новини

Архив новини, стр. 39

  • Банка ДСК втора в състезание на Visa Europe

    Отборът на Банка ДСК, съставен от четирима представители на Дирекция "Банкови карти и електронно банкиране" - Пенчо Савов, Ирина Митева, Георги Цанев и Георги Софийков, спечели второ място в организирано от Visa Europe състезание. Целта бе да се реализира най-голяма печалба на пазара на въображаема европейска страна чрез пускането на кредитна карта. Нейните характеристики трябваше да бъдат управлявани в рамките на петгодишен период, представляващ фактически петте кръга на играта.
    В състезанието Visa Challenge участваха представители на 490 европейски банки. Сред тях се открояваха имената на водещи банки в областта на картовите продукти като Barclays Bank, Royal Bank of Scotland, HSBC, Citibank.

    Прочети повече
  • Наградите на в. Пари за 2006 г.

    Събитието съвпадна и с десетгодишнината от въвеждането на валутния съвет
    Няма друго място и друг повод да могат да се срещнат заедно толкова много развълнувани банкери. Една част от тях не успяха да сдържат радостта си, а други трудно преглътнаха разочарованието и запретнаха ръкави, за да променят това през следващата година. Церемонията по награждаването на най-добрите банки в България за 2006 г. премина изключително успешно с пищно тържество в лятната градина на Гранд хотел София.
    Издателят на в. Пари и създател на наградите Банка на годината Валентин Панайотов каза пред всички гости, че събитието е нещо много повече от една церемония или награда.

    Прочети повече
  • БНБ издаде сертификат на Любомир Желязков


    Подуправителят на БНБ, ръководещ управление „Банков надзор", Емилия Миланова издаде сертификат за наличие на квалификация и професионален опит в банковото дело на Любомир Митев Желязков. Желязков получава разрешителното в качеството му на член на управителния съвет и изпълнителен директор на „Банка ДСК" АД.

    Прочети повече
  • Йордан Йорданов, Директор "Проектно и структурирано финансиране" в ДСК: Недвижимите имоти движат проектното финансиране

    Профил
    Йордан Йорданов е директор на отдел "Проектно и структурирано финансиране" в банка ДСК от 2004 г. Преди това четири години е член на управителния съвет на СИБанк. От 1995 до 1997 г. работи в консултантската компания "Капитал консулт" и след това в инвестиционния посредник "Булброкърс". Има магистратура по бизнес администрация и икономика на индустрията от УНСС. Говори английски, френски и руски.
    Преди около 200 години започва индустриалната революция, като ключова роля в нея имат разделението на труда, илюстрирано от Адам Смит с фабриката за карфици, и стандартизацията на продукта.
    Въпреки това търсенето на направени "по поръчка" продукти продължава да съществува и до днес, като финансовият сектор не прави изключение.

    Прочети повече
  • Отпускат заем на търговци

    Отпускат заем на търговци с инсталирани ПОС терминали, съобщиха от ДСК. Фирмите трябва да имат договор с банката за приемане на плащания с банкови карти на ПОС. Кредитът е за оборотни средства до 30 хил. лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отличник в Югоизточна Европа

    Банка ДСК получи четири награди от авторитетното британско списание Finance Central Europe. Трезорът е обявен за най-добра банка в Югоизточна Европа за 2007 г. Класирана е и като първа банка в България за годината, на първо място е в страната и по активи, по капитал и по обща печалба за 2007 г. Три от тези награди се присъждат на Банка ДСК за втори пореден път след 2006 г. За втори пореден път списанието обяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на трезора, за Банкер на годината в България 2007 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пусна заеми за търговци

    Банка ДСК въведе нов кредитен продукт, предназначен за търговци, които имат инсталирани ПОС устройства в търговските си обекти. За да получат заем, търговците трябва да да имат сключен договор с банката за приемане на плащания с банкови карти на ПОС устройство в търговските обекти, обясниха от кредитната институция, ръководена от Виолина Маринова. Кредитът е за оборотни средства -финансиране на основната дейност на търговеца, покриване на текущи разходи и др. Размерът и общият срок, в рамките на които заемът се усвоява и погасява, се договарят индивидуално. Максималният размер е 30 000 лв., и се определя като процент от извършените плащания с банкови карти, а за нови клиенти банката разрешава до 10 000 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов продукт за търговци


    Банка ДСК въвежда нов кредитен продукт, предназначен за търговци с инсталирани ПОС устройства в търговските си обекти. необходимо е те да имат сключен договор с банката за приемане на плащания с банкови карти или да предвиждат сключване на такъв договор.
    Кредитът е за оборотни средства - финансиране на основната дейност на търговеца, покриване на текущи разходи и др. размерът и общият срок, в рамките на които кредитът се усвоява и погасява многократно, се договарят индивидуално. Максималната сума, която се отпуска, е до 30 000 лв. и се определя като процент от извършените плащания с банкови карти, а за нови клиенти е до 10 000 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за най-добра банка


    Банка ДСК бе обявена за най-добра банка в Югоизточна Европа и страната ни по активи, капитал и обща печалба през 2007 г. според авторитетното британско списание Finance Central Europe.

    Прочети повече
  • ДСК с награди за най-добра банка в Югоизточна Европа

    Банка ДСК е обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за: “Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г.”, “Най-добра банка в България 2007 г.”, “Най-добра банка в България по активи 2007 г.”, “Най-добра банка в България по капитал 2007” и “Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г.”
    Три от тези награди се присъждат на Банка ДСК за втори пореден път , съобщиха от кредитната институция. Също за втори пореден път списанието обяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на управителния съвет за “Банкер на годината в България 2007 г.”
    Четирите награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.

    Прочети повече
  • Банка ДСК спечели 6 награди


    Три от тези отличия банката получи и през миналата година
    Авторитетното британско списание Finance Central Europe награди Банка ДСК с 6 награди. Трезорът получи отличия за Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г., Най-добра банка в България 2007 г., Най-добра банка в България по активи 2007 г., Най-добра банка в България по капитал 2007 г. и Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г. Три от тези награди банката получи и през миналата година. За втори пореден път списанието обяви и гл. изп. директор Виолина Маринова за Банкер на годината в България за 2007 г. Пред в. Пари Виолина Маринова изтъкна две основни причини за успеха - традициите на банката и динамичното развитие след приватизацията.

    Прочети повече
  • Банка ДСК - най-добра в Югоизточна Европа


    Авторитетното британско списание Finance Central Europe обяви Банка ДСК за "Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г.", "Най-добра банка в България 2007 г.", "Най-добра банка в България по активи 2007 г.", "Най-добра банка в България по капитал 2007" и "Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г.". Три от тези награди се присъждат на кредитната институция за втори пореден път след 2006 г., както u четвъртата, която обявява главния изпълнителен директор Виолина Маринова за "Банкер на годината в България 2007 г." Проучването на специализираното британско издание обхваща 11 страни в региона. Четирите награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.

    Прочети повече
  • ДСК е най-добрата банка в Югоизточна Европа за 2007 г.

    ДСК е най-добрата банка в Югоизточна Европа за 2007 г. в класацията на авторитетното британско списание „Файненс Сентръл Юръп", което сравнява банки 6 11 държави. Освен това отличие банката е обявена и за най-добрия трезор в България - по активи, капитал и обща печалба. Шефката на трезора Виолина Маринова пък е обявена за най-добрия банкер в България за 2007 г. Три от призовете се присъждат за втори път на ДСК. Мотивите на списанието са „отличните, рекордни и наистина забележителни резултати през 2007 г.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова стана банкер на 2007 г.


    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова беше обявена за втори път за"Банкер на годината в България 2007 г." от британското списание Finance Central Europe, което е специализирано за пазарите в Централна и Източна Европа. В класацията банката получи общо шест награди - за "Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г., Най-добра банка в България 2007 г.", •Най-добра банка в България по активи 2007 г.", Най-добра банка в България по капитал 2007" и -Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г."

    Прочети повече
  • Нова промоционална лихва на Банка ДСК


    Нова промоционална лихва от само 6.69% предлага Банка ДСК на многобройните си клиенти за първите шест месеца на стандартните потребителски кредити. Максималният размер на кредита може да възлиза до 30 000 лева, като срокът за издължаване, независимо от сумата е до 8 години. Изискваният минимален доход на член от семейството е само 80 лева. Периодът на тази промоция е до 31 август.

    Прочети повече
  • Банка ДСК сваля до 6,69% лихвата по потребителските кредити

    Нова промоционална лихва от 6,69% предлага Банка ДСК на многобройните си клиенти за първите шест месеца на стандартните потребителски кредити, съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова.
    Максималният размер на кредита е до 30 000 лева, като срокът за издължаване, назависимо от сумата, е до 8 години. Друго предимство за тези, които решат да изтеглят кредит от Банка ДСК, е, че изискваният минимален доход на член от семейството е само 80 лева, обясниха от финансовата институция. Като бонус кредитополучателят ще получи и кредитна карта. За клиентите, които получават своята заплата по сметка в Банка ДСК, не е необходимо да удостоверяват дохода си документално.

    Прочети повече
  • Кариери CV

    Любомир Желязков е новият изпълнителен директор на банка ДСК и член на УС на финансовата институция с ресор "Управление на кредитния риск"
    Желязков завършва висшето си образование в Икономическия университет в Будапеща през 1996 г. със специалности маркетинг, мениджмънт и приложна статистика. Първоначално работи като одитор в застрахователната компания "Дженерали-Провиденция" в Унгария. От 1996 до 2001 г. ръководи направление "Счетоводство" във Фолксбанк - Унгария, по-късно е финансов директор на ETS Iveco - Унгария. През 2004 г. Любомир Желязков става старши консултант в Банка ОТП. Той поема управление на ДСК от досегашния член на УС и изпълнителен директор на банката Калин Клисаров.

    Прочети повече
  • Избраха председател на ИТ мениджърите


    Мирослав Вичев, член на УС на Банка ДСК и ръководител "Информационни технологии и операции", е избран за председател на УС на новоучредения Клуб на мениджърите на информационни технологии в България. Сдружението ще съдейства за повишаване на ефективността и ефикасността при използването на информационните технологии.

    Прочети повече
  • Финансират ексклузивно земеделските производители


    От идния вторник Банка ДСК ще предостави два нови продукта, предназначени за селските стопани
    Банка ДСК разработи нов кредитен продукт за авансово финансиране на сезонни разходи за земеделските производители, които всяка година ще получават субсидии от фондовете на Европейския съюз. Кредитът се предоставя за 2007 г. и с него ще се финансира покупка на семена, посадъчен материал, изкуствени торове и др. Обезпечение е залогът върху субсидията за съответната календарна година. Срокът на кредита е до 12 месеца и се предоставя в лева.
    Банка ДСК предоставя и кредит за покупка на земеделска земя. Финансирането се предоставя като стандартен инвестиционен кредит, в лева и евро.

    Прочети повече
  • Банка ДСК финансира авансово земеделските производители


    Банка ДСК започва авансово да финансира сезонните разходи за земеделските производители, които всяка година ще получават субсидии от фондовете на Европейския съюз. Кредитът се предоставя за 2007 г. и с него ще се финансират покупки на семена, посадъчен материал, изкуствени торове и др. Обезпечение е залогът върху субсидията за съответната календарна година. Срокът на кредита е до 12 месеца и се предоставя в левове.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon