новини

Архив новини, стр. 40

  • Два кредита за стопани отпуска Банка ДСК

    Два кредита за стопани отпуска Банка ДСК от 17 юли. Първият е за авансово финансиране на сезонни разходи на фермери, които ще получават пари от фондовете на ЕС. Заемът е за 12 месеца и е за покупка на семена и изкуствени торове. Вторият заем е за покупка на земеделска земя за срок до 7 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с 2 нови заема за земеделци


    Банка ДСК предоставя два нови продукта, предназначени за земеделските стопани, съобщиха от трезора, ръководен от Виолина Маринова.
    Банка ДСК е разработила нов кредитен продукт за авансово финансиране на сезонни разходи за земеделските производители, които всяка година ще получават субсидии от
    фондовете на Европейския съюз. Кредитът се предоставя за 2007 г. и с него ще се финансира покупка на семена, посадъчен материал, изкуствени торове и др. Обезпечение е залогът върху субсидията за съответната календарна година. Срокът на кредита е до 12 месеца и се предоставя в лева.
    Банката предоставя и кредит за покупка на земеделска земя.

    Прочети повече
  • Банка ДСК увеличи размера на заемите

    Банка ДСК увеличи размера на отпусканите потребителски кредити с 5 хил. лв. Така максималният размер на кредита за текущо потребление и кредитни карти, обезпечени с поръчителство, се увеличава от 30 на 35 хил. лв. или тяхната валутна равностойност.
    При присъединяване на съдлъжник максималният размер на кредита възлиза на 70 хил. лв. Клиентите на банката са облекчени и със срока за издължаване на стандартните кредити, който става до 10 години. Трезорът с главен изпълнителен директор Виолина Маринова увеличи и периода за издължаване на кредитите за финансиране на проекти за енергийна ефективност от 5 на 8 години. Продуктът Бърз потребителски кредит отпада от гамата на потребителските заеми, но на негово място се въвежда Потребителски кредит без обезпечение с нов максимален размер на необезпечена експозиция от 15 хил.

    Прочети повече
  • Банка ДСК" започва кампания по жилищни и ипотечни кр


    Банка ДСК" започва кампания по жилищни и ипотечни кредити, съобщиха от финансовата институция. Тя обхваща промоционални плаващи лихвени проценти по кредитите в евро. Лихвеният процент за целия период на кредита е 6.65%, а при изпълнение на условията на програма "ДСК Уют" - 6.15%. От промоционалните лихвени проценти могат да се възползват и клиенти, които предоставят като обезпечение по кредитите си комбинация от жилищен и нежилищен имот и повече от 60% от кредита е формиран на база оценката на жилищния имот.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова в "Последния път, когато ..."

    Ако бяхме по-задружни и взаимоотношенията между хората бяха по-хармонични, животът ни щеше да е по-лек.

    Прочети повече
  • Банка ДСК финансира жилища "на зелено"

    Банка ДСК предоставя на своите клиенти жилищни кредити в евро и лева за покупка на жилище “на зелено”, заявиха от банката, управлявана от Виолина Маринова.
    Жилищните кредити “на зелено” се отпускат при удостоверяване на дохода на кредитоискателя. Максималният срок за усвояване е до 18 месеца от датата на първо усвояване на сума от кредита, като не се допуска ползването на гратисен период за издължаване на главницата по заема. Средствата по кредита се усвояват след осъществяването на технически контрол на степента на завършеност на имота. Максималният срок на издължаване на заема и максималният му размер спрямо ликвидационната стойност на обезпечението са аналогични на останалите жилищни кредити, които Банка ДСК предлага.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с кредит за жилище „на зелено"

    Банка ДСК предоставя на своите клиенти кредити за покупка на жилище "на зелено". Заемите са с максимален срок 18 месеца и се отпускат в лева и евро. Средствата се усвояват след осъществяването на технически контрол на степента на завършеност на имота. За обезпечение на кредита "на зелено" се учредява ипотека върху право на строеж, независимо чия е неговата собственост. Купувачът трябва да е заплатил минимум 20% от цената на сделката преди разплащане със средствата от кредита.

    Прочети повече
  • Банка ДСК увеличи размера на отпусканите потребителски кредити


    Банка ДСК увеличи размера на отпусканите потребителски кредити с 5000 лв. Максималният размер на кредита за текущо потребление и кредитни карти, обезпечени с поръчителство, се увеличава от 30 000 на 35 000 лева или тяхната валутна равностойност при самостоятелно удостоверяване на дохода. При присъединяване на съдлъжник максималният размер на кредита възлиза на 70 000 лева. От 19 юли 2007 г. банката предоставя на своите клиенти жилищни кредити за покупка на жилище "на зелено". Банка ДСК въвежда критерии за одобряване на фирмата - инвеститор или строител.

    Прочети повече
  • Промоционални лихви по жилищните и ипотечните заеми в ДСК

    Промоционални лихви предлага по жилищните и ипотечните заеми ДСК. Офертата е в сила от 16 юли до 14 септември. Лихвеният процент за целия период на кредита е 6,65%, а при изпълнение на условията на програма "ДСК Уют" - 6,15 на сто. Кредитите без доказване на дохода са с лихва от 10,99 на сто.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК : Разходите определят цените

    Разплащането с дебитни карти става все по-разпространено и голяма част от работодателите превеждат заплатите по банков път. Таксите и комисионите у нас са на нормални нива. Те, както и всички други цени, се определят според разходите, които се правят за тях. например в Банка ДСК си имаме собствен картов оператор и цените ни се определят според разходите, които сме направили за тази дългосрочна инвестиция. според мен те са много добри за пазарната ситуация. Като нас и всяка друга банка разсъждава, всеки си прави изчисления и представя продукта си. а оттам клиентът избира кое е най-добро за него. Трудно е да се каже как ще се развие пазарната ситуация и таксите.

    Прочети повече
  • Смениха адресите на клонове

    Смениха адресите на клонове на Банка ДСК. Финансовият център в Добрич вече се намира на пл. "Свобода". Този във Варна се премества във временен офис заради ремонт. Адресът е на бул. "Христо Ботев".

    Прочети повече
  • Банка ДСК променя местата на два свои центъра

    Банка ДСК променя местоположението на два свои финансови центъра. Финансов център Добрич ще осъществява дейността си от нов адрес - гр. Добрич, пл. „Свобода" №8. Финансов център Варна се премества във временен офис поради преустройство и ремонтни дейности. Адресът във Варна е бул. „Христо Ботев" №1.

    Прочети повече
  • Нови предложения за земеделците


    Банка ДСК предоставя два нови продукта, предназначени за земеделските стопани. Трезорът създаде нов кредитен продукт за авансово финансиране на сезонни разходи за земеделските производители, които всяка година ще получават субсидии от фондовете на ЕС. Срокът на кредита е до 12 месеца и се предоставя в левове. Банката предоставя и кредит за покупка на земеделска земя.

    Прочети повече
  • Мирослав Вичев от ДСК оглави клуб на ИТ мениджъри


    Мирослав Вичев, член на Управителния съвет на Банка ДСК и ръководител направление "Информационни технологии и операции", бе избран за председател на Управителния съвет на новоучредения Клуб на мениджърите на информационни технологии в България. Сдружението има за основна цел да съдейства за повишаване на ефективността и ефикасността при използването на информационните технологии в дейността на фирмите и институциите в нашата страна. В сдружението с нестопанска цел засега участват 58 ИТ мениджъри от различни банки, фирми и други институции в България.

    Прочети повече
  • ДСК сменя адреси


    Банка ДСК, банката с най-голяма клонова мрежа в страната, обявява промени в местоположението на два свои финансови центъра. Финансов център Добрич ще осъществява дейността си от нов адрес - гр. Добрич, пл. “Свобода” №8. Телефоните за връзка са 058/ 651 221.
    Финансов център Варна се премества във временен офис поради преустройство и ремонтни дейности. Адресът във Варна е бул. “Христо Ботев” №1. Телефоните за връзка са 052/612 525.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри четвърти офис за частно банкиране в София

    С тържествен водосвет Банка ДСК откри четвъртия си офис за обслужване на клиенти на частното банкиране на ул. „Славянска" № 6 В столицата. „В него ще имаме индивидуален подход към т.нар. първокласни клиенти със значителни авоари, на които ще осигурим професионални консултантски услуги на референти на частното банкиране. Специално за тях ще се разработват и специални инвестиционни продукти", обясни Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, при откриването на новия корпоративен офис.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще подпомага бизнеса

    Няма да можем да усвоим нито цент без банкова подкрепа, заяви председателят на БСК Божидар Данев
    Банка ДСК подписа меморандум с Българската стопанска камара (БСК) за подобряване достъпа до финансиране на малкия и средния бизнес в България. ЕС предоставя средствата по структурните фондове едва при успешно изпълнение на проектите.
    Подкрепа
    Без банкова подкрепа няма да можем да усвоим нито един евроцент, заяви председателят на БСК Божидар Данев. Ролята на банката е ключова, за да може бизнесът да усвои отпуснатите по европейските структурни фондове пари, допълни Данев. Засега се предвижда банковото кредитиране да стартира по оперативната програма Конкурентоспособност.

    Прочети повече
  • ДСК и БСК обединяват бизнес идеи за иновации

    Банка ДСК и Българска стопанска камара подписаха меморандум за сътрудничество целящ обединяване на усилията в посока иновации и технологичното развитие на българските предприятия.
    В меморандума се заявява необходимостта от развитие на мрежа от партньорски отношения между държавата, общините, бизнеса и финансовия сектор с цел оползотворяване на най-добрите практики на Европейския съюз, и готовността на двете институции да превърнат публично-частните партньорства в източник на устойчиво развитие и икономически растеж.
    Една от основните цели на бъдещото сътрудничество между Банка ДСК и БСК ще бъде повишаване на капацитета и конкурентоспособността на българските предприятия.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и Българска стопанска камара подписаха меморандум за сътрудничество

    Двете институции си поставят за цел стимулирането на стопанската активност на регионално и национално ниво
    Днес Банка ДСК и Българска стопанска камара подписаха меморандум за сътрудничество на тема: „Подобряване достъпа до финансиране на българските предприятия. Повишаване капацитета и конкурентоспособността им чрез интегрирана иновационна подкрепа и технологично развитие.”
    В меморандума се заявява необходимостта от развитие на мрежа от партньорски отношения между държавата, общините, бизнеса и финансовия сектор с цел оползотворяване на най-добрите практики на Европейския съюз, и готовността на двете институции да превърнат публично-частните партньорства в източник на устойчиво развитие и икономически растеж, съобщи пред журналисти Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК.

    Прочети повече
  • ДСК дава пари на малки фирми за европроекти

    Финансиране на европроекти на малки и средни фирми ще осигурява ДСК. За това се договориха шефовете на трезора и на Българската стопанска камара. Двете институции ще проведат съвместна информационна кампания за усвояване на парите от фондовете на ЕС. Те вече провеждат обучение сред представители на дребния бизнес.
    ДСК дори е създала собствено дружество за консултации и подготовка на проекти - "ДСК Булпроджект". Двете институции първо ще работят по програма "Конкуренция".

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon