новини

Архив новини, стр. 25

  • Банките влязоха в Европейския съюз

    За пръв път с престижните награди на в. Пари се окичиха две банки
    За пръв път не една, а две банки се окичиха с престижната статуетка Банка на 2005 г. Това са Банка ДСК и Обединена българска банка. Президентът Георги Първанов лично за четвърта поредна година връчи наградите на двамата изпълнителни директори Виолина Маринова и Христос Кацанис. Имам усещането, че Банка ДСК е абонирана за наградата, след като за втора поредна година я печели, заяви президентът Първанов, поднасяйки престижната статуетка на Виолина Маринова. Издателят на в. Пари Валентин Панайотов припомни, че за пръв път наградата е била връчена през 1992 г. Връщам се толкова назад, за да подчертая, че наградата Банка на годината вече живее свой собствен живот, каза г-н Панайотов.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, глaвен изп. директор на Банка ДСК: Наградата ни мотивира

    Поласкана съм за втора поредна година да получа наградата Банка на 2005 г. лично от президента на България.
    Благодаря на в. Пари за тази прекрасна награда, за това, че организират такова събитие, което мотивира всички банки да се стремят все повече да подобряват предлаганите услуги, качеството на обслужването и да въвеждат иновационни продукти. Тази статуетка ще ни мотивира и през следващите години да работим така усърдно. Интересното е, че 2005 г. е най-добрата в цялата история на Банка ДСК, която миналата година навърши 55 години.
    Банковият сектор ще продължи да се развива стабилно, като пикът на кредитите вече отмина, има едно насищане на пазара и очаквам оттук насетне банките да започнат да предлагат по-иновативни продукти.

    Прочети повече
  • ОТР купува руска банка за 373 млн. евро

    Най-голямата унгарска банка ОТР обяви, че купува 96,4% от руската Инвестсбербанк за 373 млн. евро. Сумата се равнява на 3,8 пъти счетоводната стойност на финансовата институция. Сделката е втора по големина в историята на ОТР, след като по-рано през годината групата придоби 100% от украинската Raiffeisenbank Ukraine срещу 650 млн. евро. Чрез получаването на мажоритарния пакет акции на Инвестсбербанк ОТР навлиза на руския пазар и прави поредната крачка за разширяването на дейността си в региона. От ръководството на унгарската банка коментираха, че банковия сектор в Русия разполага със значителен потенциал за растеж, което го прави особено атрактивен.

    Прочети повече
  • Банковите оскари

    ОББ и банка ДСК грабнаха наградите на вестник Пари за 2005 Г.
    За пръв път не една, а две банки се окичиха с престижната статуетка Банка на 2005 г. Това са Банка ДСК и Обединена българска банка. Президентът Георги Първанов лично за четвърта поредна година връчи наградите на двамата изпълнителни директори Виолина Маринова и Христос Кацанис.
    Наградата Банка на годината все повече се налага независимо от политическата система и управлението на страната, заяви държавният глава.
    Издателят на в. Пари Валентин Панайотов (вдясно) припомни, че за пръв път призът е бил връчен през 1992 г. Връщам се толкова назад, за да подчертая, че наградата Банка на годината вече живее свой собствен живот, каза г-н Панайотов.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага кредити по проекта „Гаранционен фонд за микрокредитиране"

    Банка ДСК предлага кредити по проекта „Гаранционен фонд за микрокредитиране" към социалното ведомство. Парите ще се отпускат при стартиране на бизнес или за такъв, който е прекратен поне 6 месеца преди кандидатстване. С тях може да се подпомага и вече съществуващ бизнес, като кредитополучателите се ангажират да създават нови работни места. Кредитите са със срокове на издължаване съответно до 7 или до 3 години и с гратисен период до 12 или 6 месеца. Максималният размер на кредита е до 30 000 лв.

    Прочети повече
  • Президентът Георги Първанов връчи наградите "Банка на годината"

    Президентът Георги Първанов връчи наградите "Банка на годината" за 2006-а на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и Христос Кацанис (вторият от дясно), председател на Надзорния съвет на ОББ.

    Прочети повече
  • Предлагат печеливша схема за спестяване

    Банка ДСК предлага на своите клиенти нов банков продукт -"ДСК Стимул". Това е безсрочна сметка, която осигурява допълнителен лихвен доход в зависимост от остатъка по сметката и представлява нова печеливша схема за спестяване. Авоарът по сметката се олихвява с регулярна лихва в размер на 1% по левови сметки и 0.80% за валутни сметки, която се изплаща чрез капитализиране в края на всеки месец. Предвиден е и допълнителен лихвен бонус до 3.75%, който се изплаща чрез капитализиране по сметката в края на календарната година.

    Прочети повече
  • Определиха най-добрите банки за 2005 г.

    За първи път от осем години насам призът "Банка на годината" на в. "Пари" се връчва на две български банки - Банка ДСК и Обединена българска банка (ОББ), които при гласуването са събрали равен брой точки по отделните показатели. Президентът Георги Първанов връчи наградите на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и на Христос Кацанис, изпълнителен директор на ОББ. В категорията за пазарен дял призът отиде отново в Банка ДСК. За банка с най-динамично развитие е определена ТБ "Алианц - България", а като най-ефективна - Булбанк. Фирмите - членове на работодателските организации, с анкета определиха Пощенска банка за банка на клиента.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще подпомага общините при усвояване на средства

    Банка ДСК ще подпомага общините при усвояване на средства от европейските фондове чрез разработване на специализирани продукти и услуги, които банката ще предоставя на общини и фирми. ДСК е създала специализирано координационно звено „Европейски фондове".
    В процес на разработване са кридити за подготовка на проекти кредити за предвпрително мостово финансиране, кредити за собствено финансиране , кредити за изплащане на ДДС, издаване на банкови гаранции и др. Целта е да се подпомогнат кандидатите за безвъзмездна помощ в рамките на различните оперативни програми за развитие. Звеното е създадено по модела на специализираното дружество на финансовата група ОТП - ОТП Хунгаро Проджект, част от която е и Банка ДСК.

    Прочети повече
  • ОТР продължава експанзията в Сърбия

    Най-голямата унгарска банка и собственик на българската "Банка ДСК" - ОТР обяви, че възнамерява да продължи с експанзията си към бързо развиващия се банков пазар в Сърбия, съобщи investor.bg, позовавайки се на информация в Portfolio.hu.
    Банката се е договорила за закупуване на 67% дял в сръбската "Кулска банка" за 118,6 млн. евро.Сръбската финансова институция е с активи на стойност 136,3 млн. евро към края на 2005 г., като пазарният й дял в страната е бил в размер на 1,5%. Чистата печалба на банката за изминалата година е в размер на 12,1 млн. евро, а собственият й капитал е 68,8 млн. евро.
    Това е поредната покупка на сръбска банка от страна на ОТР, след като през декември 2005 г.

    Прочети повече
  • Две банки си поделиха приза „Банка на 2005 г."

    Две банки си поделиха приза „Банка на 2005 г." - Банка ДСК и Обединена българска банка. Президентът Георги Първанов за четвърта поред година връчи наградите на двамата изпълнителни директори Виолина Маринова и Христос Кацанис. Това е осмата годишна класация на в. „Пари", която и банкерите смятат за събитие.

    Прочети повече
  • Президентът Георги Първанов връчи наградата на в. „Пари"

    Президентът Георги Първанов връчи наградата на в. „Пари" - „Банка на годината", на главния изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. За първа година тази награда се връчва на две финансови институции. Призова статуетка получи и изпълнителният директор на ОББ Христос Кацанис

    Прочети повече
  • Банковият сектор е напълно подготвен за ЕС

    Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК
    Петя Димитрова, главен финансов директор и прокурист на Пощенска банка

    Прочети повече
  • Банка ОТП придобива кулска банка в Сърбия

    Представители на Банка ОТП и на Кулска банка със седалище в Нови сад подписаха споразумение за покупко-продажба на мажоритарен дял от сръбската банка. Най-голямата унгарска финансова институция, собственик на Банка ДСК, ще заплати 118. 6 милиона евро за 67% от акциите на Кулска Банка след придобиване на необходимите разрешителни, съобщиха от Банка ДСК.
    С активите си от 136. 3 милиона евро Кулска банка държи пазарен дял от 1.5% от сръбския банков пазар, с 1.6% пазарен дял при кредитите и 1.2% при депозитите. Банката обслужва 62 000 клиенти посредством 39 клона.
    Сделката за Кулска Банка проправя пътя на унгарската ОТП към по-нататъшно разширяване на дейността й на сръбския банков пазар.

    Прочети повече
  • ОТР ще купува сръбска банка

    Анелия ХРИСТОВА
    ОТР купи неотдавна банки в Русия, Украйна и Сърбия
    Най-голямата унгарска банка и собственик на нашата ДСК Банк - ОТР, обяви че възнамерява да продължи с експанзията си към бързоразвиващия се банков пазар в Сърбия.
    ОТР обмисля и друга покупка, на закъсалата австрийска банка BAWAG P.S.K., която е четвъртият по големина трезор в страната.
    ОТР се е договорила да закупи 67% от сръбската Кулска банка за 118.6 млн. EUR.
    Сръбската финансова институция е с активи на стойност 136.3 млн. EUR към края на 2005 г., като пазарният й дял в страната възлиза на около 1.5%.
    Чистата печалба на Кулска банка за миналата година е 12.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е номер едно по познаваемост на марката и ползваемост на нейните услуги

    Банка ДСК се разпознава от 77% от хората в България и е първата банка у нас, за която спонтанно се сещат 38% от всички анкетирани /запитани/. Общо 13 имена на банки са познати на повече от половината население в страната на възраст между 15 и 64 години, съобщиха от банката.
    Това показват резултатите от национално емпирично изследване, направено от високоавторитетната маркетингова агенция „Синовейт” /Synovate/ през юни т.г. и огласени в София на форума «Брандинг и лидерство в банковия сектор». Под името «Финансов омнибус» то е имало за основна цел да проучи ползването и познаваемостта на банките в България. В изследването е представено цялото население на страната на възраст между 15 и 64 години, разделено по региони, големина на населеното място, пол и възраст.

    Прочети повече
  • 77% като чуят за банка, се сещат за ДСК

    Банка ДСК се разпознава от 77% от хората в България и е първата банка у нас, за която спонтанно се сещат 38% от всички анкетирани. Общо 13 имена на банки са познати на повече от половината население в страната на възраст между 15 и 64 години. Това показват резултатите от национално емпирично изследване, направено от авторитетната маркетингова агенция „Синовейт" през юни т.г. и огласени в София на форума „Брандинг и лидерство в банковия сектор". В изследването е представено цялото население на страната на възраст между 15 и 64 години. След Банка ДСК се нареждат Обединена българска банка (ОББ), Пощенска банка, Райфайзенбанк и Булбанк.

    Прочети повече
  • Собственикът на ДСК купи и дял от сръбската Кулска банка

    Собственикът на ДСК купи и дял от сръбската Кулска банка със седалище в Нови Сад. Най-голямата унгарска финансова институция - ОТП, която е собственик на Банка ДСК, ще плати 118,6 млн. евро за 67% от акциите на Кулска банка. Сделката проправя пътя на ОТП към сръбския банков пазар. ОТП вече има около 3% пазарен дял от него.

    Прочети повече
  • Банка ДСК се разпознава най-добре от хората

    Най-много от българите се сещат как изглежда рекламата на Банка ДСК. Това сочи проучване на маркетинговата агенция “Синовейт”. Предвид преднината на банката пред другите трезори по години присъствие на пазара, услугите й ползват най-голяма част от населението. На второ място по познаваемост сред хората се нареждат ОББ и Пощенска и Райфайзенбанк.

    Прочети повече
  • Хората разпознават банка ДСК

    Банка ДСК с изпълнителен директор Виолина Маринова се разпознава от 77% от хората в България и е първата банка у нас, за която спонтанно се сещат 38% от всички анкетирани. От общо 13 имена на банки са познати на повече от половината население в страната на възраст между 15 и 64 години. Това показват резултатите от изследване на маркетингова агенция Synovate през юни. Данните бяха огласени на форума Брандинг и лидерство в банковия сектор. След Банка ДСК в сегментите спонтанна и предизвикана познаваемост се нарежда, но с чувствителна разлика, ОББ. Челната петорка допълват Пощенска банка, Райфайзен и Булбанк. Тези пет банки са запазили позициите си от миналата година.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon