новини

Архив новини, стр. 31

  • Банка ДСК пусна нови за България спестовно-инвестиционни продукти

    Банка ДСК първа на родния пазар предлага на своите клиенти два нови спестовно-инвестиционни продукта ¬ Смесен депозит „ДСК Везни" и Смесен депозит „ДСК Ефект", съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    Смесеният депозит „ДСК Везни" е съчетание между срочен депозит в Банка ДСК и инвестиция в Договорен фонд на „ДСК Управление на активи".
    Смесеният депозит „ДСК Ефект" е уникален за българския банков пазар и представлява комбинация между три продукта на финансовата група ¬ срочен депозит в банката, инвестиция в Договорен фонд на „ДСК Управление на активи" и осигуряване в Доброволен пенсионен фонд на ПОК „ДСК-Родина".
    Срочните депозити се откриват за срок от 6, 12, 24, 36 и 60 месеца в левове, евро и щатски долари, като минималната сума от 1 000 единици.

    Прочети повече
  • ДСК въведе нова услуга за плащане на вода през Интернет

    ДСК предлага нова услуга за плащане на вода през Интернет, съобщиха вчера от банката. Тя е достъпна за градовете Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново и др. За клиентите, които предпочитат да плащат сметките си по този начин няма да има комисиони при погасяването на сметката. В момента потребителите на услугата могат да плащат он лайн на БТК и Глобул.

    Прочети повече
  • Плащаме вода през ДСК

    Банка ДСК с главен изпълнителен директор Виолина Маринова предлага допълнителни услуги през електронната си платформа. За клиентите вече е достъпна от края на миналата седмица нова услуга - плащане на задължения за студена вода към ВИК Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Пловдив, Стара Загора, София и Шумен през канала за интернет банкиране ДСК Директ. Услугите са достъпни за всички клиенти на ДСК Директ, заявили за ползване на интернет банкиране. За плащането на сметки за студена вода не е необходимо използването на електронен сертификат. Клиентите не дължат такси и комисиони при плащането на сметки през интернет канала на ДСК Директ. В момента те могат да плащат онлайн сметките за БТК, ГлоБул и студена вода.

    Прочети повече
  • ДСК пуска нови спестовни продукти

    Банка ДСК предлага на своите клиенти два нови продукта - смесен депозит „ДСК Везни" и смесен депозит „ДСК Ефект". Смесеният депозит „ДСК Везни" е съчетание между срочен депозит и инвестиция в договорен фонд. Смесеният депозит „ДСК Ефект" представлява комбинация между три продукта на финансовата група - срочен депозит в банката, инвестиция в договорен фонд на „ДСК Управление на активи" и осигуряване в Доброволен пенсионен фонд на ПОК „ДСК-Родина". Срочните депозити се откриват за срок от 6, 12, 24, 36 и 60 месеца в левове, евро и долари, като минималната сума е 1000 единици.

    Прочети повече
  • ДСК с по-атрактивни условия за картите си

    Банката от началото на ноември до февруари 2007 г. ще издава кредитните карти с 0% лихва
    Банка ДСК предлага още по-атрактивни промоционални лихвени условия по кредитните карти MasterCard Galaxy и Visa Galaxy. В продължение на три месеца от началото тя
    предлага 0% лихва по кредитните карти.
    видове
    Всяка кредитна карта MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издадена в периода 1 ноември 2006 г. -1 февруари 2007 г., е освободена от лихва за всички извършени с картата транзакции, като тегления от банкомат и плащания в търговски
    обекти.
    Промоцията е валидна до 10 февруари догодина за MasterCard Galaxy и до 20 февруари 2007 г.

    Прочети повече
  • Фондовете на ДСК с близо 13% дял

    Активите на трите фонда са се увеличили със 17.25 млн. лв. за два месеца
    Общо 28.46 млн. лв. са активите, управлявани от договорните фондове на ДСК Управление на активи, в края на октомври в сравнение с 11.21 млн. лв., набрани до края август. Пазарният дял достига 12.90%, което ни поставя сред лидерите на пазара на колективните инвестиционни схеми, коментира за в. Пари Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК Управление на активи.
    Резултат
    Доходността на високорисковия фонд ДСК Растеж достига 43.73% на годишна база и 27.44% за периода от март до октомври тази година. Реализираната доходност от балансирания договорен фонд е 24.

    Прочети повече
  • Кредитните карти на ДСК с нулева лихва

    Кредитните карти MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издавани от Банка ДСК ще са с 0 лихва в от 1 ноември до февруари 2007 г.
    Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    Картите издадени в същия период ще са освободени от лихва за всички извършени трансакции - тегления на банкомат и плащания в търговски обекти.
    Промоцията е валидна до 10 февруари 2007 г.
    Промоционалният лихвен процент е само една малка част от привилегиите, които получава всеки картодържател. След промоцията стандартната лихва е само 14,95%. Допълнителните бонуси при активно използване на картата след края на промоцията - минус 1,5% лихва при извършване на 5 трансакции на обща стойност 500 лв.

    Прочети повече
  • Кредитните карти на ДСК с 0% лихва до февруари

    Банка ДСК предлага специален подарък на своите клиенти - нови, още по-атрактивни промоционални лихвени условия по кредитните карти MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издавани от банката като от 1 ноември 2006 г. до февруари 2007 г., в продължение на три месеца, Банка ДСК предлага 0% лихва по кредитните карти. Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    Всяка кредитна карта MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издадена в периода 1 ноември 2006 г. - 1 февруари 2007 г., е освободена от лихва за всички извършени с картата трансакции - тегления на банкомат и плащания в търговски обекти.
    Промоцията е валидна до 10 февруари 2007 г.

    Прочети повече
  • 0% лихва по кредитните карти на ДСК

    0% лихва по кредитните карти на ДСК предлага банката на своите клиенти. Условията на промоцията са за кредитните карти MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издавани от Банка ДСК. В продължение на три месеца банката предлага 0% лихва по тези карти. MasterCard Galaxy и Visa Galaxy, издадени от 1 ноември до 1 февруари 2007 г., са освободени от лихва за всички извършени с тях тегления на банкомати и плащания в магазини. Промоцията е валидна до 10 февруари 2007 г. за карти MasterCard Galaxy и до 20 февруари 2007 г. за карти Visa Galaxy.

    Прочети повече
  • Нов банков офис откри Банка ДСК

    Банка ДСК откри нов банков офис В София. Офис „Симеоново" се намира на в новооткрития хотел Skyway. Новият офис на Банка ДСК предлага целия спектър от банкови услуги за граждани и разплащания на бизнес клиенти.

    Прочети повече
  • ОТП печели от Източна Европа

    Унгарската ОТП отчете подобрение на финансовите си резултати за третото тримесечие. Като причина за това институцията посочи икономическия растеж и повишеното търсене на финансови услуги в Източна Европа. ОТП похарчи 2.4 млрд. долара в закупуването на десет банки именно в Източна Европа. Печалбата й достига 264 млн. долара, което е ръст от малко над 30 на сто в сравнение с миналата година. В унгарския банков сектор се повишава обемът на кредити за граждани и нараства делът на заемите за жилища в чуждестранна валута. Групата ОТП,
    собственик на Банка ДСК, бележи ръст от около 3% при кредитирането на физически лица, и над 10% при жилищните кредити.

    Прочети повече
  • Фондовете ще стигнат 650 млн. лв.

    До 2009 г. активите им може да скочат повече от два пъти
    Само след 4 години делът на договорните фондове ще бъде 7% от всички спестявания на домакинствата според прогнозата на управляващото дружество Pioneer Investments. Оптимистичните очаквания за този сегмент се дължат на сериозното предлагане на инвестиционни схеми в България, коментира за в. Пари Явор Ачев, мениджър за България на Pioneer Investments. Всички големи финансови групи вече имат свои фондове у нас и активно предлагат продуктите си. Наред с това хората вече осъзнават необходимостта да разпределят спестяванията си в различни финансови инструменти и тази тенденция тепърва ще набира инерция, каза Ачев.

    Прочети повече
  • Наша банка с най-добри резултати в международната група

    Групата ОТП е постигнала рекордна консолидирана печалба след данъци от 53.6 млрд. форинта. Това надвишава с 30.8% резултата от съответния период на 2005 г, както и с 14.7% печалбата през второто тримесечие на тази година.
    Укрепнал е още повече и приносът на чуждестранните дъщерни дружества към баланса на Група ОТП, като те са дали и 11.8% от общата консолидирана печалба след данъци. В отчета на Група ОТП се изтъква, че отново най-значителен е приносът на Банка ДСК към общите положителни резултати на международната финансова институция. Печалбата след данъци на българската банка възлиза на 5.6 млрд. форинта и бележи ръст от 45.9% на годишна база.

    Прочети повече
  • ОТР постигна рекорд

    Най-голямата банка в Унгария -ОТР, която притежава българската Банка ДСК, оповести достигнат връх в печалбата си за изтеклото трето тримесечие от 2006 г. Сред факторите за успеха е и българската част от групата.
    Консолидираната печалба след лихви и данъци за посочения период се увеличава с 30.8%, като достига 53.6 млрд. форинта (206.2 млн. евро).
    Съответно резултатът на нашата Банка ДСК нараства с 45.9% на годишна база, като възлиза на 21.6 млн. евро.
    За посоченото тримесечие ОТР отбелязва увеличение на съотношението си заеми - депозити до 102.8 процента. Ръстът е в размер на 3.4% на тримесечна и 7.4% на годишна база.
    Общите заеми на банката за периода растат с 24.

    Прочети повече
  • ОТР отчита рекордна печалба

    Унгарската банка ОТР, собственик на Банка ДСК, отчете във вторник рекордна печалба за третото тримесечие на 2006 г. в размер на 53.6 млрд. форинта ($264.5 млн.) - с около 15% над прогнозираната от анализаторите стойност. Финансовият директор на банката обаче уточни, че 6.1 млрд. от тази сума са постъпили от еднократни приходи като продажби на активи и върнат ДДС и коригираната печалба е съвсем близка до прогнозната. Той изрази увереност, че поставената цел печалбата за 2006 г. да достигне 184-185 млрд. форинта ще бъде постигната. Нетните приходи от лихви са скочили с 43% до 106.9 млрд. форинта, но лихвеният марж се е свил в резултат от засилващата се конкуренция.

    Прочети повече
  • Диана Митева, изпълнителен директор и член на УС на банка ДСК: Банка ДСК съчетава депозити с инвестиции

    От началото на месеца Банка ДСК предложи на клиентите си два нови спестовни продукта. „ДСК Везни" и „ДСК Ефект" са съчетание между срочен депозит и инвестиционни продукти с цел постигане на оптимална възвръщаемост при умерен риск. За повече подробности се обърнахме към Диана Митева, изпълнителен директор и член на УС на банката.
    - Какви са предимствата на смесените депозити в сравнение с други спестовни продукти?
    - Смесеният депозит „ДСК Везни" представлява съчетание между срочен депозит в Банка ДСК и инвестиция в някой от договорните фондове, управлявани от "ДСК Управление на активи" - "ДСК Стандарт", ДСК Баланс" или ДСК Растеж".

    Прочети повече
  • OTP отчете силни финансови резултати

    Най-голямата унгарска банка ОТР, собственик на българската "Банка ДСК" отчете повишение на финансовите резултати за изминалото трето тримесечие, съобщиха от компанията.
    OTP Group постигна рекордна консолидирана печалба след данъци в размер на 53,6 млрд. форинта / 206.2 млн. евро/, което надвишава резултата от съответния период на 2005 г. с 30,8%, се казва в съобщението на банката.
    Унгарската банка изтъква, че отново най-значителен е приносът на "Банка ДСК" към общите положителни резултати на групата. Печалбата след данъци на "Банка ДСК" възлиза на 5,6 млрд. форинта и бележи ръст от 45,9% на годишна база.
    Според OTP българската финансова институция е успяла не само да задържи, но дори и да засили своята водеща позиция на банковия пазар в България.

    Прочети повече
  • ДСК предлага две услуги в едно

    Чрез услугата на Банка ДСК "Директ" се съчетават две услуги - поддържане на спестовен влог и ползване на парите за плащане на сметки по телефона, чрез интернет и SMS.
    Движението по сметките и задълженията за плащане може да се проверяват постоянно. Спестовната компонента към разплащателна сметка пък позволява да се отделят средства без ограничения в сумата, които се олихвяват с по-висока лихва и без да се събират такси за прехвърляне на парите. Транзакциите от разплащателната сметка към спестовната компонента и обратно се осъществяват чрез интернет портала с едно натискане на бутон. По същия начин може да оперирате и с виртуална карта към същата сметка.

    Прочети повече
  • ОТР с рекордна печалба от 206 млн. евро за тримесечието

    Най-голямата унгарска банка ОТР, собственик на българската Банка ДСК, отчете рекордна печалба за изминалото трето тримесечие на годината, подкрепена от представянето на българското си банково звено.
    ОТР отчете ръст от 30.8% в консолидираната си печалба след данъци за третото тримесечие до 53.6 млрд. форинта (206.2 млн. евро).
    Печалбата на Банка ДСК се е повишила с 45.9% на годишна база до 21,6 млн. евро.
    През периода ОТР е повишила съотношението си заеми-депозити до 102.8%, което е повишение от 3.4 процентни пункта на тримесечна и 7.4 пункта на годишна база.
    Общите заеми на банката през изминалото тримесечие са се повишили с 24.

    Прочети повече
  • Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК: Консолидацията в банковия сектор ще продължи

    Диана Митева е родена в Чирпан. След завършване на Английската езикова гимназия в Пловдив продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство, където получава магистърска степен по макроикономика. От октомври 2003 г. е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК.
    Г-жа Митева започва кариерата си в банковата област в Хиос банк, продължава в ИНГ Банк, клон София, като финансов мениджър и зам.-изпълнителен директор, след което се присъединява към екипа на Демирбанк-България и извървява пътя от неин старши маркетинг мениджър до изпълнителен директор. Владее отлично английски и говори руски език.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon