новини

Архив новини, стр. 59

  • Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2009 г., според британско списание

    Британското списание Finance Central Europe FCE обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.” за четвърти пореден път, съобщиха от банката. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е „Банкер на годината в България за 2009 г.”
    Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното й развитие.
    Издателите на Finance Central Europe придават особена стойност на тазгодишната класация на банките в Югоизточна Европа, тъй като тя се прави на база постигнати резултати в среда, изпълнена с много предизвикателства, и в най-трудната година в историята на развитие на глобалния банков сектор досега.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е най-добра според сп. Finance Central Europe

    Списание Finance Central Europe обяви Банка ДСК за най-добра банка в България за 2009 г. за четвърти пореден път, съобщиха от банката. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е обявена за „Банкер на годината в България за 2009 г.“ от списанието. Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките гиганти“ как се расте на база привличане на депозити и благоразумно кредитиране, е обосновката на издателите на списанието.

    Прочети повече
  • Нов председател на Комитета по информационни технологии към АББ

    Юри Генов от Банка ДСК е избран за председател на комитета по информационни технологии към Асоциацията на банките в България (АББ). Негов заместник е Крум Тодоров от Прокредит банк.

    Прочети повече
  • ДСК е най-добрата банка в България

     
    Банка ДСК е обявена за "Най-добрата банка в България 2009 г." за четвърти пореден път от британското списание Finance Central Europe FCE. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е "Банкер на годината в България за 2009 г.". Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание за ефективността на Банка ДСК, която създава стандарти в банкирането, и за личния принос на Виолина Маринова за успешното й развитие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света, пише списанието.

    Прочети повече
  • Четири пъти на върха

    Британското списание Finance Central Europe за четвърти път обяви Банка ДСК за най-добрата у нас. За четвърти път и нейният главен изпълнителен директор Виолина Маринова бе удостоена с наградата „Банкер на годината в България". Авторитетното издание придава особена стойност на тазгодишната класация, защото резултатите са постигнати в трудна година за глобалния банков сектор.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция по кредити

    Банка ДСК предлага жилищни и ипотечни кредити в левове и евро. Максималният срок на кредита е 30 години. Кампанията на трезора е под мотото Нов дом сега с Банка ДСК. Предлага се преференциален лихвен процент - отстъпка от 0.5% при включване в програмата ДСК Уют. По този начин лихвата може да стане до 8.29%, ако кредитът е 40 000 EUR за срок от 30 години и годишният процент на разходите е общо 9.15%.

    Прочети повече
  • ДСК рекордьор по високи лихви

    Рекордьор в частичното предлагане на високи лихви остава ДСК. Депозит "Палитра" достигна 11,3% на годишна база, но това е само за последния 6-месечен период на влога. Иначе за първия месец доходът е 5,75%. Добрата новина е, че депозитът се подновява автоматично - естествено за срока на промоцията. Този депозит се предлага и при сравнително ниска минимална сума за откриване - 2 хил. валутни единици.

    Прочети повече
  • ДСК пусна жилищни кредити с отстъпка

    Банка ДСК предлага жилищни и ипотечни кредити в левове и евро с максимален срок 30 години и без възрастови ограничения за кредитоиска-теля, съобщиха от банката за НОВИНИТЕ ДНЕС. Кредитът е с преференциален лихвен процент - отстъпката е в размер до 0.5 процентни пункта при включване в програмата "ДСК Уют". Например, лихвата може да спадне до 8.29% , ако кредитът е от 40 000 евро със срок 30 години и годишен процент на разходите 9.15%.
    При теглен жилищен или ипотечен кредит със срок до 7 години клиентът може да договори с Банка ДСК да не дължи месечна вноска по главницата, да погасява главницата в избран от него размер без такса за предсрочно погасяване, да ползва част или цялата сума за направените от него погашения.

    Прочети повече
  • 30-годишен ипотечен кредит без възрастови ограничения

     
    Банка ДСК пусна жилищни и ипотечни кредити в лева и евро, с които могат да се закупят или построят жилищен или нежилищен имот, да се извършат довършителни работи или подобрения на имота, да се получат средства за индивидуални нужди или да погасят други кредити и задължения. Максималният срок за издължаване на кредита е 30 години, като няма възрастови ограничения за кредитоискателя. В кампанията под основния апел „Нов дом сега с Банка ДСК" се изтъкват и редица допълнителни и изгодни за кредитоискателя възможности. Прилага се преференциален лихвен процент - отстъпката в размер до 0,5% процентни пункта при включване в програмата „ДСК Уют".

    Прочети повече
  • ДСК дава ипотека без значение от възрастта


    За първи път в България Банка ДСК предлага кредит за покупка на жилище без възрастово ограничение за клиента. Обикновено институциите у нас поставят условие срокът на кредита плюс възрастта на получателя да не надвишава 65-70 год. При нас ограничение няма, но всеки случай се разглежда отделно в зависимост от доходите и вида на обезпечението, уточниха от ДСК. При тях максималният срок за връщане на ипотеката е 30 години. „Продуктът е добре насочен, при положение че групата над 35-40 години в момента е най-активна на жилищния пазар", коментира Тихомир Тошев, изп. директор на „Кредит център".

    Прочети повече
  • Николай Марев оглави пенсионноосигурителна компания "ДСК-Родина"

    От началото на 2005 до май т.г. той е изпълнителен директор в банка "Меркантил", член на групата ОТП. Преди това Марев е прокурист и финансов директор на Банка ДСК, член на групата ОТП. Бил е финансов директор на Cefin Holding S.А., където създава дилърски мрежи за продажби на камиони "Ивеко" в Унгария, Румъния и България. Работил е във фонд за рискови капитали за Централна и Източна Европа Oresaventures в Брюксел, както и като корпоративен одитор във Philip Morris в Лозана, Швейцария, и одитор в Coopers & Lybrand в Будапеща.
    Марев има бакалавърска степен по счетоводство и международна икономика от Нюйоркския държавен университет и магистърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет в Будапеща.

    Прочети повече
  • С малко пари – в много депозити

    Нов договорен фонд дава възможност на клиентите на Банка ДСК да инвестират в портфейл от депозити
    Нов и интересен продукт от семейството на договорните фондове на Банка ДСК и ОТП Груп вече е достъпен за инвеститорите в България от 7 май 2009 г. Новият фонд се нарича ДСК Фонд Паричен Пазар и се управлява от ОТП Фонд Мениджмънт Унгария - дружеството за управление на активи на Банка ОТП и се предлага единствено в България чрез клоновата мрежа на Банка ДСК.
    • Типът взаимен фонд паричен пазар е нискорисков и високоликвиден инвестиционен продукт, който е подходяща алтернатива на безсрочния банков депозит или разплащателна сметка.
    Особено във времена на криза, когато инвеститорите се ориентират към най-нискорисковите вложения за своите средства, фондове на паричния пазар са най-предпочитаните взаимни фондове със своя почти безрисков профил.

    Прочети повече
  • Нов офис Частно банкиране на Банка ДСК в Благоевград

    От май Банка ДСК стартира предлагането на своята ВИП услуга Частно банкиране в Благоевград
    Дейността Частно банкиране на Банка ДСК има за своя основна цел задоволяването на нуждите на първокласните клиенти на Банката чрез предлагане на индивидуални решения и персонално отношение от страна на специално обучените банкери.
    Основните предимства на услугата Частно банки-
    ране са:
    • Индивидуално обслужване от личен консултант. Личният банков консултант е на разположение по всяко време и може да посети клиента в неговия офис или дом.
    • Структуриран процес на предлагане на инвестиционни услуги за оптимизиране управлението на личните средства на клиента.

    Прочети повече
  • Банка ДСК удължава промоциите по влогове

    Банка ДСК удължава срока на предлагане на изгодни условия по срочни влогове в лева, щатски долари и евро за частни лица и фирми, съобщиха от финансовата институция за НОВИНИТЕ ДНЕС. Лихвите за левови депозити варират от 6.10% при едномесечен депозит за суми до 30 000 лъ, до 930% за 12-месечен депозит за суми от и над 30 000 лв. При депозити в евро лихвите започват от 5% при едномесечен депозит за суми до 30 000 евро и стигат до 7.80% за 12-месечен депозит за суми от и над 30 000 евро. За спестявания в щатски долари лихвата започва от 2.90% за едномесечен депозит на суми до 30 000 и възлиза на 4,75% при 12-месечен депозит за суми от и над 30 000 долара.

    Прочети повече
  • Банкер: Конкуренцията при нас е най-силна

    Банковият сектор е най-конкурентният в страната и едно от доказателствата за това е фактът, че през последните години се води оспорвана борба между банките за привличане на клиенти. Това заяви Виолина Маринова, председател на Асоциацията на банките в България и изпълнителен директор на Банка ДСК. Асоциацията няма административни функции. Тя няма отношение към провежданата политика от отделните банки. Категорично няма никакво споразумение или друг начин за картелиране между банките при определяне на лихвите, каза Виолина Маринова. Всяка банка сама определя лихвите след подробни изчисления. Начинът за това е въпрос на решение на управителното тяло на всяка банка и е фирмена тайна, заяви Виолина Маринова.

    Прочети повече
  • ДСК удължи лихвената промоция

    Банка ДСК, която се управлява от Виолина Маринова, удължи срока на промоцията по лихвените проценти по депозитите в левове, щатски долари и евро за физически лица и корпоративни клиенти. Условията за срочните влогове за срок от 1, 3, 6 или 12 месеца важат от началото на юли до края на август. Минималната сума за откриване на срочни влогове на физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. Пълна информация за лихвите, предлагани от Банка ДСК, можете да прочетете в сайта на банката в секцията за електронно банкиране - ДСК Директ.

    Прочети повече
  • Лихвите няма да скачат повече

    Лихвите по депозитите са достигнали своя праг и повече няма да скачат, заяви изпълнителният директор на Банка ДСК Виолина Маринова пред profit.bg. В последния месец се отчита нетен отрицателен прираст по депозити, т.е. нови средства за финансиране от клиентите не съществуват и не е необходимо да се предлагат такива високи лихвени проценти. Високите лихви по депозитите рефлектират върху цената на кредитите, коментира тя. За лихвите по заемите не може да се прогнозира дали ще слязат надолу, но поне няма да има повишение, смята банкерът. Според Виолина Маринова икономическата ситуация би трябвало да върви към по-добро, но за момента нямало достатъчно информация за състоянието на бюджета, за да се даде точна прогноза.

    Прочети повече
  • Виолина МАРИНОВА, шеф на Банка ДСК: Лихвите на банките са конкурентни

    Николай СТОЯНОВ
     
    - Г-жо Маринова, за първи път от месеци виждаме реклама на банкови кредити, и то от вашата Банка ДСК. Ще се превърне ли това в тенденция?
    - Това ще се превърне в тенденция. Всички банки имат интерес да кредитират и физически лица, и фирми. Друг е въпросът, че значително намаля броят на хората, които отговарят на завишените изисквания на банките. Има по-високи изисквания за остатъчен доход, тоест, гражданите да бъдат осигурени, и да са в състояние да покриват задълженията си. Същото важи и за фирмите - дори да преминават през неблагоприятни ситуации, необходимо е да се развиват добре като цяло, да имат добро финансово състояние, за да отговарят паричните потоци на техните кредитни искания.

    Прочети повече
  • В. Маринова: Лихвите по кредитите няма да скачат повече

    Нивото на лихвите зависи от икономическата среда, от суверенния риск, който се включва към цената, и затова е трудно да се определи какъв ще е той в условията на несигурност
    Какви ще са лихвите до края на годината не може да се обобщи еднозначно, защото това зависи от много фактори, коментира в специално интервю за Profit.TV Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК. Нивото на лихвите зависи от икономическата среда, от суверенния риск, който се включва към цената, и затова е трудно да се определи какъв ще е той в условията на несигурност. Лихвеният процент по депозитите се определя от една страна от цената на ресурса, който се придобива, като на този етап достъпът до външно финансиране е крайно ограничен.

    Прочети повече
  • Банкери въртят телефони за всяка подозрителна сума

    Вяра ЖЕЛЕВА
     
    Банките извадиха тежката артилерия срещу измамници, които крадат лични данни и точат дебитни и кредитни карти, научи „Марица". След като мошениците се изхитриха дотам, че да звънят по телефоните и да пращат имейли от името на банката, финансовите институции подеха свои акции. Съвсем наскоро Банка ДСК въведе система за наблюдение на картови транзакции и при покупки или теглене на подозрителни суми, служителите се обаждат на клиентите си. При такова позвъняване ще бъдете уведомени за транзакцията, датата, часа и мястото на устройството, където е използвана картата, разказват от централата на трезора. В случай, че обявите, че не сте извършвали такива операции, блокираме картата, допълват от банката.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon