новини

Архив новини, стр. 30

  • Банка ДСК и корпорацията IMD ще подпишат меморандум за договореност

    Банка ДСК и корпорацията IMD (“Инвестмънт енд маркет дивелъпмънт”) ще подпишат меморандум за договореност.
    Основната цел на този документ, който по същността си е декларация за намерения, е да се улесни осъществяването на американски инвестиционни проекти в България, включващи собствен капитал от САЩ и/или участие на американски фирми в управлението на проектите. Проектите е предвидено да се реализират в редица ключови икономически сектори, като туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт, енергетика и др.
    Investor.bg - Американски инвеститори у нас ще взимат заеми от Банка ДСК - 17 Октомври 2006

    Прочети повече
  • Ал ди Меола пее за спестовността

    Концерта си в София на 28 октомври в зала 1 на НДК световноизвестният китарист Ал ди Меола ще посвети на Деня на спестовността. Той идва у нас по покана на "София мюзик ентърпрайсиз", "Тюборг" и Банка ДСК. За пръв път пред европейска публика ще изпълни творби от новия си албум Consequence of Chaos Electric World Tour 2006. Той все още не е издаван на Стария континент. Дискът е зареден с изключително модерно звучене и носи свеж акцент върху денс ритмиката, пише критиката. Ал споделя, че албумът е завръщане към първата му голяма любов - електрическата китара. Със своето актуално и енергично звучене композициите представят виртуозния джазмен в съвсем нова светлина.

    Прочети повече
  • Фондовете на ОТП се предлагат от 2 ноември

    Дяловете на двата взаимни фонда на унгарската банка ОТП ще започнат да се предлагат публично от 2 ноември, стана ясно от публикация в Държавен вестник. Управляващото дружество „ОТП фонд мениджмънт" ще предложи „ОТП Централноевропейски фонд в акции" и „ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете". Първият инвестира предимно на борсите в Полша, Чехия и Унгария.
    Вторият фонд е съвместен продукт между ОТП и най-голямата швейцарска банка Ю Би Ес (UBS), като унгарците инвестират само в дялове на взаимни фондове, управлявани от швейцарците, а те участват и като съветници при взимане на решения. Това е продуктът от типа „фонд от фондове" и реално за първи път се предлага на българския пазар.

    Прочети повече
  • Още два чужди взаимни фонда ще дебютират на родния пазар

    От 2 ноември започва продажбата на дяловете на фондовете на ОТП фонд Мениджмънт
    ОТП Международен фонд в акции - Ю Би ЕС Фонд на фондовете и ОТП Централноевропейски фонд в акции вече са достъпни за българи. Първият у нас договорен фонд от типа "фонд от фондовете" се очаква да привлече значителен инвеститорски интерес, коментира изпълнителният директор на ДСК Управление на активи Петко Кръстев.
    Портфолиото му предлага голяма диверсификация, защото инвестира в дялове на други взаимни фондове. Консултант в избора на тези подфондове е швейцарската инвестиционна банка UBS. А нейното управляващо дружество UBS Asset Management участва в управлението на активите на ОТП Международен фонд в акции - Ю Би ЕС Фонд на фондовете.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов клон в Благоевград

     Банка ДСК, банката с най-голяма клонова мрежа в страната, откри нов банков офис. новата локация на финансовия трезор отвори врати в хипермаркета МЕТРО в Благоевград на ул. „Зелендолско шосе" №17. новооткритият офис предлага целия спектър от банкови услуги за граждани и разплащания на бизнес клиенти. В два поредни дни - вчера и днес, Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДсК, и Диана Митева, изпълнителен директор на банката, откриха официално филиал „Фердинандова" на ул. „Фердинандова" № 5 в Бургас, както и новия банков клон в Поморие, а също и филиал „Цар симеон" в Стара Загора.

    Прочети повече
  • Фондовете на ДСК Управление на активи се котират на Bloomberg

    Чуждите инвеститори с по-лесен достъп до нашите фондове
    Нетните активи на трите фонда на ДСК Управление на активи бележат ръст от 106.64% близо за месец. Добрите резултати се дължат на активната рекламна кампания в медиите, както и на увеличението на доходността, която предлагаме, коментира за в. Пари изпълнителният директор на управляващото дружество Петко Кръстев.
    Фокус
    Вече седмица фондовете на ДСК Управление на активи се котират и на информационната платформа Bloomberg, допълни Кръстев. Тикерите на фондовете са, както следва: DSKSTND BU за ДСК Стандарт, DSKBALB BU за ДСК Баланс и DSKGROW BU за ДСК Растеж.
    Така чрез информационната база на Bloomberg всички данни от създаването на фондовете вече са достъпни за чуждестранните инвеститори, подчерта той.

    Прочети повече
  • Банка ДСК дава на клиентите си до 6,25% лихва

    Банка ДСК дава на клиентите си до 6,25% лихва
    за новооткрити срочни влогове в левове, съобщиха от трезора. От 23 октомври до края на 2006 г. за 1, 3, 6 и 12 месеца се въвеждат допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозитите в лева:
    - за 1 месец - 0,20 пункта;
    - за 3 месеца - 0,25 пункта;
    - за 6 месеца - 0,50 пункта;
    - за 12 месеца - 0,50 пункта.
    Минималната сума за откриване на срочен влог е 1000 лева. Промоционалната надбавка ще се изплаща за срока на влога. След това ще се прилагат действащите в момента лихви.

    Прочети повече
  • Банка ДСК обяви промоция на депозитни програми

    Банка ДСК обяви в понеделник промоционални условия по своите спестовни продукти Банката предоставя на своите клиенти до 6,25% лихва за новооткрити срочни влогове в лева, се казва в съобщението от институцията, разпратено до медиите.
    От 23 октомври до края на 2006 г. за новооткрити срочни влогове в лева за 1, 3, 6 и 12 месеца се въвежда допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозити в лева :
    - за 1 месец - 0,20 пункта;
    - за 3 месеца - 0,25 пункта;
    - за 6 месеца - 0,50 пункта;
    - за 12 месеца - 0,50 пункта.
    Минималната сума за откриване на срочен влог е 1 000 лева.
    Промоционалната лихвена надбавка ще се изплаща за срока на влога, след което ще се прилагат действащите в момента лихвени проценти.

    Прочети повече
  • Лихвите по депозити вдига Банка ДСК

    Лихви до 6,25% предлага по спестовните си продукти Банка ДСК. От вчера до края на 2006 г. за новооткрити срочни влогове в лева за 1, 3, 6 и 12 месеца се въвеждат допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозити в лева. За месец надбавката е 0,20 пункта, а за година - 0,50 пункта. Минималната сума за откриване на срочен влог е 1000 лв.

    Прочети повече
  • ДСК увеличи лихвите по влогове

    Банка ДСК увеличи лихвените проценти по новооткрити от 1 ноември 2006 г. срочни влогове в евро и долари. За всеки новоот-крит срочен влог в двете валути клиентите получават увеличение до 1.05% в зависимост от срока. Минималната сума за откриване на срочните влогове до 12 месеца е 100 евро или долари.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция по спестовни продукти

    В сезона на спестовността банката предоставя на клиентите си до 6.25% лихва за новооткрити срочни влогове в левове. От началото на седмицата до края на годината за новооткрити срочни влогове в левове за 1, 3, 6 и 12 месеца трезорът въведе допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозити в левове. При едномесечните депозити, които банката ръководена от Виолина Маринова предлага, надбавката е 0.20 пункта. За 3-месечните е 0.25 пункта, за 6- и 12-месечнитее0.50 пункта. Минималната сума, с която клиент може да си открие депозит, е 1000 лв.

    Прочети повече
  • Отбелязваме Световния ден на спестовността

    Джаз легендата Ал ди Меола ще изнесе концерт в Националния дворец на културата. Проявата е в рамките на Месеца на спестовността и се осъществява със съдействието на Банка ДСК по повод Световния ден на спестовността - 28 октомври.
    ***
    Ал ди Меола е един от всепризнатите китарни виртуози в съвременния джаз. Участвал е в общи проекти заедно с имена като Джон Маклафлин, Пако де Пусия и Карлос Сантана.
    Миналата година Банка ДСК отбеляза Месеца на спестовността с националното турне и с финалния концерт на звездите от "Стар академи".
    Световният ден на спестовността се чества всяка година по инициатива на международната финансова конференция, провела се в Милано през октомври 1924 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов клон в Благоевград

    Банка ДСК откри свой офис в Благоевград на ул. „Зелендолско шосе" и обяви плановете си да отвори нови клонове и в Бургас, Поморие и Стара Загора. Междувременно банката започна да предлага промоционални условия по спес-товните си продукти, съобщава Insurance.bg.
    От понеделник Банка ДСК предоставя до 6.25% лихва за новооткрити срочни влогове В левове, като за новооткрити срочни влогове в левове за 1, 3, 6 и 12 месеца се въвежда допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозити съответно: за 1 месец - 0.2 пункта; за 3 месеца - 0.25 пункта; за 6 месеца и за година - 0.5 пункта. Минималната сума за откриване на срочен влог е хиляда лева.

    Прочети повече
  • Банка ДСК вдига лихвите по новите срочни влогове в лева

    В сезона на спестовността Банка ДСК предоставя на своите клиенти до 6,25% лихва за новооткрити срочни влогове в лева. Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    От 23 октомври до края на 2006 година за новооткрити срочни влогове в лева за 1, 3, 6 и 12 месеца се въвежда допълнителни промоционални лихвени надбавки за депозити в лева: за 1 месец- 0,20 пункта; за 3 месеца - 0,25 пункта; за 6 месеца - 0,50 пункта и за 12 месеца - 0,50 пункта.
    Минималната сума за откриване на срочен влог е 1 000 лева.
    Промоционалната лихвена надбавка ще се изплаща за срока на влога, след което ще се прилагат действащите в момента лихвени проценти.

    Прочети повече
  • ДСК ще помага за еврофондовете

    Създаване на проекти по линия на еврофондовете и управление на капиталите по тях е новата услуга, която Банка ДСК ще предложи на клиентите си с влизането ни в ЕС. Това обяви в Бургас главният изп. директор на банката Виолина Маринова. Тя дойде специално за откриването на новия офис на клона на ул. "Фердинандова".
    "Щастлива съм че това става в международния ден на спестовността", каза Маринова. Тя изрази задоволство, че институцията вече предлага освен банкови, лизингови, застрахователни, пенсионни и други финансови услуги. Банковите служители бяха поздравени от областния управител Любомир Пантелеев.
    ***
    Текст под снимка
    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова /крайната вдясно/ поздравява колегите си с новия офис в Бургас.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с по-високи лихви по влогове

    Банка ДСК увеличи лихвените проценти по новооткрити от 1 ноември 2006 година срочни влогове за 1, 3, 6, 12, 18, 24, 36 и 60 месеца в евро и щатски долари, съобщиха от трезора, ръководен от Виолина Маринова.
    За всеки новооткрит срочен влог в евро или щатски долари клиентите получават увеличение до 1,05% в зависимост от срока на влога.
    Минималната сума за откриване на срочните влогове до 12 месеца е 100 евро или щатски долари, а минималната сума за получаване на новите лихви е 250 евро или щатски долари.
    Минималната сума за откриване и за получаване на новите лихви за срочните влогове над 12 месеца е 500 евро или щатски долара.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов офис на "Фердинандова"


    Банка ДСК откри вчера нов клон на ул. "фердинандова" № 5. Специално за откриването пристигна гл. изпълнителен директор на банката и председател на УС Виолина Маринова. С този клон общият им брой в Бургас стана 11. 240 служители работят в клоновете на банката в Бургас, Сливен и Ямбол.
    На 31-ви октомври ДСК ще отпразнува Международния ден на спестовността, който се чества от 1824 година. "Българинът е спестовник и винаги спестява. В последните години обаче се научи и да тегли кредит, предимно за жилище", каза Виолина Маринова.
    В момента активите на банката са в размер от 5 млрд. и 500 млн. лева.
    ДСК създава структури за подпомагане изготвянето на проекти за усвояване на средства от европейските фондове.

    Прочети повече
  • Нов клон на банка ДСК в Бургас

    Вчера във водната палата в Бургас с тържествен водосвет бе открит нов клон на банка ДСК.Специални гости на събитието бяха областният управител на Бургас Любомир Пантелеев, главния изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС г-жа Виолина Маринова и мениджърът на финансовия център Бургас г-н Валентин Вълчев. Изпълнителният директор и областният управител говориха за извършената работа и пожелаха още по-големи успехи и просперитет на банка ДСК.
    Г-н Вълчев направи демонстрация и атракция за присъстващите на събитието как с помощта на дебитната си карта всеки клиент на банката може да отвори нощем в извънработно време входната врата и да изтегли определена сума пари от банкомат, поставен на специално място.

    Прочети повече
  • ДСК с по-високи лихви по влогове

    Банка ДСК увеличи лихвените проценти по новооткрити от 1 ноември 2006 г. срочни влогове за 1, 3, 6, 12, 18, 24, 36 и 60 месеца в EUR и USD. За всеки новооткрит срочен влог клиентите получават увеличение до 1.05% в зависимост от срока. Минималната сума за откриване на срочните влогове до 12 месеца е 100 EUR или USD, а минималната сума за получаване на новите лихви е 250 EUR или USD. Минималната сума за откриване и за получаване на новите лихви за срочните влогове над 12 месеца е 500 EUR или USD. В зависимост от размера на внесената сума банката предоставя и допълнителни лихвени надбавки над действащите лихвени проценти, като максималната лихва достига 4.50%.

    Прочети повече
  • Водата се плаща през интернет

    Банка ДСК пусна плащане на задължения за студена вода към ВиК Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, София и Шумен през канала за интернет банкиране ДСК Директ.
    Услугите са достъпни за всички клиенти на ДСК Директ, заявили за ползване интернет банкиране.
    За плащането на сметки за студена вода не е необходимо използването на електронен сертификат.
    Клиентите не дължат такси и комисиони при плащането на сметки през интернет канала на ДСК Директ
    В момента клентите на ДСК Директ могат да плащат он лайн сметките за БТК, "Глобул" и студена вода. Скоро клиентите на ДСК Директ ще имат възможност да заплащат задълженията си и към останалите големи доставчици на комунални услуги като "Топлофикация", "М-Тел", "Електроразпределение" .

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon