новини

Архив новини, стр. 56

  • Банка ДСК откри нов център в Пловдив

    В Пловдив официално бе открита новата сграда на Финансов център Пълдин на Банка ДСК. Сградата е разположена на две нива и е разделена на три основни салона. В новата локация на Финансов център Пълдин е разположен Регионалният корпоративен център и е обособена зона за осъществяване на частно банкиране. Центърът се намира на ул. Петко Д. Петков 23. Новата сграда беше тържествено открита от кмета на община Пловдив Славчо Атанасов и Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • “М-Тел” и Банка ДСК пуснаха кредитна карта

    “М-Тел” и Банка ДСК пуснаха кредитна карта DSK-M-Tel с логото на VISA. Картата дава предимства както на новите абонати на мобилния оператор, така и на участниците в програмата за лоялност “М-Тел Клуб”.
    Абонатите на “М-Тел” могат да се сдобият с DSK-M-Tel при покупка на телефон или лаптоп, съответно с нов абонамент за телефония или пренос на данни и при максимално облекчена процедура за одобрение. Кредитната карта позволява избраният продукт да бъде изплащан на равни месечни вноски без лихва и за срок по избор на клиента.
    Притежателите на DSK-M-Tel не заплащат такса за обслужване за първата година, а през втората - тя е два пъти по-ниска от редовната цена.

    Прочети повече
  • Нови адреси и салони има Банка ДСК в Пловдив и Перник

    На нов адрес и в помещение, преустроено по новата корпоративна визия на Банка ДСК, се премести офис „Васил Левски” към Регионален център Пловдив, съобщиха от банката. Офисът се намира на ул. „Васил Левски” № 99 в Пловдив и ще посреща своите клиенти от понеделник до петък от 8.00 до 17.00 ч. Телефонът за клиенти там е там е: 032/ 95 30 85.
    Поради преустройство по новата корпоративна визия във временен офис се премести клон Изток към Регионалния център Благоевград на Банка ДСК. Сега той се намира на ул. „Клемент Готвалд”
    № 10 в кв. Изток в Перник. За клиенти той ще работи от понеделник до петък от 8.00 до 17.00 ч.
    Телефоните за връзка там са: 076/ 67 05 54 или 67 05 47.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на УС на Асоциацията на търговските банки в България и главен изп. директор на Банка ДСК: Лихвите по депозити стигнаха тавана

    Вяра ЖЕЛЕВА
     
    — Г-жо Маринова, скучаят ли банкерите? Какво правите сега, когато кредитирането е съвсем замряло?
    — Не, категорично не скучаем. Нали за да се раздават кредити, трябва да има привлечени средства. Това доскоро го правехме успешно както вътре 8 България, така и от външни пазари. Сега привлечените средства от външните пазари са спрени, което означава, че трябва да разчитаме единствено на местния пазар. Условията, в които се намираме, водят дотам, че колкото привлечени средства успеем да наберем, толкова и кредити ще раздадем.
    — И все пак спадна ли работата?
    — Не е спаднала и никога няма да спадне. Сега, в условията на такава глобална криза, ще трябва да се провеждат много повече срещи, много повече разговори и консултации.

    Прочети повече
  • Правят нови списъци за влоговете

    До 21 май граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове могат да подават документи за изготвяне на окончателен списък, съобщиха от Столичната община. Документите, изискващи се от закона, се подават лично от титулярите на влоговете и се приемат в районите по местоживеене. Право за подаване на документи имат всички граждани, притежатели на влогове, престояли в Банка ДСК, клон "Жилищно кредитиране", не по-малко от пет години до 1990 г. Вложителите, включени като "Правоимащи" във вече утвърдени и публикувани списъци, не подават документи.

    Прочети повече
  • Документи за многогодишни жилищноспестовни влогове до 21 май

      
    До 21 май граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове могат да подават документи за изготвяне на окончателен списък, съобщиха от Столичната община. Законът изисква лично подаване на документите от титулярите на влоговете в районите по местоживеене, се посочва в съобщението. Право на това имат всички граждани, притежатели на влогове, престояли в Банка ДСК, клон "Жилищно кредитиране", не по-малко от пет години до 1990 г. Вложителите, включени като "Правоимащи" във вече утвърдени и публикувани списъци, не подават документи.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция по новооткрити безсрочни влогове

    Банка ДСК започна национална промоционална кампания по новооткрити безсрочни влогове на физически лица в лева и евро и по спестовни сметки с растяща доходност "Мотив" в лева и евро. Минималната сума за откриване на сметки при промоцията до 30 април е 100 лева или евро.

    Прочети повече
  • Промоция за откриване на нов безсрочен

    Промоция за откриване на нов безсрочен влог обяви банка ДСК до 30 април. Минималният депозит е 100 лв. или евро. Промоционалният лихвен процент варира според размера на сумата от 0.20% до 3.75% при влог в лева и от 0.20 до 2.75% при депозит в евро. За новооткритите спестовни сметки с растяща доходност "Мотив" промоционалният лихвен процент е между 3% и 4.50% в лева и 2-3.25% в евро.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на управителния съвет на „Банка ДСК”: Евтините пари свършиха

    „По темата за лихвените равнища по банковите кредити, трябва да се има предвид, че външното финансиране, на което се радвахме години наред, в момента е спряло и ние можем да разчитаме единствено на депозитите, привлечени от българския пазар. Именно поради голямото им търсене лихвите по тях се повишиха твърде много. Толкова много, че вече започнаха да създават опасност за сектора. По тази причина трябва да се предприемат мерки за ограничаването на нивата им, защото иначе поскъпват и кредитите. Логично е, че ако мога да намеря отнякъде средства при 2% или 3% лихва, ще намаля цената на заемите. Само че такива евтини пари няма.
    На всичко отгоре и рисковата надбавка по заемите се увеличи заради влошената конюнктура както на международните пазари, така и на нашия.

    Прочети повече
  • Банка ДСК кани клиенти с нова промоционална кампания

    Промоционалните лихвени проценти се начисляват до 7 януари 2010 г.
    Банка ДСК обяви от днес началото на нова национална промоционална кампания по новооткрити безсрочни влогове на физически лица в лева и евро и по спестовни сметки с растяща доходност „Мотив” в лева и евро.
    Минималната сума за откриване на такива влогове и сметки през периода на промоцията до 30 април т.г. вкл. е 100 лева или евро.
    Промоционалният лихвен процент на новооткритите безсрочни влогове варира в зависимост от размера на сумата от 0,20 до 3,75% при влог в лева и от 0,20 до 2,75% при влог в евро.
    За новооткритите спестовни сметки с растяща доходност „Мотив” промоционалният лихвен процент отново e в зависимост от размера на сумата и е в границите между 3,00 и 4,50% в лева, а при сметки в евро - от 2,00 до 3,25%.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с по-добри условия по влог


    Банка Дск с гл. изп. директор Виолина Маринова стартира национална промоционална кампания по новооткрити безсрочни влогове на физически лица в лева и евро. Промоция има и по спестовните сметки с растяща доходност Мотив. Периодът на промоцията е до 30 април. Минималната сума за откриване на такива влогове е 100 валутни единици. Промоционалният лихвен процент на новооткритите безсрочни влогове варира в зависимост от размера на сумата от 0.20 до 3.75% при влог в лева и от 0.20 до 2.75% при влог в евро. За новооткритите спестовни сметки с растяща доходност Мотив промоционалният лихвен процент отново e в зависимост от размера на сумата и е в границите между 3 и 4.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция по безсрочни влогове

     
    Банка ДСК започна национална промоционална кампания по новооткрити безсрочни влогове на физически лица в лева и евро и по спестовни сметки с растяща доходност "Мотив" в лева и евро, съобщиха от финансовата институция.
    Минималната сума за откриване на такива влогове и сметки през периода на промоцията до 30 април т.г. включително е 100 лева или евро. Промоционалният лихвен процент на новооткритите безсрочни влогове варира в зависимост от размера на сумата от 0.20 до 3.75% при влог в лева и от 0.20 до 2.75% при влог в евро. За новооткритите спестовни сметки с растяща доходност "Мотив" промоционалният лихвен процент отново е в зависимост от размера на сумата и е в границите между 3.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция по виртуални срочни депозити

    Банка ДСК предлага по-високи лихви при спестяване за новорегистрирани потребители на ДСК Директ - платформата за електронно банкиране. Трезорът стартира промоция по виртуални депозити в лева и евро, които са със срок един месец Клиентите ще получават допълнителна лихвена надбавка от 1,5% по левовите и 1,8% по депозитите в евро, като по този начин годишният лихвен процент по новооткритите едномесечни виртуални срочни депозити достига до 5,95% за суми над 50 хил. лв. и до 5,25% за суми над 75 хил евро.

    Прочети повече
  • Банка ДСК - с промоция по виртуални срочни депозити и по спестовна компонента

    Тегленето и внасянето и при двата вида спестяване се извършва единствено чрез интернет банкиране Банка ДСК предлага по-високи лихви при спестяване за новорегистрирани потребители на ДСК Директ - платформата за електронно банкиране. Банката обяви промоция по виртуални депозити в лева и евро, които са със срок един месец. В периода 16.02. – 31.03.2009г. клиентите получават допълнителна лихвена надбавка от 1,5% по левовите и 1,8% по депозитите в евро, като по този начин годишният лихвен процент по новооткритите едномесечни виртуални срочни депозити достига до 5,95% за суми над 50 000 лв. и до 5,25% за суми над 75 000 евро. Банка ДСК предлага по-високи лихви по спестовната компонента за всички новорегистрирани потребители на платформата за електронно банкиране ДСК Директ в периода 18.

    Прочети повече
  • Банка ДСК започва нова промоция по депозитите

    Банка ДСК предлага по-високи лихви при спестяване за новорегистрирани потребители на „ДСК директ“. Тя стартира промоция по виртуални депозити в левове и евро, които са със срок един месец. Клиентите ще получават допълнителна лихвена надбавка.

    Прочети повече
  • Отличиха ДСК за социалната й дейност

     
    Банка ДСК е на първо място сред банките и на трето сред най-големите 45 компании в България по показателя корпоративна социална отговорност, съобщиха от кредитната институция вчера. Данните са на консултантската фирма Вraun end Partners. Този показател се определя на база на отношенията на дадена организация към околната среда, социалната й дейност и отношенията й с партньорите, обясниха експерти. Общият резултат на ДСК е 26 на сто, уточниха от кредитната институция. Банка ДСК смята за свой най-голям актив репутацията си, коментираха от финансовата институция. Като пример за социално отговорна дейност и отношение към околната среда от трезора посочиха отпуснатите кредити за енергийна ефективност и газификация, използването на енергоспестяващи материали в строежа на банковите клонове, както и промоционалните условия по дебитните карти на пенсионерите.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с депозитни промоции

     
    Банка ДСК стартира промоция по едномесечни виртуални депозити в левове и евро. Промоцията важи до края на март 2009 г. Всеки, който открие депозит през електронното банкиране на банката, ще получи допълнителна лихвена надбавка от 1.5% по левовите и 1.8% по депозитите в евро. По този начин годишният лихвен процент по новооткритите едномесечни виртуални срочни депозити достига до 5.95% за суми над 50 хил. лв. и до 5.25% за суми над 75 хил. EUR. Банката с гл. изп. директор Виолина Маринова предлага нови, по-високи лихви по депозитите за всички новорегистрирани потребители на платформата за електронно банкиране ДСК Директ до 30 април 2009 г.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с банкомати за внасяне

    Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова стана втората банка в България, която предлага на клиентите си банкомати за внасяне на пари. Досега тази услуга се предлагаше само от Пощенска банка. Всеки клиент на банката, който има издадена дебитна карта, може да внася чрез банкомат суми по сметката,
    обслужваща банковата карта.

    Прочети повече
  • ДСК пуска внос на пари от банкомат

    Банка ДСК предлага на своите картодържатели нова услуга - внасяне на пари в брой чрез банкомат.Всеки клиент на Банка ДСК, който има издадена дебитна карта, може да внася чрез банкомат суми по сметката, обслужваща банковата карта.Новите ATM устройства са преминали тестове от БНБ за успешно разпознаване на банкноти в лева.Банкоматите приемат банкноти в лева от всички номинали, с изключение на 2 лв. Клиентите имат възможност да внесат с една операция максимален брой 80 банкноти, като те се поставят в устройството на 2 пъти по 40 банкноти. Банкнотите могат да бъдат с различен номинал.Вноската в лева чрез банкомат се осъществява в реално време, което дава възможност на клиентите да разполагат веднага с внесените суми по тяхната карта.

    Прочети повече
  • Внасяме по банкомата пари в дебитна карта

    Клиентите на Банка ДСК вече могат да внасят пари по дебитната си карта директно от банкомат.
    Трезорът е инсталирал четири машини в София, в които, без да се ходи на гише, може да напълни банковата сметка, която стои зад пластмасовите пари. Те са в „Мол София", „София сити център" и клоновете на ДСК на ул. „Ал. Батенберг" №6 и бул. „Витоша" №15. Това са първите такива банкомати в цялата страна. Машините приемат копюри левове от всички номинали, с изключение на 2 лева. Клиентите имат възможност да внесат до 80 банкноти с две операции по 40 банкноти.
    Копюрите могат да бъдат с различна стойност. За внасянето им не се дължи такса.
    Вноската става в реално време, което дава възможност на клиента да разполагат веднага с внесените суми по тяхната карта.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon