новини

Архив новини, стр. 26

  • Виолина Маринова, директор на ДСК: Трезорите да предлагат широка гама от финансови продукти

    Биляна ВАЧЕВА
    в.Пари: Госпожо Маринова, изненадана ли сте, че за втора година получавате голямата награда Банка на годината?
    В. Маринова: Изненадана съм, защото винаги има елемент на изненада, макар че тази година е най-добрата в цялата история на Банка ДСК. Като динамика 2005-а е най-добрата и успешна година за Банка ДСК от цялата й история. Тази година навършва 55 години от създаването си. Изненадана съм и много се радвам, че така се получи.
    в.Пари: Преди седмица една консултантска агенция прогнозира, че до пет години у нас ще останат 5-8 банки.
    В. Маринова: Не го виждам като много реалистично, честно казано. Как точно ще стане, как ще се придобиват, купуват и т.

    Прочети повече
  • ОТП разширява дейността си в Сърбия

    Представители на Банка ОТП и на Кулска банка със седалище в Нови Сад подписаха споразумение за покупко-продажба на мажоритарен дял от сръбската банка. Най-голямата унгарска финансова институция, собственик на Банка ДСК, ще заплати 118.6 млн. EUR за 67% от акциите на Кулска банка след придобиване на необходимите разрешителни. Сделката проправя пътя на ОТП към по-нататъшно разширяване на сръбския пазар. След придобиването през декември на 89.39% от Нишка банка, а през март и на 75.1% от Цептер банка ОТП вече има 3% дял от сръбския пазар.

    Прочети повече
  • До 20 минути пращаме пари в чужбина

    Илиян ЦАНЕВ
    За да изпратите пари по сметка в чужбина, не ползвайте обикновените банкови преводи, препоръчват финансисти. С тях трансферът се забавя обикновено около месец. За броени минути пари зад граница се изпращат чрез предлаганите от няколко банки нови услуги.
    По 2 пъти на ден могат да се осъществяват преводи чрез ДСК. Предлаганата от банката услуга „Money Gram" обаче поставя лимит на сумите до 9199 евро.
    До 20 минути парите ще пристигнат до всяка точка на земното кълбо, уверяват от ДСК.
    За да приведете определена сума на получател в чужбина, не е необходимо да
    си откривате банкова сметка при попълване на данните върху бланката ще получите 8-цифрен код.

    Прочети повече
  • Коя банка къде се нарежда

    Оценката се прави на базата на три основни критерия
    Според класацията на в. Пари на базата на трите критерия - пазарен дял, динамика и ефективност, както вече стана ясно, първото място, или Банка на 2005 г., си поделят две банки - Обединена българска банка и Банка ДСК, веднага след тях се нарежда Райфайзенбанк (България), а на трето и четвърто място са съответно СИБанк и Булбанк.
    Пазарен дял
    Разбити в отделните категории, класирането е, както следва - призът за пазарен дял отива в Банка ДСК, на втора позиция се нарежда Булбанк, на трето е ОББ, на четвърто HVB Bank Biochim и на пето е Райфайзенбанк.
    Динамика
    В категорията за динамика и развитие на първа позиция е ТБ Алианц, следвани от СИБанк, на трета позиция е ПроКредит, на четвърто място е Корпоративна търговска банка и на пета позиция е ДЗИ Банк.

    Прочети повече
  • Клиентите познават банка №1 по марката и услугите

    Петя ДИМИТРОВА
    36% от населението не ползват услугите на кредитните институции
    Банка ДСК се разпознава от 77% от хората в България и е първата финансова институция у нас, за която спонтанно се сещат 38% от всички анкетирани. Общо 13 имена на банки са познати на повече от половината население в страната на възраст между 15 и 64 години.
    Това показват резултатите от национално емпирично изследване, направено от високоавторитетната маркетингова агенция "Синовейт" (Synovate) през юни, които бяха обявени на форума "Брандинг и лидерство в банковия сектор". Основната му цел бе да проучат ползването и познаваемостта на кредитните институции в България.

    Прочети повече
  • Банка ОТП купи 67% от сръбската Кулска банка

    Банка ОТП купи 67% от сръбската Кулска банка за 118,6 млн. евро. Тя има 1,5% пазарен дял в Сърбия, като при кредитите той достига 1,6 на сто, а при депозитите 1,2%. Общият размер на активите й е 136,3 млн. евро. Трезорът обслужва 62 хил. клиенти чрез 39 клона. Сделката за Кулска Банка проправя пътя на унгарската ОТП към по-нататъшно разширяване на дейността й на местния банков пазар. След придобиването през декември 2005 г. на 89,39 % от Нишка банка, а през март т.г. и на 75,1% от Цептер банка в Белград, Банка ОТП вече има почти 3% пазарен дял от сръбския банков пазар.
    Котировките на унгарската ОТР Group, собственик на Банка ДСК, постепенно се покачваха през седмицата, достигайки 6700 форинта за акция (1 евро = 278 форинта).

    Прочети повече
  • 77% от българите разпознават "Банка ДСК"

    „Банка ДСК" се разпознава от 77% от хората в България и е първата финансова институция у нас, за която спонтанно се сещат 38% от всички анкетирани. Общо 13 имена на банки са познати на повече от половината от населението в страната. Това показват резултатите от национално емпирично изследване, направено от високоавторитетната маркетингова агенция „Синовейт" (Synovate) през юни 2006 г., и огласени на форума „Брандинг и лидерство в банковия сектор" в София. Изследването, озаглавено „Финансов омнибус", е имало за цел да проучи ползването и познаваемостта на банките в България.То е представително за цялото население на страната между 15 и 64 години.

    Прочети повече
  • ОТП придоби Кулска банка в Сърбия

    Представители на унгарския трезор и на Кулска банка със седалище в Нови сад подписаха споразумение за покупко-продажба на мажоритарен дял от капитала на сръбската банка. Най-голямата унгарска финансова институция, собственик на Банка ДСК, ще заплати 118.6 млн. евро за 67% от акциите на Кулска банка след придобиване на необходимите разрешителни. С активите си от 136.3 млн. евро Кулска банка държи пазарен дял от 1.5% от сръбския банков пазар, с 1.6% пазарен дял при кредитите и 1.2% при депозитите. Банката обслужва 62 000 клиенти посредством 39 клона.

    Прочети повече
  • Предлагат преференциални условия за МСП

    Като традиционен партньор в развитието на малкия и средния бизнес Банка ДСК предлага изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия (МСП) и за микропредприятия с бизнес и финансова история, съобщиха от банката, управлявана от Виолина Маринова.
    До 31 август Банка ДСК предлага на клиентите си промоционални лихвени нива, които започват от базисна лихва 6.5%. Тези лихвени нива са валидни за първата година от изплащането на кредита.
    Условията са в сила за новоразрешаваните заеми в лева и евро.
    За всеки новооткрит срочен депозит в лева клиентите - малки и средни предприятия, ще получат годишен лихвен процент минимум 3.

    Прочети повече
  • Четири банки дават жилищни кредити на чужденци

    Публикувано със съкращения в сайта
    Вече четири български банки дават ипотечни кредити за чужденци, които искат да купят имот у нас. показа проверка на "24 часа".
    В началото на юни Първа инвестиционна банка обяви, че пуска такива заеми. Булбанк, ДСК и "Пиреос" също вече имат разработени подобни банкови продукти.

    Прочети повече
  • Промоционални условия по потребителски кредити

    Промоционални условия по потребителски кредити за клиентите си в районите на Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Горна Оряховица отпуска Банка ДСК. Условията са в сила до 15 септември. Те важат за стандартния потребителски кредит с поръчителство в лева и във валута. Предоставя се отстъпка 1% от лихвените нива за първата година от живота на кредита.

    Прочети повече
  • Трезорите узряха под натиска на БНБ

    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК:
    Свалянето на ограниченията за кредитиране се очакваше, тъй като рестрикциите изиграха своята роля. Кредитният ръст вече е по-плавен, което беше и целта на ограниченията. Ръстът е в разумни граници и това накара БНБ да премахне част от рестрикциите. Това е положителна стъпка, защото във всички страни от Западна Европа минималните резерви са много по-ниски отколкото при нас. Очевидно е, че вече сме достигнали някаква "зрялост" и без натиска от БНБ кредитирането се сви в разумни граници. В страните от ЕС процентът на минималните резерви е много по-нисък отколкото в България, но да се надяваме, че и това ще ни се случи.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални заеми за Северна България

    Промоционални условия по потребителските кредити предлага Банка ДСК за жителите на редица райони в Северна България. Това съобщиха вчера от трезора, оглавяван от Виолина Маринова.
    Промоцията включва предоставяне на отстъпка от 1% от лихвените нива за първата година от живота на заема. Също така, при превод на работната заплата на лицето чрез Банка ДСК, кредитите за текущо потребление се разрешават без такса за проучване.
    Облекчените условия за заемите са валидни за стандартния потребителски кредит с поръчителство в лева и във валута, отпускан от трезора. Те важат включително и за програмата „ДСК Партньори".
    Промоционалните кредити на Банка ДСК се предлагат за живущите в районите на Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Горна Оряховица.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални условия по потребителските кредити

    Банка ДСК предлага за клиентите си в районите на Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Горна Оряховица промоционални условия по отпускане на потребителски кредити. Условията са в сила до 15 септември 2006 г. Промо-ционалните условия са валидни за стандартния потребителски кредит с поръчителство в ле-вове и във валута, включително и при условията на програма „ДСК Партньори". Предоставя се отстъпка 1% от лихвените нива за първата година от живота на кредита. При превод на работна заплата в Банка ДСК кредитите за текущо потребление се разрешават без такса за проучване.

    Прочети повече
  • Промоционални условия по жилищни кредити

    Промоционални условия по жилищни и ипотечни кредити за Плевен, Ловеч, Видин и Монтана предлага Банка ДСК. Промоцията важи до 15 септември. За жилищните кредити лихвата за първата година е 0%, а за остатъчния период условията са облекчени, съобщават от банката. При ипотечните кредити пък отстъпката от действащата лихва за първата година е 1 процент. Срокът за погасяване на жилищните кредити е 25 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция за потребителските заеми

    До 15 септември за клиентите си в районите на Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Горна Оряховица Банка ДСК предлага промоционални условия по отпускане на потребителски кредити. Те са валидни за стандартния потребителски кредит с поръчителство в лева и във валута, включително и при условията на програма "ДСК Партньори". Предоставената отстъпка е 1% от лихвените нива за първата година от живота на заема. При превод на работна заплата в Банка ДСК кредитите за текущо потребление се разрешават без такса за проучване.

    Прочети повече
  • Евтини заеми дава ДСК

    Евтини заеми дава ДСК за регионите Плевен, Ловеч, Видин и Монтана. Промоцията е в сила до 15 септември. За жилищните кредити в лева и евро лихвата за първата година е 0%.

    Прочети повече
  • Потребителски кредити от ДСК с промоции

    Банка ДСК предлага за клиентите си в районите на Велико Търново, Русе, Габрово, Разград и Горна Оряховица промоционалниусловия по отпускане на потребителски заеми, съобщиха от финансовата институция, чийто главен изпълнителен директор е Виолина Маринова.
    Условията са в сила до 15 септември. Банката предоставя 1% отстъпка от лихвените нива за първата година от отпускането на кредита. При превод на работна заплата на клиента в Банка ДСК кредитите за текущо потребление се разрешават без такса за проучване. Промоционалните условия са валидни за стандартния потребителски кредит с поръчителство в левове и във валута, включително и при условията на програма ДСК Партньори.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални условия по жилищни и ипотечни кредити

    Банка ДСК предлага за регионите Плевен, Ловеч, Видин и Монтана промоционални условия по жилищни и ипотечни кредити. Промоцията е в сила до 15 септември. За жилищните кредити в левове и евро лихва за първата година е 0%, а за останалия период условията са облекчени. При ипотечните кредити отстъпката от действащата лихвата за първата година е 1%. Предварителното одобрение на кредитите е в рамките на два работни дни. Срокът за погасяване на жилищните кредити е 25 години.

    Прочети повече
  • OTP стъпи на пазара в Черна гора

    Унгарската финансова институция OTP Bank купува Черногорска комерсиална банка, предадоха европейските агенции. За 100% от акциите на трезора, унгарците ще заплатят 105 млн. евро.
    Цената, която OTP предлага е определена като една трета от активите на черногорската банка, които в края на миналата година възлизат на 303 млн. евро. Черногорската комерсиална банка се смята за най-силната финансова институция в страната и има над 30 клона и повече от 140 000 клиенти. Трезорът е създаден преди 9 години.
    С тази стъпка, унгарската OTP продължава експанзията си в Централна и Източна Европа, а наскоро се появи информация, че има апетити и към българската ДЗИ Банк, както и към украинската Tas.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon