новини

Архив новини, стр. 63

  • ДСК предлага промоционални лихви по срочни влогове и депозити в лева, евро и щатски долари на физически лица

    От 4 януари т.г. Банка ДСК стартира промоционална кампания по срочни влогове и по виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица. Тя ще продължи до 29 януари 2010 г. включително. Кампанията обхваща - всички новооткрити през този период срочни влогове за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, - новооткрити виртуални срочни депозити за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца- новооткрити срочни влогове ДСК Аванс за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. - новооткрити срочни влогове ДСК Ритъм
    Минималната сума за откриването на промоционалните срочни депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. По виртуалните срочни депозити, както и за продуктите ДСК Аванс и ДСК Ритъм минималната сума за тяхното откриване е съгласно общите условия на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Фондове на ДСК ще се продават и през интернет

    Банка ДСК вече предлага покупка и обратно изкупуване на дялове от договорни фондове и чрез интернет портала ДСК Директ. Инвеститорите в колективните схеми на ДСК
    Управление на активи ще могат да подават поръчки и да ги следят 24 часа в денонощието. Това ще даде възможност за бързо и ефективно управление на инвестициите, твърдят от банката. Трезорът е мажоритарен собственик на управляващото дружество, като държи 66% от капитала. Останалите 34% са собственост на ОТП Фонд Мениджмънт. Фонд мениджърът ДСК управлява 6 фонда на българския пазар, които основно се дистрибутират от Банка ДСК. От банката предлагат и дялове от три фонда, управлявани от ОТП Фонд Мениджмънт.

    Прочети повече
  • ДСК с нови промоции по срочни влогове

    Банка ДСК започва промоционална кампания по срочни влогове в лева, евро и щатски долари за физически лица. Тя ще продължи до 29 януари 2010 г. включително, съобщиха за НОВИНИТЕ ДНЕС от финансовата институция.
    Кампанията се отнася за всички новооткрити през този период срочни влогове за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца, както и за нови виртуални депозити, нови влогове ДСК Аванс и ДСК Ритъм. Минималната сума за откриването на промоционалните срочни депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. По виртуалните срочни депозити, както и за продуктите ДСК Аванс и ДСК Ритъм, минималната сума за тяхното откриване е съгласно общите условия на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • ДСК продава онлайн дялове от договорни фондове

    Банка ДСК пусна онлайн покупка и обратно изкупуване на дялове от договорни фондове, съобщиха от финансовата институция. Клиентите вече могат да подават и следят статуса на своите поръчки за покупка и изкупуване на дялове 24 часа в денонощието, 7 дни от седмицата.

    Прочети повече
  • Банка ДСК продължава да прехвърля лихвоточки


    Банка ДСК продължава да прехвърля лихвоточки на гражданите, съобщиха от финансовата институция. Срокът за доказване на правата изтече на 31 декември 2009 г. Той обаче не се отнася за прехвърлянето. Изисква се в заявлението клиентът собственоръчно да запише, че е запознат с изтеклия краен срок за доказване на правата.

    Прочети повече
  • Банките никога не изоставят клиентите си

    Интервю на Петя Стоянова с главния изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова за лихвените нива, лошите кредити, печелившите проекти и за отказването от цигарите

    Прочети повече
  • Банка ДСК прехвърля лихвоточките

     
    Срокът за доказване пред местните комисии към общините на правата за компенсации по Закона за изменение и допълнение на Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестобни влогове изтече на 31 декември 2009 г. Този срок обаче не се отнася до прилагането на разпоредбите за прехвърляне на лихвоточките, затова Банка ДСК продължава да изпълнява исканията на гражданите, съобщиха от финансовата институция, оглавявана от Виолина Маринова (на снимката).

    Прочети повече
  • От трезора

    Срокът за доказване на правата за компенсации по Закона за изменение и допълнение на Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове изтече на 31 декември 2009 година. „Банка ДСК", която обслужва тези лица, обаче припомня, че това не отменя възможността за прехвърлянето на лихвоточки. Кредитната институция уточнява, че клиентите, които желаят да се възползват от това си право, трябва лично да запишат в заявлението за прехвърляне, че им е известно, че срокът за доказване на правата за компенсации е изтекъл и да се подпишат.

    Прочети повече
  • Продължава прехвърлянето на лихвоточки

    Срокът за доказване на правата за компенсации по Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове изтече. Той обаче не се отнася до прилагането на разпоредбите на чл. 4а от закона и действията по прехвърляне на жилищноспестовните влогове, посочват от Банка ДСК. Банката продължава да изпълнява исканията на гражданите за прехвърляне на тези влогове.

    Прочети повече
  • Нова услуга е активна за дебитни карти Maestro на Банка ДСК

     
    Банка ДСК предлага нова услуга чрез своите дебитни карти Maestro – Maestro cash back, съобщиха от банката. Услугата е лесен и удобен начин клиентите да получат до 50 лева в брой с всяка своя покупка, независимо от размера на заплатената сума.
    Услугата Maestro cash back предлагат всички търговски обекти, обозначени с Maestro cash back стикер на витрината или на касата на магазина. Списък с търговските обекти, предлагащи услугата, ще бъде достъпен на уеб страницата на Банка ДСК.
    Можете да се възползвате от предимствата на услугата Maestro cash back както в България, така и в чужбина. В чужбина сумата, която може да се изтегли в брой с услугата cash back, е до равностойността на 50 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага нова услуга

    Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова предлага нова услуга Maestro cash back за своите картодържатели. С нея тре-зорът предоставя лесен и удобен начин на клиентите си да изтеглят 50 лв. в брой с всяка направена покупка независимо от размера на заплатената сума. Maestro cash back се предлага от всички търговски обекти, обозначени със стикер на витрината или на касата на магазина. Картодържателите на Банка ДСК ще могат да се възползват от услугата както у нас, така и в чужбина.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Асоциацията на българските банки и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Банките у нас могат да понесат още лоши заеми

     Людмила КУЮМДЖИЕВА
     
    Нямаме интерес да задържаме ипотекирани имоти, защото това е загуба за нас
    Виолина Маринова е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Родена е през 1953 г. в София. Завършила е специалност финанси и кредит във ВФСИ "Д. Ценов", Свищов, през 1977 г. Специализирала е комплексно банково обслужване на населението от ДСК (1986 г.) в УНСС, София, и мениджмънт, маркетинг, бизнес комуникации; финанси и счетоводство в Института по мениджмънт и маркетинг, София. Владее френски и руски език, говори арменски.
    - Г-жо Маринова, една година от началото на кризата докъде стигна състоянието на българската икономика и можем ли да очакваме отраженията й да се задълбочават? Кои биха били сигналите за устойчиво възстановяване?
    - Ние, банкерите, чрез банковите портфейли получаваме достоверна информация какво е състоянието на икономиката, какво е нивото на безработицата, защото тези индикатори се отразяват на качеството на портфейлите.

    Прочети повече
  • До 50 лв. при покупка с Maestro от Банка ДСК

    Клиентите на Банка ДСК могат да получат до 50 лв. в брой с всяка покупка с дебитна карта Maestro независимо от размера на платената сума. Услугата Maestro cash back предлагат всички търговски обекти, обозначени с Maestro cash back стикер на витрината или на касата на магазина. Услугата е достъпна в България и в чужбина. В чужбина сумата, която може да се изтегли в брой с услугата cash back, е до равностойността на 50 лв., уточниха от трезора.

    Прочети повече
  • Работата ни няма да се промени

    Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК и председател на Асоциацията на банките
    Измененията на Закона за потребителски кредит ни устройват. Ние и сега посочваме годишния процент на разходите, свързани с всеки кредит. Единственото ново нещо са промените за рекламите. Не очаквам възможността за отказ от кредити да се отрази на нашата работа. Няма да има много кредитополучатели, които ще се отказват от заемите си, защото икономическата ситуация не го позволява. Сега също няма предсрочно погасяване на кредити.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Банковата система в България продължава да произвежда добри новини

    Пепа ВИТАНОВА
     
    Много от нашите клиенти сега ни благодарят, че сме ги приземили, като преди време не сме им отпуснали кредити, казва главният изпълнителен директор на Банка ДСК
    ВИОЛИНА МАРИНОВА е родена в София. Завършила е финанси и кредит във ВФСИ "Димитър Ценов" в Свищов. Специализирала е комплексно банково обслужване на населението от ДСК в УНСС и мениджмънт, маркетинг, бизнес комуникации, финанси и счетоводство в Института по мениджмънт и маркетинг в София. Владее френски и руски език, говори арменски и английски. Повече от 30 години работи в Банка ДСК. Започва през 1971 г. като счетоводител в клон ДСК2. По-късно става главен директор на клон ДСК-2 (1985-1996), зам.

    Прочети повече
  • ДСК свали с 1% лихвите по потребителски кредити

    Банка ДСК сваля с 1% лихвите по потребителски кредити в лева и евро, съобщиха от финансовата институция.
    Условието е потенциалните клиенти да превеждат или да поемат ангажимент да превеждат банката своята работна заплата или пенсия, или поне 70% от свои постъпления от доходи от извънтрудови правоотношения. Максималният размер на потребителските кредити е 35 000 лвЛ7 500 евро, а максималният срок на издължаване е 10 години. Обезпечение по потребителските кредити е залог върху вземане от трудово правоотношение или поръчителство. Изискваният минимален остатъчен доход е 100 лв. на член от семейство. Промоцията е в сила до 15 април и е за новоразрешени кредити в лева и евро.

    Прочети повече
  • ИТ - от реализация на поискани от бизнеса услуги дo управление на цялостен модел

    За новите реалности, които настъпиха в света на корпоративните информационни технологии през последните 5 години, разговаряме с Мирослав Вичев - член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС на сдружението "Клуб на ИТ
    мениджърите в България"
    Г-н Вичев, от излизането на първия брой на списание СЮ изминаха 5 години. Какви промени настъпиха в света на корпоративните информационни технологии през този период?
    Посоката на развитие на корпоративните информационни технологии през последните 5 години бе от интересни технически реализации към постигане на качество в информационното обслужване за бизнеса. Ако преди време основните теми, върху които бе фокусирано вниманието на ИТ мениджърите, бяха изпълнение на мащабни проекти, миграция към западни системи от висок клас, имплементация на нови технологии, сега основният акцент е качеството, което се осигурява.

    Прочети повече
  • Не сме спирали да отпускаме заеми

    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК
    Всяка банка има своя политика по отношение на работата си. Но специално Банка ДСК никога не е спирала да дава заеми не само за строителния бранш.
    Когато една фирма работи добре, има добра финансова история и е лоялен клиент на банките, няма проблем да получи заем. Разбира се, заради кризата може би не винаги отпусканите суми са такива, каквито иска клиентът, и контролът е по-стриктен, но финансиране за бизнеса има.

    Прочети повече
  • ДСК предлага по-ниски лихви

    ДСК предлага нов потребителски кредит с до 1% по-ниски лихвени нива в левове или евро. Условието е клиентът да превежда заплатата или пенсията си в банката или да внася поне 70% от доходите си. Участието в някои от кредитните програми на ДСК дава допълнителни преференции. Промоцията е от 15 февруари до 15 април.

    Прочети повече
  • ДСК сваля лихвите по кредити

    От 15 февруари Банка ДСК намалява с 1% лихвата по кредити за текущо потребление в лева и евро. Условието е потенциалните клиенти да превеждат в банката работната си заплата или пенсия, или поне 70% от постъпленията от доходи от извънтрудови правоотношения. Максималният размер на потребителските кредити е 35 000 лв./17 500 евро, а максималният срок на издължаване - 10 години. Обезпечение по потребителските кредити е залог върху вземане от трудово правоотношение или поръчителство. Изискваният минимален остатъчен доход е 100 лв. на член от семейство. Промоцията е в сила до 15.04.2010 г.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon