новини

Архив новини, стр. 64

  • Банка ДСК пуска карти Maestro за плащания в интернет

     
    Банка ДСК и „MasterCard Европа" пускат дебитна карта Maestro за електронната търговия и онлайн плащанията, съобщиха от „MasterCard Европа". Плащането и с този вид карта 6 интернет става възможно с въвеждането от Банка ДСК на програмата за сигурност MasterCard SecureCode. Така за първи път с българска карта Maestro може да се плаща и онлайн. Услугата SecureCode се предлага за карти с логото Maestro u MasterCard, издадени от Банка ДСК. За да се включат в програмата за сигурност на MasterCard, притежателите на карти от банката трябва да регистрират допълнителна SecureCode парола за картите си. Активирането и смяната на паролата са безплатни.

    Прочети повече
  • ДСК смъкна лихвите по потребителски заеми

    С 1% намали лихвите по потребителските кредити банка ДСК, съобщиха от пресцентъра на финансовата институция. Новите лихвени равнища от 10.45% за целия период на договора влязоха в сила от вчера и касаят заемите и в лева, и в евро. Промоцията важи до 15 април за всички новоразрешени заеми.
    При отпускането на кредитите обаче банката има условие, нейните потенциални клиенти да превеждат заплатата или пенсията си в ДСК,
    а за хората, които нямат трудови правоотношения - да превеждат своите доходи от извънтрудови правоотношения или поне 70 на сто от тях.
    Максималният размер на потребителските кредити, който отпуска банката е 35 000 лв.

    Прочети повече
  • Карта на ДСК връща пари при покупки

    Ако имате карта на Банка ДСК и МастерКард и пазарувате с нея повече от два пъти седмично (от понеделник до неделя), включително и по интернет, ще получите обратно в сметката си 1% от стойността на покупките. Кампанията, наречена "Money Back", стартира от 15 март и важи и за дебитните, и за кредитните карти. Участието в кампанията е автоматично, по същия начин става и превеждането на парите по картовата сметка. Достатъчно е нареждането да е минало през POS устройство и да е направено в рамките на 15-30 март 2010 г., независимо в България или чужбина.

    Прочети повече
  • Дебитната карта Maestro стана универсално онлайн разплащателно средство


    MasterCard Europe и Банка ДСК направиха достъпни електронната търговия и онлайн плащанията за притежателите на дебитни карти Maestro. С въвеждане на програмата за сигурност MasterCard SecureCode, потребителите могат да пазаруват сигурно в интернет чрез картите Maestro, издадени от Банка ДСК.
    За първи път българска карта Maestro става универсален разплащателен инструмент и за онлайн плащания - във всички интернет страници, регистрирани за MasterCard SecureCode. 62% от активните картодържатели в България използват интернет всеки ден, а 11% влизат в глобалната мрежа няколко пъти седмично, показват данните от MasterIndex България.
    "С въвеждане на MasterCard SecureCode за карти Maestro, Банка ДСК прави голяма крачка напред, като превръща своите карти в уникален за България продукт, предоставяйки на притежателите им свободата да плащат онлайн в целия свят, в допълнение на използването им за ежедневни покупки.

    Прочети повече
  • ДСК и MasterCard връщат по 1% при транзакция

    Банка ДСК и MasterCard Europe връщат пари при направени транзакции, съобщиха от финансовата институция. Всички притежатели на карти ДСК Maestro, които направят поне 2 транзакции на POS в рамките на една седмица, Всяка седмица Банка ДСК и MasterCard ще възстановяват на всички участващи картодържатели 1% от общата сума на разходите им за предишната седмица, които са направени на POS в България, в чужбина или по интернет.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и MasterCard връщат 1% от обема на направените транзакции

    Банка ДСК с изключителната подкрепа на MasterCard Europe стартира на 15 март кампанията „Money Back" за активните картодържатели на карти ДСК Maestro.
    Всички притежатели на карти ДСК Maestro, които направят поне 2 транзакции на POS в рамките на една седмица (от понеделник до неделя включително), автоматично ще участват в кампанията, която ще продължи от 15 март до 30 април 2010 г.
    Всяка седмица Банка ДСК и MasterCard ще възстановяват на всички участващи картодържатели 1% от общата сума на разходите им за предишната седмица, които са направени на POS в България, в чужбина или по интернет. Картодържателите на карти ДСК Maestro са първите в България, които могат да използват своите Maestro карти за онлайн разплащания, след като Банка ДСК наскоро въведе програмата за сигурност MasterCard Secure Code също и за своите карти Maestro.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с кампания за картодържатели

    Банка ДСК стартира кампанията Money Back. Всяка седмица Банка ДСК и MasterCard ще възстановяват на всички участващи картодържатели 1% от общата сума на разходите им за предишната седмица, които са направени на POS терминал. Всички притежатели на карти ДСК Maestro, които направят поне 2 транзакции на POS в рамките на една седмица, автоматично ще участват в кампанията. Около 42% от активните картодържатели в страната използват картите
    си няколко пъти месечно, а средната сума, която плащат с дебитна карта, е 131 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пусна нов модул за е-банкиране

     
    Платформата за електронно банкиране ДСК Директ на Банка ДСК се обогати с нов модул - за управление на личните финанси. Модулът е онлайн средство, което дава възможност за категоризация на приходи и разходи, планиране на личен бюджет, справки за движенията и анализ на личните финанси, съпоставка на данните от различни периоди. С продукта домакинствата могат да планират и оптимизират постоянните си ежемесечни разходи.

    Прочети повече
  • 0TP е най-добрата банка в Унгария


    ОТР бе обявена за "Най-добра банка в Унгария 2010" в традиционния конкурс на авторитетното британско списание Global Finance, съобщиха от Банка ДСК, която е дъщерна на унгарската. Критериите при избора на победителите в различните страни включват: ръст на активите, доходност, обслужване на клиенти, стратегически връзки, конкурентноспособно ценообразуване и новаторски продукти. "Средата продължава да бъде необичайно интересна за банките и техните клиенти -изтъква издателят на Global Finance Джоузеф Гиарапуто. Повече от всякога клиентите изискват изключителна компетентност от своите банкови партньори. Това са банките, които предоставят такава компетентност по най-добрия начин.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска електронно портмоне

    Банка ДСК пуска до края на годината услугата електронно портмоне. Чрез без-контактен чип, предоставен от Система за електронни плащания, клиентите на трезора ще могат бързо да плащат малки суми на търговци. Клиентите на ДСК ще могат да извършват и мобилно банкиране. С мобилния си телефон ще могат да плащат сметки за комунални услуги, да пазаруват в магазини, и да нареждат междубанкови преводи към трети лица и др. Освен това банката пуска и услугата мобилни плащания, която е предназначена за търговци. Услугата ще се извършва посредством ПОС устройство, със специална апликация или посредством четец за безконтактни чипове, банкиране през мобилен телефон.

    Прочети повече
  • Внасяме пари и през банкомат


    Банка ДСК е започнала монтирането на машини, които позволяват не само да се теглят, но и да се внасят пари. Средства ще постъпват по сметката, обслужваща издадената от банката дебитна карта.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага на кредитополучателите си застраховка "Сигурност"

    При настъпване на застрахователно събитие месечните вноски по кредита или остатъка по кредита се поемат от "Групама"
    Клиенти на Банка ДСК, които са на възраст от 18 до 64 навършени години и са кредитополучатели по нов или съществуващ потребителски, жилищен или ипотечен кредит, за който не са включени вече в действащи групови договори за застраховка „Живот” на кредитополучатели, могат да сключат нова застраховка - "Сигурност". Продуктът се предлага от "Групама", а банката се явява в качеството на застрахователен агент.
    Застраховката предлага комбинация на три риска в два застрахователни пакета - "Максимум" и "Живот".
    Пакет "Живот" покрива рисковете "смърт" и "пълна трайна неработоспособност" в резултат на злополука или заболяване, а пакет "Максимум" осигурява допълнителна застрахователна защита, освен за изброените рискове, и за риска "нежелана безработица".

    Прочети повече
  • ДСК с канал за мобилни разплащания до края на 2010 г.

    Банка ДСК планира дo края на годината да отвори нов е-канал за мобилни разплащания чрез системата, оперирана от СЕП България. Ще се внедрят: Мобилно банкиране -с GSM клиентите иде могат да плащат сметки за комунални услуги и при пазаруване в магазини, да нареждат междубанкови преводи към трети лица и др.
    Е-портмоне - с безконтактен чип, предоставен от СЕП, потребителите ще могат лесно и бързо да плащат малки суми на търговци.
    Приемане на мобилни плащания - предназначена за търговци, услугата ще се извършва посредством ПОС устройство със специално приложение или посредством четец за безконтактни чипове.
    За да ползват услугите, клиентите ще трябва да разполагат с разплащателна сметка в Банка ДСК, мобилен телефон със SIM карта, предоставена от мобилния оператор и притежаваща финансово приложение на СЕП.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Мобилните комуникации навлизат все повече в съвременното банкиране

    Чрез телефона хората ще могат да си плащат сметките за комунални услуги, да пазаруват в магазините, да нареждат междубанкови преводи към трети лица
    - Госпожо Маринова, можете ли да си представите един работен ден без мобилния си телефон?
    - Честно казано - не. Динамиката на контактите, разговорите и решенията, които вземам ежедневно, е немислима без мобилния телефон като посредник.
    - Коя услуга на „М-Тел" използвате най-често?
    - Телефона, роуминга, тъй като пътувам често, както и фотофунк-циите на мобилния си апарат, за да правя снимки от местата, които посещавам. Работата ми изисква да съм информирана, да следя развитието на събитията най-вече в икономическата сфера, както и начините на тяхното отразяване.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага застраховка"Сигурност" в партньорство с "Групама"

    От нея могат да се възползват кредитополучатели, които не са включени в групови договори за застраховка "Живот". Застраховката "Сигурност" покрива комбинация от рисковете "смърт", "пълна трайна неработоспособност" и "нежелана безработица".

    Прочети повече
  • Банка ДСК спечели големия приз в „Годишни банкови награди”

    Прозрачност, безпристрастност, ясно дефинирани критерии и чист рейтинг са принципите на обновената класация на в. "Пари"
    Банка ДСК е големият победител за 2009 г. в класацията на в."Пари" "Годишни банкови награди". Наградите бяха връчени снощи на тържествената церемония.
    Класация
    С актив от 5 точки Банка ДСК безапелационно застана на първо място измежду всичките банки (подробности за методиката на класацията вижте на стр. 13). Второто място в "Годишни банкови награди" остана за Обединена българска банка, която има 8 точки. Тройката допълва Юробанк И Еф Джи България, завоювала 11 точки.
    Спечелването на първото място Банка ДСК дължи на равномерното си представяне и в трите категории на класацията, които съставят общото класиране.

    Прочети повече
  • Депозит с 0,5% по-висока лихва пуска ДСК по повод Деня на детето

    Депозит с 0,5% по-висока лихва  пуска ДСК по повод Деня на детето. Надбавката ще се дава при откриването на детски влог в лева или евро. Минималната сума е 50 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК спечели наградата „Банка на годината” за 2009 година


    Банка ДСК спечели наградата „Банка на годината” за 2009 година в конкурса на вестник „Пари” „Годишни банкови награди”, чийто партньор е DarikWeb. Призът бе връчен тази вечер от Флориан Фихтл, постоянен представител на Световната банка за България.
    Тази година конкурсът е с обновена методика. Връчват се награди в три категории - най-ефективна банка, най-динамично развиваща се банка и банка на клиента. На първо място се класира банката, която се е представила най-добре и в трите категории, а тази година това е банка ДСК. За най-ефективна банка в първата подкатегория бе избрана отново банка ДСК. Пощенска банка е най-динамично развиващата се банка за миналата година.

    Прочети повече
  • ДСК беше избрана за Банка на годината


    ДСК беше избрана за Банка на годината. Годишните банкови награди, организирани от вестник „Пари”, се раздават за 13-и път. Призът за поставената на първо място финансова институция връчи постоянният представител на Световната банка у нас Флориан Фихтл. Според него след кризата икономиката в световен мащаб ще отчете растеж между 2.9 и 3.3% през тази и следващата година.
    Банка ДСК спечели в категорията „Ефективност”. Като най-динамично развиваща се финансова институция беше избрана „Пощенска банка”, а за банка на клиента – „Първа инвестиционна банка”.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за "Най-ефективна"

    Главната награда на победителя и финалист в конкурса Годишни Банкови Награди на в."Пари" - Банка ДСК връчи Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка за България.
    Финалистите в другите категории са както следва - Най-ефективна банка - Банка ДСК; Най-динамично развиваща се банка - Пощенска банка и Банка на клиента - Първа инвестиционна банка.
    Годишните банкови награди продължават традицията на наградата Банка на годината на в. „Пари", която се връчва от 1992 г. Медията организира конкурса за пореден, тринадесети път, с обновена методика адекватна на икономическата ситуация.
    Методиката на годишната класация е базирана върху гледните точки на акционерите, мениджърите и клиентите на институциите.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon