новини

Архив новини, стр. 35

  • Предлагат дялове и от унгарски фондове

    Банка ДСК, която е собственост на унгарската банка ОТП, предлага на българите инвестиране в два унгарски взаимни фонда -"ОТП Централноевропейски фонд в акции" и "ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете".
    Печалбата от взаимни фондове е добра, тъй като срещу ниска цена човек поверява парите си в ръцете на специалисти.
    Препоръчва се тези инвестиции да се правят дългосрочно, тъй като при моментни сривове на пазарите вложителите могат да загубят парите си. За разлика от стандартните и структурираните депозити на банките инвестициите във фондове
    не се гарантират Въпросните два унгарски фонда се управляват от дружеството "ОТП Фонд Мениджмънт", което е пазарен лидер в Унгария и към края на януари 2007 г.

    Прочети повече
  • МАРТЕНИЦИ ЗА ЗАСЛУГИ

    Банка ДСК, „Спарки елтос" и заводите на „Шишеджам" у нас спечелиха наградите „Златна мартеница" за 2006 г. на Съюза „Произведено в България". Те грабнаха съответно призовете в категория „Финансова институция", „Български производител" и „Икономическо коопериране".

    Прочети повече
  • Връчиха за 13-и път „Златна мартеница"

    в. Банкер - Връчиха за 13-и път „Златна мартеница" - 03 Март 2007

    Прочети повече
  • До 6 бона раздават на студенти

    До 6 хил. лв. кредит за студенти отпуска Банка ДСК за срок от 8 години, научи НТ. Погасяването на заема започва след договорен гратисен период.
    Този продукт могат да ползват всички младежи по програмата Work and Travel за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. Договорът за кредит се сключва с титуляря и платежоспособен съдлъжник. Усвояването на парите може да е еднократно или поетапно в рамките на 12 месеца.
    Заедно с Асоциацията за подпомагане на академичната общност ДСК издава карта DSK-ISIC, на която имат право всички студенти редовно обучение в легитимни ържавни и частни университети в България.

    Прочети повече
  • ДСК разработи кредитен продукт за финансиране на учещи в чужбина

     Банка ДСК разработи специален кредитен продукт, предназначен за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина, съобщиха от банката. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма-посредник.
    Размерът на кредита е до 6 000 лв. и той се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период.
    При кандидатстването за кредита се попълва комплект от документи по образец на Банка ДСК и е необходимо да се представи удостоверение от фирмата- посредник, че кандидатстващият за кредит е одобрен за участие в програмата.

    Прочети повече
  • ДСК пуска банков продукт за студенти

    Банка ДСК разработи специален кредитен продукт, предназначен за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма посредник. Размерът на кредита е до 6 хил. лв. и се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период. За студентите, които следват в България - в държавни и частни университети, Банка ДСК издава кобрандираната карта DSK-ISIC съвместно с Асоциацията за подпомагане на академичната общност (АПАО).

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Някои само проверяват пазара


    Всеки има право да отиде и да провери как се развива даден сектор. Това, че толкова банки имат интерес към българския пазар, не означава нищо конкретно. Вероятно голяма част от тях искат да огледат и да проверят потенциала, да видят какви са възможностите. Ако им се стори, че условията са подходящи, те може да влязат на този пазар.
    Според мен корпоративният сектор би представлявал най-голям интерес за големите европейски банки. Всички знаем колко е трудно да се започне от нула и да се развива банкиране на дребно. Така че може би ще потърсят други начини и сектори за навлизане в България.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще финансира ученици, студенти


    ДСК ще финансира ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма посредник. Размерът на кредита е до 6000 лв. и се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с кредити за студенти

    Банка ДСК разработи специален кредитен продукт, предназначен за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма посредник. Размерът на кредита е до 6000 лв. и той се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период. При кандидатстването е необходимо да се представи удостоверение от фирмата посредник, че кандидатстващият за кредит е одобрен за участие в програмата, уточниха от кредитната институция.

    Прочети повече
  • Банка ДСК финансира обучението на българи в чужбина

    Банка ДСК разработи специален кредитен продукт, предназначен за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма-посредник.
    Размерът на кредита е до 6 000 лв. и той се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период.
    При кандидатстването за кредита се попълва комплект от документи по образец на Банка ДСК и е необходимо да се представи удостоверение от фирмата- посредник, че кандидатстващият за кредит е одобрен за участие в програмата.

    Прочети повече
  • ДСК финансира обучение на българи в чужбина

    Учащите взимат и специална дебитна карта, даваща намаления
    Банка ДСК започна предлагането на специален кредитен продукт за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина.
    Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова, която преди дни получи наградата на финансово министерство "Златна Мартеница".
    За да бьде усъществено плащането обаче трябва да има сключен договор между банката и фирма-посредник.
    Стойност
    Размерът на кредита е до 6 000 лв. и той се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период.

    Прочети повече
  • ДСК пусна специализиран продукт за земеделски стопани


    ДСК предоставя преференциални условия по разплащателни сметки на клиенти - земеделски стопани, които ще получават целеви помощи от европейските фондове. Банката открива разплащателни сметки в левове с диференцирано олихвяване, предназначени както за физически лица, така и за бизнес клиенти, като им предлага възможност да получат по-висока доходност: средствата, постъпили по специалната разплащателна сметка, ще получават лихва до 2% в зависимост от сумата. Разплащателните сметки за земеделски стопани са освободени от такса поддържане и обслужване. Към разплащателните сметки в левове на земеделските стопани - физически лица, ДСК предоставя дебитни карти Maestro или Visa Electron, които са освободени от такса теглене на пари в брой от банкоматите на Банка ДСК за срок до края на 2008 г.

    Прочети повече
  • Трезор кредитира студенти


    Банка ДСК разработи специален кредитен продукт, предназначен за финансиране на ученици, студенти и докторанти, записани и одобрени за участие в програма за културен обмен, стаж или обучение в чужбина. За целта трябва да има сключен договор между банката и фирма посредник. Размерът на кредита е до 6000 лв. и той се предоставя за срок до 8 години след изтичане на договорения гратисен период. При кандидатстването за кредита се попълва комплект от документи по образец.

    Прочети повече
  • Преференции по разплащателни сметки

    Преференции по разплащателни сметки на земеделски стопани, които ще получават целеви помощи от еврофондовете, предлага Банка ДСК. Сметките на фермерите са освободени от такса поддържане и обслужване. Към тях те ще получат дебитни карти - Maestro или Visa Electron, които са освободени от такса за теглене на пари в брой от банкоматите на банката до края на 2008 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК стартира кредитна линия


    Банка ДСК стартира кредитна линия с погасителен план, съобщиха от банката вчера. Финансирането се предоставя за оборотни средства, като се договарят размерът и крайният срок, в рамките на които кредитът се усвоява и погасява. Погасената част от кредитната линия се счита предоставена за повторно усвояване. Срокът на кредита е до 60 месеца.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска нова кредитна линия за корпоративни клиенти

    Банка ДСК започна продажбата на нов продукт за корпоративни клиенти - кредитна линия с погасителен план. Това съобщиха от кредитната институция, ръководена от Виолина Маринова.
    Финансирането се предоставя за оборотни средства, като се договарят размерът и крайният срок, в рамките на които кредитът се усвоява и погасява. Погасената част от кредитната линия се счита предоставена за повторно усвояване.
    Срокът на кредита е до 60 месеца с възможност за продължаване на ползването, след преценка на финансовото състояние на всеки 12 месеца. Продължаването се извършва без подписване на анекс към основния договор. При преустановяване ползването на кредитната линия погасяването се извършва по предварително договорен погасителен план.

    Прочети повече
  • ДСК раздава по 100 лева на томбола

    Томбола за пенсионери с дебитни карти разиграва от днес Банка ДСК. Чрез компютър всяка седмица ще се избира произволно номер на карта, от която е теглена сума през седмицата. Щастливецът ще получава 100 лева. В края на месеца сумата скача на хилядарка. Единственото условие е през съответния период по картовата сметка да е направена транзакция. Независимо дали е спечелил или не, пенсионерът участва във всяко ново теглене на томболата. Банката издава безплатно дебитни карти за пенсионери и не взема такса при теглене на пари от нейни банкомати.

    Прочети повече
  • ДСК със специализиран продукт за земеделски стопани

    Банка ДСК ще предлага преференциални условия по разплащателни сметки на земеделски стопани, които ще получават целеви помощи от европейските фондове. За първите три години след присъединяването ни ЕС ще предостави финансова подкрепа за българските фермери на обща стойност от 1,5 милиарда евро. За да могат да се усвоят тези средства, земеделските стопани - юридически и физически лица, трябва да си открият разплащателна сметка в лева. От ДСК обявиха, че ще откриват разплащателни сметки в лева с диференцирано олихвяване, с възможност за по-висока доходност: средствата, постъпили по специалната разплащателна сметка, ще получават лихва до 2% в зависимост от сумата - до 1000 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК стартира продажбата на нов продукт

    Банка ДСК стартира продажбата на нов продукт за корпоративни клиенти - кредитна линия с погасителен план, съобщиха вчера от трезора. финансирането се предоставя за оборотни средства, като се договарят размерът и крайният срок, в рамките на които кредитът се усвоява и погасява. Погасената част от кредитната линия се счита предоставена за повторно усвояване. Срокът на кредита е до 60 месеца с възможност за продължаване на ползването след преценка на финансовото състояние на всеки 12 месеца. Продължаването се извършва без подписване на анекс към основния договор.

    Прочети повече
  • Водещите на пазара подкрепиха кампания


    Водещите на пазара подкрепиха кампанията "за" приемането на единни етични правила в областта на недвижимите имоти се обявиха и водещи компании организации на пазара. От банка "ДСК", която има 30% дял в имотното кредитиране, заявиха, че се чувстват длъжни
    пред своите клиенти, да подкрепят подобна кампания. За етичните правила са още агенциите "Address", "Living Bulgaria", адвокатска; кантора "Георгиева, Петров, Ненков и Георгиев" и още редица онлайн-имотни фирми.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon