новини

Архив новини, стр. 46

  • Обновяват клоновете на Банка ДСК според новата корпоративна визия


    Банка ДСК, банката с най-голяма клонова мрежа у нас, откри нови локации в страната.
    Финансов център Ловеч се премести на партерен етаж в ново помещение, изградено според новата корпоративна визия на Банка ДСК. Адресът и работното време с клиенти остават непроменени, съобщават от трезора. Помещението разполага с банкомат в 24-часова зона за сигурност.
    Същевременно в София приключи ремонтът и преустройството според новите корпоративни стандарти на два клона - „Иван Вазов” и „Оборище”. Клон „Иван Вазов” осъществява отново дейност на предишния си адрес – бул. „Витоша” №176. Адресът на клон „Оборище” е непроменен. И в двата обновени столични клона функционира 24 часова зона за обслужване на клиенти с инсталиран банкомат в нея.

    Прочети повече
  • ДСК пуска нова договорна схема


    ДСК Управление на активи получи разрешение за организиране и управление на договорен фонд ДСК Имоти, съобщиха от КФН. Новото дружество е с умерен до висок рисков профил. ДСК Управление на активи с изпълнителен директор Петко Кръстев чрез новия си фонд ще инвестира основно в акции на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти (АДСИЦ). Условието е те да са допуснати или търгувани на регулиран пазар в България или в чужбина. С новия фонд семейството на ДСК Управление на активи се разраства с още едно попълнение и дружеството вече предлага общо четири колективни инвестиционни схеми. Към края на 2007 г. дружеството е на първо място по активи, като те достигат близо 130 млн.

    Прочети повече
  • ДСК управление на активи" с нов взаимен фонд

    На 6 февруари Комисията за финансов надзор издаде на управляващото дружество „ДСК Управление на активи" АД разрешение за организиране и управление на нов договорен фонд „ДСК Имоти". Той ще е с умерено до висок рисков профил и ще инвестира предимно в акции на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, допуснати до или търгувани на регулиран пазар в България или чужбина. Към края на 2007 г. активите на трите организирани от „ДСК Управление на активи" взаимни фондове възлизат на над 130.06 млн. лева. Това представлява нарастване с повече от 260% и изпреварва значително средния ръст в сектора на колективните инвестиционни схеми.

    Прочети повече
  • Фонд на ДСК ще инвестира в дружества за имоти


    Трети взаимен фонд ще се насочи към инвестициите в акции на дружества за имоти - това е „ДСК имоти“, за който управляващото му дружество получи разрешение от Комисията за финансов надзор на заседанието в сряда. Рискът от инвестициите на фонда ще бъде умерен до висок, като основните му вложения ще са в дружества със специална инвестиционна цел, занимаващи се с вложения в имоти. Освен към такива български дружества се предвижда да бъдат купувани акции и на фондове, търгувани на пазари в чужбина. Досега има два секторни фонда, които инвестират в акции на дружества за имоти - „Алфа индекс имоти“ и „Бенчмарк фонд-3“.
    „Насочихме се към организирането на такъв фонд по две причини“, поясни Димитър Тончев, прокурист на управляващото дружество „ДСК управление на активи“.

    Прочети повече
  • Пенчо Савов, директор на Дирекция „Банкови карти и електронно банкиране" в Банка ДСК:Плащането през интернет е по-сигурно с виртуална карта

    -Г-н Савов, има ли нови схеми, които се използват за източване на пари от банкомати и ПОС устройства у нас?
    - Засега нищо ново не се е появило. Скимираните карти се появиха още през 2000 г, случаи на т.нар. "ливанска примка" не сме регистрирали от малко повече от година. Скимирането е въпрос на техника, докато "ливанската примка" изисква и участието на хора. Тъй като технологиите се развиват много бързо, четящото устройство и камерите, които се използват при скимирането, стават все по-малки, но принципите са същите.
    - Кои банкомати са най-застрашени от измами - тези в крайните квартали или намиращите се на по-оживени места?
    - Застрашени са банкомати, които не се посещават често от служители на банката.

    Прочети повече
  • Срещата на инвеститорите на ОТР тази година ще е в България


    Тази година срещата на инвеститорите на унгарската банка OTP, собственик на българската Банка ДСК, ще се проведе в България, вместо в Будапеща, както обикновено. Времето на срещата също се променя – през есента, вместо през пролетта. Това съобщи унгарското издание portfolio.hu, цитирайки ръководството на банката.
    От OTP не уточняват причината за преместването на срещата на инвеститорите, но се предполага, че то се дължи на очакванията ръстът на групата да се генерира основно от подразделенията й в чужбина. Мениджмънтът на ОТР винаги е коментирал Банка ДСК като една от най-успешните си инвестиции извън Унгария.
    По данни на portfolio.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция до 31 май


    Банка ДСК предлага промоционални условия при отпускане на потребителски кредити в евро, които са в сила до 31 май, съобщиха вчера от трезора. Лихвата е в размер на 7,9% при изпълнени условия на програма "ДСК Партньори" . Потребителски кредит в евро без обезпечение е бонус към друг промоционален продукт на Банка ДСК -ипотечен и жилищен кредит в евро. Условията - 6,29% лихва при изпълнени изисквания на "ДСК Уют", са в сила също до края на май 2008 г.

    Прочети повече
  • Нов фонд от Банка ДСК



    Комисията за финансов надзор издаде разрешение на „ДСК Управление на активи" да организира нов, четвърти договорен фонд. Дф ДСК „Имоти" е с умерено go висок рисков профил. Ще инвестира преимуществено в акции на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, допуснати до или търгувани на регулиран пазар в България или чужбина.

    Прочети повече
  • Промоции по кредити на Банка ДСК

    Банка ДСК предлага промоционални условия при отпускане на потребителски кредити в евро. Лихвата е в размер на 7,9% при изпълнени условия на програма „ДСК Партньори" на банката. Промоционалните условия са в сила до 31.05.2008 г.
    Потребителски кредит в евро без обезпечение е бонус към друг промоционален продукт на Банка ДСК - ипотечен и жилищен кредит в евро. Промоционалните условия на ипотечния и жилищен кредит - 6,29% лихва при изпълнени изисквания на „ДСК Уют" - са в сила също до края на май 2008 г.

    Прочети повече
  • Кредит с лихва 7,9% от Банка ДСК


    Банка ДСК предлага промоционални условия при отпускане на потребителски кредити в евро с лихва 7,9%. А Предложението е валидно за клиенти по програма „ДСК Парньори" до края на май.Потребителски кредит в евро без обезпечение е бонус към друг промоционален продукт на Банка ДСК - ипотечен и жилищен кредит в евро. Промоционалните условия на ипотечния и жилищен кредит с 6,29% лихва при изпълнени изисквания на „ДСК Уют" са в сила също до края на май.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални условия по кредити


    Лихва от 7.9% по потребителски кредит в евро обяви Банка ДСК при изпълнени условия на програма „ДСК Партньор". Банката предлага и потребителски кредит в евро без обезпечение като бонус към ипотечен и жилищен заем в евро. Той също е с промоционална лихва 6.29% при изпълнени изисквания на програма „ДСК Уют". Промоциите са до 31 май тази година.

    Прочети повече
  • Два кредита в едно от Банка ДСК

    Два кредита в едно предлага от вчера Банка ДСК, стана ясно вчера.
    Промоцията е за потребителски кредит в евро без обезпечение към ипотечен заем в същата валута.
    Лихвата по този жилищен борч е 6,29 на сто при изпълнени условия по програмата „ДСК Уют". Предимството на комбинираната оферта е, че може и да обзаведете новия си дом с другия заем.
    Банка ДСК предлага промоционални условия до края на май 2008 г. и при отпускане на потребителски кредити в евро.
    Лихвата за тях е в размер на 7,9%.

    Прочети повече
  • Годишната среща на ОТП в София заради Банка ДСК


    За първи път едноличният собственик на Банка ДСК - унгарската Банка ОТП, ще проведе своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, както обикновено,а в София, съобщиха от кредитната институция. Променя се и нейното време - вместо през пролетта, форумът ще се състои през есента. Този акт се оценява от наблюдателите като още едно доказателство за голямото и засилващо се внимание, което ОТП отделя на своите дъщерни дружества. Очаква се една трета от печалбите т. г. на тази най-голяма финансова група в Централна Европа да дойдат именно от нейните дъщерни дружества в чужбина. Общият ръст на печалбата след данъци на Банка ОТП през 2008 г.

    Прочети повече
  • Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК Управление на активи АД: Делът на рисковите инвеститори ще се намали

    Господин Кръстев, какъв е броят на индивидуалните инвеститори в ДСК Управление на активи?
    - Към настоящия момент броят на инвеститорите в трите взаимни фонда, които управляваме, е около 4700. Все още няма официална статистика за броя на всички клиенти на взаимните фондове у нас, но по наши експертни оценки имаме близо 20% пазарен дял по този показател.
    Не е ли прекалено голям броят на договорните фондове у нас? Вече са над 160?
    - Трудно ми е да дам оценка дали е голям или не. Това е индустрия, която тепърва ще се развива. Големите управляващи дружества в развитите страни имат стотици фондове. Така че 160 инвестиционни фонда, в това число и чуждестранните, които се дистрибутират у нас, са едва началото.

    Прочети повече
  • ДСК домакин на срещата на групата


    За първи път едноличният собственик на Банка ДСК - унгарската Банка ОТП, ще проведе своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, както обикновено, а в София. Този акт се оценява от наблюдателите като още едно доказателство за голямото и засилващо се внимание, което ОТП отделя на своите дъщерни дружества. Ръководството на унгарската финансова група винаги е оценявало банката с гл. изп. директор Виолина Маринова като най-успешната си инвестиция в чужбина. Често Банка ДСК е определяна като „перлата в короната на ОТП". За разлика от друг път, годишната среща на групата ще се проведе през есента вместо през пролетта.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon