новини

Архив новини, стр. 29

  • Облекчен потребителски кредит

    Специално за Пловдивския панаир Банка ДСК предлага потребителски заеми с един процент по-ниска лихва при гарантиране с поръчители. Условието е по-изгодният кредит да бъде заявен до 31 октомври т. г. По време на 62-рия международен технически панаир -Пловдив, всеки посетител на изложението може да получи подпечатан талон, с който да ползва това намаление на щанда на банката. Талонът ще се приема във всеки клон на трезора в страната.

    Прочети повече
  • ОТП пуска два взаимни фонда в България

    Собственикът на Банка ДСК - унгарската ОТП, ще предложи дяловете на два свои взаимни фонда на българския пазар. Комисията за финансов надзор вече потвърди проспекта за публичното им предлагане на заседанието си в сряда. Единият е "ОТП Централноевропейски фонд в акции" и той инвестира предимно на борсите в Полша, Чехия и Унгария в търсене на по-висока доходност, заяви за "Дневник" Петко Кръстев, изпълнителен директор на българското управляващо дружество "ДСК Управление на активи".
    Доста по-интересен обаче е вторият фонд - "ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете". Той е съвместен продукт между ОТП и най-голямата швейцарска банка Ю Би Ес (UBS), като унгарците инвестират само в дялове на взаимни фондове, управлявани от швейцарците, а те участват и като съветници при взимане на решения.

    Прочети повече
  • Петко Кръстев, главен изпълнителен директор на ДСК - Управление на активи: Доходността на фондовете е измерител за професионализма

    Петко Кръстев е роден през 1968 г. Завършва Техническия университет през 1993 г. като инженер по електронна техника и микроелектроника и през 1997 г. придобива втора специалност "Международни икономически отношения". Кръстев има над 14-годишен опит на финансовите пазари в България. Бил е портфолио мениджър в Пенсионноосигурително дружество "Ай Ен Джи", началник-отдел "Корпоративни ценни книжа" в ТБ Юнионбанк, директор "Капиталов пазар", а след това и член на Съвета на директорите на Инвестиционния посредник "Евър". През 1998 г. е лицензиран от Комисията по ценни книжа и фондови борси като брокер на ценни книжа. В момента е председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на "ДСК - Управление на активи".

    Прочети повече
  • До 700 млн. евро на година ни дава евробанка

    От 500 до 700 млн. евро на година ще получава България от 2007 до 2013 г. от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).
    Вчера президентът й Филип Мейстад и министърът на финансите Пламен Орешарски подписаха меморандум за разбирателство и за финансиране на инфраструктурата.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще раздава евтини евро-кредити


    Банка ДСК ще раздава евтини евро-кредити до края на 2006 з. заради договора си за глобален заем от 30 млн. евро с Европейската инвестиционна банка, съобщиха вчера от трезора. До края на годината банката ще предлага заеми за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на временен недостиг от оборотни средства на малки и средни предприятия. Лихвата по тези борчове е 7,5% и е валидна за първата година от изплащането на кредита.
    В периода на промоцията клиентите ще бъдат освободени и от такса за разглеждане на искането за кредит.

    Прочети повече
  • Днес се подписва договор за глобален заем

    Днес се подписва договор за глобален заем между Банка ДСК и Европейската инвестиционна банка. Кредитът е в размер на 30 млн. евро и ще бъде използван за финансиране на средносрочни и дългосрочни инвестиционни проекти в сектора на малките и средните предприятия. Приоритет са и общинските инфраструктурни проекти. Досега ЕИБ е отпуснала на страната ни 8 глобални заеми, възлизащи общо на 150 млн. евро.

    Прочети повече
  • Банка ДСК взима 30 милиона евро от трезора на Евросъюза

    Банка ДСК ще вземе от Европейската инвестиционна банка глобален заем от 30 милиона евро, който ще се използва за финансиране на малки и средни предприятия у нас. Това съобщиха от ДСК.
    Договорът за кредита се подписва днес от Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и президентът на "домашната банка" на Европа Филип Мейстадт. Парите ще се използват за средно и дългосрочни инвестиционни проекти, както и за общински инфраструктурни проекти. Заемите на ЕИБ са едни от най-евтините и дългосрочни, а банката предоставя пари за малките фирми у нас чрез няколко трезора, като оставя определянето на условията на тях. В България Европейската инвестиционна банка действа от 90-те години на миналия век и досега е отпуснала 8 глобални заема.

    Прочети повече
  • Предлагат нова услуга на студенти

    За началото на академичната учебна година Банка ДСК предлага специално за свои млади клиенти - студенти в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ в София още едно удобство. Тези от тях, които са потребители на ДСК Директ, може да заплащат всички дължими такси към УНСС бързо и лесно чрез интернет-портала за банкови услуги. От това удобство може да се възползват без затруднения и студентите, които все още не са потребители на ДСК Директ. Достатъчно е само да имат открити разплащателни сметки в лева и издадена дебитна карта към нея. Регистрацията за ДСК Директ, както и самото плащане на университетските такси са безплатни.

    Прочети повече
  • 30 млн. евро заем за Банка ДСК

     30 млн. евро заем за Банка ДСК отпусна вчера Европейската инвестиционна банка. Това е първият подобен заем на ЕИБ за най-голямата българска банка. Договорът бе подписан вчера от шефовете на двата трезора Филип Мейстад и Виолипа Маринова. Парите ще бъдат използвани за финансиране проекти на малки и средни предприятия. Условията на заема предвиждат специална кредитна линия и за общинско финансиране. Най-голямото предимство на кредита е, че позволява дългосрочно финансиране, например 15 или 20 години, посочи Мейстад.

    Прочети повече
  • Студентски такси през ДСК


    За началото на академичната учебна година Банка ДСК предлага специално за свои млади клиенти -студенти в УНСС в София, още едно удобство. Тези от тях, които са потребители на ДСК Директ, може да заплащат всички дължими такси към УНСС бързо и лесно чрез интернет портала за банкови услуги.
    От това удобство може да се възползват без затруднения и студентите, които все още не са потребители на ДСК Директ. Достатъчно е само да имат открита разплащателна сметка в левове и издадена дебитна
    карта към нея.
    Регистрацията за ДСК Директ, както и самото плащане на университетските такси са безплатни.
    За старта на миналогодишната академична учебна година Банка ДСК откри свой офис в сградата на УНСС в студентския град „Христо Ботев" в София.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пусна €30 млн.от ЕИБ изгодно за фирмите

    Банка ДСК пусна 30-те млн. евро заем от ЕИБ при изгодни за фирмите условия, съобщиха от трезора, собственост на унгарската ОТП, управляван от Виолина Маринова. Със специална грижа за този сегмент клиенти, Банка ДСК продължава срока на промоционалната лихвена кампания по новоразрешавани кредити в лева и евро, и при продължаване срока на кредитни линии и кредити-овърдрафт в лева и евро на малки и средни предприятия и микропредприятия с бизнес и финансова история.
    Благоприятните условия за малките и средни предприятия се предлагат в светлината на договора за глобален заем между Банка ДСК и Европейската инвестиционна банка .
    Това е първият подобен заем, който ЕИБ предоставя на най-голямата българска банка.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска нови предложения за малкия и средния бизнес

    ДСК предлага нови условия за финансиране на малки и средни предприятия. Банката удължава срока на промоционалната лихвена кампания по новоразрешавани кредити в левове и евро. Промоционалната лихва е 7.5% и е валидна за първата година от изплащането на кредита. Промоцията е в сила до края на 2006 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК финансира фирми

    Банка ДСК предлага изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на временен недостиг от оборотни средства за малки и средни предприятия. ДСК с главен изпълнителен директор Виолина Маринова продължава срока на промоционалната лихвена кампания по новоразрешавани кредити в левове и евро и при продължаване срока на кредитни линии и кредити овърдрафт в левове и евро на малки и средни предприятия и микропредприятия с финансова и бизнес история. Промоционалната лихва е от 7.5% и е валидна за първата година от изплащането на кредита. Промоцията е в сила до края на 2006 г. Благоприятните условия за малките и средните предприятия се предлагат в светлината на договора за глобален заем между Банка ДСК и Европейската инвестиционна банка.

    Прочети повече
  • С “ДСК Директ” плащаме и сметки към Globul

    Потребителите на платформата за електронно банкиране "ДСК Директ" вече могат да платят пълно, частично или авансово своята сметка към Globul. Това съобщиха вчера от трезора, оглавяван от Виолина Маринова. Клиентите на платформата имат възможност да увеличат кредитния си лимит и да платят за включване на услугата роуминг. Те могат и да заредят b-connect карта с 5, 15, 25 или 40 лева.
    Потребителите, ползващи "ДСК директ", са вече над 20 000, казаха още от финансовата институция. Услугата съчетава в себе възможността за банкиране по телефона, чрез интернет и SMS. Основното предимство е, че едни и същи средства са налични през всички канали 24х7 и на секундата.

    Прочети повече
  • Нова услуга при електронното банкиране

    Потребителите на "ДСК Директ" вече могат да платят пълно, частично или авансово своята сметка към "Глобул", Чрез "ДСК Директ" може да се зареди също и b-connect карта с 5,15,25 или 40 лева. Услугата "ДСК Директ" съчетава възможността за банкиране по телефона, чрез интернет и SMS. Клиентите на Банка ДСК, ползващи "ДСК Директ", достигнаха 20 000.

    Прочети повече
  • Слушаме първи новия албум на Ал Ди Меола

    Виртуозният китарист Ал Ди Меола, който ще изнесе концерт в София на 28 октомври в рамките на традиционния "Мюзик Джем", ще зарадва българските си почитатели със съвършено нови композиции. Те са от съвсем пресния - издаден в края на септември, албум на китариста, който все още не се продава официално в Европа. Ние ще сме сред първите, които ще имат шанса да го чуят, при това на живо.
    Проектът спокойно може да се нарече революционен за творчеството на Ал Ди Меола, тъй като за първи път от 15 години насам той изоставя характерното си акустично звучене и записва всички пиеси изцяло с електрически китари. Легандарният джаз китарист ще свири в зала 1 на НДК по покана на София мюзик ентърпрайсиз и банка ДСК.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще посредничи на американски инвеститори

    Утре председателят на Упривителния съвет на Банка ДСК Виолина Маринова и Иван Дреновички, представляващ IMD Corp. ще подпишат стратегическо споразумение за сътрудничество, съобщиха от банката. Двете институции ще си сътрудничат при осъществяване на съвместни проекти, казаха още от трезора.
    IMD Corp. е наскоро създадена и се занимава с посредничество за осъществяване на американски проекти у нас. Предвиждат се инвестиции в инфраструктура, внос на ноу-хау, както и на стоки и услуги от САЩ. Иван Дреновички работи в търговската служба на Американското посолство в София.
    Междувременно стана ясно, че със съдействието на Банка ДСК джаз-легендата Ал ди Меола ще изнесе концерт в Националния дворец на културата в рамките на Месеца на спестовността и по повод Световния ден на спестовността - 28 Октомври.

    Прочети повече
  • ДСК ще съдейства на инвестиционни проекти на САЩ


    Банка ДСК и „Инвестмънт енд маркет дивелъпмънт" (IMD Corp.) ще подпишат днес меморандум за договореност. Основната цел на този документ, който по същността си е декларация за намерения, е да се улесни осъществяването на американски инвестиционни проекти в България, включващи собствен капитал от САЩ и/или участие на американски фирми в управлението на проектите, съобщиха от ДСК. Проектите е предвидено да се реализират в редица ключови икономически сектори като туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт, енергетика и др. IMD Corp. е специализирана в разработване-то на инвестиционни проекти с дялово и управленско участие на компании от САЩ.

    Прочети повече
  • ДСК съдейства за щатски проекти у нас

    Меморандум, с който да се улесни осъществяването на американски инвестиционни проекти у нас, подписват Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и Иван Дреновички, управляващ съдружник на Американската компания за
    дялово участие Investment and Мarket Dеvelopment (IMD). Декларацията е насочена към дружества със собствен капитал от САЩ и/или участие на американски фирми в управлението на проектите. Програмите ще бъдат реализирани в сектори като туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт, енергетика и др. Условията за всяко финансиране ще се договарят за всеки проект поотделно. Банка ДСК ще подпомага избора на инвестицията.

    Прочети повече
  • ДСК подпомага американски проекти

    ДСК и американската корпорация Инвестмънт енд маркет дивелъпмънт IMD ще подпишат днес меморандум за договореност, съобщиха от банката. Документът ще улесни американските вложения у нас, които включват собствен капитал от САЩ или участие на американски фирми в управлението на проектите. Приоритетните проекти за американски инвестиции са туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт и енергетика. ДСК ще подпомага процеса на подбор и кредитиране на проекти.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon