новини

Архив новини, стр. 52

  • Банка ДСК с промоция по нови потребителски кредити

     
    От 18 август до 31 октомври 2008 г. Банка ДСК обявява промоционална кампания по новоразрешавани стандартни потребителски кредити в лева и евро, съобщиха от трезора. Те трябва да бъдат обезпечени с поръчителство или със залог на вземане върху работна заплата или пенсия. Промоцията се изразява в намалена на половина от обичайната административна такса за обслужване на кредита, която ще възлиза на 1% върху размера на разрешения кредит, минимум 40 лв., или 20 евро. Банката няма да събира и такса за предсрочно погасяване със собствени средства след първата година от срока на кредита. За да може да се възползва от промоцията, преписката на кредитоискателя трябва да бъде заведена най-късно до 31.

    Прочети повече
  • Половин такса ще събира Банка ДСК

    Половин такса ще събира Банка ДСК за обслужване на потребителските си заеми Банка ДСК в нова промоция от 18 август. Така таксата ще възлиза на 1% от размера на разрешения заем, но минимум 40 лева. Трезорът няма да събира такса за предсрочно погасяване след първата година от кредита. Промоцията е в сила до 31 октомври.

    Прочети повече
  • Собственикът на Банка ДСК с рекордна печалба за тримесечието

    Над 20% от печалбата на OTP Bank е постигната благодарение на клоновете й в чужбина
    Най-голямата унгарска банка - OTP Bank, отчете незапомнено високи финансови резултати за второто тримесечие, като чистата й печалба скочи с 46% до 74.28 млрд. форинта (314 млн. EUR). Очакванията на експерти бяха за 66.6 млрд. форинта. За цялата 2008 г. планираният растеж на печалбата надвишава 10%. През второто тримесечие отпуснатите кредити от трезора са нараснали с 24% и възлизат на 6.16 трлн. форинта. OTP, монополист в Унгария по време на социализма, сега се фокусира върху банкирането на дребно, защото в момента то е по-печелившо от отпускането на заеми на корпоративни клиенти.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция за потребителски кредити

    Банка ДСК стартира от 18 август промо-ционална кампания за стандартни потребителски кредити в лева и евро. Те трябва да бъдат обезпечени с поръчителство или със залог на вземане върху работна заплата или пенсия. От трезора намаляват наполовина административната такса за обслужване на кредита. Банката няма да събира и такса за предсрочно погасяване със собствени средства след първата година от срока на кредита.

    Прочети повече
  • Банка ДСК стартира кампания по потребителски кредити

     Найден НЕДЯЛКОВ
     
    Клиентите могат да се възползват от нея до края на октомври
    Банка ДСК стартира промоционална кампания по новоразрешавани стандартни потребителски кредити в левове и евро. Те трябва да бъдат обезпечени с поръчителство или със залог на вземане върху работна заплата или пенсия. Промоционалните условия са в сила до 31 октомври 2008 г. включително.
    Намаление
    Промоцията на кредитната институция с главен изпълнителен директор Виолина Маринова се изразява в намалена наполовина от обичайната административна такса за обслужване на кредита, която ще възлиза на 1% върху размера на разрешения кредит, минимум 40 лв.

    Прочети повече
  • Активите на взаимните фондове на ДСК надхвърлят 76.5 млн. лв.

    Анна БРАНДИЙСКА
     
    В най-новия фонд на банката са вложени под 500 хил. лв.
    Активите на четирите фонда, за които се грижи УД "ДСК Управление на активи" надхвърлят 76.5 млн. лв. Това показва справка в сайта на Българската асоциация на управляващите дружества. Най-мно-го средства са вложени във високорисковия "ДСК Растеж", като те възлизат на близо 39 млн. лв. към 19 август Следва балансираният "ДСК Баланс" с активи за 30.9 млн. лв. Тези два фонда обаче носят отрицателна доходност на инвеститорите си от началото на годината досега, но това не е изненада, като се вземе предвид продължаващият спад на всички акции на БФБ - София, започнал още в края на миналата година.

    Прочети повече
  • Промоция по таксите в Банка ДСК



    От 18 август Банка ДСК започна промоционална кампания по новоразрешавани стандартни потребителски кредити в лева и евро. Те трябва да бъдат обезпечени с поръчителство или със залог на вземане върху работна заплата или пенсия. Промоционалните условия са в сила до 31 октомври 2008 г. включително. Промоцията се изразява в намалена наполовина от обичайната административна такса за обслужване на кредита, която ще възлиза на 1 % върху размера на разрешения кредит, минимум 40 лв. или 20 евро. Банка ДСК няма да събира и такса за предсрочно погасяване със собствени средства след първата година от срока на кредита. За да може да се възползва от промоцията, преписката на кредитоискателя трябва да бъде заведена най-късно до 31.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови промоции

     
    Първата е насочена към притежателите на дебитни и кредитни карти Visa, а втората е по новоразрешавани кредити в лева и евро за микро, малки и средни предприятия
    Банка ДСК започва от 1 септември 2008 г. промоционална кампания, насочена притежателите на дебитни и кредитни карти Visa. До 31 октомври 2008 г. картодържателите ще ползват промоционалните условия при плащане на ПОС при търговец.
    Промоцията се изразява във възстановяване по сметките на клиентите на 2% от общата стойност на направените от тях транзакции с картите Visa през предходната седмица на ПОС при търговец. Промоцията е в сила при условие, че клиентите са извършили минимум две транзакции с карти Visa, независимо от стойността на операциите.

    Прочети повече
  • Банкa дава бонуси по кредитни карти

     
    2 ст. от всеки похарчен лев от кредитна или дебитна карта „Виза" ще се връщат обратно в сметката на собственика й. Това е новата промоция на Банка ДСК, която започна от вчера. Авантата важи за плащания на ПОС терминал при търговец и ще бъде валидна до края на октомври. Всяка седмица в сряда сумата ще бъде превеждана по сметка на клиента с основание за превода - „Бонус от Банка ДСК". Привилегията няма да важи за транзакции, извършени в Интернет сайтове за залагания или свързани със зареждане на сметки в epay.bg. Райфайзенбанк също стартира промоция по кредитни карти с чип „Виза" или „Мастъркард". Собствениците няма да плащат месечна такса и ще получат 0% лихва при теглене на пари, 0% лихва при покупки.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК: Започнах в ДСК като на шега

    Найден НЕДЯЛКОВ
     
    В работата влагам цялата си душа и енергия
    ► Госпожо Маринова, коя е любимата ви лятна напитка?
    - Водата. На ден пия поне по 2 литра.
    ► А от алкохолните?
    - По принцип не обичам твърдия алкохол, но по коктейли не можеш да се движиш целомъдрено с празни ръце. Тогава предпочитам бяло вино. Много рядко през зимата пия и червено, но само когато има специален повод.
    ► Цигарите ли са единственият ви порок?
    - Може да се каже. Доста се колебая дали да не се откажа и от него, но ще стана прекалено идеална. Всеки си има недостатъци, но трябва ли да се лишаваме от всичко, което ни доставя удоволствие?
    ► Определяте се като.

    Прочети повече
  • ДСК пуска нов взаимен фонд

    „ДСК Управление на активи" получи разрешение за създаване на нов договорен фонд - „ДСК Евро Актив", чиито дялове са деноминирани в евро, съобщиха от управляващото дружество. "ДСК Евро Актив" е с нискорисков профил, като ще инвестира основно в ценни книжа и инструменти на паричния пазар, корпоративни облигации и дългови ценни книжа. В по-рисковите инвестиции като акции и дялове на други фондове, инвестиращи в акции, ще се влагат не повече от 20% от активите му. Към края на август взаимните фондове на ДСК имат активи за над 75 млн. лева.
     

    Прочети повече
  • ДСК връща 2% от всяка втора транзакция


    Банка ДСК възстановява по сметките на клиентите си 2% от общата стойност на направените транзакции с картите VISA на ПОС при търговец. Промоцията е в сила, при условие че са извършени минимум две транзакции с карти Visa, независимо от стойността им. Всяка седмица в сряда сумата ще бъде превеждана по сметката на клиента. Този бонус няма да се отнася за операции, извършени в интернет сайтове за залагания или свързани със зареждане на микросметки в epay.bg. В сила е до 31 октомври 2008 г. Едновременно стартира и кампания по новоразрешавани кредити в лева и евро за микро-, малки и средни предприятия. Те получават отстъпка от 50% от таксата за разглеждане на искането за кредит, подадено до 31 октомври 2008 г.

    Прочети повече
  • "ДСК Управление на активи" с нов договорен фонд

     
    Комисията за финансов надзор издаде разрешение "ДСК Управление на активи" да организира и управлява договорен фонд "ДСК Евро Актив". Той е с нискорисков профил, като преимуществено инвестира в ценни книжа, инструменти на паричния пазар, корпоративни облигации и дългови ценни книжа. Комисията потвърди проспект за публично предлагане на дялове на "ДСК Евро Актив" и вписа договорния фонд и емисията дялове във водения от КФН публичен регистър.

    Прочети повече
  • „ДСК Взаимни фондове” с нов еврофонд

    „ДСК Управление на активи" АД, управляващо дружество на „ДСК Взаимни фондове", получи разрешение за създаване на нов договорен фонд - „ДСК Евро Актив", чиито дялове са деноминирани в евро, съобщиха от дружеството.
    Колективната инвестиционна схема е от отворен тип за инвестиране в деноминирани в евро корпоративни облигации, търгувани на регулиран пазар в България; ипотечни облигации, издадени от български банки; ценни книжа, издадени или гарантирани от България или друга държава от ЕС; банкови депозити, както и в други ликвидни финансови активи.
    „ДСК Евро Актив" е с нискорисков профил, тъй като ще инвестира основно в ценни книжа и инструменти на паричния пазар, корпоративни облигации и дългови ценни книжа, казаха от дружеството.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с есенни предложения

    От началото на месеца Банка ДСК стартира промоционална кампания по дебитните и кредитните карти Visa. Картодържателите ще ползват промоционалните условия при плащане на ПОС до 31 октомври 2008 г. Новите предложения се изразяват във възстановяване по сметките на клиентите на 2% от общата стойност на направените от тях транзакции с картите Visa през предходната седмица. Промоцията на банката с гл. изп. директор Виолина Маринова е в сила, при условие че клиентите са извършили минимум две транзакции независимо от стойността им. Всяка седмица в сряда сумата ще бъде превеждана по сметката на клиента. От 1 септември 2008 г. стартира и промоционална кампания по ново отпусканите кредити в левове и евро за микро-, малки и средни предприятия.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК: Хората ще станат по-разумни

     
    Предходните години бяха изключително успешни за нас и секторът растеше много бързо. Сега обаче външните условия се промениха и развитието ще се забави. От една страна, паричният ресурс стана много скъп, но по-неприятното е, че стана и труднодостъпен. Ироничното е, че при сериозната ликвидна криза навън от Moodys намалиха перспективата на България, а оттам и всички рейтинги на банките. Все пак не може да имаш оценка, по-висока от държавната. Разбира се, ще продължим да отпускаме кредити, както досега, но и потребителят ще започне да мисли много повече, преди да почука на нашата врата. Ние лесно ще му дадем пари, но нали трябва да ги върне след това.

    Прочети повече
  • Банка ДСК подмени картите си

    Повече от половината притежатели на кредитните карти MasterCard и Visa, издадени от Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова, са подменили своите карти с нови, които използват чип технологията. Трезорът започна подменянето им от21 април. Кредитните карти с чип не се различават по възможности и начин на обслужване от тези с магнитна лента, но пък имат още по-добри механизми за сигурност и гарантират по-висока степен на защита на картодържателите срещу измами и фалшифициране.

    Прочети повече
  • Банка ОТП, едноличен собственик на Банка ДСК, е стабилна

     Стабилността на Банка ОТП, едноличен собственик на Банка ДСК, не стои под въпрос, се посочва в съобщение до медиите от дирекция "Комуникации и координация" към Централното управление на банката.
    Съобщението е по повод на появили се публикации, според които банката се намирала "в режим на оцеляване".
    Банка ОТП се основава на почти шест десетилетия балансирана дейност и нито се притежава от чуждестранна банка, уязвима от кризата на банковите пазари в Западна Европа, нито е свързана с борещите се сега с кризата банки в Западна Европа и САЩ, се казва в съобщението.
    Банка ОТП предлага широко разнообразие от сигурни възможности за инвестиция, варирайки от традиционни депозити до ипотечни облигации и прилага благоразумна практика на кредитиране както и строга система на кредитен рейтинг и класификация на длъжниците, информират от банката.

    Прочети повече
  • OTP: Стабилността ни изобщо не стои под въпрос

    Стабилността на унгарската банка OTP, която е собственик на Банка ДСК, изобщо не стои под въпрос, защото се основава на почти шест десетилетия балансирана дейност, на нейната финансова мощ и независимост, съобщи ДСК по повод появилите се публикации в редица български медии, че OTP се намира в „режим на оцеляване“.
    Според Банка ДСК става въпрос за неточно тълкуване на термина „режим на оцеляване“.
    OTP нито се притежава от чуждестранна банка, уязвима от кризата на банковите пазари в Западна Европа, нито е свързана с борещите се сега с кризата банки в Западна Европа и САЩ, се казва още в съобщението.
    Унгарската банка провежда последователна и проактивна бизнес политика.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon