новини

Архив новини, стр. 47

  • София домакин на среща на инвеститорите на ОТП


    Собственикът на Банка ДСК - унгарската ОТП банк, ще проведе своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, както обикновено, а в София. Тази година форумът ще се състои през есента, съобщиха от трезора вчера. Според наблюдатели това е доказателство за вниманието, което ОТП отделя на дъщерните си дружества. Очаква се една трета от печалбите за 2008 г. да дойдат именно от тях.

    Прочети повече
  • Петко Кръстев, изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи": Инвеститорите вече обръщат внимание и на риска


    Весела НИКОЛАЕВА
    През последните месеци спадът на борсовите пазари засегна и взаимните фондове. От една страна, тяхната доходност се понижи, а много инвеститори изтеглиха средствата си от тях. Към края на 2007 г. активите на българските колективни инвестиционни схеми са близо 900 млн. лв., но месец по-късно, през януари, те намаляха до 740 млн. лв. Прогнозите на повечето анализатори са ръстът на капиталовите пазари да се възстанови, но да бъде доста по-плавен в сравнение с досегашния. Такива са очакванията и за пазара на взаимните фондове. По темата разговаряме с Петко Кръстев, изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи".

    Прочети повече
  • ОТП се среща с инвеститорите си в София


    Това се оценява като още едно доказателство за засилващото се внимание на унгарската финансова група към нейните дъщерни дружества
    За първи път едноличният собственик на „Банка ДСК“ – унгарската „Банка ОТП“, прави своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, а в София. Променя се и нейното време – вместо през пролетта, форумът ще се състои през есента.
    Този акт се оценява от наблюдателите като още едно доказателство за голямото и засилващо се внимание, което ОТП отделя на своите дъщерни дружества, е посочено в съобщението на българския трезор. Очаква се една трета от печалбите т. г. на тази най-голяма финансова група в Централна Европа да дойдат именно от нейните дъщерни дружества в чужбина.

    Прочети повече
  • Дяловете на ДСК Имоти се предлагат от днес


    Атанас ХРИСТОВ
    Профилът на новата колективна инвестиционна схема е умерено до високо рисков
    Управляващото дружество ДСК Управление на активи представи на пазара новия си договорен фонд ДСК Имоти. Четвъртата колективна инвестиционна схема на управляващото дружество започва да предлага дялове от днес. Фондът ще инвестира в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) на българския и чужди регулирани пазари, каза Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК Управление на активи. По думите му инвестициите ще са в АДСИЦ с различни профили. Номиналната стойност на един дял е 100 лв., а профилът на фонда е умерено до високо рисков.

    Прочети повече
  • Банка ДСК представя фонд за имоти

    "ДСК Управление на активи" АД пуска днес на пазара нов взаимен фонд "ДСК Имоти", който е от отворен тип за инвестиране основно в акции на дружества със специална инвестиционна цел. фондът ще инвестира предимно в български и чуждестранни дружества и по-малко в дългови финансови инструменти и в инструменти на паричния пазар.

    Прочети повече
  • Банка ДСК зелена и с ново лого

    Корпоративният цвят на ДСК вече е зелен, а знакът, по който българите ще могат да я разпознаят, са голям и малък кръг. Има и отворена дъга, тъй като "банката е отворена за нови идеи и нови клиенти". Това обясни председателят Виолина Маринова на специална зелена закуска с журналисти. След като почерпи гостите си със сок от магданоз и зелени блюда, топбанкерката се похвали, че само черногорската банка и Банка ДСК от групата на ОТП запазват имената си. "Това е признание, че марката на ДСК е нещо много скъпо", каза Маринова. Логото на Банка ДСК ще бъде показано официално в понеделник.

    Прочети повече
  • „ДСК Управление на активи“ пуска нов договорен фонд


    Четвърти договорен фонд - "ДСК Имоти" - ще предлага от утре, 7 март 2008 г., управляващо дружество "ДСК Управление на активи". Фондът ще инвестира основно в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) - български и чуждестранни, както и в акции на колективни инвестиционни схеми, инвестиращи в АДСИЦ. "Ще инвестираме в АДСИЦ с различни профили - офис сгради, жилищни сгради, земеделска земя, промишлено строителство, като по този начин ще направим по-голяма диверсификация за нашите инвеститори", каза Петко Кръстев, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "ДСК Управление на активи".
    Инвестирайки в новия фонд, клиентите индиректно ще имат експозиция към цените на недвижимите имоти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК сменя логото си

    Николай НЕЙЧЕВ
    Банка ДСК ще унифицира логото си с това на останалите трезори от унгарската финансова група OTP, като вместо преплетените квадрати то ще включва зелени окръжности. До него в променен шрифт ще е изписано "ДСК, член на групата OTP". Промяната се налага от решение на централата в Унгария, според което логото и името на всички банки на OTP трябва да бъдат еднакви.
    "В този случай единствено Банка ДСК и Черногорската търговска банка ще запазят старите си имена, тъй като те са силно утвърдени през годините и са много лесно разпознаваеми", обяви вчера Виолина Маринова, изпълнителен директор на ДСК, на неформална среща с журналисти.

    Прочети повече
  • Отворена паричка стана лого на ДСК


    Отворена паричка е новото лого на Банка ДСК. Досега „трезорът на народа" се рекламираше с преплетени квадрати, които символизираха сливането с унгарската ОТП.
    Промяната е част от новата визуализацията на търговската марка на цялата група на унгарската банка ОТП, която е собственик на българската кредитна институция. Всички дъщерни дружества и банки субсидиари, които са част от ОТП, ще възприемат новото лого.
    Въпреки смяната на марката ДСК ще остане една от малкото банки в унгарската група, която ще запази собственото си име, заявиха от родния трезор.

    Прочети повече
  • От месец март 2008 г. Банка ДСК въвежда ново лого

    Банка ДСК от месец март въвежда ново лого, което е по-модерно и лесно се разпознава от всички хора.
    Новото лого е символ на сила, влияние, професионализъм и традиции. Цялата група ОТР, към която принадлежи и Банка ДСК, ще бъде с еднаква визия. Всички банки и техните дъщерни дружества в деветте държави, в които ОТР Груп развива своята дейност, ще бъдат с' едно и също лого.
    Банка ДСК е една от малкото банки в голямото семейство - ОТР", която запазва собственото си име -Банка ДСК, а не се нарича например ОТР България. Това е благодарение, че Банка ДСК е една от най-познатите и значими търговски марки в България, както и на големите ни пазарни дялове и степен на проникване.

    Прочети повече
  • Банка ДСК променя логото си

    Банка ДСК ще бъде с ново лого, съобщават от компанията. Днес то ще бъде представено. Промяната е част от новата визуализация на търговската марка на цялата група на унгарската банка ОТП (OTP Bank), която е собственик на българската кредитна институция. Новото лого вече е факт или се въвежда и в останалите страни, където ОТП има дъщерни дружества. То ще важи не само за банките, но и за останалите финансови компаниии, част от групата. Това се отнася и за ЗАД „ДСК Гаранция" в България, която бе продадена неотдавна на френския застраховател „Групама", до окончателно финализиране на сделката. Освен ново лого дъщерните дружества от групата на ОТП ще възприемат и името на унгарския си собственик.

    Прочети повече
  • Банка ДСК представи обновена визия

    Банка ДСК представи новата си корпоративна визия, която цели да внуши доверие, сигурност и бързина у клиентите. Група ОТП, към която принадлежи трезорът, има единна визия за всички банки и техните дъщерни дружества в деветте държави, в които развива дейност.
    През януари 2007 г. ОТП смени лого си, затова и банката с гл. изп. директор Виолина Маринова също залага на нова визия. Банка ДСК е една от малкото в голямото семейство на Група ОТП, която запазва собственото си име. Ребрандирането на всички близо 370 офиса ще завърши в края на годината. Над 50 обекта на трезора ще бъдат приоритетно обновени.

    Прочети повече
  • "Ръст" и "сътрудничество" в новото лого на Банка ДСК


    Банка ДСК, част от групата на унгарския трезор ОТР, представи вчера новата си корпоративна ви-зия и мото ("Доверието е взаимно"), които са унифицирани за всички девет банки на компанията. "Новото лого представлява две окръжности в различни нюанси на зеленото, които символизират сътрудничеството между служители и клиенти на банката и едновременно са стилизирана графика на икономически ръст", обясни Габриела Балог, изпълнителен директор на маркетинг отдела на ОТР. Името "Банка ДСК" ще бъде запазено въпреки унификацията на названията на трезорите в другите държави, тъй като се счита за едно от най-разпознаваемите търговски марки в България, обявиха от банката.

    Прочети повече
  • Нова корпоративна визия на Банка ДСК


    Цанка СЕМЕРДЖИЕВА
    С нова корпоративна визия е Банка ДСК, която е част от ОТР group. Клиентите ще усетят промяната още от днес не само по бланните и всички банкови документи, които са с ново лозо, а и с това, че новостите ще са навсякъде във финансовата институция.
    Изключително динамична, Банка ДСК се променя непрекъснато, което налага освежаване на марката и имиджа. Единната визия на всички банки от групата правят ОТР разпознаваема за клиентите й от различни държави. Стабилност, доверие и перспективност внушава обновената визия на институцията. Стремежът е тя покрие все по-високите изисквания на младите хора за иновативност и динамика.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с ново лого и нов имидж


    Новата визия на Банка ДСК слага началото на промяната на имиджа й и новото й позициониране 6 съзнанието на клиентите като динамична и модерна финансова институция, каза Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката, при представяне на новото лого. Банка ДСК става все по привлекателна за по-млади, образовани и по-платежоспособни клиенти, допълни тя. До края на годината се очаква ребрандирането да приключи. Служителите на банката ще бъдат с бели ризи и зелени шалчета и вратовръзки.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с ново корпоративно лого


    Единствено в България финансовата група ОТП запазва старото име на банката заради стойността и потенциала на марката ДСК
    Бели ризи и зелени шалчета (за дамите) и вратовръзки (за мъжете) стават отличителна част от облеклото на служителите в банката с най-голяма клонова мрежа в страната – Банка ДСК. Промяната във външния вид на персонала е част от кампанията, с която кредитната институция представя новата си корпоративна визия.
    Банковото лого е ново от днес и е еднакво с това на банката-майка и на дъщерните й дружества в деветте страни, в които групата развива дейност. „Единната корпоративна визия означава и единство на целите и принципите“, посочи Габриела Балог, изпълнителен директор в маркетинговата дирекция на ОТП.

    Прочети повече
  • Борислав Василев, главен регионален мениджър Банка ДСК, Център Пловдив: Драстични промени по стари кредити няма да има


    Вяра ЖЕЛЕВА
    — Г-н Василев, ако сега взема жилищен кредит, разсроча го за 25 години и месечната вноска ми е 500 лева, имам ли някаква гаранция, че и след 10 години ще продължа да внасям всеки месец по 500 лева? Питам на фона на тенденцията на повишаване на лихвите, инфлацията и най-вече заради онази клауза в договора, че банката има право по свое усмотрение да промени параметрите по един кредит.
    — Действително всяка банка си запазва правото да прави промяна на някои параметри по кредита. И ако банката след известно време вземе решение да увеличи лихвата или някоя такса по заема, и това стане неизгодно на клиента, той има право да отиде в друга банка, а първата завинаги ще го загуби като клиент.

    Прочети повече
  • Недялка Петрова, мениджър на финансов център Русе: За криза на ипотечния пазар е още рано


    - Г-жо Петрова, какво наложи смяната на логото на Банка ДСК. Дали това не е начин за отвличане на вниманието от пролеми в банката?
    - Точно обратното, новото лого е символ на сила, влияние, професионализъм и традиции. Има две основни причини за тази промяна. Едната е, че цялата група ОТП, към която принадлежи Банка ДСК, ще бъде с еднаква визия - всички банки и техните дъщерни дружества в деветте държави, в които ОТП развива своята дейност, ще бъдат с едно и също лого. Втората основна причина е, че с времето търговската марка Банка ДСК се развива и дообога-тява. Днес банката е модерна институция, която предлага на клиентите си съвременни финансови решения, добро индивидуално отношение и модерни продукти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК вече с обновена визия


    Банка ДСК представи новата си корпоративна визия, която цели да внуши доверие, сигурност и бързина у клиентите. Група ОТП, към която принадлежи трезорът, има единна визия за всички банки и техните дъщерни дружества в деветте държави, в които развива дейност. През януари 2007 г. ОТП смени лого си, затова и банката с гл. изп. директор Виолина Маринова също залага на нова визия. Банка ДСК е една от малкото в голямото семейство на Група ОТП, която запазва собственото си име.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon