новини

Архив новини, стр. 68

  • Банка ДСК продължава подкрепата си за значими културни проекти

    Като една от институциите в България с най-дългогодишна история и традиции, Банка ДСК  е приела като част от своята мисия подкрепата за стойностни проекти в областта на възраждането на художественото и културното наследство на България. Дейността на Банката като партньор на големи културни събития е важен аспект от идентичността й на социално отговорна институция. Осъзнатата отговорност и роля на Банката за осъществяване на значими културни събития бе демонстрирана за пореден път на 17 септември тази година, когато с финансовата подкрепа на Банка ДСК в Софийска градска художествена галерия бе открита ретроспективната изложба на Жул Паскин.

    Прочети повече
  • ДСК е БАНКА НА 2010 Г. според класацията на в. „ПАРИ”

    На специална церемония снощи бяха присъдени традиционните банкови награди на в. "Пари". Специалната награда Банка на 2010 г., която се дава за най-стабилната банка през миналата кризисна година, бе връчена на главния изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Наградата за най-добра корпоративна банка бе получена от Мария Русева, член на УС и директор корпоративно и инвестиционно банкиране в SG Експресбанк. В категорията Банкиране на дребно бе отличена УниКредит Булбанк, като главният изпълнителен директор Левон Хампарцумян лично получи приза. Банковите награди на в. "Пари" се провеждат за 14-а година. През 2011 г. класацията се базира на нова методология, изготвена от инвестиционна компания "Ориенс".

    Прочети повече
  • ДСК спечели приза „Банка на годината”

     
    ДСК спечели приза „Банка на годината” в класацията на вестник „Пари”. Изборът на журито е заради поведението на банката, която не е спряла да отпуска бизнес кредити въпреки кризата.
    Призът за корпоративно кредитиране спечели „Сосиате Женерал”, а за банкиране на дребно – „Уникредит Булбанк”.
    „Все още не сме най-добрата банка в ритейла, но тази награда доказва, че скоро ще бъдем”, пошегува се директорът на Уникредит Левон Хампарцумян.
    С подобна шега и Виолина Маринова прие специалния приз за банка на годината. „Бизнес кредитирането не е най-голямата сила на нашата банка”, каза Маринова. Представляваната от нея ДСК спечели наградата само с една точка преднина пред втория и две точки пред третия.

    Прочети повече
  • ДСК стана банка на 2010 г.

     
    Банка ДСК получи приза "Банка на 2010 г." в ежегодните награди на в. "Пари". В категорията "Корпоративно банкиране" бе отличена Societe Generale Експресбанк, а УниКредит Булбанк си тръгна с отличие за "Банкиране на дребно". Конкурсът се проведе за 14-а година. В методологията са включени критерии като финансови показатели, пазарна позиция, управление на риска, подкрепа за бизнеса. За пръв път банките участват в класацията активно - чрез попълване на детайлни въпросници. В тях са взели участие трезорите, които сумарно държат 80% от общите активи на сектора, включително 8 от водещите 10 банки. Освен това жури от шест независими експерти активно са коментирали и са давали идеи за различните аспекти на класацията.

    Прочети повече
  • Отличиха банките на 2010 г.

    Банка ДСК, Societe Generale Експресбанк и УниКредит Булбанк грабнаха призовете на вестник "Пари"
    Банка ДСК спечели специалната награда на в. "Пари" - Банка на 2010 г., съобщиха от пресофиса на българския бизнес ежедневник.
    Societe Generale Експресбанк бе отличена като най-добра банка в корпоративното банкиране, а УниКредит Булбанк получи приза за най-добра в банкиране на дребно.
    Ежегодните банкови награди на в.“Пари” са традиционно и очаквано събитие за българската банкова и финансова общност. Конкурсът се проведе за 14-а година. През 2011 г. класацията е с методология, изготвена от инвестиционната компания Ориенс.
    „Последните години показаха колко са важни инвестициите за ръста на икономиките в Централна и Източна Европа.

    Прочети повече
  • ДСК спечели специалната награда - Банка на 2010 г.

      
    Престижната специална награда на победителя в банковата класация на в. „Пари" - Банка ДСК, връчи Лилия Апостолова, изпълнителен директор на вестника, организатор на конкурса, който се проведе за 14-та година.
    Societe Generale Експресбанк взе наградата в категорията „Корпоративно банкиране", а УниКредит Булбанк получи приза за най-добра банка „Банкиране на дребно"
    За пръв път банките участваха в класацията активно - чрез попълване на детайлни въпросници.
    Ежегодните банкови награди на в."Пари" са традиционно и очаквано събитие за българската банкова и финансова общност.

    Прочети повече
  • ДСК е трезор на годината

     
    ДСК е трезор на годината според класацията на в. "Пари". Въпреки кризата ДСК е продължила да обслужва реалната икономика, са мотивите на журито за връчването на приза. "Благодаря на всички наши клиенти", не скри вълнението си директорът на ДСК Виолина Маринова, която получи наградата на церемония, проведена на 30 май в присъствието на всички топбанкери. Наградата за "Банкиране на дребно" отиде при УниКредит Булбанк, а отличието за "Корпоративно банкиране" получи Сосиете Женерал Експресбанк.

    Прочети повече
  • ДСК взе приз за Банkа на годината

    ДСК е Банка на 2010 г. според класацията на в. „Пари" за най-добрите български финансови институции, огласена на 30 май. Най-добрата корпоративна банка за миналата година е SG Експресбанк, а в банкирането на дребно отличието взе УниКредит Булбанк.
    Ежегодните награди на финансовия ежедневник се провеждат за 14-и път. Тази година класацията е по нова методология, изготвена от инвестиционната компания „Ориенс".
    „Последните години показаха колко са важни инвестициите за ръста на икономиките в Централна и Източна Европа.
    Затова банковата класация на в. „Пари" цели да отличи банките, които най-успешно и ефективно разпределят ограничените капиталови ресурси в България", коментира Виктор Димитров, инвестиционен мениджър в „Ориенс".

    Прочети повече
  • Групата ОТP е доволна от българското си подразделение

    От своите чуждестранни активи групата ОТP е най-доволна от българските и руските си банки. Това е заявил президентът на унгарската финансова група Шандор Чани в интервю за "Ведомости", предаде БГНЕС. Те ни помогнаха да запазим доходността си, ние нямахме никакъв проблем с тяхната ликвидност", заяви той. В България ОТР е собственик на ДСК.
    "В Русия, България, Украйна и Черна гора, където нашите дъщерни банки имат добър пазарен дял, ние се стремим да запазим и увеличим своите позиции. А в Румъния, Сърбия, Хърватия и Словакия, където нашият дял е малък, ние постоянно обсъждаме възможността за нови придобивки", обясни Чани. Припомняме, че ДСК бе избрана за банка на годината, а шефът й г-жа Виолина Маринова оглавяваше допреди няколко месеца Асоциацията на банките в България.

    Прочети повече
  • Шандор Чани: ОТР е най-доволна от българската ДСК

     От своите чуждестранни активи групата ОТP е най-доволна от българските и руските си банки, заяви президентът на унгарската финансова група Шандор Чани в интервю за "Ведомости".
    "От чуждестранните си дъщерни банки най-много сме доволни от нашите руски и български банки. Те ни помогнаха да запазим доходността си, ние нямахме никакъв проблем с тяхната ликвидност", заяви той. В България ОТР е собственик на ДСК.
    "В Русия, България, Украйна и Черна гора, където нашите дъщерни банки имат добър пазарен дял ние се стремим да запазим и увеличим своите позиции. А в Румъния, Сърбия, Хърватия и Словакия, където нашият дял е малък, ние постоянно обсъждаме възможността за нови придобивки", каза Чани, който е президент на най-голямата банка в бившите социалистически страни без Русия.

    Прочети повече
  • Обявиха 3 банки за най-добрите на 2010 г.

      
    Банка ДСК спечели специалната награда Банка на 2010 г. на водещ български бизнес всекидневник, съобщиха от неговия пресофис. Societe Generale Експресбанк бе отличена като най-добра банка в корпоративното банкиране, а УниКредит Булбанк получи приза за най-добра в банкиране на дребно.
    Конкурсът се провежда за четиринадесета година, класацията е с методология, изготвена от инвестиционната компания „Ориенс".

    Прочети повече
  • Банка ДСК - най-добрата в групата OTP

     
    От своите чуждестранни активи групата OTP е най-доволна от българските и руските си банки, заяви президентът на унгарската финансова група Шандор Чани в интервю за „Ведомости", предаде БГНЕС. Те ни помогнаха да запазим доходността си, ние нямахме никакъв проблем с тяхната ликвидност, заяви той. В България OTP е собственик на ДСК.
    Капитализацията на OTP е 9,16 милиарда долара. Основните акционери са унгарската МОЛ - 8,7%, семейство Рахимкулов - 9,01%, Groupama 8,43%.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е най-доброто подразделение на OTP

    От своите чуждестранни активи групата ОТP е най-доволна от българските и руските си банки, заяви президентът на унгарската финансова група Шандор Чани в интервю за "Ведомости", предаде БГНЕС. Те ни помогнаха да запазим доходността си, ние нямахме никакъв проблем с тяхната ликвидност", заяви той.
    В България ОТР е собственик на ДСК.
    "В Русия, България, Украйна и Черна гора, където нашите дъщерни банки имат добър пазарен дял ние се стремим да запазим и увеличим своите позиции. А в Румъния, Сърбия, Хърватия и Словакия, където нашият дял е малък, ние постоянно обсъждаме възможността за нови придобивки", каза Чани, който е президент на най-голямата банка в бившите социалистически страни без Русия.

    Прочети повече
  • Приложение за смартфони DSK Bank

    Приложение за смартфони DSK Bank пусна Банка ДСК. Приложението позволява по лесен начин потребителят да получава информация за актуални новини, събития и промоции на Банка ДСК, бързо да открива най-близкия и удобен банков клон с помощта на Google Maps. DSK Bank може да се изтегли безплатно за потребители на смартфони с Android OS.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, изп. директор на Банка ДСК пред „Строител": Строителите станаха много внимателни при тегленето на кредит

     
    - Г-жо Маринова, банките пo-склонни ли са вече да отпускат кредити на бизнеса, след като се намираме в края на кризата?
    - Банките са ликвидни, имат достатъчно средства и нови продукти и нямат проблем да кредитират бизнеса. Важното е фирмите да имат качествени проекти, които да са реализуеми при умерен риск. Вече обезпечението не е най-важното. Вярно е, че то се изисква, но банките повече не искат да прибягват до крайни действия - да реализират тези обезпечения на пазара. Предпочитаме да направим внимателен анализ на фирмата, на паричните й потоци и да се уверим, че с реализирането на проекта тя ще може да си покрива задълженията.

    Прочети повече
  • Шандор Чани: Икономиката на България ще нарасне с 3,4% в следващите няколко години


    Банковият сектор ще отбележи 12% ръст, което открива много възможности във вашата страна. Това казва Шандор Чани, председател на управителния съвет на OTP Bank, част от която е Банка ДСК

    Прочети повече
  • OTP Bank очаква 3,4% ръст на българската икономика

    Людмила Куюмджиеба, пратеник на "Класа" в Будапеща

    Прочети повече
  • OTP: Слуховете, че ще продаваме Банка ДСК, не са верни


    Биляна Начева
     
    Прогнозите на унгарската банкова група са, че през следващите 4 години в България ще има средно 3.4% икономически ръст
    4000 клона има OTP в Унгария и това й отрежда първото място по този показател
    6.2 млрд. EURe пазарната капитализация на ОТП в края на първата половина на тази година, за сравнение при Erste Bank е 13 млрд. EUR, а на Raiffeisenbak-6.6 млрд. EUR
    4.5 млн. унгарци са клиентите на OTI населението в страната
    През следващите четири години у нас ще има икономически растеж средно от около 3.4%. Това прогнозира мениджмънтът на унгарската ОТП Банк, които у нас нас са собственици на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • ДСК в конкурс за "Европейски бизнес награди

     
     
    Банка ДСК е една от компаниите, избрани да представляват България в категорията "Екологична и корпоративна устойчивост" в големия международен конкурс "Европейски бизнес награди" (European Business Awards), спонсориран от банка HSBC.
    В надпреварата тази година се включиха стотици компании и институции от 23 държави в Европа.
    В писмо до Банка ДСК от организационния комитет на конкурса се изтъква, че е голямо и заслужено постижение за банката да бъде избрана да представлява България в категорията "Екологична и корпоративна устойчивост.
    "Овергаз * е другата компания, която ще представлява страната ни на конкурса.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon