новини

Архив новини, стр. 54

  • Контракс и ДСК реализират екопрограма

    Контракс и ДСК реализират инициатива за безотпадъчна банкова администрация - тази идея ще развиват съвместно фирма контракс и Банка ДСК. основната цел е опазването на околната среда. Управителят на контракс Йордан Йорданов обяви, че фирмата е инициатор и на редица подобни практики. освен това в състава на групата има и фирма, която се занимава със събиране и изнасяне на отпадъци от консумативи. На по-късен етап планът е пълно рециклиране и вторична преработка на отпадъците. Споразумението между финансовата институция и системния интегратор предвижда събиране на отпадни материали във всички клонове на банката и тяхното рециклиране в Унгария.

    Прочети повече
  • По-изгодни депозити всяка седмица

    Единадесет банки подобриха лихвите по депозитите си през изминалия месец, като някои от трезорите обявяваха нови лихви всяка седмица, съобщиха експерти от моите пари.
    Банка ДСК стартира промоционална кампания "ДСК Темпо - есен 08" пo шестмесечните срочни влогове в BGN и EUR. Промоцията стартира на 21 октомври и е валидна за новооткрити депозити до 31 декември 2008 г. Равнището на предоставяната лихва е в зависимост от размера на открития депозит, като за BGN той е от 9% до 9,5% годишно, а за EUR - от 7% до 7,5% годишно.

    Прочети повече
  • "Контракс" и ДСК със зелена инициатива

     
    Деси ЛЮБЕВА
     
    Фирмата за офис обзавеждане "Контракс" и Банка ДСК представиха обща инициатива за безотпадъчна екология по време на тазгодишното изложение за информационни и телекомуникационни технологии БАЙТ ЕКСПО. "Контракс" поддържа печатните устройства на ДСК, а тя от своя страна финансира рециклирането на тонери и други устройства, като така се поддържа безотпадъчна екология, обясниха от фирмата.
    Тази година изложението се провежда под мотото "Технологията следва природата".
    Събитието се провежда от 4 до 8 ноември в Интер Експо център. На изложението ще се демонстрират сървърни решения, персонални, мобилни и джобни компютри, печатащи устройства за дома и офиса.

    Прочети повече
  • Безотпадъчна банкова администрация

    „Контракс" и Банка ДСК подеха инициатива за безотпадъчна банкова администрация с цел е опазване на околната среда. „Контракс" е спечелила търг за аутсорсинг на всички печатни дейности на Банка ДСК, поддръжка и серВизно обслужване на всички принтери и копири. Така всички клонове на банката рециклират своите тонер касети в Унгария, където е изградена специална технологична линия. За 1 година банката генерира над 200 куб. м отпадъци, около 20 камиона с изразходвани касети от лентови и матрични принтери, лазерни принтери и копирни машини. Тези отпадъци съдържат опасни химически вещества, които „Контракс" ще събере и изпрати в Унгария за преработка и повторна употреба на суровините.

    Прочети повече
  • Банка ДСК ще подкрепи със средства малки и средни предприятия

    Иван МАДЖАРОВ
     
    Споразумението дава преференциални условия за жени предприемачи и лица с увреждания
    Банка ДСК и Общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия (МСП) при Столичната община подписаха споразумение за съвместно финансиране на малки и средни предприятия, работещи на територията на Столичната община. Споразумението създава благоприятна среда за развитието на малки и средни предприятия, смята Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК.
    Преференции
    Споразумението дава преференциални условия най-вече за жени предприемачи, лица с увреждания, собственици на МСП до 30-годишна възраст и фирми, осигуряващи собствени източници и средства за съфинансиране на бизнес проекти.

    Прочети повече
  • Контракс и Банка ДСК въвеждат екологична програма


    Владимир ВЛАДКОВ
     
    За рециклиране на над 200 м3 употребени тонер касети ще бъде използвана технологична линия в унгарския град Дебрецен
    Инициатива за безотпадъчна банкова администрация, чиято основна цел е опазване на околната среда, обявиха по време на БАИТ Експо 2008 Банка ДСК и Контракс. На практика споразумението между финансовата институция и системния интегратор предвижда събиране на всички тонер и мастилени касети от печатащите устройства във всички клонове на банката и тяхното рециклиране в Унгария, където е изградена специална технологична линия.
    „В Банка ДСК отдавна се стремим да въведем безотпадъчна банкова администрация, заяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • 6 оферти SMS известия от банки

    Иван ДИНКОВ
     
    Измамите с кредитни карти са едно от най-модерните престъпления не само за България, но и за целия съвременен свят.
    Банките контрират измамниците с незабавни SMS известия за всяка извършена транзакция с картата. В информацията, която получава клиента, обикновено са включени дата, час и място на сделката. Информацията е изключително полезна, тъй като са възможни злоупотреби в Интернет без измамниците физически да използват картата на клиента. Освен застраховка срещу злоупотреби услугата SMS известие дава възможност за следене в реално време на движението на средства по сметката на клиента и за контрол на плащанията.

    Прочети повече
  • Подаряват полица с дебитната карта

      
    Всеки клиент на Банка ДСК, който има разплащателна сметка в лева и притежава основна дебитна карта Maestro или стокова карта по тази сметка, има право на безплатна застраховка. Той може да обезпечи живота си чрез групова застраховка "Злополука" в ЖЗК "ДСК Гаранция". Застраховката е изцяло за сметка на банката и картодържателите не плащат никакви такси и комисиони. Застраховката покрива риска при пътуване, здравни неблагополучия и инциденти, пътуване и загуба на багаж на стойност на щетата до 1500 лева. Териториалният обхват на застрахователния договор допуска настъпването на застрахователни събития и покрити рискове на територията на целия свят.

    Прочети повече
  • Безотпадъчна администрация

     
    Банка ДСК u „Конmpakc" обявиха съвместна инициатива в областта на екологията. Те се споразумяха да прилагат енергоспестяващи и безотпадни технологии, които да опазват околната среда. В банката, управлявана от Виолина Маринова, за едногодишен период се генерират около 200 куб. м, или около 20 камиона отпадъци, от касетите, мастилниците и лентите на копирите и принтерите. За тези опасни химически отпадъци ще бъде изградена инсталация за обработката им до пълното им рециклиране до ниво суровина, съобщи Йордан Йорданов, директор на „Контракс". Това ще се осъществи с финансовата помощ на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • И доларовите депозити влизат в промоциите на банки

    Към промоциите за по-високи лихви по депозити в левове и евро се присъединява още една валута - доларът. Промоция по доларови депозити обяви най-голямата банка на пазара у нас -Банка ДСК. Освен това вече има лихви на нива от 9% на годишна база за тримесечни срочни депозити. Допреди дни тези лихви се предлагаха по пет- и шестмесечни влогове. А допреди два-три месеца лихвени нива от 9-12% годишно се даваха за 18, 24 и повече месеци при депозити с прогресивно нарастваща
    лихва, достигаща до най-високото ниво в последния период на престой на парите в банката. Според експерти увеличаване на лихвите по доларови спестявания вероятно означава, че банките очакват възвращаемостта на доларовите инвестиции да е по-висока.

    Прочети повече
  • ДСК с нови условия за влогове в долари

    Банка ДСК стартира промоционална кампания по новооткрити едномесечни срочни влогове в щатски долари на физически лица. Минималната сума' за откриване е 250 долара и лихвена надбавка в размер на 2% над утвърдените лихвени нива. Промоционалната лихвена надбавка се предоставя за срок от 3 месеца от датата на откриване на влога.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови условия по срочни влогове в щатски долари

    Промоционалната лихвена надбавка е в размер на 2% над утвърдените лихвени нива
    Банка ДСК провежда промоционална кампания по новооткрити едномесечни срочни влогове в щатски долари на физически лица. Минималната сума за откриване е 250 щатски долара. Промоционалната лихвена надбавка е в размер на 2% над утвърдените лихвени нива. Промоционалната лихвена надбавка се предоставя за срок от 3 месеца от датата на откриване на влога, т.е. за първоначалния срок на влога и за две автоматични подновявания. След изтичане на промоционалния срок се прилагат действащите към момента стандартни лихвени проценти по едномесечни влогове на банката. Срочните влогове могат да се откриват чрез внасяне на суми в наличност, чрез прехвърляне на суми от спестовни влогове или разплащателни сметки, открити в Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Зареждат с повече пари банкоматите по празниците,


    Зареждат с повече пари банкоматите по празниците, обещаха трезорите. От Банка ДСК обясниха, че ще създадат организация, за да захранват всички устройства в страната. Дежурните екипи ще следят и за постоянното им функциониране.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови условия по влоговете


    Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова започна промоционална кампания по новооткрити тримесечни срочни влогове в български левове и евро на физически лица. Тя ще продължи до края на февруари 2009 г., като промоционалната лихвена надбавка е в размер на 3.75% в левове и 3% в евро над утвърдените нива. Промоционалната лихвена надбавка се предоставя за срок от 3 месеца от датата на откриване на влога. Промоционалната лихвена надбавка се предоставя за срока на влога, след което ще се прилагат действащите към момента стандартни лихвени проценти по тримесечни влогове.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови условия по срочни влогове

     Банка ДСК провежда промоционална кампания по новооткрити тримесечни срочни влогове в български левове и евро на физически лица oт 8 декември 2008 г. до 28 февруари 2009 г. Минималната сума за откриване е 250 лева или евро. Промоционалната лихвена надбавка е в размер на 3,75% в лева и 3% за евро над утвърдените лихвени нива и се предоставя за срок от 3 месеца от датата на откриване на влога. Надбавка се предоставя за срока на влога, след което ще се прилагат действащите към момента стандартни лихвени проценти по тримесечни влогове.

    Прочети повече
  • Дежурни ще зареждат банкоматите на Банка ДСК през празничните дни


    Дежурни ще зареждат банкоматите на Банка ДСК през празничните дни. Екипите ще поддържат максимални наличности в машините в дните на пазаруване, съобщиха от трезора. На сайта на банката се описани и клоновете, които ще работят в празничните дни.

    Прочети повече
  • Обещават пълни банкомати по празниците


    В навечерието на коледните празници, когато потреблението е най-силно, банките у нас уверяват, че нито един банкомат няма да остане празен. За зареждането на устройствата денонощно ще се грижат организирани екипи, за да не се стига до изчерпване на банкноти, успокояват трезорите. Банка ДСК съобщи, че ще създаде ефективна организация, за да осигури редовно зареждане на банкоматите си, които се намират извън офисите и клоновете на институцията по Коледа и Нова година. Наличността в банкоматите и непрекъснатото им функциониране ще се поддържат от дежурни екипи на банката и дружество "ДСК Транс Секюрити". Дежурните ще обслужват и зареждат с пари нонстоп също и устройствата, намиращи се в 24- часовите зони за сигурност на трезора.

    Прочети повече
  • Как ще ни се отрази световната криза през 2009 г.?

    ***
    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Самоучастието в кредита може да стане 50%
    Банките ще стават все по-внимателни при преценката за своите кредитоискатели, защото кризата ще удари най-вече реалната икономика.
    От състоянието на фирмите зависи в голяма степен тяхната възможност да връщат получените заеми. За целта повечето банки ще вдигнат процента на самоучастие във финансирането на проектите до 30-40, а понякога и до 50%. Политиката ни спрямо гражданите ще бъде най-стриктна - ще гледаме под
    лупа всеки кандидат-длъжник, защото понякога те самите нямат реална представа за позиционирането на фирмата, в която работят, на пазара, за рисковете в този сектор и за вероятността да бъдат съкратени.

    Прочети повече
  • Виолина МАРИНОВА, председател на АББ и гл. изп. директор на Банка ДСК: Задълженията трябва да се знаят

    Разширеният кредитен регистър, който ще заработи през 2009 г., се очаква да опази по-чист банковия портфейл 300 млн. лв. повече са лошите кредити в България от началото на годината, сочат данните на БНБ При криза проблемните кредити ще се увеличат, но предстоящото разширяване на кредитния регистър ще помогне за ограничаването на този ефект.
    Досега не се знаеше изобщо каква е задлъжнялостта на хората към небанковите финансови институции. А това е изключително важно, особено в периоди на криза. Затова е добре, че лизинговите компании без изключение и фирмите за бързо кредитиране също ще дават и ползват информация от централния кредитен регистър.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon