новини

Архив новини, стр. 32

  • Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК: Предлагаме комбинация между три продукта - срочен депозит, инвестиция в договорен и доброволен пенсионен фонд

    Каква е равносметката за постигнатото от ДСК Управление на активи go момента?
    - Mora c гордост да заявя, че равносметката за дейността на ДСК Управление на активи е повече от добра. В началото на годината управлявахме два договорни фонда с активи под управление от 1.38 млн. лв. и 1.55% пазарен дял. Към 31 октомври 2006 г. управляваме три договорни фонда с активи под управление 28.46 млн. лв. и пазарен дял 12.90%, което ни поставя сред лидерите на пазара на колективните инвестиционни схеми. Равносметката е добра и за инвеститорите в ДСК Взаимни фондове. С основание можем да използваме слогана от рекламната ни кампания - Когато ние инвестираме, вие печелите.

    Прочети повече
  • ДСК удължи промоцията по ипотечните заеми до края на годината

    ДСК удължи промоцията по ипотечните заеми до края на годината. Банката отпуска ипотечни заеми без такса за разглеждане и без годишна такса за управление за първата година от срока на кредита - за кредити в левове и евро. Лихвата е до 6.95% в евро, а при изпълнение на условията на програма „Уют“ - до 6.45%.

    Прочети повече
  • Живи пари за бизнес от Банка ДСК

    При какви условия малкият и средният бизнес може да ползват кредити
    Банка ДСК притежава повече от 20% дял в клоновата мрежа на банките в България, с което има несравнима инфраструктура за обслужване на малкия и средния бизнес. Банка ДСК познава най-добре местния потенциал, за да осигури високо ниво на обслужване на малките, средните и микропредприятията в цялата страна, твърдят от тази кредитна институция.
    Обхват
    Банката е ориентирана към клиентите, като основният акцент е повишаване на качеството в комбинация с комплексно обслужване. Банка ДСК притежава екип от добри специалисти, подготвени да предложат адекватно решение на изискванията и потребностите на малкия и на средния бизнес.

    Прочети повече
  • Банка ДСК удължава промоцията

    Банка ДСК удължава промоцията по жилищните кредити до 31 декември 2006 г. Тя важи за новоразрешените кредити в левове и евро и предвижда да няма такса за разглеждане на искането и годишна такса през първата година. Освен това промоцията предвижда намаляване на лихвения процент за кредити в евро до 6.95 %, а при изпълнение на условията на програма "Уют" - до 6.45%.

    Прочети повече
  • OTP купи Raiffeisen Ukraina за 650 млн. евро

    Унгарската Banka OTP, собственик на българската "Банка ДСК" обяви, че е приключила сделката по покупко-продажбата на дяловете на банка Raiffeisen Ukraina. В деня на приключване на сделката Banka OTP преведе сумата от 650 милиона евро, на която възлиза цената на покупката.
    Както беше съобщено по-рано, Banka OTP , Raiffeisen International Bank-Holding и Raiffeisen Zentralbank Osterreich подписаха на 1 юни 2006 г. споразумение за покупко-продажбата на 100% от акциите на Raiffeisen Ukraina.
    Банката, чиито общи активи към края на септември 2006 г. възлизат на 1.56 милиарда евро, регистрира печалба след облагане с данъци от 32.6 милиона евро за първите девет месеца на годината.

    Прочети повече
  • Банките раздават коледни подаръци

    Българските трезори вече пълнят чувала на Дядо Коледа. Най-много са подаръците по банковите карти за нови и досегашни клиенти. Кредитната карта Galaxy - MasterCart и Visa, предлага до 1 февруари ДСК. Плащанията и тегленията с картата са без такси до 10 февруари за Visa и до 20-и за MasterCard. Няма такси за издаване и за откриване на сметката, както и годишна такса за първата година. Банката предлага и няколко депозита на промоции. "Везни" и "Ефект" са съчетание между срочен депозит и инвестиция в договорен фонд "ДСК Управление на активи". Вторият депозит представлява комбинация между три продукта - срочен депозит в банката, инвестиция в договорен фонд и осигуряване в доброволен пенсионен фонд "ДСК-Родина".

    Прочети повече
  • Удължиха промоцията по жилищните кредити

    Промоцията по жилищните кредити на Банка ДСК се удължава до края на годината. Тя важи за новоразрешени кредити в лева и евро, обезпечени с ипотека и отпуснати след обследване на дохода. При промоционалните условия няма такса за разглеждане на искане на кредит, няма годишна такса за управление за първата година от срока на заема, намалява се лихвеният процент за кредити в евро до 6.95%, а при изпълнение на условията на програма "Уют" - до 6.45%. Към тези условия Банка ДСК предвижда и бонус: кредитна карта с лимит до 10 000 лева или стокова карта с лимит до 1500 лева.

    Прочети повече
  • Банка ДСК популяризира донорски програми

    Информационна среща за представяне възможностите за кандидатстване по програми от националните и европейските фондове организира Банка ДСК вчера в Добрич. Срещата бе насочена към собствениците на малки и средни предприятия. Презентацията водиха директорът на дирекция "Малки и средни предприятия" в ДСК Александър Джоганов и управителят на офиса на "Интер консулт нова" ЕООД в Русе Кремена Раднева. Много от малките и средните предприятия в България нямат нужната информация за фондовете и програмите, по които могат да кандидатстват, посочи Джоганов. Поради тази причина Банка ДСК организира тези изключително необходими информационни срещи. "Интер консулт нова" ЕООД е специализирана в разработването на проектопредложения по донорски програми на ЕС.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на „Банка ДСК": Ще подпомагаме усвояването на европейските фондове

    От 6 до 8 декември тази година за Втори път ще се състои националното финансово изложение „Финанси за Всички", организирано от сдружението „Български икономически форум ". Очаква се в НДК да се съберат под един покрив над 30 финансови компании -банки, застрахователни и инвестиционни дружества, пенсионни фондове и др. Така посетителите ще могат да се запознаят обстойно с инвестиционните посредници, да се информират за условията и лихвите по кредитите и депозитите, да научат как най-добре може да увеличат своите спестявания, как да се ориентират в застрахователния пазар. За втори пореден път в изложението ще се представи и най-голямата банка в България - „Банка ДСК".

    Прочети повече
  • Коледни подаръци от банка ДСК: Кредитни карти с 0 % оскъпяване и ниски лихви по жилищни кредити

    Във времето на коледното пазаруване Банка ДСК открива нови възможности. Трезорът предлага специален подарък на своите клиенти - атрактивни промоционални условия по кредитни карти MasterCard Galaxy и Visa Galaxy. C тях си гарантирате сигурност, независимост и удобство във всяка точка на света. За издадените до първи февруари 2007-ма кредитни карти лихвата е нула процента. Банка ДСК няма да начислява лихви, нито за теглене на пари от банкомат, нито за плащания чрез POS-устройства в търговски обекти. Промоцията е валидна до 10 февруари 2007 г. за карти MasterCard Galaxy и до 20 февруари 2007 г. за карти Visa Galaxy.
    След края й стандартната лихва е едва 14.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Сега банките кредитират разумно

    Когато една банка определя цената на своя продукт, тя определя рисковите компоненти. В момента рискът е доста висок, тъй като се забелязва влошаване на качеството на портфейла в областта на банкирането на дребно. Това каза в предаването “Седмица” по БНТ Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на ДСК. Това е резултат от това, че доходите на българите не отговарят на желанието да се теглят кредити. Сега банките кредитират разумно, подчерта тя.
    След 1 януари считам, че ще има развитие на кредитните карти, защото засега те не са разпространени като в Западна Европа. Но влизането в ЕС няма да засили конкуренцията отвън, тъй като в момента банките са чуждестранни собственост и сега конкуренцията е много висока, допълни тя.

    Прочети повече
  • Георги Тасев, управител на ДСК Транс Секюрити ЕООД: Сателит следи маршрута на автомобилите инкасо

    — Г-н Тасев, как всъщност се транспортират пари, които идват или отиват в банка?
    — Транспортират се с бронирани автомобили. Нашите са мерцедеси, оборудвани по всички немски стандарти. Към автопарка имаме още и хюндай и шевролет. Мерцедесите са с клас на защита СЗ+, което значи, че издържат на изстрел от автомат Калашников. Автомобилите са снабдени със система за противообгазяване. Или с други думи: ако някой реши да хвърли димка с идея да задуши нашите хора или да ги принуди да напуснат колата, системата се задейства. Също така имаме система за противоналягане -тоест когато се задейства тази система, няма начин в купето да проникне външен въздух.

    Прочети повече
  • Още 1 клон в СОФИЯ откри Банка ДСК

    Банка ДСК, която е с най-голямата клонова мрежа у нас, откри нов банков офис. В навечерието на банкерския празник 6 декември мрежата на Регионален център София Изток нарасна с още един клон - “Бенковска”. Той се намира на бул. “Дондуков” №19. Новооткритият офис на Банка ДСК предлагат целия спектър от банкови услуги за граждани и за бизнес-клиенти. Скоро предстои откриването на още три офиса на Банка ДСК в региона София Изток.

    Прочети повече
  • Александър Джоганов, ръководител дирекция Малки и средни предприятия в Банка ДСК: Банковият сектор ще подпомогне финансирането на европроекти

    Малките и средните предприятия - потенциални бенефициенти по оперативните програми, не са достатъчно добре подготвени за усвояване на средствата по линия на тези програми. Предприемачите са слабо информирани за възможностите, предоставяни от структурните фондове на ЕС, и не познават правилата и начините на кандидатстване. Ниска е и степента на готовност за генериране на проектни идеи от страна на малкия и средния бизнес. Банковият сектор може да допринесе за финансирането на фирмените проекти чрез разработването и предлагането на подходящи кредитни продукти. Кредитният портфейл на Банка ДСК е добре диверсифициран по отрасли - най-голям дял от кредитите (46 на сто) е предназначен за търговска дейност и ремонт на битова техника.

    Прочети повече
  • ДСК откри нов клон

    Банка ДСК откри нов банков офис. Там ще се предлага целият спектър от банкови услуги за граждани и за бизнес клиенти. Скоро предстои откриването на още три офиса на Банка ДСК в региона София-изток.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с по-добри лихви по общинските сметки

    Банка ДСК обособява общините и областните администрации в самостоятелна клиентска група с индивидуални лихвени условия, каза Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на банката.
    Новите лихвени условия са приложими по бюджетните, извънбюджетните, набирателните, разплащателните и депозитните сметки на клиентската група, като подходът е различен според вида на сметките. Спецификата на продукта се състои в диференциация на приложимия лихвен процент според размера на остатъчните салда. В резултат на новата си лихвена политика банката дава възможност на своите клиенти - общини и областни администрации, да оптимизират лихвения си доход, казаха от банката.

    Прочети повече
  • ДСК с нов подход към общини и областни администрации

    Банка ДСК започва прилагане на индивидуален подход към своите клиенти - общини и областни администрации. Те ще бъдат обособени в самостоятелна клиентска група с индивидуални лихвени условия, които ще са приложими по бюджетните, извънбюджетните, набирателните, разплащателните и депозитните сметки на кливнтската група, като ще има диференциация на приложимия лихвен процент според размера на остатъчните салда.

    Прочети повече
  • Специални кредити за общини предлага ДСК

    Нов специализиран продукт за общини и областни администрации предложиха от Банка ДСК, съобщиха от трезора. От началото на тази година ведомствата ще са обособени в самостоятелна клиентска група с индивидуални лихвени условия. Така те щели да оптимизират лихвения си доход, смятат от банката.

    Прочети повече
  • Специализиран продукт за общини и областни администрации

    От началото на януари Банка ДСК започва кампания по прилагане на индивидуален подход към своите клиенти - общини и областни администрации
    За целта общините и областните администрации ще бъдат обособени в самостоятелна клиентска група с индивидуални лихвени условия, съобщиха от финансовата институция, ръководена от Виолина Маринова. Новите лихвени условия са приложими по бюджетните, извънбюджетните, набирателните, разплащателните и депозитните сметки на клиентската група, като подходът е различен според вида на сметките.
    Целта на новата лихвена политика на Банка ДСК е да даде възможност на своите клиенти - общини и областни администрации, да оптимизират лихвения си доход.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon