новини

Архив новини, стр. 34

  • Банка ДСК с нов офис в Кюстендил


    Обновеният офис на Банка ДСК на партерния етаж на ул. Тороцветна" №14 в Кюстендил беше открит на 5 февруари от Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на кредитната институция, и Диана Митева, изпълнителен директор на банката. В обновения офис се обслужват над 30 000 разплащателни и спестовни сметки за граждани, депозити и разплащателни сметки за бизнес клиенти Банката осигурява висококачествено обслужване на VIP клиенти.

    Прочети повече
  • Нови услуги в кол-центъра на Банка ДСК

    Нови услуги ще предлага кол-центърът на Банка ДСК. Той осигурява пълна информация за всички предлагани от банката кредитни и депозитни продукти, лихвени нива и срокове, валутни курсове, нови продукти и актуални промоции. на телефон 070010375 на цената на един градски разговор от цялата страна, можете да получите информацията 24 часа на ден и 365 дни в годината. На него може да получите още двадесет и четиричасова помощ за картодържателите на банката при възникнали проблеми с техните карти, информация за салда и движения по сметки, след идентификация чрез IVR или оператор.

    Прочети повече
  • Банка ДСК маха такси по заеми за граждани

    Банка ДСК въвежда промоционални условия по потребителски кредити за граждани като се прамахва таксата за разглеждане на искането за кредит и таксата за управление на кредита за първата година.
    Това съобщиха вчера от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    Промоционалните условия са валидни за новооткритии стандартни потребителски кредити, обезпечени с поръчителство.
    Условията на промоцията са в сила до 11 май 2007г .
    Банка ДСК провежда комуникационна кампания за новите условия по кредитите за текущо потребление за граждани със слоган “Добрият кредитен дух”, коментираха още от банката.

    Прочети повече
  • ДСК въвежда промоция по потребителски кредити

    Банка ДСК Въвежда промоционални условия по потребителски кредити за граждани. Те предвиждат да не се начислява такса за разглеждане на искането за кредит и за управление за първата година. Условията са Валидни до 11 май.

    Прочети повече
  • Фондовете на ДСК с най-голям ръст

    Aктивите на управляващото дружество са скочили с 9.48 млн. лв. за един месец
    ДСК Управление на активи се изкачи до втора позиция с активи за 55.15 млн. лв. на фона на останалите управляващи дружества у нас, след като месец по-рано беше на края в Топ 5. Пазарният дял на трите фонда от това семейство ДСК Стандарт, ДСК Баланс и ДСК Растеж се е увеличил до 14.98% в сравнение с 11.69% в края на миналата година. Успехът се дължи на фундаментални причини като широката дистрибуторска мрежа на Банка ДСК, добрата доходност на фондовете и засилващия се интерес на хората към взаимните инвестиционни схеми, заяви за в. Пари Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК Управление на активи.

    Прочети повече
  • Кредити без такса за управление

    Облекчени условия по потребителските си кредити ще предложи Банка ДСК на физическите лица. Кредитите ще се отпускат без такса за разглеждане на документите и без такса за управление за първата година. Новите условия ще са валидни за новооткрити стандартни потребителски кредити, обезпечени с поръчителство. Условията на промоцията са в сила от 12 февруари до 11 май 2007 г. Банката с главен изпълнителен директор Виолина Маринова започна и комуникационна кампания за новите условия по кредитите за текущо потребление за граждани със слоган “Добрият кредитен дух”.

    Прочети повече
  • Банка ДСК маха такси при заеми

    Банка ДСК премахва таксите за разглеждане на документи и за управление на потребителските заеми за 1 година. Условието да се включи човек в промоцията е кредитът да е взет до 11 май.
    Потребителският заем трябва да е стандартен и обезпечен с поръчителство. Офертата не важи за стари кредити.
    ПИБ пък сключи договор за заем от 20 млн. евро с немската LRP Landesbank, съобщи БФБ-София. Заемът е петгодишен и е за общо финансиране на банката.

    Прочети повече
  • Печалбата на Банка ДСК нарасна с 42,6%

    Печалбата след облагане с данъци на Банка ДСК, през четвъртото тримесечие на 2006 г. се е увеличила с 42.6% на годишна база, съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова. Печалбата преди облагане с данъци е с 41.7% по-висока от съответния период на миналата година. Годишното нарастване на кредитите като цяло е 18.2% , а делът на корпоративните кредити е 29.1%, което означава нарастване с 8.2% за периода и 59.9% на годишна база. През четвъртото тримесечие на 2006 г. банка ДСК запази водещата си позиция на пазара на услуги за граждани и в общо активи, обясниха от банката.
    Съотношението разходи-приходи на групата ДСК е 38.7% (-6.6% на годишна база).

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови условия

    Кредитите ще се отпускат без такса за разглеждане на документите и без такса за управление през първата година. Те са валидни за новооткрити стандартни потребителски кредити, обезпечени с поръчителство. Условията на промоцията са в сила до 11 май 2007 г. Банката започна и комуникационна кампания за новите условия по кредитите за текущо потребление за граждани със слоган "Добрият кредитен дух".

    Прочети повече
  • Раздават три „Златни мартеници"


    Три "Златнимартеници" връчи вчера вечерта икономическият министър Румен Овчаров. Традиционните награди бяха разделени в категориите за български производител, финансова институция и чуждестранен инвеститор. Първата мартеница е за ловешкия производител на електроинструменти "Спарки елтос". Другите две награди са съответно за Банка ДСК и "Шишеджам".

    Прочети повече
  • Златни мартеници за бизнеса

    На тържествена церемония вчера в София съюз „Произведено в България" обяви престижните отличия „Златна мартеница за 2006 г."
    Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров връчи наградите - златно-сребърни мартеници, изработени от Монетния двор, кристални плакети и грамоти.
    фирмата „Спарки Елтос" АД - Ловеч, получи приза в категорията „Български производител". Предприятието, създадено още през 1961 г., е единственият у нас производител на висококачествени професионални електроинструменти, изтъкна председателят на „Произведено в България" Христо Друмев.
    „Шишеджам/Тракия глас България" стана носител на приза за постижения в икономическото коопериране.

    Прочети повече
  • Златна мартеница за Банка ДСК

    Банка ДСК бе удостоена с тазгодишната награда “Златна мартеница” в категорията финансова институция с принос за благоприятна кредитна политика спрямо българските производители. Престижното отличие бе връчено на церемония снощи от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и Съюз “Произведено в България”. Призовете се връчват за 13-ти пореден път. Наградата за чуждестранен инвеститор и участието му в икономическото коопериране и производство на територията на България грабна турската компания „Шишеджам”. Тя бе връчена за инвестиционния й проект по изграждането на три завода за стъкло в Търговище. Фирма в още една категория също получи “Златна мартеница 2007”.

    Прочети повече
  • Мартеници за ДСК и “Шишеджам”

    Заводите на "Шишеджам" у нас, банка ДСК и "Спарки елтос"-Ловеч спечелиха наградите "Златна мартеница" за 2006 година на Съюза "Произведено в България". "Спарки" взе приза в категорията "Български производител". Компанията изработва 800 000 електроинструменти годишно, които реализира в над 40 страни в цял свят. "Тракия глас България" - трите завода на "Шишеджам" за стъкло, се класираха в категория "Икономическо коопериране". Инвестицията в тях е $220 млн. долара. Банка ДСК спечели категорията за финансова институция.

    Прочети повече
  • Банка ДСК разширява дейността си

    Банка ДСК разширява дейността си в областта на предлагане на взаимни фондове. От края на 2006 г. банката започна да предлага дялове на два унгарски взаимни фонда - "ОТП Централноевропейски фонд в акции" и "ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете". Инвеститори във фондовете могат да бъдат както физически, така и юридически лица - институции и фирми. Няма ограничение за сумата, с която потенциалните потребители на фондовете участват.

    Прочети повече
  • Унгарски фондове се борят за спестяванията ни

    Четвърта местна договорна схема подготвят от Банка ДСК
    Банка ДСК разшири продуктовата си гама с два унгарски договорни фонда - ОТП Международен фонд в акции - UBS Фонд на фондовете, и ОТП Централноевропейски фонд в акции. Дяловете на двата фонда са деноминирани в евро, а достъпът до тях е възможен в общо 113 клона на банката в цялата страна. ОТП Международен фонд в акции - UBS Фонд на фондовете залага на силна диверсификация на риска, като инвестира индиректно в около 600 акции, търгувани на пазарите в Европа, Америка и Азия.
    Структура
    Портфейлът включва дялове от фондове на управляващото дружество UBS Global Asset Management, което в Европа има пазарен дял от 11.

    Прочети повече
  • Нови взаимни фондове на пазара


    Дялове от два международни взаимни фонда започна да предлага Банка ДСК.
    Те са разработени от унгарската група ОТП, която е собственик и на нашата банка. "ОТП Централно-европейски фонд в акции" предлага на инвеститорите възможността да се възползват от доходността на капиталовите пазари в Централна и Източна Европа, като инвестира активите си във водещи компании от региона.
    Вторият "ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете" е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип. При него се предлага достъп до развитите пазари на акции в Европа, Америка и Азия. Портфейлът на фонда се състои от дялове на фондове, управлявани от водещото швейцарско управляващо дружество UBS Global Asset Management, което е и негов консултант.

    Прочети повече
  • Два нови взаимни фонда за инвестиции пуска Банка ДСК

    Банка ДСК разшири продуктовата си гама в областта на спестовните схеми като започна да предлага дялове на два унгарски взаимни фонда за инвестиции в цял свят¬ “ОТП Централно-европейски фонд в акции” и “ОТП Международен фонд в акции ¬ Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете”. Това казаха от трезора, управляван от Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката. Двата фонда се управляват от Управляващото дружество “ОТП Фонд Мениджмънт Пте Лтд”, което е пазарен лидер в Унгария и към края на януари 2007 управлява активи на стойност 4,79 милиарда евро.
    Дяловете на двата нови фонда са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени в 113 точки на продажба от клоновата мрежа на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • "Банка ДСК" предлага два нови взаимни фонда

    „Банка ДСК" представи във вторник (27 февруари) два нови взаимни фонда - „ОТП Централноевропейски фонд в акции" и „ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес фонд на фондовете". Двете алтернативни форми на спестяване се мениджират от управляващото дружество „ОТП Фонд Мениджмънт Пте Лтд", което е пазарен лидер в Унгария. Към края на януари 2007 г. то е акумулирало активи на стойност 4.79 млрд. евро. Дяловете на новите фондове са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени в 113 точки от кленовата мрежа на „Банка ДСК". Вложители в колективните инвестиционни схеми могат да бъдат физически и юридически лица, без ограничения на сумите.
    „ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете" е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария, който предлага достъп до развитите пазари на акции в Европа, Америка и Азия.

    Прочети повече
  • „О Ти Пи" влезе в 2007-а с ново лице

    Собственикът на „Банка ДСК" - унгарската банкова група „О Ти Пи" (ОТР), вече работи с напълно нова структура на управление, която безспорно ще се отрази и на взаимоотношенията с дъщерните й институции в чужбина. Всъщност бързото разрастване на унгарците в страните от Централна и Източна Европа е подтикнала висшия мениджмънт на „О Ти Пи" да разработи и внедри въпросната нова структура на управление. Според някои експерти тя до голяма степен копира схемата, прилагана в италианската „УниКредит груп", която от западноевропейските банки е най-широко представена в държавите от Централна и Източна Европа, а моделът й за управление на дъщерните структури се смята за един от най-успешните.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon