новини

Архив новини, стр. 71

  • Реорганизацията на ИТ дейностите – фактор за по-добър баланс между нововъведения и стабилност на оперативните системи

      
    През последната година в 52% от българските организации е проведена реорганизация на ИТ отделите, като в 22% от тях промените са съществени, сочат данните от проучване на списание CIO България, проведено през май (виж. CIO 6/2012). Мотивите за инициативи от този тип в компаниите от всички сектори са сходни - възприемане на нови технологии и същевременно оптимизиране на операциите. Опитът на Банка ДСК от успешното преструктуриране на ИТ подразделението, проведено преди 6 месеца сочи, че тези цели са постижими.
    През есента на миналата година Банка ДСК, стартира мащабен проект за реорганизация на ИТ подразделението. Съществуващата структура “ИТ Операции”, бе преобразувана в две управления – “Развитие и внедряване на ИТ системи” и “Оперативна поддръжка на ИТ системи”.

    Прочети повече
  • Четирима банкери с награди

    Четирима банкери бяха отличени като най-успешни през 2012 г. Специалната награда "Банкер на годината" получи главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова. Призът за млад банкер отиде при Васил Христов - изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на "Рай-файзен", взе наградата за пазарна устойчивост и спечелено доверие на клиентите. Приза за ефективен маниджмънт получи Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Четирима станаха банкер на годината

    Четирима топ мениджъри в български банки си поделиха наградите “Банкер на годината” в двайсетото издание на конкурса на финансовия седмичник “Банкер”. Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова взе специалната награда “Банкер на годината”. Призът за млад и перспективен мениджър отиде при Васил Христов - изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка (ПИБ). Призът за ефективен мениджмънт получи Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Наградата за постигната пазарна устойчивост и спечелено доверие на клиентите взе главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

    Прочети повече
  • Вестник "Банкер" награди най-успешните банкери у нас

    Тази вечер вестник "Банкер" награди най-успешните банкери у нас. Четирима грабнаха статуетка и диплома за постигнатите успехи през годината.
    Специалната награда "Банкер на годината" получи главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова. Наградата за млад банкер отиде при Васил Христов - изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка.
    Призът за ефективен маниджмънт грабна Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на ДСК. "Пазарът е доста труден и много конкурентен, всички мои колеги стремят да привлекат клиенти", подчерта Маринова.
    Наградата за постигната пазарна устойчивост и спечелено довение на клиентите взе главният изпълнителен директор на Райфайзен банк Момчил Андреев.

    Прочети повече
  • Най-влиятелните жени у нас


    За първи път списание "Forbes България" определи най-влиятелните жени у нас. Списъкът включва 25-те дами, които според изданието имат най-голямо значение за България към момента на обявяването му.
    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, заема престижното осмо място.

    Прочети повече
  • Повече обществени сгради бяха отличени в конкурса "Сграда на годината"

    Болници, училища, спортни сгради, музеи бяха отличени на тазгодишния конкурс "Сграда на годината", съобщиха организаторите от "ГРАДЪТ медиа груп". Събитието се проведе снощи за 11-та година поред под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

    Прочети повече
  • Класация на Форбс България за най-влиятелни жени

    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, се класира в десетката на най-влиятелните жени в България. Списъкът включва общо 25 дами, които според изданието имат най-голямо значение за България към момента на обявяването му. Подреждането е направено по същите критерии, по които „Форбс" от много години прави своите класации на най-влиятелните хора в света - върху колко души съответната личност има власт, какви финансови ресурси контролира, в кои сфери са тези ресурси, колко активно използва своята власт и ресурси, за да променя България. Оценено е влиянието независимо дали според списанието то е полезно или вредно за обществото.

    Прочети повече
  • Сгради на годината

    На 12 декември за единадесети пореден път бяха връчени наградите в националния конкурс „Сграда на годината". Официалната церемония по награждаването беше открита от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която връчи наградите в категория „Градска среда" на кмета на София Йорданка Фандъкова и на изпълнителния директор на „Метрополитен" Стоян Братоев. Организаторите от „Градът медиа груп" отчитат нарастване на проектите за градско развитие и възстановяване. Именно за тяхното поощряване те са създали новата категория. Наблюдава се и тенденция на увеличаване броя на сградите със социална функция - болници, училища, спортни сгради, музеи.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Фирмите теглят кредити предимно за оборотни средства


    Спестявайте във валутата, в която получавате доходите си, съветва шефът на ДСК
    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК, прогнозира, че През 2013-а година ръстът на бизнеса ще бъде като този през изминалата година, прогнозира пред БНР Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК. По думите й, все още икономическата среда не е много стабилна. Хората се въздържат от тегленето на кредити.
    Все още качеството на банковите портфейли не е особено добро. Има задържане на влошаването, но всичко
    това кара хората да бъдат доста предпазливи. Ако безработицата нараства, и бизнесът на банките ще бъде по-малък.

    Прочети повече
  • Ще продължава ли да процъфтява банковата система и през 2013 г.

    Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Има задържане на влошаването

    Ръстът на бизнеса през 2013 г. ще бъде като този през миналата година. Това прогнозира главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова, предаде БНР Все още икономическата среда не е много стабилна. Хората се въздържат от тегленето на кредити. Все още качеството на банковите портфейли не е добро. Има задържане на влошаването, но всичко това кара хората да бъдат доста предпазливи, казва Маринова. Според нея, ако безработицата нараства, бизнесът на банките ще бъде по-малък. В момента се забелязва, че фирмите теглят кредити за оборотни нужди, а не за инвестиции, обясни тя. В момента лошите кредити са от 17 до 20 процента, но имаме възможност да понесем и още малко увеличаване на лошите кредити.

    Прочети повече
  • Банка ДСК реши своите проблеми с архивирането на данни след внедряване на решение на Informatica

    През 2003 г. след приватизацията на Банка ДСК финансовата институция се трансформира в ефективна частна банка, част от OTP Group, Унгария. В момента Банка ДСК е водеща банка на българския пазар и обслужва повече от три милиона клиенти. Банката предоставя голям брой ипотечни и потребителски кредити, както и депозити, разнообразни услуги през различни електронни канали, специални програми, насочени към дребния и средния бизнес и общините.
    Наименование: Внедряване на система за архивиране на данни Informatica ILM Archive
    Възложител: Банка ДСК
    Изпълнители: Глобал Консултинг и Банка ДСК
    Общ бюджет: 253 425 евро, без ДДС
    Стартирано внедряване: 01.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК: Не очаквам спестяванията да бъдат пренасочени от депозити към други инструменти

    Независимо как ще се развият събитията през 2013 г., аз не очаквам хората да си развалят банковите депозити и да пренасочат спестяванията си в други инвестиции. За да инвестират в нещо друго - било то акции, недвижимости или злато, те би трябвало да са достатъчно инвестиционно грамотни, да разполагат с нужната информация и да преценят съответния риск. Лихвите по депозитите в момента не са много високи и вече има данък от 10%) върху тях, но срещу това стои много нисък риск - почти никакъв. Що се касае до това дали лихвите в еврозоната ще продължат да падат през 2013 г., това ще зависи вече от индивидуалното решение на всяка една банка.
    Същото важи и за държавните ценни книжа.

    Прочети повече
  • Оптимизацията на ИКТ инфраструктурата - във фокус за БАНКА ДСК

    През последната година финансовата институция е изнесла в дейта център на външен доставчик 99% от изчислителните мощности на своя основен изчислителен център. Към момента банката реализира още няколко значими ИТ инициативи, насочени към подобряване на ИТ услугите
    През последните месеци работата на ИТ екипа на Банка ДСК е фокусирана 6 две направления: подобряване на ИКТ инфраструктурата и подобряване на ИТ услугите. Тези две основни инициативи са подкрепени със съответните проекти. Някои от тях са преместването на основния изчислителен център, внедряване на нова HelpDesk система с цел намаляване на времето 3а разрешаване на проблеми, въвеждане на нова система 3а мониторинг на ИТ услугите.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon