новини

Архив новини, стр. 48

  • Банка ДСК е с нова визия


    Банка ДСК заложи на ново корпоративно лого, по-модерно и с по-приветливи цветове.
    Група ОТП, към която принадлежи Банка ДСК, има единна визия — всички банки и техните дъщерни дружества в деветте държави, в които Група ОТП развива своята дейност, имат едно и също лого. Единната корпоративна визия означава и единство на целите и принципите на групата. Смисълът на ребрандирането е, освен изписването на otp group под съответната банка, да се създаде усещането, че всички банки и дружества — пенсионно-осигурителни, за управление на активи, за управление на европейски проекти и т.н., са част от една и съща финансова група. Освен единна и лесно разпознаваема визия като финансова група, Група ОТП дава и израз на позиционирането си като надежден партньор на своите клиенти, открит за диалог и промени.

    Прочети повече
  • Четвърти договорен фонд на ДСК излезе на пазара


    Венцислав ГЕНКОВ
    Четвърти договорен фонд, за чиито активи се грижи ynрабляващото дружество "ДСК Управление на активи", започна официално своята дейност на 7 март 2008 г.
    Новият фонд е създаден специално за инвестиране в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) за секюритизация на недвижими имоти. Освен в български фондът ще инвестира и в чуждестранни АДСИЦ, както и в акции/дялове на български и чуждестранни колективни инвестиционни схеми, инвестиращи в АДСИЦ. Малка част от вложенията му ще включват дългови финансови инструменти и инструменти на паричния пазар. "ДСК Имоти" е насочен към лица, които търсят инвестиция с висок доход, желаят да имат сигурна и бърза ликвидност и имат готовност да инвестират паричните си средства в по-дълъг хоризонт.

    Прочети повече
  • ДСК с ново лого

    Весела БАРЪМОВА
    Банка ДСК вече има ново корпоративно лого, по-модерно и с по-приветливи цветове. Новата визия е еднаква с тази на всички банки от унгарската финансова група ОТР, към която принадлежи и ДСК. При смяната на логото обаче банката запази името си. Смисълът на ребрандирането и изписването на otp group nog логото е да се създаде усещането, че всички банки и дружества са част от една и съща финансова група. "Единната корпоративна Визия означава и единство на целите и принципите на групата", заяви изпълнителният директор в маркетинговата дирекция на ОТР Габриела Валог. Банка ДСК обаче е една от малкото в семейството на групата ОТР, която при смяната на логото запазва собственото си име.

    Прочети повече
  • „Банка ДСК" не дава дивидент


    Тихо, спокойно и встрани от медийния интерес общото събрание на „Банка ДСК" си свърши работата на 11 март. Всъщност неговата работа е много далеч от общоприетите представи за събрание на акционерите на голяма кредитна институция, факт е, че от ноември 2003 г. „Банка ДСК" е еднолична собственост на унгарската банкова група „ОТР". Ето защо в деня на годишното общо събрание на банката присъства един представител от висшето ръководство на унгарския собственик, който разговаря с ръководството на българската кредитна институция по отчета му за изминалата година и подписва необходимите документи за решенията по точките от дневния ред. С това всичко приключва.

    Прочети повече
  • Нова визия на Банка ДСК


    Банка ДСК смени логото си и се уеднакви с останалите банки и дружества, собственост на унгарската финансова група ОТП. „Новата визия е знак, че банката е променена", заяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на българската финансова институция. По думите й докато предишното лого с квадрата е внушавало повече строгост и консервативност, то отвореният кръг в зелено символизира отвореност, стабилност, завършеност и модерност.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нова интернет страница


    След промяната на логото на Банка ДСК, чувствително бе обновена и интернет страницата на банката, съобщават от финансовата институция. Банка ДСК е последователна в стремежа си да поддържа непрекъсна-та обратна връзка с клиентите и да бъде техен партньор в банкирането. В специално поле на началната страница е въведена анкета за обслужването в Банка ДСК. Връзката с он-лайн анкетната карта за оценки и препоръки на клиентите е чрез банер, на който е изписано: „За да бъдем в крак с Вашите очаквания, споделете мнението си за работата на Банка ДСК".
    Всеки един от многобройните клиенти на банката с най-широка клонова мрежа в България би могъл да оцени обслужването в своя град и в офиса на Банка ДСК, който най-често посещава, по няколко важни критерии.

    Прочети повече
  • 50 студенти искат да са стажанти в ДСК

    Завърши изложението „Кариери 2008”
    В седмото издание на издание на форума "Кариери 2008“ 154 български и международни компании - предприятия, банки, търговски фирми, консултантски агенции и др., представиха пред студенти и млади специалисти възможностите за стаж и работа при тях.
    Над 200 млади хора – бъдещи икономисти, юристи, математици, студенти по международни икономически отношения и др., се информираха подробно през двата дни на изложението за условията на програмата за прием на млади специалисти на стаж в Банка ДСК. Кандидатите за стаж в Банка ДСК са се интересували най-вече от възможностите за квалификация като специалисти по банкови операции, а също и в маркетинга на Банката, човешките ресурси, в правната дирекция и информационните технологии.

    Прочети повече
  • ДСК Стандарт" на първо място по доходност сред нискорисковите фондове

    Повечето български взаимни фондове с нискорискова инвестиционна стратегия реализират положителна доходност от началото на годината, сочи справка с Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД). На първо място с най-висока доходност от началото на годината до сряда се нарежда договорният фонд "ДСК Стандарт", който е донесъл на своите инвеститори 1.65% за този период. По петите го следва "Елана Еврофонд" с 1.33% за същия период, а "Ти Би Ай Евробонд" е с 1.28%.
    Останалите консервативни фондове, или поне тези, които имат право да обявяват доходност, тъй като са навършили шест месеца от съществуването си, остават по-надалеч от челната тройка.

    Прочети повече
  • Банка ДСК подобрява обслужването


    Банка ДСК смята да подобри обслужването на клиентите си, като въведе анкетна карта на обновения си сайт. Банката с главен изпълнителен директор Виолина Маринова ще даде възможност на всеки клиент да оцени обслужването в своя град и в офиса, който най-често посещава. Оценката ще се извършва по няколко важни критерия. Те са отношение на служителите към клиента, желанието им да го изслушат и помогнат, качеството и обхватът на информацията, която му дават, бързината на обслужването, достъпността и ориентациятаза клиента в съответния офис на банката. Клиентите могат да дадат подробен коментар по всички аспекти на обслужването и да направят съответните предложения.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, Председател на УС на „Банка ДСК":Кредити разрешава само централата на „Банка ДСК"


    Петър ИЛИЕВ
    Г-жо Маринова, преди десетина дни се проведе общото събрание на „Банка ДСК", на което бяха отчетени резултатите за 2007-а. А какви са целите, които трябва да постигне тя през 2008 година?
    - Те са съобразени със ситуацията на международните финансови пазари и с голямата конкуренция у нас. Най-общо казано, през 2008-а „Банка ДСК" трябва да запази пазарните си дялове. Това означава, че ние отново ще трябва да постигнем ръст както на заемите, така и на депозитите, да увеличаваме разумно финансовия резултат и да поддържаме добро качество на кредитния портфейл. Това са все неща, които всеки собственик изисква. Разбира се, темповете на растеж няма да са като през изминалите години, защото пазарът вече е много добре развит и до голяма степен има насищане на финансови услуги.

    Прочети повече
  • 50 човека искат стаж в Банка ДСК

    По време на изложението „Кариери 2008", което се проведе в НДК, 50 души заявиха твърдо желанието си за стаж в Банка ДСК, съобщиха от трезора, ръководен от Виолина Маринова. В седмото издание на изложението участваха 154 български и международни компании, които представиха пред студенти и млади специалисти възможностите за стаж и работа при тях. Над 200 бъдещи икономисти, юристи, математици, студенти по международни икономически отношения и др. се информираха подробно за условията на програмата за прием на млади специалисти на стаж в Банка ДСК. Стажът в Банка ДСК продължава по принцип от 1 до 3 месеца между 4 и 8 часа дневно, като е възможна ротация на стажан-тските позиции, т.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Оттук нататък ръстът на кредитирането ще бъде разумен


    Валентина ИЛИЕВА
     
    Цялото професионално развитие и кариера на Виолина Маринова в банковата сфера преминава в Банка ДСК. Започвайки като служител на каса, над 30 години тя работи в кредитната институция, достигайки до най-високия пост - главен изпълнителен директор. На провелото се на 2 април общо събрание на Асоциацията на банките в България (АББ) Виолина Маринова бе избрана за председател на управителния съвет на организацията.
    Кои са „задачите на деня", които стоят пред Асоциацията на банките в България (АББ)?
    - Една от функциите на асоциацията е да консултира, обсъжда и изготвя единно становище на сектора по въпроси, касаещи дейността на кредитните институции, което не е никак лека работа.

    Прочети повече
  • Център на Банка ДСК с приз на сп. “Офис”

    Чавдар ЦОЛОВ
    Най-големият офис на Банка ДСК, с чудесен екип - така с две думи е познат в банковите среди носителят на Специалната награда на сп. "Офис" - сградата на ул. „Калоян" 1. Това казаха учредителите на наградата "Офис на годината" при връчването на приза на Лилия Дилкова, главен регионален мениджър РЦ София Запад на Банка ДСК и стопанка на наградения банков офис.
    Най-големият финансов център на банката спечели приза не с утрамодерни или свръхкомфортни работни екстри, а със стил, аристократичност и елегантност, е мнението на учредителите на наградата.
    Става дума за интериора като съставен елемент на работната среда, поясниха те.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова оглави банковата асоциация

     
    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е новият председател на Асоциацията на банките в България (АББ). Решението беше взето на обидото събрание на банковата организация.
    Маринова ще смени на този пост Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, който не може да бъде преизбран, защото вече е заемал поста два мандата.
    Според Маринова АББ ще продължи да консолидира мненията на банките и да излиза с единно становище по проблемите на сектора.
    За заместник-председател на асоциацията беше избран Асен Ягодин, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи. До момента той е в управителния съвет на АББ.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова пое банковата асоциация

     
    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е новият председател на Асоциацията на банките в България (АББ). Решението беше взето вчера по време на общото събрание на банковата организация. Маринова ще смени на този пост Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Той няма право да бъде преизбран, защото вече е заемал поста два мандата. Изненада Не знаех, че ще бъда избрана, и това беше голяма изненада за мен, коментира пред в. Пари Виолина Маринова. Според нея АББ ще продължи да консолидира мненията на банките в страната и да излиза с единно становище по проблемите на сектора. Няма нищо лошо да има различни становища, важното е накрая да постигнем консенсус по обсъжданите въпроси, добави още Маринова.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с кампании за 3 атрактивни продукта


    Мирослава МИТОВА
     
    От 7 април Банка ДСК стартира национални маркетингови кампании в подкрепа на 3 атрактивни продукта, които банката предлага, съобщиха от трезора, ръководен от Виолина Маринова. Акценти на отделните кампании са безсрочната спестовна сметка „ДСК Стимул", срочните влогове "ДСК Спектър" и промоцията на жилищни кредити. От безсрочната спестовна сметка „ДСК Стимул" може да се тегли без ограничения, а също така и да се внасят суми по нея по всяко време. Титулярът получава ежемесечна лихва до 2%, а в края на календарната година и лихвен бонус до 6,75%, начислен върху най-ниското дневно салдо, което сметката е имала през годината.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Банка ДСК: Губят на борсата, но си плащат ипотеките


    Ганета САГОВА
     
    Кризата на финансовите пазари свършва в края на годината
    - Г-жо Маринова, всички българи в момента говорят за едно - за вдигането на лихвите. Според вас с колко максимално ще поскъпнат кредитите?
    - Лихвите поскъпват от 0,5 до 0,7-0,75%. Всяка банка преценява сама от какъв лихвен процент се нуждае по своите кредити. Причината е вдигането на цената на ресурса на международните пазари. Тя доста се повиши заради финансовата криза в САЩ и Западна Европа.
    - С колко се променя месечната вноска при вдигане от 0,75 процента?
    - При потребителски кредит от 6 хил. лв. за 6 г. месечната вноска от 111 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК със спестовна кампания

     
    Станете виртуози в спестяването е основният призив в подкрепа на безсрочната спестовна сметка ДСК стимул. Тя ще подбужда клиентите на банката към свобода и гъвкавост. От този вид сметка може да се тегли без ограничения, а също така и да се внасят суми по нея по всяко време. Титулярът получава ежемесечна лихва до 2%, а в края на календарната година и лихвен бонус до 6.75%, начислен върху най-ниското дневно салдо, което сметката е имала през годината. Друг продукт на банката, управлявана от Виолина Маринова, са срочните влогове с нарастваща лихва ДСК спектър в левове, евро и щатски долари за срок от 9, 12 и 15 месеца.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и Овергаз с обща услуга

    Банка ДСК поема обслужването на плащанията за ползван природен газ от клиентите на Овергаз. Те ще може да заплащат задълженията си на банкоматите на Банка ДСК безплатно, без значение на коя банка са картите им. Клиентите с карти на Банка ДСК и с разплащателна сметка ще могат да се възползват от безплатното предложение ДСК Директ, увериха от финансовата институция, управлявана от Виолина Маринова. Чрез него клиентите ще плащат чрез интернет или като въведат абонатния си номер, или като се обадят на телефон 0700 10 375, където служител на банката ще им помогне да извършат плащане на цената на селищен разговор.

    Прочети повече
  • Плащаме сметките за газ в клоновете на Банка ДСК


    В резултат на постигната договореност между Банка ДСК и „Овергаз Инк" АД, Банка ДСК ще създаде организация за банково обслужване на плащанията на дължими суми за ползван природен газ от клиентите на дъщерните дружества на компанията. Това съобщиха от кредитната институция, ръководена от Виолина Маринова.
    Услугите, предоставяни от Банка ДСК, ще са достъпни във всеки офис на банката на територията на цялата страна.
    Клиентите ще имат възможност да изберат най- удобния за тях начин за заплащане на своите задължения.
    В случай че те са клиенти на Банка ДСК и имат открита разплащателна сметка или желаят да си открият такава, ще имат възможност да се възползват от безплатното предложение на Банка ДСК - ДСК Директ.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon