходност от 72.16% за последните 12 месеца. „ДСК Стандарт", който е нискорисков фонд, постигна 6.96%, а балансираният „ДСК Баланс" -41.29%.

    Прочети повече
  • 100 млн. лв. управляват фондовете на "ДСК Управление на активи"

    100 млн. лв. управляват фондовете на "ДСК Управление на активи", съобщиха от трезора. Доходността от рисковия фонд "ДСК Растеж" е 72,16% за последните 12 месеца. Другите два - "ДСК Стандарт" с консервативен и "ДСК Баланс" с балансиран рисков профил, са реализирали доходност съответно 6,96% и 41,29%.

    Прочети повече
  • Мирослав Вичев, изп. директор на Банка ДСК: Търсим ефективност и синергия

    Радвам се, че всичко най-после е реалност. Дружеството ДКУ ще предлага касови услуги, свързани с управление на банкноти и монети. Нуждата от създаването на обща компания се появи след въвеждането на новите, по-строги изисквания на БНБ за прочистването на паричния фонд в страната. Тази дейност е много трудоемка и има нужда от специална, скъпа техника. Затова вместо всяка банка да извършва тази тежка дейност, решихме да създадем едно общо дружество и така да улесним всички, като минимализираме разходите. През дружеството ще преминават около 70-80% от всички банкноти и монети в обращение. Инвестирането е все още на ранен етап. Търси се синергия и ефективност.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов адрес на клон в София


    Банка ДСК промени местоположението на клон "Овча купел" в София, съобщиха от банката, ръководена от Виолина Маринова. Новият адрес на клона е в ж.к. "Овча купел", бул. "Монтевидео", до бл. 411. Работното време с клиенти е от 8 до 17 ч., казаха от трезора, с най-голяма клонова мрежа в страната.

    Прочети повече
  • БНБ, Банка ДСК, ОББ и Булбанк създават съвместно дружество за касови услуги

    БНБ, Банка ДСК, ОББ и Булбанк създават съвместно дружество за касови услуги, съобщиха от пресцентъра на Централната банка. Дружеството вече е регистрирано в Софийски градски съд. Капиталът му е 10 милиона лева, като всеки един от акционерите притежава по 25% от акциите. Дружеството се създава с цел да предоставя от началото на 2008 година на пазарен принцип касови услуги на търговските банки и гражданите и фирмите в страната. То ще осъществява дейността си в София, Варна, Пловдив, Плевен и в Бургас.

    Прочети повече
  • Репортаж за ролята на банките при финансирането и оценката на Еврофондовете с участието на Николай Борисов, прокурист на Банка ДСК, и Ваня Радева, ръководител на отдел Европейски проекти в ДСК

    Водещ: В днешната Инфо тема от поредицата за Еврофондовете, ще ви запознаем с ролята на банките при финансирането и оценката на проекти от еврофондовете. По темата репортаж на Ясен Димитров.
    Репортер: За одобряването на един проект, най важните неща са той да има обществен принос и да е финансово издържан. Ролята на банките ще е именно в консултирането и предоставянето на финансиране, тъй като парите от еврофондовете се превеждат едва при предоставяне на документи за свършена работа на даден етап. Повечето такива институции, които ще се занимават с това, вече имат натрупан опит, както в международен план, така и при усвояването на предприсъединителните фондове.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon