новини

Архив новини, стр. 58

  • Три пъти мисли, преди да искаш кредит

    Виолина Маринова е председател на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Потърсихме я за коментар след участието й в кръглата маса по „Инициатива 2020", която цели да очертае по-далечен хоризонт в развитието на България.
    ***
    Дори да има подобрение от кризата навън, у нас то ще се усети две тримесечия по-късно
    Не можем да говорим за криза, а в същото време да искаме да се развиваме с темповете преди нея.
    Икономическата ситуация не е добра и няма да става по-добра в следващите месеци. Външните договори на фирмите са прекратени или ограничени, междуфирмената задлъжнялост е много висока
    Няма фактори, от които да съдим, че ще има положителен ръст.

    Прочети повече
  • Промоционални плаващи лихви

     
    Промоционални плаващи лихви предлага Банка ДСК по потребителски кредити. Офертата е валидна до 30 юни 2009 г. и е в сила за заеми с максимален размер до 5000 лв. или 2500 евро и максимален срок 5 години.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага сигурност в кризата

    С Банка ДСК като партньор ползвате богата гама възможности за финансиране чрез жилищни и ипотечни кредити
    Банка ДСК е обявена от специализираното британско списание Finance Central Europe за „Най-добрата банка в България 2008 г.". Тази престижна награда се присъжда на най-популярната и с най-голяма клонова мрежа банка в България за трета поредна година.
    Основната мисия на „Банка ДСК"ЕАД е да създава и поддържа високи стандарти в бизнеса, като осигурява на своите клиенти високо качествено банково обслужване, максимално гъвкаво и адаптивно към конкретни нужди и изисквания.
    Сега популярните срочни депозити на Банка ДСК могат да ви донесат още по-добър доход.

    Прочети повече
  • Промоции, актуални предложения


    До края на май всеки клиент на Банка ДСК, извършил 2 или повече плащания седмично с карта "Виза", получава обратно 1% от стойността на купените стоки или услуги. Промоцията важи за дебитните карти: Visa Electron, Visa Space, Virtual Visa, DSK-ISIC / DSK-ISIC-UNI, DSK Teen / DSK Max, Visa Business Electron и за кредитните: Visa Galaxy, Visa Gold, DSK MaxiCard, DSK-MTEL Silver / DSK-MTEL Gold. Натрупаните за седмицата бонуси се възстановяват по сметката на всеки клиент до края на следващата седмица. От банката уточняват, че не се възстановяват суми за транзакции, свързани с хазартни игри и игри на щастието (вкл. извършени в интернет сайтове за залагания), както и за транзакции, свързани с преводи по микросметки в epay.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция за кредити

     
    Банка ДСК обяви промоционални плаващи лихвени нива по потребителски кредити в левове и евро. Става въпрос за новоотпускани заеми за физически лица, обезпечени с поръчителство и залог върху вземане на заплата или пенсия. Максималният размер на кредитите е 5000 лв. или 2500 евро и срок до 5 години. Плаващите лихвени нива са с възможност за прилагане на преференция, ако са изпълнени условията на програма "ДСК Партньори". Базисният лихвен процент за заеми в левове е 7,44%. Варира обаче надбавката върху този процент, която при обезпечаване на кредита с поръчителство е 6,51%, но при изпълнение от кредитоискателя на програмата "ДСК Партньори" се получава отстъпка от 1 -1,5 пункта.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция по кредит

     
    Банка ДСК стартира промоционална кампания по нови потребителски кредити в левове и евро за физически лица. За да получат кредит, лицата трябва да предоставят обезпечение с поръчителство и залог върху доходи. Tя е в сила за потребителски кредити с максимален размер до 5 хил. лв. Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова предлага плаващите лихвени нива с възможност за прилагане на лихвена преференция, но само ако са изпълнени условията на програмата за лоялни клиенти - ДСК Партньори. общият лихвен процент варира от 12.45 до 13.95%. За кредити в евро сумарният лихвен процент се движи в границите между 10.95 и 12.45%.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция по потребителски заем

     
    Банка ДСК обяви промоционални плаващи лихвени нива по потребителски кредити в левове и евро новоотпускани за физически лица, обезпечени с поръчителство и залог на заплата или пенсия. Максималният размер е 5000 лв., или 2500 евро, срокът е до 5 години. Лихвите за заеми в левове са между 12.45% и 13.95% в зависимост от това дали клиентът ползва програмата „ДСК партньори“, дали заемът е с поръчителство или залог върху заплата/пенсия. При евровите кредити нивата са между 10.95% и 12.45%.

    Прочети повече
  • ДСК пусна плаващи лихви по потребителски кредити

     
    Плаващи лихвени нива за заеми в лева и евро предложи Банка ДСК в рамките на промоционална кампания по новоразрешавани потребителски кредити в лева и евро за физически лица, обезпечени с поръчителство и залог върху бъдещи заплати или пенсии. Базисният лихвен процент за заеми в лева е 7,44%. Варира обаче надбавката, която при обезпечаване на кредита с поръчителство е 6,51%, но при изпълнение от кредитоискателя на програмата "ДСК Партньори" се получава отстъпка от 1-1,5 пункта. Така общият лихвен процент може да спадне от 13,95 на 12,45%.
    При новоразрешаваните потребителски кредити в евро базисният лихвен процент е по-нисък -6,19%.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на управителния съвет на Асоциацията на банките в България:Отказваме кредити при неплатени осигуровки

     
    Цвета ДИНКОВА
     
    -Г-жо Маринова, какви са основните промени, които ще настъпят във взаимоотношенията между банки и клиенти след приемането на новата евродиректива за потребителското кредитиране?
    - Законът за потребителския кредит се приема в съответствие с европейската директива в тази област. По него се работеше съвместно в БНБ и в Асоциацията на банките в България. Промените се отнасят основно до информираността на кредитополучателите. Освен това се регламентира, че в 14-дневен срок след сключването на договора, клиентът може да се откаже от ползването на кредита. Отново има такса за предсрочно погасяване на задължението, регламентирана при фиксирана лихва - един процент върху предсрочно внесената сума.

    Прочети повече
  • Внясяме кеш в банкомата

     
    Две банки в България вече предлагат услугата внасяне на кеш през банкомат. Доскоро машините само даваха пари, но не приемаха погашения по дебитни и кредитни карти.
    Първа въведе услугата през март тази година Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Финансовото състояние на банка ДСК

    Гост: Виолина Маринова, директор на банка ДСК

    Прочети повече
  • ДСК отчете социалната си отговорност

     
    Банка ДСК, управлявана от Виолина Маринова, ще публикува финансовия си отчет за 2008 г. Това ще е първата стъпка към провеждането на корпоративна социално отговорна дейност, съобщиха от финансовата институция. Отчетът съдържа над 20 индикатора от сферите икономика, околна среда, човешки права, работна среда, отговорност при формирането на продуктите и услугите. Банката е одобрила и стратегия за КСО и за тази година, както и план за дейностите, които ще осъществява. Опитът при провеждането на социално отговорна политика е заимстван от унгарския собственик на Банка ДСК - OTP Bank.

    Прочети повече
  • Банка ДСК кани с промоционални лихви по срочни депозити

    От 30 май т.г. Банка ДСК започва нова промоционална кампания по срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица и фирмени клиенти. Тя ще продължи до 30 юни 2009 г. включително.
    Кампанията обхваща всички новооткрити през този период срочни депозити за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, както и едномесечни виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица. Минималната сума за откриването на промоционалните депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. Когато обаче такъв срочен депозит се открива от малко или средно предприятие (МСП), то първоначалната вноска трябва да бъде 1 000 лв., 5000 евро или 500 щатски долари.

    Прочети повече
  • ДСК вдига лихвите за детски влогове

    Банка ДСК вдига с 0.5% лихвите за новооткрити детски влогове през юни, съобщиха за DeltaNews от финансовата институция. По традиция, в чест на 1 юни- Международния ден на детето, банката стартира промоционална кампания „За нашето бъдеще". Минималната сума за откриване на промоционалния детски влог в кампанията е 50 лв. или евро, т.е. точно каквато е минималната сума за откриване на обикновения детски влог.БлаготворителностОт банката обявиха, че отново подкрепят благотворителната кампания „Жълти стотинки". Акцията стартира на 1 март 2008 г., когато група деца и техните родители внесоха събрани в детски касички стотинки в дарителска сметка, специално открита в Банка ДСК - Финансов център Батенберг.

    Прочети повече
  • ДСК и ПИБ са с висока ликвидност

    Банка ДСК и Първа инвестиционна банка са трезори с висока ликвидност и добра капиталова адекватност. Това заявиха за НОВИНИТЕ ДНЕС изпълнителните директори на двете финансови институции Виолина Маринова и Мая Георгиева по повод на появилата се вчера информация, че рейтинговата агенция Moody's слага под наблюдение двата трезора.
    "Няма никакво място за притеснение, нашата банка е стабилна, втората по големина банка в България, с добра ликвидност, с добра капиталова адекватност и голям капитал - над 1.5 млрд. лв. Капиталовата адекватност е по-висока от средната през март, така че аз не виждам никакви основания за притеснение. Това, което излезе от рейтинговата агенция Moody's, се основава на вероятни предположения за особеното икономическо състояние в България", заяви Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Асоциацията на банките в България.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални лихви за срочни депозити

       
    Банка ДСК започва нова кампания по срочни депозити с промоционални лихви, съобщиха от финансовата институция за DeltaNews.Кампанията е предназначена както за физически лица, така и за фирми. Тя ще продължи 1 месец от 30 май до 30 юни 2009 г. включително.Всички новооткрити през този период срочни депозити за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, а така също и едномесечни виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица са с по-високи лихви.
    Сума за откриване
    Минималната сума за откриването на промоционалните депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. За Малки и средни предприятия първоначалната вноска трябва да бъде 1 000 лв.

    Прочети повече
  • ДСК - най-добрата в България за 2009 г.

     
    Британското списание Finance Central Europe FCE обяви Банка ДСК за "Най-добрата банка в България за 2009 г." за четвърти пореден път. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е "Банкер на годината в България за 2009 г. Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на трезора, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното й развитие

    Прочети повече
  • Рейтингът на страха

    Петър ИЛИЕВ
     
    Всички знаят поговорката „Страх лозе пази". Заради развилнялата се световна финансова криза обаче тази народна мъдрост е на път да получи своето продължение, тъй като вече със сигурност може да се твърди, че „Страх лозе пази, но и пазари затрива !" Поне що се отнася до международните рейтингови агенции това продължение важи с пълна сила. След като допреди година и половина необосновано високите им оценки красяха проспектите за пласиране на акции и облигации на големи компании, които по-късно фалираха, сега агенциите са подгонени от страха да не сгрешат. Ето защо те вече се презастраховат и масово намаляват рейтингите на де когото сварят.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е обявена за най-добрата банка в България за 2009 г.

    За четвърти път Виолина Маринова стана Банкер на годината
    Британското списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.” за четвърти пореден път. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката, е обявена за "Банкер на годината в България за 2009 г.”
    Издателите на Finance Central Europe придават особена стойност на тазгодишната класация на банките в Югоизточна Европа, тъй като тя се прави на база постигнати резултати в среда, изпълнена с предизвикателства, и в най-трудната година в историята на развитие на глобалния банков сектор досега.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon