новини

Архив новини, стр. 61

  • Виолина Маринова, председател на Асоциацията на банките в България: Очакваме спад на лихвите в края на годината

    Мария ИВАНОВА
     
    - Какво е състоянието на банковия сектор в момента и какви са тенденциите?
    Банковата система е стабилна. Капиталовата адекватност към края на юли е 17.6%, което означава, че стабилността на банките е налице. Знаете, че изискваната капиталова адекватност е 12%. Ликвидността също е много добра, тя е 20.7%. Освен това напоследък се забелязва и тенденция на съживяване на кредитирането. Всичко това означава, че вместо да инвестираме свободните парични средства на междубанковия пазар, където лихвите са значително по-ниски, по-добре е да кредитираме при по-ниски лихвени нива, като трябва да бъде много добре преценен рискът за тези физически или юридически лица, които ще кредитираме.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК: Насред криза няма евтини кредити

    Валерия СТОЙКОВА
     
    Какво ни чака през зимата и вижда ли се вече опашката на кризата? Тези въпроси си задават всички, особено предприемачите. Но за да тръгне икономиката напред, са нужни пари, а парите са в банките. Връщат ли се добрите стари времена на евтиното кредитиране, попитахме Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на най-голямата банка у нас - ДСК, и шеф на Асоциацията на банките.
    - Госпожо Маринова, тръгнаха ли устойчиво надолу лихвите по кредитите?
    - Банка ДСК беше първата, която намали с 0,5% още през юни лихвите за заеми за покупка и строеж на жилища. Но на лихвите не трябва да се гледа едностранно.

    Прочети повече
  • Банка ДСК дава 10% отстъпка 3a ZZ TOP

    Д. ЧЕРКЕЗОВА
     
    Банка ДСК предоставя възможност на потребителите на интернет портала за банкови услуги ДСК Директ да заплатят билет за концерта на ZZ ТОР с 10% отстъпка от цената, съобщиха от трезора. Всеки потребител, който ползва цифров сертификат или универсален електронен подпис, може да осъществи плащането на билета за концерта на ZZ ТОР чрез специално подготвен за целта шаблон на вътрешнобанков превод, уточняват оттам. За платежната операция - покупка на билет за концерта на ZZ ТОР, банката събира такса в размер на 0.10 лв. Билетите са на цена 50,60 и 80 лв.

    Прочети повече
  • Борислав Василев: Клиентите на банка ДСК в Хисар могат да бъдат абсолютно спокойни

    Пловдив. Ощетена е банката, няма ощетени клиенти. Това съобщи пред кореспондента на Агенция ”Фокус” директорът на регионалният център на ДСК в Пловдив Борислав Василев. По думите му, ощетени са само тези, коит претендират, че касиерката е теглила кредити от тяхно име. Василев каза още, че при вътрешното разследване, което банка ДСК е провела, измамените са потвърдили, че са теглили заеми и са отричали, че имат проблеми. По- късно обаче започнали да обвиняват касиерката, че е подправяла и фалшифицирала документите. Точно това се разследва в момента. Според директора сумите, които се цитират в публичното пространство, са нереално измислени. Клиентите на банката могат да бъдат абсолютно спокойни, каза Василев.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска два срочни влога

    Банка ДСК пуска два нови срочни влога - ДСК Аванс и ДСК Ритъм, съобщиха от финансвата институция за DeltaNews. Срокът за откриване при промоционални условия е от 1 октомври до 30 ноември 2009 г. Минимал-ната сума за откриване на влог ДСК Аванс е 1000 валутни единици - лева, евро или щатски долари, а срокът е 1,3, 6 или 12 месеца, като се подновява автоматично. Лихвата е различна изависи от това колко пари ще се внесат, вида на валутата и за какъв срок е влога. Промоционалният лихвен процент се формира от стандартния лихвен процент, надбавка за размер на влога и промоционалната лихвена надбавка.Лихвата се изплаща авансово още при откриването или подновяването на срока на влога.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с две награди за социална отговорност

    Банка ДСК получи два приза в конкурса на в. „Пари" за социално отговорна компания на годината. В оспорваната надпревара участваха общо 39 компании, като журито от специалисти по КСО присъди награди в 5 категории, за всяка от които имаше по 4 номинации. Банка ДСК спечели най-високото отличие в категорията „Благотворителност", която е сърцевината и изходната точка на формиране на практиките на социална отговорност на корпорациите. Приемайки приза, председателят на УС и главен изпълнителен директор на банката Виоли-на Маринова изтъкна, че Банка ДСК е първата в България, която публикува годишен отчет за корпоративна социална отговорност за предходната година, и е одобрила стратегия за нейното развитие в рамките на общата стратегия на Група ОТП.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предоставя промоционални условия за услугата електронно банкиране

    Банка ДСК предоставя на своите клиенти, ползватели на системата за електронно банкиране „ДСК Директ”, лихвени отстъпки при ползване на кредити за текущо потребление, жилищни и ипотечни кредити, съобщиха от банката. Включването в Програма „ДСК Партньори” (за кредити за текущо потребление), а от 05.10.2009г. вече и в Програма „ДСК Уют” (за жилищни и ипотечни кредити), осигурява преференциален лихвен процент по желания кредит.
    В платформата си за електронно банкиране „ДСК Директ” Банка ДСК дава възможност клиентът чрез определена опция да се откаже от получаването на извлечения на хартиен носител. Предоставянето на този вариант е изява на социално и екологично ориентираната дейност на институцията, която все повече превръща корпоративната си социална отговорност в мярка за достойнство на бизнеса.

    Прочети повече
  • ДСК Управление на активи премахва емисионната такса до края на годината

    ДСК Управление на активи няма да събира първоначална емисионна такса при закупуване на дялове от управляваните от него взаимни фондове, съобщиха от управляващото дружество. Промоционалната оферта важи от началото на октомври до 31 декември 2009 г. Чрез премахването на таксата всеки инвеститор може да закупи дялове по нетна стойност на дял от всеки от петте фонда, управлявани от дружеството. Фондовете са с различен рисков профил, като един от тях предлага и възможност за инвестиции в евро.
    Инвестирането в ДСК Взаимни фондове е изключително лесно за индивидуалните клиенти, защото се осъществява чрез 118-те офиса на Банка ДСК в страната, които са определени да дистрибутират дялове на същите фондове, обясниха от ДСК Управление на активи.

    Прочети повече
  • ДСК с нови промоционални условия

    Лихвени отстъпки за кредити за текущо потребление, ипотечни и жилищни кредити предоставя Банка ДСК на клиенти, които ползват системата за електронно банкиране ДСК Директ, съобщиха от трезора.

    Прочети повече
  • Инвестициите в дялове на „ДСК Взаимни фондове” са без емисионна такса до края на годината

    Фондовете са с различен рисков профил, като един от тях предлага и възможност за инвестиции в евро
    От началото на октомври до 31 декември 2009 г. Управляващото дружество „ДСК Управление на активи” няма да събира първоначална емисионна такса при закупуване на дялове от управляваните от него взаимни фондове. По този начин всеки инвеститор може да закупи дялове по нетна стойност на дял от всеки от петте фонда, управлявани от Дружеството. Фондовете са с различен рисков профил, като един от тях предлага и възможност за инвестиции в евро. Инвестирането в „ДСК Взаимни Фондове” е изключително лесно за индивидуалните клиенти, защото се осъществява чрез 118-те офиса на Банка ДСК в страната, които са определени да дистрибутират дялове на същите фондове.

    Прочети повече
  • Лихва, растяща на 10 дни, предлага за фирми Банка ДСК

    Лихва, растяща на 10 дни, предлага за фирми Банка ДСК. Двумесечният влог "Бизнес Спектър" се открива с 20 хил. лв. и е разделен на шест десетдневни лихвени периода. За всеки от тях се прилага индивидуална растяща лихва.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов срочeн депозити за бизнес клиенти

    Минимална сума за откриване на депозита е 20 000 лв. или 10 000 евро
    Банка ДСК предлага нов депозитен продукт за бизнес клиенти – двумесечен депозит „Бизнес Спектър”.
    Минимална сума за откриване на депозита е 20 000 лв. или 10 000 евро.
    Двумесечният срок на продукта „Бизнес Спектър” е разделен на шест десетдневни лихвени периода, за всеки от които се прилага индивидуална лихва, нарастваща за всеки следващ 10-дневен период.
    Лихвата, начислена за всеки изтекъл 10-дневен период се превежда авансово по разплащателната сметка на клиента, преди изтичане на общия срок на депозита.
    При предсрочно закриване на депозита по искане на клиента той губи само текущо начислената лихва за последния, все още не приключил 10- дневен лихвен период.

    Прочети повече
  • Банка ДСК обявена за национален обществен първенец в престижния международен конкурс „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.”

    Отличието „Национален обществен първенец 2013/2014 г.” беше присъдено на Банката в рамките на конкурса „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.”  Това е втората фаза на конкурса „Европейски бизнес награди” в Лондон, който отличава компании с доказан търговски успех, новаторство и професионална етика.
    През юли 2013 г. Банка ДСК  беше обявена в първата фаза на конкурса за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост.

    Прочети повече
  • ДСК с депозит Бизнес Спектър

    Банка ДСК пуска нов депозит Бизнес Спектър. Той е предназначен за бизнес клиенти и е за срок от два месеца. Минималната сума за откриване на депозита е 20 хил. лв. или 10 хил. EUR. Продуктът е разделен на шест десетдневни лихвени периода. За всеки период се предлага индивидуална лихва, която нараства за всеки следващ десетдневен период. Лихвата, начислена за всеки изтекъл десетдневен период, пък се превежда авансово по разплащателната сметка на клиента преди изтичане на общия срок на депозита.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нов депозит за бизнес клиенти

    Банка ДСК предлага нов депозитен продукт за бизнес клиенти - двумесечен депозит „Бизнес Спектър". Минималната сума за откриване на депозита е 20 000 лв. или 10 000 евро. Двумесечният срок на продукта „Бизнес Спектър" е разделен на шест десетдневни лихвени периода, за всеки от които се прилага индивидуална лихва, нарастваща за всеки следващ 10-дневен период. Лихвата, начислена за всеки изтекъл 10-дневен период, се превежда авансово по разплащателната сметка на клиента преди изтичане на общия срок на депозита. При предсрочно закриване на депозита по искане на клиента той губи само текущо начислената лихва за последния, все още не приключил 10- дневен лихвен период.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска нов депозит за фирми

    Банка ДСК пуска двумесечен депозит за бизнес клиенти, съобщиха от кредитната институция. Минимална сума за откриването му е 20 000 лв., или 10 000 евро. „Двумесечният срок на продукта „Бизнес Спектър“ е разделен на шест десетдневни лихвени периода, за всеки от които се прилага индивидуална лихва, нарастваща за всеки следващ десетдневен период“, обясниха от Банка ДСК.

    Прочети повече
  • ДСК с нов фирмен депозит

    Банка ДСК пуска нов депозит, предназначен за бизнес клиенти. Минималната сума за откриване на "Бизнес Спектър" е 20 000 лева (съответно 10 000 евро). Депозитът е разделен на шест десетдневни лихвени периода, за всеки от които се прилага индивидуална нарастваща лихва. Лихвата, начислена за всеки изтекъл 10-дневен период, се превежда авансово по разплащателната сметка на клиента преди изтичане на общия срок на депозита.

    Прочети повече
  • Промоция на електронно банкиране „ДСК Директ"

    Банка ДСК предоставя на своите клиенти, ползватели на системата за електронно банкиране „ДСК Директ", лихвени отстъпки при ползване на кредити за текущо потребление, жилищни и ипотечни кредити, съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова. Включването в Програма „ДСК Партньори" (за кредити за текущо потребление), а от 05.10.2009г. вече и в Програма „ДСК Уют" (за жилищни и ипотечни кредити), осигурява преференциален лихвен процент по желания кредит.В плат4юрмата си за електронно банкиране „ДСК Директ" Банка ДСК дава възможност клиентът чрез определена опция да се откаже от получаването на извлечения на хартиен носител. Предоставянето на този вариант е изява на социално и екологично ориентираната дейност на институцията, която все повече превръща корпоративната си социална отговорност в мярка за достойнство на бизнеса.

    Прочети повече
  • ДСК пусна срочeн депозити за фирми

    Банка ДСК пусна от вчера нов срочен депозит за бизнес клиенти, съобщиха за DeltaNews от финансовата институция.Минимална сума за откриване на двумесечния депозит „Бизнес Спектър" е 20 000 лв. или 10 000 евро. Двумесечният срок е разделен на шест десетдневни лихвени периода, за всеки от които се прилага индивидуална лихва, нарастваща за всеки следващ 10- дневен период.Лихвата, начислена за всеки изтекъл 10-дневен период се превежда авансово по разплащателната сметка на клиента, преди изтичане на общия срок на депозита. При предсрочно закриване на депозита по искане на клиента той губи само текущо начислената лихва за последния, все още не приключил 10- дневен лихвен период.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Банка ДСК: Има ли безработица - лихвите са високи

     
    - Г-жо Маринова, каква е причината лихвите в България да са по-високи от тези в другите европейски държави?
    - Лихвените проценти зависят от цената на финансиране, т. е. на каква цена се купува ресурсът и какъв е кредитният риск. От края на миналата година банковата система в България няма достъп до външно финансиране и основен източник е вътрешният пазар. Като прибавим и влошената икономическа среда, не бихме могли да кажем, че съществуват условия за промяна на лихвените проценти драстично надолу. Банките внимателно следят структурата на портфейлите си и депозитната маса, за да преценят кога биха могли да променят лихвените проценти при оценен риск.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon