новини

Архив новини, стр. 45

  • Виолина Маринова, главният изпълнителен директор на Банка ДСК: Необходим е общ кредитен регистър

    Павлина ЖИВКОВА
    Виолина Маринова е заместник-председател на Асоциация на банките б България, член на Надзорния съвет на пенсионно-осигурителна компания "ДСК Родина", София, (от 2000 г.), и член на Съвета на директорите на "Банксервиз", София (от 1996 г.).
    Има повече от 30 години опит в банковото дело, изцяло в Банка ДСК. С решение на Надзорния съвет на Банка АСК от 29 ноември 2004 г. Виолина Маринова е избрана за главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка АСК.
    През 2001 г. г-жа Маринова получи престижния приз на фондация "Атанас Буров" за "Най-добър банкер на годината", а през 2005 г. е удостоена с престижната награда "Андраш Фай" за особени заслуги в своята работа в най-успешното дъщерно дружество на Банковата група ОТП.

    Прочети повече
  • ОТР увеличи капитала на Банка ДСК

    Най-голямата банка по пазарен дял в Унгария - ОТР, съобщи, че е увеличила капитала на българската финансова институция ДСК с 60 млн. лв., съобщават международните информационни агенции. Така основният капитал на ДСК Вече възлиза на 153 984 000 лв.

    Прочети повече
  • Кандидатстваш за заем по интернет

    Детелина НИКОЛОВА, Банка ДСК - Враца
    Чрез платформата си за електронно банкиране ДСК Директ, Банка ДСК предлага изключителни улеснения за своите клиенти. Всеки, който има достъп до интернет, може да подаде искане за кредит през електронните канали на банката.
    Чрез електронното искане за кредит може да бъде заявено ползването на: кредит овърдрафт, кредитна карта, стокова карта, потребителски кредит без обезпечение и потребителски кредит, обезпечен със залог на влог/депозит в Банка ДСК. Няма ограничение за броя на подадените електронни искания.
    За да подадете електронно искане, е необходимо само да "кликнете" на банера "КЛИКНИ ЗА КРЕДИТ", позициониран на сайта на банката и да попълните информацията, която се изисква, следвайки пояснителните текстове.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Банка ДСК: SMS-и блокират измамите при теглене от карта

    Ганета САГОВА
    И от 25 банки да има заеми човек, ако може да ги обслужва, ще му дадем кредит
    Председателят на Банка ДСК Виолина Маринова взе тазгодишната награда "Банкер на годината" за доверието на клиентите към банката. Маринова работи в ДСК от 1971 г. и е неин шеф от 2004 г. - след приватизацията й от унгарската ОТП.
    -Г-жо Маринова, честит приз "Банкер на годината". С какво го заслужихте?
    - За мен това е признание за дългогодишния ми труд в една и съща банка, за участието ми в трансформацията й от Държавна спестовна каса към една пълнокръвна банка.
    - Добре ли е банката да е частна?
    - Много е добре - една частна банка винаги се стреми да отговори на нови предизвикателства.

    Прочети повече
  • Конкуренцията в България движи пазара


    Конкуренцията в сектора е много голяма и това кара всеки да пробва различни методи, с които да предложи най-доброто на своите клиенти, коментира пред в. Пари главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. според нея именно това подтиква банките да погледнат и към алтернативни канали за дистрибуция на продуктите. В момента най-добре развито е интернет банкирането, защото от дома човек може да прави каквото поиска с парите си, без да се съобразява с работното време на банковите клонове, каза още тя. Маринова прогнозира, че в бъдеще обаче ще се развиват най-вече услугите, при които клиентът се самообслужва изцяло. Ние от една година навлязохме в този сектор и засега всичко върви много добре.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов финансов център, Виолина Маринова на тържеството

    Минка МИНЧЕВА
    Вчера беше официално открит новият финансов център на Банка ДСК в Габрово. На тържеството присъства изпълнителният директор на Банка ДСК България Виолина Маринова.
    „Хубаво е, когато се съчетаят едни много добри условия, които са и леснодостъпни за нашите клиенти. Те повече няма да се изкачват по етажите нагоре. Този обно- ' офисите на банката из-вен клон е по визията наглеждат по такъв начин" -OPT GROUP и в Унгария ' съобщи в приветственото си слово r-жа Виолина Маринова.
    Мениджър обслужване на финансовия център на Банка ДСК в Габрово е Светослава Йорданова.
    На тържеството присъстваха представители на бизнеса, председателят на ОбС Валери Василев и зам.

    Прочети повече
  • ДСК отвори нов клон в София


    Нов банков салон на ДСК работи от началото на декември на бул. „Витоша", съобщиха от банката. Работното време с клиенти на новия клон е между 8 ч. и 17 ч. от понеделник до петък без прекъсване. Салонът се намира на бул. „Витоша" номер 15.

    Прочети повече
  • “ДСК Взаимни фондове” рекордьор по активи за 2007 г.

    Към края на 2007 г. “ДСК Управление на активи” е на първо място на българския пазар по активи на управляваните взаимни фондове ¬ близо 130 милиона лева, съобщиха от дружеството, управлявано от Петко Кръстев. Дружеството се изкачи в класацията по пазарен дял от трета позиция към края на 2006 г. до първо място в края на 2007 г. Темпът на нарастване на активите на “ДСК Взаимни фондове” за същия период изпреварва значително средния за сектора.
    “ДСК Растеж” е най-големият договорен фонд на нашия пазар към края на годината, както в своя рисков профил, така и сред останалите взаимни фондове. В класацията по активи при балансираните договорни фондове втора позиция заема фонд от фамилията “ДСК Взаимни фондове” ¬ “ДСК Баланс”, който приключи миналата година с 46 млн.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УC на Банка ДСК:Лихвите по кредити ще скачат пак


    Вяра ЖЕЛЕВА
    — В началото на миналата година се правеха буквално залагания ще скочат ли лихвите по кредити или ще паднат. Поводът тогава беше влизането ни в ЕС. Вашата прогноза, че лихвите по
    кредитите ще се повишат, се сбъдна. Какви са очакванията ви за 2008 година?
    — Миналата година имах конкретен повод да прогнозирам покачване на лихвите по кредити. Ние, търговските банки, работим в една силно конкурентна среда. За да устоим на конкуренцията, свихме маржите, намалихме лихвите по кредитите, защото всяка банка искаше да предложи нещо по-евтино. И цялата тази ситуация беше
    алогична. Защото в същото време Европейската централна банка вдигаше лихвите, а ние ги намалявахме.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отвори нов офис във Варна

    Нов офис на Банка ДСК отвори врати във Варна, съобщиха от трезора. Офис "Черно море", който се намира на ул. "Княз Борис" №53 в града, разширява мрежата на Регионалния център на банката.
    Клонът разполага с банкомат в 24-часова зона за сигурност и с граждански трезор. Новооткритият център предлага целия спектър от банкови услуги за граждани и за бизнес-клиенти. Работното време за клиенти е от 8:30 до 17:30 ч.

    Прочети повече
  • Нов офис откри във Варна Банка ДСК

    Нов офис откри във Варна Банка ДСК. Той е на ул. "Княз Борис" 53 в морската столица. Той разполага и с банкомат в 24-часова зона за сигурност и с граждански трезор.

    Прочети повече
  • Нови лихви по влоговете на Банка ДСК


    Банка ДсК въведе промоционални лихвени надбавки по срочните си влогове. Промоционалните условия са в сила до март 2008 г. Кредитната институция предлага лихви до 5.25% на клиентите си, открили за периода срочни влогове в евро за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. За откриването, обслужването и закриването на срочен влог банката с главен изпълнителен директор Виолина Маринова не събира такси. Довнасянето на суми е възможно по всяко време на договорения срок. Преди дни банката откри нов клон във Варна. Той се намира на ул. „Княз Борис” 53 и разполага с банкомат и граждански трезор в 24-часова зона за сигурност. новооткритият офис на Банка ДсК предлага целия спектър от банкови услуги за граждани и за бизнес клиенти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага промоционални условия по срочните влогове

    До края на февруари кредитната институция предлага лихви до 5,25% на клиентите си, открилисрочни влогове в евро
    Банка ДСК въведе промоционални лихвени надбавки по срочни влогове. Промоционалните условия са в сила от 2 януари до 29.02.2008 г. за новооткрити срочни влогове. Кредитната институция предлага лихви до 5,25% на клиентите си, открили за периода срочни влогове в евро за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. За откриването, обслужването и закриването на срочен влог не се събира такса. Довнасянето на суми е възможно по всяко време на договорения срок.

    Прочети повече
  • ДСК подобри условията по депозитите


    До 29 февруари тази година са в сила промоционални лихвени добавки по срочните влогове на Банка ДСК, съобщиха от трезора. Те важат за новооткрити депозити. Банката предлага лихви до 5,25% на клиентите си, открили за периода срочни влогове в евро за срок от един, три, шест и дванадесет месеца. За откриването, обслужването и закриването на тези депозити трезорът не събира такси. Довнасянето на суми е възможно по всяко време на договорения срок.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални условия по срочните влогове


    От януари банка ДСК въведе промоционални лихвени надбавки по срочни влогове. Банката предлага лихви до 5.25% на клиентите си, открили за периода срочни влогове в евро за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. За откриването, обслужването и закриването на срочен влог не се събират такси. Промоционалните условия са в сила до 29 февруари и важат за новооткрити срочни влогове.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов офис във Варна


    Банка ДСК откри нов банков офис, съобщиха от кредитната институция, ръководена от Виолина Маринова. Така мрежата на Регионален център Варна нарасна с още един офис - „Черно море".Новият офис се намира във Варна на ул. „Княз Борис" №53. Той разполага с банкомат в 24-часова зона за сигурност и с граждански трезор.Новооткритият офис на Банка ДСК предлагат целия спектър от банкови услуги за граждани и за бизнес-клиенти, добавиха от финансовата институция.

    Прочети повече
  • Банка ДСК откри нов клон


    Банка ДСК откри нов клон във Варна вчера. Новият офис на финансовата институция разполага с банкомат в 24-часова зона за сигурност, както и с граждански трезор. От вчера временно преустанови работата си офис "Ена" на банката в столицата поради реконструкция на сградата, в която се намира.

    Прочети повече
  • Във Велинград откриха обновения клон на Банка ДСК


    Кметът на Община Велинград Иван Лебанов и главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова прерязаха лентата на обновения офис на кредитната институция във Велинград. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Иван от храм ”Успение Богородично” в курортния град. Кметът на Велинград пожела на служителите на местния клон на Банка ДСК повече клиенти , а на съгражданите си по-качествени услуги.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon