новини

Архив новини, стр. 65

  • Банка ДСК спечели най-много отличия в традиционната класация на вестник Пари "Банка на годината"

    Банка ДСК спечели най-много отличия в традиционната класация на вестник Пари "Банка на годината". Финансовата институция спечели и най-голямата награда - Банка на 2009 година.
    След една кризисна година раздаването на фаталните 13-ти годишни банкови награди започнаха с добра новина. Бъдещето изглежда оптимистично.
    Флориан Фихтъл - представител на Световната банка за България: Глобалната икономика се възстановява. През 2010 и 2011 година по оценки на Световната банка брутният вътрешен продукт на световната икономика ще нарасне между 2,9 и 3,3%, което ще компенсира намалението от 2,1% през 2009 година. Очакваме икономиките да се справят добре, ако се фокусират върху стратегиите на растежа.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за „Банка на 2009 година”

    Албена АЛЕКСИЕВА
     
    Пощенска банка бе посочена като „Най-динамично развиваща се банка”. Първа инвестиционна банка взе приз „Банка на клиента”
    Банка ДСК* бе обявена за „Банка на 2009 година” в конкурса на вестник „Пари” „Годишни банкови награди”. Освен с голямата награда, кредитната институция бе отличена и в категорията „Най-ефективна банка”. Другите призьори са Пощенска банка („Юробанк И Еф Джи България)** - в категория „Най-динамично развиваща се банка”, и Първа инвестиционна банка – в категория „Банка на клиента”.
    Годишните банкови награди тази година се присъждат по обновена методика и актуализирани категории. Банките са оценявани по три агрегатни показателя: ефективност, динамичност и удовлетвореност на клиентите.

    Прочети повече
  • ДСК стана Банка на годината

    Банка ДСК бе обявена Банка на годината в конкурса Годишни Банкови Награди, организиран от вестник "Пари".
    Финансовата институция е с най-добро представяне в трите категории, в които медията връчва награди - Най-ефективна банка, Най-динамично развиваща се банка и Банка на клиента.Диана Митева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на банката, получи голямата награда от Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка за България, на официална церемония снощи.Финансовата институция получи приза и за Най-ефективна банка. За Най-динамично развиваща се банка бе обявена Пощенска банка, а за Банка на клиента – Първа инвестиционна банка.

    Прочети повече
  • Банка ДСК спечели приза „Банка на годината 2009"

     
    Банка ДСК спечели приза „Банка на годината 2009" в конкурса на вестник „Пари". Купата с престижното отличие прие изпълнителният директор Диана Митева. ДКС спечели и в категорията „Най-ефективна банка". Пощенска банка получи приз за най-динамично развиващата се, а Първа инвестиционна банка бе отличена като „Банка на клиента".

    Прочети повече
  • Избраха ДСК за банка на годината

    Банка ДСК спечели наградата за най-ефективна банка в България в годишните награди на вестник „Пари".
    Наградата е продължител на приза „Банка на годината", която ежедневникът връчваше от 1992 г. Правата за нея обаче си останаха в предишния собственик на в. „Пари" Валентин Панайотов, който преди половин година продаде своя дял от акциите на шведската компания Bonnier AB. Освен ДСК бяха отличени и По-щенска банка - за най-динамично развиваща се банка. За първи път пък в класацията беше връчена награда - банка на клиента, която бе определена след гласуване в интернет. В анкетата се включиха близо 1300 клиенти на банкови услуги, а победител в категорията стана Първа инвестиционна банка.

    Прочети повече
  • ДСК грабна приза за “Банка на годината”

     
    Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева получи статуетката за "Банка на годината"
    Фото Георги НиколовБанка ДСК грабна наградата "Банка на 2009 г." в 13-ото издание на класацията. Втората позиция зае Обединена българска банка, следвана от Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка).
    Банка ДСК събра най-много точки в показателите, които определят първото място в класацията, а те са ефективност, динамично развитие и грижа за клиента. ДСК се е представила най-добре в категорията "Ефективност" и е на второ място в останалите две категории. За най-динамично развиваща се през 2009 г. е класирана Юробанк И Еф Джи (Пощенска банка), а Първа инвестиционна стана "Банка на клиента".

    Прочети повече
  • Банка ДСК - с нов сайт

    От 1 юли Банка ДСК предлага нова визия на корпоративния си сайт. Организирането на информацията припокрива изцяло съдържанието на досегашната страница, като са въведени някои нови функционални елементи на визуализация за постигане на по-голяма достъпност и лекота в навигацията. Промяната е направена, за да се адаптира банката към непрекъснато променящите се очаквания на клиентите и към тенденциите в интернет комуникациите. Новата уеб страница е в синхрон с постоянно актуализиращата се корпоративна идентичност на Банка ОТП.

    Прочети повече
  • През ДСК Директ може да се купи билет за Spirit of Burgas

    В платформата за електронно банкиране на Банка ДСК -ДСК Директ, има възможност за закупуване на билет за Spirit of Burgas c 20% намаление на цената. В ДСК Директ има специално създаден за целта шаблон за покупка на билета. След като плащането на билетите бъде извършено чрез ДСК Директ, на посочения от клиента e-mail адрес той получава потвърждение за успешно плащане на билет(и) за фестивала, както и референтен номер на операцията, който е необходимо да представи на входа на фестивала - Централен плаж - град Бургас, за да получи билета си. Закупилите билети могат да участват в томбола - „Вземи билет за фестивала Spirit of Burgas c 20% отстъпка чрез "ДСК Директ" в периода 14.

    Прочети повече
  • Студентите ще ползват кредити със 7% фиксирана лихва

     
    От ДСК и Райфайзенбанк очакват близо 20 хил. учащи се да се възползват от финансирането

    Прочети повече
  • Виолина МАРИНОВА, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Кредитът е изгоден, защото е държавно гарантиран


    Банка ДСК има специална политика, насочена към младите хора и в частност към студентите. Преди няколко години създадохме кобрандирана карта, която съчета в себе си функционалността на ВИЗА електрон и студентска карта за намаления. Сключили сме споразумения с 10 университета за признаване на тази карта като официална лична карта на техните студенти. През 2007 г. ДСК подписа договор с националното представителство на студентските съвети за съфинансиране на някои техни проекти, свързани с културно-развлекателна, спортна и друга дейност. Затова и сега заедно с Райфайзен се включихме с програмата на Министерството на образованието, младежта и науката за студентско кредитиране.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Системата за момента е стабилна

    Печалбите са по-ниски, но това е нормално, защото ние генерираме провизии за лошите експозиции, които са под 12%. Няма нещо, което да ни плаши. Банковата система за момента е стабилна. Капиталовата адекватност е висока, добра ликвидност, дори мога да кажа, че тази висока ликвидност носи загуби на банките. Поддържаме по-висока ликвидност от регламентираната, което ни генерира загуби, но независимо от това ние се стараем да я поддържаме, за да сме стабилни като общност.
    Ако икономиката функционира добре, безработицата намалява, банковата система и кредитите ще бъдат в по-добро състояние. Ако сравняваме година за година - темповете на влошаване на портфейлите са по-бавни.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на “Банка ДСК”, бе обявена за носител на наградата “Банкер на годината в България за 2010-а”

    Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на “Банка ДСК”, бе обявена за носител на наградата “Банкер на годината в България за 2010-а”. Призът й бе присъден от британското списание “Файнанс Сентръл Юръп” (Finance Central Europe). Изданието награди и Банка ДСК за “Най-добрата банка на десетилетието 2000-2010 г. в България” и за пети пореден път я обяви за “Най-добрата банка в България 2010 г.”

    Прочети повече
  • ДСК стана “Най-добрата банка на десетилетието2000 -2010 г. в България"

    ДСК стана “Най-добрата банка на десетилетието2000 -2010 г. в България" и за пети път "Най-добрата банка в България 2010 г.", според класацията на британското списание Finance Central Europe (FCE). Този приз лондонско списание присъжда за първи път тази година. В същата класация шефката на ДСК Виолина Маринова за пети пореден път стана "Банкер на годината в България за 2010 г." за личния си принос в успехите на трезора.

    Прочети повече
  • Избраха ДСК за банка на десетилетието

    ДСК е избрана за най-добра банка на десетилетието в България от британското списание Finance Central Europe.
    Тя бе отличена и за най-добра банка на годината за пети пореден път.Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на ДСК, пък бе избрана от списанието за най-добър банкер на 2010 г. отново за пети път, съобщиха вчера от трезора.

    Прочети повече
  • Британско издание избра най-добрата ни банка


    Влиятелното британско списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за “Най-добрата банка на десетилетието 2000-2010 г. в България”, и за 5-и пореден път за “Най-добрата банка в България” за 2010 г. Призът “Банка на десетилетието” се присъжда за първи път през тази година. Банка ДСК бе приватизирана през 2002 г. и е 100% собственост на унгарската ОТП.
    Анализът се основава на задълбочени изследвания на банковия сектор в Югоизточна Европа от страна на специализирания екип на списанието и привлечени консултантски агенции. Очаква се тази награда да стане нов критерий за устойчиви банкови практики.

    Прочети повече
  • Обявиха Банка ДСК за най-добра на десетилетието у нас

    Британското списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка на десетилетието 2000 - 2010 г. в България", и за пети пореден път за „Най-добрата банка в България 2010 г.". Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, съобщават от пресслужбата на трезора. Особено ценен е призът „Най-добрата банка на десетилетието 2000 - 2010 г.", който престижното лондонско списание присъжда за първи път тази година. Той се основава на години задълбочени изследвания на банковия сектор в Югоизточна Европа от страна на специализирания екип на списанието и привлечени консултантски агенции.

    Прочети повече
  • Банка ДСК обяви кампания "Сега е моментът за нов дом"

    Кампанията е в подкрепа на промоцията по жилищните и ипотечните кредити
    Банка ДСК започна национална маркетингова кампания в подкрепа на промоцията по жилищните и ипотечните кредити в лева и евро. С основен апел „Сега е моментът за нов дом” кампанията ще продължи четири седмици. Промоцията, която е в сила до 29 октомври 2010 г. вкл., обхваща новоразрешени кредити в лева и евро с обезпечение жилищен имот. При искане за кредит Банка ДСК няма да събира такса за неговото разглеждане. Лихвите по кредитите в лева са с 1% по-ниски, а тези в евро – с 0,5 процента. Няма и такса за предсрочно погасяване със собствени средства след третата година на жилищния или ипотечен кредит.

    Прочети повече
  • И банкери от Варна на турнир по тенис

      
    Традиционният 9-и турнир по тенис за купата на Банка ДСК ще се състои през уикенда и е по двойки (отделно мъжки и женски).
    Негов гостоприемен домакин тази година ще бъде тенис клуб “Дипломат” в Горна Баня.
    Рекорден брой приятели на тениса - 64 мъже и жени от 29 банки, пенсионно-осигурителни компании, застрахователни дружества, небанкови финансови институции, одиторски и рейтингови фирми във финансовата сфера от София, Пловдив, Варна, Враца, Велико Търново и Плевен вече са заявили своето желание за участие в “банковия Уимбълдън”.
    Освен купи от домакините призьорите ще получат спортни награди и от мултинационалната компания FIS - най-големия доставчик в света на информационни технологии в банковата и финансовата сфера.

    Прочети повече
  • Плащат он-лайн семестриалните такси в УНСС

     
    Николай Георгиев
     
    От тази учебна година студентите от УНСС могат да заплащат он-лайн семестриалните си такси. Услугата, разработена от дирекция „Информационни технологии" на Икономическият вуз, съвместно с платежния оператор eBG.bg и Банка ДСК, осигурява бърза и лесна криптирана комуникационна връзка, гарантираща защитата на личните данни.
    On-line заплащането е достъпно за всички студенти от ОКС „бакалавър" и ОКС „магистър" - редовно и дистанционно обучение. Системата автоматично извежда необходимите данни и изчислява семестриалната такса. Предлагат се няколко начина на плащане - чрез дебитни и кредитни карти или чрез ДСК Директ на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Студентите от УНСС могат да заплащат он-лайн семестриалните си такси

     
       
    От тази учебна година студентите от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) могат да заплащат он-лайн семестриалните си такси, съобщиха от университета. Услугата, разработена от дирекция „Информационни технологии“ на УНСС, съвместно с платежния оператор eBG.bg и Банка ДСК, осигурява бърза и лесна криптирана комуникационна връзка, гарантираща защитата на личните данни.
    On-line заплащането е достъпно за всички студенти от ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ – редовно и дистанционно обучение. Системата автоматично извежда необходимите данни и изчислява семестриалната такса. Предлагат се няколко начина на плащане – чрез дебитни и кредитни карти или чрез ДСК Директ на Банка ДСК.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon