новини

Архив новини, стр. 24

  • Банка ДСК предлага безсрочна сметка

    Тя може да бъде в левове, евро или долари
    Банка ДСК с изп. директор Виолина Маринова предлага на клиентите си два нови банкови продукта - безсрочна сметка ДСК Стимул и спестовна сметка с растяща доходност - ДСК Мотив, посочват от трезора. ДСК Стимул осигурява допълнителен лихвен доход в зависимост от остатъка по сметката и представлява нова печеливша схема за спестяване. Сметката може да бъде открита в левове, евро и долари както за лични спестявания, така и в полза на някой близък. За улеснение на клиентите от тази сметка може да се теглят, а също и да се внасят суми във всеки клон. Авоарът по сметката се олихвява с регулярна лихва в размер на 1% по левови сметки и 0.

    Прочети повече
  • ДСК баланс има най-висока доходност

    Доходността на балансирания фонд на Банка ДСК - ДСК Баланс - надвиши 8%. Това е най-високата доходност, реализирана от началото на годината сред всички български договорни фондове.
    Управляваните от фонда активи възлизат на 3.26 млн. лв. Общата стойност на спестяванията на физическите лица във фонда към средата на юни достига 1 097 402.45 лв., а на юридическите лица стига 2 110 157.53 лв.
    ДСК Баланс е привлякъл
    инвестициите на общо 184 българи, чиято средна стойност на спестяванията за същия период е 14 452.21 лв. Около една трета от тях живеят в големите градове на страната, показва статистиката на дружеството. Балансираният фонд предоставя по-нискорискови вложения, след като портфейлът му премерено залага на акции и инструменти с фиксирана доходност.

    Прочети повече
  • Унгарската банка ОТP купи Инвестербанк

    Унгарската банка ОТP купи Инвестербанк за 373 млн. евро
    Най-голямата по пазарна стойност унгарска банка ОТP, собственик и на Банка ДСК, навлезе решително на руския пазар, след като в придоби 96.4% дял от руската Инвестербанк и едновременно с това обяви, че търси разширение на присъствието си в Украйна. Намеренията на банката за експанзия в Русия и Украйна бяха оповестени от президента на ОТР Шандор Чани, цитиран от Ройтерс.
    "В момента преговаряме за купуването и на втора банка в Украйна", е казал Чани пред репортери в Москва при обявяването на детайлите около покупката на Инвестербанк. Съвсем скоро, в края на юни, OTP навлезе в Украйна чрез купуването на местния филиал на Райфайзенбанк.

    Прочети повече
  • Visa International поздрави Банка ДСК

    Банка ДСК получи специални поздравления и сертификат от Visa International за издадените вече 100 000 Visa карти, съобщиха от трезора, ръководен от Виолина Маринова. Дипломата с логото на водещата в света картова организация за плащания - гълъб с разперени криле, е озаглавена "Поздравления от Visa International" и носи подписа на Ан Коб, президент на организацията за региона Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.
    Сертификатът бе връчен на члена на Управителния съвет и прокурист на Банка ДСК Мирослав Вичев и на директора на дирекция „Банкови карти и електронно банкиране" Пенчо Савов от д-р Каталин Крецу, вицепрезидент на Visa International за Румъния и България.

    Прочети повече
  • 300 млн. лв. ще стигнат активите на родните фондове

    Петко Кръстев, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДСК Управление на Активи:
    Пари:Господин Кръстев, според данни на Комисията за финансов надзор българите предпочитат балансираните фондове или тези, които съчетават умерен риск и средна доходност. Какво показват данните за фоновете на ДСК?
    П.К.: Нашите впечатления са сходни с изнесената информация от комисията. От трите фонда, които предлагаме - ДСК Стандарт, ДСК Баланс и ДСК Растеж, най-голямо е търсенето на балансирания фонд. Ние управляваме във взаимните фондове активи от 7.6 млн. лв., като за ДСК Баланс те са 3.46 млн. лв., а тези за най-младия ни фонд ДСК Растеж, който стартира през март, са 2.

    Прочети повече
  • ДСК е издала два пъти повече карти Visa

    Банка ДСК получи сертификат от Visa International 3а издадени вече 100 хил. Visa карти, съобщиха от банката. Сертификатът бе връчен на Мирослав Вичеб, член на управителния съвет и прокурист на банката, и на Пенчо Савов, директор на дирекция Банкови карти и електронно банкиране, от Каталин Крецу, вицепрезидент на Visa International за Румъния и България. Те са обсъдили и стратегия за допълнително увеличаване на издаването на кредитни карти. Картите Visa у нас са близо 654 хил. според данни към края на март. Това е увеличение с 88% в сравнение със същия период на миналата година. Още по-голям е ръстът, отбелязан от Банка ДСК. Докато в края на юли миналата година тя е издала 50 хил.

    Прочети повече
  • ОТР стъпи в Русия

    Унгарската банка ОТР Bank, която у нас е собственик на Банка ДСК, придоби 96.4% от капитала на руската Инвестсбербанк за 373 млн. EUR. Прехврълянето на дяловете стана в началото на седмицата, след като д-р Шандор Чани, председател на УС и главен изпълнителен директор на ОТР Bank, и Ласло Волф, зам. главен изпълнителен директор на банката, и представители на акционерите на Инвестсбербанк подписаха договора за покупко-продажба. Руският трезор се състои от три банки: Инвестсбербанк (инвестиционна и спестовна банка) със седалище в Москва, Промфинсървисбанк (с централа в Новоросийск и придобита от Инвестсбербанк през 2000 г.) и Омскпромстройбанк, чието седалище е в Омск.

    Прочети повече
  • ОТП купи три руски трезора

    Унгарската банка ОТП, която е собственик на Банка ДСК, купи три руски трезора. Московската Инвестсбербанк, новоросийската Промфинсървисбанк и Омскпромстройбанк образуват банковата група Инвестсбербанк, създадена през 1994 г. През 2005 г. собственият й капитал възлиза на 101,5 млн. евро, а печалбата е 9,1 млн. евро преди данъчно облагане. От ОТП определиха цената на сделката като разумна, без да я уточняват.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ първенци за 2005 г.

    Валерия СТОЙКОВА
    Два български трезора се изкачиха на върха като най-добри за 2005 година. Това са Банка ДСК и Обединена българска банка (ОББ). Двата трезора се изравниха по показатели и станаха носители на голямата награда "Банка на годината", според класацията на вестник "Пари". Бившата спестовна каса взе и първа награда по пазарен дял. Като най-ефективна през миналата година комитетът по избиране на призьорите класира Булбанк, а "Алианц България" взе награда за динамично развиваща се кредитна институция у нас. "Банка на клиента" стана Пощенска банка след анкета сред работодателите.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ с приза "Банка на годината"

    Миа Михайлова
    За първи път от осем години насам призът "Банка на годината" се връчва на две български банки – на Банка ДСК и на Обединена българска банка /ОББ/, които при гласуването са събрали равен брой точки по отделните показатели.
    Наградите ще бъдат връчени на официална церемония от президента Георги Първанов.
    Освен "Банка на годината" за 2005 г. в. "Пари" ще раздаде още четири награди. Наградата за пазарен дял печели Банка ДСК, награда за динамика и развитие - Алианц, а призът за ефективност - Булбанк.
    За "Банка на клиента" бе определена Пощенска банка. Всяка година "Банка на клиента" се избира чрез интернет-гласуване от фирмите членове на работодателските организации и читатели на в.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ най-добри за 2005 г.

    За първи път от 9 г. две банки печелят приза за банка на годината, тъй като са получили равен брой гласове в журито. Това съобщи Стефан Неделчев, главен редактор на в. "Пари", организатор на финансовата надпревара. Банка ДСК взема наградата и за пазарен дял. "Алианц България" е най-динамичната банка на 2005 г., а Булбанк - най-ефективната. Клиентите пък са посочили Пощенска банка за номер едно.

    Прочети повече
  • Обявиха две банки за № 1

    Наградата „Банка на годината" за първи път се дава на две финансови институции - ДСК и ОББ, съобщиха от журито на конкурса. Призовите статуетки се очакваше да бъдат връчени от президента Георги Първанов на официална церемония в столичния гранд хотел „София" снощи.
    ДСК получава и специалната награда за пазарен лидер. Призът за динамика и развитие отива при ТБ „Алианц", а за ефективност - при Булбанк. Наградата на потребителите пък се дава на Пощенска банка.
    Победителите в конкурса „Банка на годината" се избират чрез онлайн гласуване сред читателите на вестник „Пари" и от анкети сред членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българския форум на бизнес лидерите.

    Прочети повече
  • ОББ и Банка ДСК с приз "Банка на годината"

    За първи път от осем години насам призът "Банка на годината" се връчва на две различни български банки - на Банка ДСК и на Обединена българска банка (ОББ).
    Причината е че при гласуването трезорите, управлявани съответно от Виолина Маринова и Стилян Вътев са събрали равен брой точки по отделните показатели, съобщи вчера главният редактор на в. "Пари" Стефан Неделчев.
    Самите награди бяха връчени снощи на официална церемония от президента Георги Първанов.
    Освен "Банка на годината" за 2005 г. бяха раздадени още четири традиционни приза. Това са наградата за пазарен дял, която отново бе спечелена от Банка ДСК, награда за динамика и развитие, спечелена от ТБ Алианц и награда за ефективност, взета от Булбанк.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ взеха приза банка на 2005 г.

    Биляна ВАЧЕВА
    Призьорите в другите четири категории са ТБ Алианц, Булбанк, Пощенска банка и отново банка ДСК
    Тази година в. Пари връчи две награди Банка на годината - на Банка ДСК и ОББ, заяви Валери Димитров, председател на Сметната палата и председател на организационния комитет. След трескаво и напрегнато обсъждане комитетът по връчването на наградите все пак реши да даде два приза. Тези награди са отражение на процесите, които текат в банковата система, каза за в. Пари Валери Димитров.
    За четвърта поредна година наградата беше връчена лично от президента Георги Първанов на тържествена церемония в Гранд хотел София вчера късно вечерта.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ си поделят първото място за приза “Банка на годината”

    Емилия РАДАНОВА
    За първи път от девет години насам не един, а два трезора си поделят голямата награда в конкурса "Банка на годината", организиран от вестник "Пари". Тазгодишните победители са Обединена българска банка, ръководена от Стилян Вътев и Банка ДСК, управлявана от Виолина Маринова. При изчисление на критериите, по които се оценяват финансовите институции от журито, на финала излиза, че двете банки имат абсолютно еднакъв брой точки, съобщиха организаторите. Вместо да се търсят допълнителни аргументи, за да бъде излъчен един единствен победител, журито е взело решение тазгодишните големи победители да бъдат двама.
    Голяма е радостта ни от наградата "Банка на годината", която получаваме за втори път, защото тя е оценка за нашите усилия през тежката за банковата система 2005 г.

    Прочети повече
  • Президентът Георги Първанов връчи наградите “Банка на годината” на ДСК и на ОББ

    Президентът Георги Първанов връчи наградите “Банка на годината” на ДСК и на ОББ. За първи път в осемгодишната история на раздаване на наградите призът се поделя между две финансови институции, защото при гласуването са събрали равен брой точки. Вестник “Пари” раздаде призове в още няколко категории. За пазарен дял беше отличена банка ДСК, за динамика и развитие “Алианц”, за ефективност “Булбанк”. За банка на клиента е определена “Пощенска банка”. Класацията в тази категория се прави на базата на Интернет гласуване от фирмите, членове на работодателските организации и читатели на вестник “Пари”. Комисията за определяна на “Банка на годината” се ръководи от председателя на Сметната палата Валери Димитров, а в нея участват заместник-председателят на парламента Камелия Касабова и министърът на финансите Пламен Орешарски.

    Прочети повече
  • Връчиха наградите “Банка на годината”

    Целият банков елит, политици и журналисти се събраха на церемонията по връчването на наградите “Банка на годината”. За първи път призът се връчи на две банки. Класацията на вестник “пари” “Банка на годината” е събитието, което банкерите в България приемат като повод за равносметка.
    “Банките го считат за изключително авторитетно и като ходите по банковите офиси ще видите призове “Банка на годината” на едни от най-видимите и най-авторитетните места в самите банки. Което говори за отношението на хората, които са получили тази награда.”
    През 1992 година за първи път се връчват отличията. Президентът Георги Първанов връчи голямата награда “Банка на годината” на две банки- ДСК и ОББ.

    Прочети повече
  • ДСК и ОББ са "Банка на годината"

    За първи път от осем години призът "Банка на годината" се връчва на две български банки Това са Банка ДСК и Обединена българска банка (ОББ), които при гласуването са събрали равен брой точки по отделните показатели, съобщи вчера главният редактор на в. "Пари" Стефан Неделчев.
    Освен "Банка на годината" за 2005 г. в. "Пари" ще раздаде още четири награди. Наградата за пазарен дял спечели Банка ДСК, за динамика и развитие се дава на "Алианц". А награда за ефективност спечели Булбанк.
    Призът за "Банка на клиента" печели Пощенска банка. Всяка година "Банка на клиента" се избира чрез интернет гласуване от фирмите - членове на работодателските организации, и читатели на в.

    Прочети повече
  • Президентът Георги Първанов връчи тази вечер наградите за “Банка на годината”

    Президентът Георги Първанов връчи тази вечер наградите за банка на годината на Банка ДСК и на ОББ. За първи път от 8 години насам призът се връчва на две български банки. Двете кредитни институции събраха равен брой точки по отделните показатели. Президентът Първанов изрази надежда, че следващите награди “Банка на годината” ще имат европейско измерение. Освен банка на годината за изминалата година вестник “Пари” раздаде още 4 награди. Награда за “Пазарен дял” отиде в Банка ДСК. Награда за “Динамика и развитие”- в Алианц, а награда за “Ефективност”- в Булбанк. Призът за “Банка на клиента” печели Пощенска банка. Церемонията се състоя в присъствието на депутати, министри, банкери и бизнесмени.

    Прочети повече
  • Банкери на 2005 година

    За първи път два трезора си поделиха приза „Банка на годината" на в. „Пари". Шефовете на ДСК Виолина Маринова и на ОББ Христос Кацанис получиха наградите на стилна церемония в гранд хотел „София" лично от ръцете на президента Георги Първанов. ДСК взе още един приз - за пазарен дял. Награда за динамика и развитие получи „Алианц България", а награда за ефективност - Булбанк. Призът на клиента отиде при Пощенска банка. Тя беше избрана чрез гласуване в сайта на в. „Пари" и от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
    Текст под снимка
    Христос Кацанис и Виолина Маринова са банкерите на 2005 г. в класацията на вестник „Пари".

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon