новини

Архив новини, стр. 60

  • Нови възможности за банкиране предлага платформата ДСК Директ

    Нови възможности за банкиране предлага платформата ДСК Директ, съобщиха от Банка ДСК. Паралелно на мобилната версия, Банка ДСК е с пълна функционалност на електронното банкиране, която може да се ползва също от мобилен телефон. Банка ДСК осигурява на своите клиенти допълнителни възможности за интернет банкиране на адрес www.dskdirect.mobi . Клиентите вече имат връзка със средствата си в Банка ДСК и чрез мобилния си телефон. Чрез мобилния си апарат клиентите, които са абонати на платформата за електронно банкиране ДСК Директ, могат: Да проверят наличността и движенията по сметките си (последните 10 операции); Да получат детайлна информация за вида на картите си, срока на валидност и последните 10 извършени транзакции; Да се информират за състоянието на наличните си кредити; Да прехвърляте средства от и по Спестовна компонента и Виртуална карта.

    Прочети повече
  • Стабилността на банковата система

     
    Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК АД и председател на Асоциацията на банките в България

    Прочети повече
  • ДСК е шампион сред банките в България

    ДСК е шампион сред банките у нас. Банката на народа се ползва с популярност близо 90% от населението, като тя се е вдигнала с 5% само за последната половин година и с около 7% спрямо средата на 2008 г. Това показва последното проучване на банковия пазар. На обратния полюс е Пощенска банка със сериозен спад в познаваемостта.
    В групата на отличниците, които бележат червени точки в най-сериозната криза са Първа инвестиционна банка и СИБанк, показват още данните.
    Когато попитат хората, първата банка, за която българите се сещат е ДСК, следвана на известна дистанция от ОББ и Рафайзенбанк.
    Не е учудваща в този смисъл и класацията коя според българите е най-стабилната банка.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на АББ и изпълнителен директор на Банка ДСК: Лошите кредити от 30 дни до 180 дни вече са 10,2%

    Людмила Куюмджиева
     
    Фирмите от всички отрасли, които докажат, че имат проекти с възможна реализация, са потенциални заемополучатели

    Прочети повече
  • На GSM-а си проверяват движението по сметки и банкови карти клиентите на ДСК

     
    На GSM-а си проверяват движението по сметки и банкови карти клиентите на ДСК. По GSM-а си те ще могат да се информират и за плащане на кредитите си и да прехвърлят пари от и по спестовна компонента и виртуална карта. Те трябва да са абонати на платформата за електронно банкиране "ДСК Директ". Чрез нея могат да си купят билет за музикалния фестивал Spirit of Burgas с 20% намаление. Купилите билети могат да участват в томбола и да спечелят още един билет.

    Прочети повече
  • Банка ДСК започва кредитиране на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси

    Банка ДСК започва кредитиране на обучението на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София, съобщиха от финансовата институция. Съвместният проект на Банка ДСК и ВУЗФ съчетава характеристиките на същински студентски кредит с тези на досега отпусканите тип потребителски кредити, предназначени за студенти.
    Заемът се отпуска за заплащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване или само на част от него. Не са необходими доказване на доход или обезпечение, няма възрастово ограничение за студента, както и такса за разглеждане на кредитното искане.
    Максималният размер на кредита се формира въз основа на общата сума на дължимите такси, намалена с размера на самоучастие на студента.

    Прочети повече
  • ДСК кредитира студенти във финансов институт

    Банка ДСК стартира кредитиране на обучението на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси в София, съобщи финансовата институция. Съвместният проект на трезора и учебното заведение съчетава характеристиките на същински студентски кредит с тези на досега отпусканите тип потребителски заеми, предназначени за студенти.
    Парите се отпускат за плащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване или само на част от него. Не е необходимо доказване на доход или обезпечение, няма възрастово ограничение за студента, както и такса за разглеждане на кредитното искане.
    Максималният размер на кредита се формира въз основа на общата сума на дължимите такси, намалена с размера на самоучастие на студента.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска студентски кредити

    Банка ДСК отпуска кредити за обучението на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София, съобщиха от трезора за НОВИНИТЕ ДНЕС. Заемът е за плащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване или само на част от него. От банката не изискват документи за доказване на доход или обезпечение, няма възрастово ограничение за студента, както и такса за разглеждане на кредитното искане. Максималният размер на кредита се формира въз основа на общата сума на дължимите такси, намалена с размера на самоучастие на студента. За български студенти горната граница е 24 000 евро или левовата им равностойност, а за чуждестранни - 34 800 евро или левовата им равностойност.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отпуска заеми за студенти

    Банка ДСК предлага кредити на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София. Максималният размер на кредита за български студенти е 24 хил. EUR, а за чужди - 34 800 EUR. Размерът на самоучастието е 30% от определената семестриална такса, като това е само за първия. Заемът се отпуска за заплащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване, или само на част от него.

    Прочети повече
  • Банка ДСК удължава промоциите

    Б. ВАЧЕВА
     
    Банка ДСК удължава промоцията по новооткритите срочни депозити в левове, евро и долари за физически лица и корпоративни клиенти. Тя важи до края на октомври тази година. Минималната сума за откриване на срочни влогове за физически лица е 250 лв./EUR/USD, за МСП -1000 лв., 500 EUR/USD, и 10 хил. лв./USD или 5000 EUR за корпоративни клиенти. Промоцията за МСП и корпоративни клиенти важи само за новооткритите срочни депозити в левове, евро и щатски долари.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отпуска студентски кредити

    Банка ДСК стартира кредитиране на обучението на студенти във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София. Съвместният проект на Банка ДСК и ВУЗФ съчетава характеристиките на същински студентски кредит с тези на досега отпусканите тип потребителски кредити, предназначени за студенти. Заемът се отпуска за заплащане на таксите за обучение, като студентът сам избира дали с него да покрие разходите по цялото си следване или само на част от него. Не са необходими доказване на доход или обезпечение, няма възрастово ограничение за студента, както и такса за разглеждане на кредитното искане. Максималният размер на кредита се формира въз основа на общата сума на дължимите такси, намалена с размера на самоучастие на студента.

    Прочети повече
  • ДСК удължава промоцията по срочни влогове

    Никол Стефанова
     
    Банка ДСК удължава срока по срочните влогове до 30 октомври 2009 г. включително, съобщиха от финансов-ата институция за НОВИНИТЕ ДНЕС. Това пишв вестника в новия си брой.Кампанията е предназначена както за физически лица, така и за фирми. Всички новооткрити през този период срочни депозити за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, а също и едномесечни виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица са с по-високи лихви.Лихвите за левови депозити варират от 6.10 % при едномесечен депозит за суми до 30 000 лв, до 9.30 % за 12-месечен депозит за суми от и над 30 000 лв. При депозити в евро лихвите започват от 5% при едномесечен депозит за суми до 30 000 евро и стигат до 7.

    Прочети повече
  • Банка ДСК удължи промоциите по депизитите си

     До 30.10.2009 год. включително клиентите на Банка ДСК ще могат да се възползват от продължение на промоционалната кампания по редица продукти. Сред тях са новооткритите срочни влогове в лева, евро и щатски долара на физически лица, на малки и средни предприятия и новооткрити срочни влогове в лева, евро и щатски долара на корпоративни клиенти. Промоциите важат и за новооткрити виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долара на физически лица. Срочността на промоционалните депозити е съответно 1, 3, 6 и 12 месеца.

    Прочети повече
  • Как да вземем студентски кредит

     Елина ПУЛЧЕВА
     
    През юли 2008 г. парламентът прие Закон за студентското кредитиране, но той остана само на хартия. Асоциацията на банките в България не се съгласи с някои текстове, свързани с държавната гаранция на заеми, изтеглени за учене. На практика в момента младежите не могат да се възползват от нормативния акт.
    Жадните за наука могат да получат до 48 000 лв.
    Почти есен е. Задава се новата учебна година за студентите. Обучението изправя бъдещите висшисти и родителите им пред сериозни разходи. Но дори и за семействата с по-ниски доходи има решение на проблема.
    Най-малко пет банки у нас предлагат студентски заеми.

    Прочети повече
  • Секторът е с добра ликвидност

      
    Виолина МАРИНОВА, председател на АТБ и гл. изп. директор на Банка ДСК
    Намаляването на лихвените нива не е нищо ново. Отдавна всяка банка в България работи в тази посока. Позитивните сигнали, че пазарът ще се подобри, идват от отблокирането на финансови средства по европейските програми. Това е знак, че икономиката ни ще тръгне нагоре. Ще има намаляване на лихвите и по депозити, и по кредити. Не мога да кажа до какви нива, защото още се работи в тази насока. В момента имаме добра ликвидност и капиталова адекватност и тези средства трябва да се насочат в някаква посока. Банковият сектор се развива доста добре и е стабилен. За това свидетелства капиталовата адекватност на българските банки.

    Прочети повече
  • Лихвите падат,но само за нови кредити


    Виктор ИВАНОВ , Самуил ОГНЯНОВ
     
    Край на промоциите с депозити, банките вече имали пари
    Лихвите по банковите кредити ще падат, но само за новоотпусканите заеми. Това показа проверка на в. "24 часа" сред банките в страната. Голяма част от тях започват със сваляне на лихвите още от септември, но по-осезаемо щяло да се усети към края на годината. "Лихвите зависят от развитието на по-добра икономическа среда у нас. Сигналите за отпушване на еврофондовете също предполагат понижаването им", обясни изпълнителният директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Банките вече набрали и добри собствени пари от промоциите по депозитите в последната година и това също помагало за сваляне на лихвите за кредити, допълни тя.

    Прочети повече
  • Регистър вади на светло кредитирането

     Ще се разшири кръгът от информация

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Няма по-регулирани банки от нашите

    Банковата система у нас е стабилна, каза пред радио "Дарик" председателят на Асоциацията на банките Виолина Маринова по повод доклада на иконоимисти от БАН. Шефката на Банка ДСК е категорична, че екипът, който е изготвил доклада за президента, е заложил с категоричност, че у нас ще има фалирали банки, а всъщност  няма никакво основание за такова предположение. Маринова не е съгласна и с искането в доклада банките в България да бъдат подложени на постоянен мониторинг и да бъдат одържавявани онези кредитни институции, които имат трайи ликвидни проблем и държат такива резерви. Според председателя на Асоциацията на банките в България няма по-регулирана финансова система от българската във всяко едно отношение.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon