новини

Архив новини, стр. 55

  • "ДСК-Родина" компенсира пенсионерите си

    Пенсионерите на Доброволния пенсионен фонд "АСК-Родина", които получават срочни пенсии или разсрочени плащания от фонда към 1 декември 2008 г., ще получат по 100 лв. За тази цел компанията иде изпрати уведомителни писма до всеки един от тях. Получаването на допълнителната сума ще стане след писмено съгласие от страна на пенсионера да бъде осигурен за сметка на пенсионната компания. Допълнителното плащане има за цел да компенсира негативните ефекти на световната финансова криза. Общо 45 780 лица имат открити лични сметки в двата доброволни фонда на "ДСК-Родина" към 30 ноември 2008 г.

    Прочети повече
  • Заем само в краен случай

    Виолина МАРИНОВА, шеф на Асоциацията на търговските банки и главен изпълнителен директор на Банка ДСК
    Според мен лихвите по депозитите вече са достигнали максимума и повече няма да растат. Те от своя страна определят и нивата на лихвите по кредитите, които също са достигнали тавана си. По-високи стойности просто са неразумни. Моята прогноза е, че ако нещата се подобрят, може да започне тяхното движение надолу. Но това може да се очаква вероятно към края на годината. Задълженията все пак трябва да се обслужват, като имаме предвид, че кризата все още не се е развихрила у нас, затова трябва да се мисли за изплащането на заемите в нейните условия.

    Прочети повече
  • Пенсионен фонд дава по 100 лева еднократно доплащане

     
    По 100 лева под формата на еднократно доплащане ще получат пенсионерите от Доброволния пенсионен фонд "ДСК-Родина" по решение на Управителния съвет на компанията, информираха от Банка ДСК.
    Решението се отнася за всички пенсионери, които получават срочни пенсии или разсрочени плащания от фонда към 1 декември 2008 г.
    Те ще получат допълнителните пари по своите лични сметки във фонда, информират от ДСК.
    Компанията ще изпрати уведомителни писма до всеки от тях.
    Получаването на допълнителната сума ще стане след писмено съгласие от страна на пенсионера да бъде осигурен за сметка на пенсионната компания.
    Съгласието трябва да бъде получено в "ДСК-Родина" до края на януари, уточняват от ДСК.

    Прочети повече
  • 100 лв. доплащане ще получат пенсионерите на ДПФ „ДСК-Родина”

    100 лв. под формата на еднократно доплащане ще получат всички пенсионери на Доброволен пенсионен фонд „ДСК-Родина”, по решение на Управителния съвет на Компанията, съобщиха от фонда. Всички пенсионери на Доброволния пенсионен фонд „ДСК-Родина”, които получават срочни пенсии или разсрочени плащания от фонда към 01.12.2008 г., ще получат по 100 лв. допълнително по своите лични сметки във фонда. За тази цел Компанията ще изпрати уведомителни писма до всеки един от тях. Получаването на допълнителната сума ще стане след писмено съгласие от страна на пенсионера да бъде осигурен за сметка на пенсионната компания. Съгласието трябва да бъде получено в Компанията до края на месец януари.

    Прочети повече
  • Виртуален депозит предлага Банка ДСК

    Виртуален депозит предлага Банка ДСК през платформата си за електронно банкиране ДСК Директ. Срокът на депозита е 1 месец и може да бъде открит в лева, евро и щатски долари чрез захранване от разплащателна сметка в същата валута в ДСК Директ. Промоцията дава допълнителна лихвена надбавка от 1,5% по левовите и 2% по валутните депозити. Така лихвата в лева е 5,95% за суми над 50 хил. лв.

    Прочети повече
  • ДСК с нови промоции по депозити

     
    Банка ДСК започна нова национална промоционална кампания по срочни влогове в лева и евро за физически лица. Това съобщиха от инситуцията за DeltaNews. Условията Минималната сума за откриване на срочен депозит през периода на промоцията до 31 март т.г. е 250 лева или евро. Новооткритите влогове може да бъдат за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, като промоционалният лихвен процент варира в зависимост от продължителността на срока от 5,10% до 8,.80% при депозит в лева и от 4,60 до 6,80 % при депозит в евро. Сред изтичането на срока на влога започват отново да се прилагат действащите към момента стандартни лихвени проценти на Банка ДСК по 1, 3, 6 и 12-месечните влогове.

    Прочети повече
  • ДСК с нов спестовен продукт

    Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова стартира нова национална промоционална кампания по срочни влогове в левове и евро за физически лица. Минималната сума за откриване на срочен депозит през периода на промоцията до 31 март е 250 лв. или евро. новооткритите влогове може да бъдат за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, като промоционалният лихвен процент варира в зависимост от продължителността на срока от 5.10 до 8.80% при депозит в левове и от 4.60 до 6.80% при депозит в евро. след изтичането на срока на влога ще се прилагат действащите стандартни лихвени проценти.

    Прочети повече
  • ВИОЛИНА МАРИНОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АББ И ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА БАНКА ДСК: Банките нямат интерес да заробват клиентите си

    Людмила КУЮМДЖИЕВА
     
    Хората трябва да имат доверие на трезорите и да влагат парите си, защото те движат икономиката
    Г-жо Маринова, според прогнози на различни икономисти тази година страните от Централна и Източна Европа, включително и България, ще усетят негативите от финансовата криза най-силно. В тази връзка Асоциацията на банките в България мислила ли е по въпроса за евентуално изработване на антикризисен план за действие от страна на банките? Асоциацията на българските банки е орган, който обединява мисленето на банките, становищата по дадени въпроси и тя може да консултира, не да въздейства. Няма как да направим антикризисен план и да принудим всички да се съобразяват с него.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с влог "ДСК Темпо-Зима '09"

    Банка ДСК стартира нова национална промоционална кампания по срочни влогове в лева и евро за физически лица. Минималната сума за откриване на срочен депозит през периода на промоцията е 250 лева или евро. Новооткритите влогове може да бъдат за срок от I, 3, 6 и 12 месеца, като промоционалният лихвен процент варира в зависимост от продължителността на срока от 5,1% до 8,8% при депозит в лева и от 4,6 до 6,8% при депозит в евро.

    Прочети повече
  • Нов офис си спретна Банка ДСК в Мадан

    Aлександър Кисьов
     
    От понеделник служителите на "Банка "ДСК" в Мадан вече имат нов модерен офис току на "пъпа" на града. Той се намира в сградата на управлението на "Горубсо - Мадан". Шефът на клона Севдалин Бендеров уточни, че офисът не е под наем, а помещенията са закупени. Офисът е изцяло новооборудван и издържан в съответствие с корпоративната стратегия на "ДСК" за дизайн и визия на обслужващите клонове на
    банката. Около 180 квадратни метра е работната площ, каза той. Бендеров посочи, че предстои и официалното откриване на новата придобивка, но се въздържа да посочи точна дата.
    Междувременно стана ясно, че офис на банката е разкрит наново в смолянския квартал Устово до полицейския участък, отстрани на пощата, съобщиха клиенти на известната банка.

    Прочети повече
  • Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова получи наградата "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година

    На официална церемония на 25 януари 2017 г. бяха връчени наградите за банково, финансово и индустриално управление за 2016 г. на името на един от най-големите банкери и финансисти в българската история Атанас Буров. Наградите на Фондация "Атанас Буров" се присъждат на български индустриалци, банкери и финансисти, които чрез работата си подобряват имиджа на страната и повишават нейната конкурентоспособност.
    Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Финанси и планиране“ Доротея Николова стана носител на приза "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година.
    Това е поредното признание за г-жа Николова, която бе удостоена с наградата "Банкер на годината" за 2015 г.

    Прочети повече
  • Бронират банкоматите

    Новите машини са със скрити камери и отопление
     
    Банките купуват бронирани банкомати. Новите машини ще са със суперзащити и ще отчаят бандитите, които точат кредитните ни карти. Вече ще бъде невъзможно прикрепването на устройство за копиране, което е сред любимите трикове на измамниците, увериха експерти.
    Новите модели са с подобрен софтуер и модерни датчици, които предават много по-бързо данните от банкомата към картовия център. Те дори имат и отоплителна система, за да не блокират в студа, обясни изпълнителният директор на Банка ДСК Мирослав Вичев. Няколко скрити камери следят всяко движение пред машината. Вече се подменят банкоматите на най-оживените места.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК: От ценовата война между банките губят всички

    Лихвена надпревара в кредитирането почти няма, защото всеки се съобразява с това, което има като портфейл. Колкото до ценовата война при депозитите, мисля, че вече стигнахме ценовия връх и всяко движение по-нататък е вече опасно. Вярвам че за повечето наши клиенти високите лихвени проценти не са най-привлекателната реклама, защото те се питат: защо има толкова високи лихви по депозитите? Вероятно някой има проблеми с привлечените средства?
    Аз лично смятам, че трябва да се въздържаме от още по-високи лихви по пасива на банките, защото те не са нужни никому. Защото вдигайки лихвите по привлечените средства, ние неизбежно ще вдигнем и лихвите по кредитите.

    Прочети повече
  • Всички български банки са в една лодка

    Дори една единствена банка да има ликвидни проблеми в България, това неизбежно ще се отрази на всички останали.
    "Не бих казала, че у нас има банкери, които в момента разсъждават по следния начин - всеки да се спасява самостоятелно или за сметка на конкурентите си".
    Така мисли Виолина Маринова, председател и главен изпълнителен директор на ДСК, която тази седмица е събеседник на вестник „Икономически живот".
    Маринова уточнява, че нито една банка-майка няма интерес дъщерната й компания да е зле. Напротив, тя има интерес да е стабилна, защото е инвестиция, а кой иска неговата инвестиция да намали стойността си?
    ДСК беше създадена през 1951 г.

    Прочети повече
  • Кредитиране за добрите проекти, съобразени с макроикономическата среда

     
    Съществен приоритет за Банка ДСК е финансирането на малките и средните предприятия, особено сега, в условия на глобална финансова криза.
    Това заявява в интервю за утрешния брой на седмичника „Икономически живот" председателят на УС и главен изпълнителен директор на банката Виолина Маринова.
    По думите й обаче трябва да се води премерена политика по отношение на кредитирането, за да се избегнат негативните отражения върху устойчивостта на трудовите ресурси в икономиката.
    Според Маринова тази година в условията на ограничени външни ресурси банката ще провежда балансирана стратегия.
    На база обем на привлечени средства ще кредитираме стопанските субекти, като внимателно ще следим ликвидната си позиция, уточнява шефката на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • ВИОЛИНА МАРИНОВА, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Няма нужда от нови конкурентни битки

    Хубен НЕНЧЕВ
     
    ВИОЛИНА МАРИНОВА е родена през 1953 г. в София. Завършила е специалност "Финанси и кредит" във ВФСИ "Д. Ценов", Свищов, през 1977 г. Започва работа през 1971 г. като счетоводител в клон ДСК-2, а по-късно става и негов главен директор.
    Цялата й кариера досега преминава в Банка ДСК. От 29 ноември 2004 г. е главен изпълнителен директор на банката. Владее френски и руски, говори арменски и английски език.
    Лихвите по депозитите не би следвало да нарастват, тъй като това би оказало негативно влияние върху качеството на портфейла. За повечето клиенти едва ли високите лихви по привлечените средства са най-добрият критерий за състоянието на една банка.

    Прочети повече
  • Потвърден е проспект за публично предлагане дяловете на два инвестиционни фонда

    Това са "ОТП – Ди Ви Ес Фонд на Фондовете в акции от развиващите се пазари" и "ДСК Фонд Паричен пазар"
    Комисията за финансов надзор (КФН) потвърждава проспект за публично предлагане на дяловете на два инвестиционни фонда - „ОТП – Ди Ви Ес Фонд на Фондовете в акции от развиващите се пазари” и „ДСК Фонд Паричен пазар”, регистрирани по решение на Унгарската Служба за Финансов надзор. Фондовете са организирани и управлявани от УД „ОТП Фонд Мениджмънт Пте” Лтд, гр. Будапеща. Двата фонда нямат характеристиките на колективна инвестиционна схема по смисъла на UCITS-Директива (Директива 85/611/ЕИО). КФН вписва инвестиционните фондове и техните дялове в публичния регистър.

    Прочети повече
  • Пазаруваме без лихви с нова кредитна карта

    Покупки и плащания с 0% лихва предлага новата кобрандирана кредитна карта VISA от "М-Тел" и Банка ДСК. Отстъпката важи за първите 4 месеца от издаването. Абонатите на мобилния оператор могат да се сдобият с карта при покупка на телефон или лаптоп с нов абонамент. Не се плаща и такса за обслужване през първата година. С картата може да се пазарува разсрочено и без оскъпяване в над 1000 търговски обекта.

    Прочети повече
  • Пускат кредитна карта без лихва

    Нов вид кредитна карта с логото на VISA пускат Банка ДСК и „М-Тел" специално за клиентите на мобилния оператор.
    Абонатите на GSM компанията могат да се сдобият с пластмасовите пари при покупка на телефон или лаптоп при максимално облекчена процедура за одобрение.
    „ДСК-М-Тел" картата предлага редица преференциални условия. Потребителите не заплащат такса за обслужване за първата година, а през втората тя е два пъти по-ниска от редовната цена. Собствениците на новия вид карта могат да пазаруват разсрочено и без оскъпяване в над 1000 търговски обекта. Освен това с нея могат да се погасяват месечни сметки към „М-Тел" директно от отпуснатия лимит.

    Прочети повече
  • Откриха финансов център "Пълдин" в Пловдив

      
    В Пловдив официално беше открита сградата на финансов център „Пълдин”, съобщиха от ДСК. Сградата е разположена на две нива, разделена е на три основни салона. В новата локация на Финансов център „Пълдин” е разположен Регионалният корпоративен център и е обособе-на зона за осъществяване на частно банкиране.
    Новата локация на Банка ДСК в Пловдив се намира на ул. "Петко Д. Петков" 23, на едно от най-възловите кръстовища в Пловдив – на ъгъла с ул. "Капитан Райчо".
    Новата сграда беше тържествено открита от кмета на Община Пловдив Славчо Атанасов и Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon