новини

Архив новини, стр. 62

  • Виолина МАРИНОВА, главeн изпълнителен директор на Банка ДСК : Сега е моментът за ново жилище

    Цвета ДИНКОВА
     
    -Г-жо Маринова, от края на лятото се заговори за увеличена активност сред кандидатите за кредити. Какви са вашите наблюдения?
    -Първо искам да кажа, че банките не са спирали да кредитират, но в общи линии ръстът не беше голям. През септември спрямо август вече се забелязва ръст при фирмените кредити от около един процент. При заемите за жилища и за домакински нужди също има увеличение от около 2,5 процента. Това показва известно съживяване, което е налице и при потребителските кредити. Въпреки минималното оживление това са слаби ръстове, което се дължи на икономическата среда. От наша гледна точка трябва да сме максимално сигурни, че гражданите кредитоискатели ще запазят работата си, а фирмите ще могат да посрещат задълженията си.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални влогове

    Банка ДСК стартира промоционална кампания по срочни влогове и по виртуални срочни депозити в левове, евро и щатски долари за физически лица, която ще продължи до 31 декември 2009 г. включително, съобщават от пресцентъра на банката. Кампанията обхваща всички новооткрити през този период влогове за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. Минималната сума за откриването на промоционалните срочни депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. Лихвите за депозити варират в зависимост от сумата и срочността на депозита. При депозити в левове лихвата е от 5,35% до 8,80%; при евровите депозити промоционалните лихви стартират от 4,50% и стигат до 7,30%, а при щатските долари е от 2,40% до 4,25%.

    Прочети повече
  • Нови промоции по депозити


    Банка ДСК започна промоционална кампания по срочни влогове и по виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица. Тя ще продължи до края на годината, съобщиха от банката за DeltaNews. Кампанията важи за всички новооткрити през този период влогове за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. Минималната сума за откриването е 250 лв., евро или долари. Лихвите за депозити варират в зависимост от сумата и срочността на депозита. При леевовите лихвата е от 5,35 % до 8, 80 %; при евровите започват от 4,50 % и стигат до 7,30 %, а в долари от 2,40 % до 4, 25%.Промоционалният лихвен процент по срочните влогове и по виртуалните депозити се формира от стандартната лихва и промоционална надбавка.

    Прочети повече
  • В. Маринова: Все още няма ясна тенденция за намаление на лихвите

    Мариян ЙОРДАНОВ
     
    Във връзка с последните тенденции на кредитния и банков пазар у нас, разговаряме с Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Г-жа Маринова е родена през 1953 г. в София. Завършила е специалност "Финанси и кредит" във ВФСИ "Д. Ценов", Свищов, през 1977 г. Специализирала е "Комплексно банково обслужване на населението от ДСК" (1986 г.) в УНСС, София, и "Мениджмънт, Маркетинг, Бизнес комуникации; Финанси и счетоводство" в Института по мениджмънт и маркетинг, София. Владее френски и руски език, говори арменски, а понастоящем учи английски език.
    Виолина Маринова има повече от 30 години опит в банковото дело, изцяло в Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоция по влогове

    Банка ДСК стартира промоционална кампания по срочни влогове и по виртуални срочни депозити в левове, евро и щатски долари за физически лица до края на годината. Офертата засяга всички новооткрити депозити с минимална сума 250 лева, евро или долари. При левовите спестявания лихвите започват от 5,35% до 8,80%, при евровите - от 4,5% до 7,3%, а в долари - от 2,40 % до 4,25%. Промоционалният лихвен процент по срочните влогове и по виртуалните депозити се формира от стандартната лихва и промоционалната надбавка.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага промоционални депозити

    Радослава ДИМИТРОВА
     
    На лихвените нива по тях се начисляват промоционални надбавки
    Банка ДСК с гл. изп. директор Виолина Маринова предлага нови промоционални лихви по срочни влогове и виртуални депозити на физически лица, съобщиха от трезора. Тази кампания ще продължи до края на декември 2009 г.
    Лихви
    При депозитите в левове лихвата е от 5.35 до 8.80%, за евровите е между 4.50 и 7.30%, за доларовите депозити нивата са от 2.40 до 4.25%. Лихвите варират в зависимост от сумата на депозитите и срочността им. Промоционалният лихвен процент по срочните влогове и по виртуалните депозити се формира от стандартната лихва и промоционалната надбавка.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с нови промоционални проценти

    От 2 ноември до края на годината Банка ДСК има промоционална кампания по срочни влогове и по виртуални срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица. Кампанията обхваща всички новооткрити през този период влогове за срок от 1,3,6 и 12 месеца. Минималната сума за откриването на промоционалните срочни депозити за физически лица е 250 лв., евро или щатски долари. По виртуалните срочни депозити минималната сума за тяхното откриване е съгласно общите условия на Банка ДСК. Лихвите за депозити варират в зависимост от сумата и срочността на депозита. При депозити в лева лихвата е от 5.35 % до 8.80 %; при евровите депозити промоционалните лихви стартират от 4.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и ПОК Родина с нова услуга

    Банка ДСК и пенсионно-осигурително дружество Родина предоставят нова възможност за клиентите си - съвместна инициатива проверка на осигурителната партида. Целта е комплексно обслужване по финансовите продукти, както и възможност за бързо и лесно получаване на информация по управляваните средства. От новата услуга могат да се възползват осигурените лица в ПОК ДСК Родина, а единственото условие е клиентът да има личен ПИН код. Той може да се получи в офис на Банка ДСК или
    в централния офис на пенсионното дружество.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, пред Агенция “Фокус”. : Важно е преодоляването на проблема с лошите вземания и стимулиране на търсенето на кредити

    Фокус: Какви резултати имаше от срещата между министъра на финансите и Асоциация на банките в България? Ще бъдат ли намалени лихвите по кредитите с 3%?
    Виолина Маринова: Не бих могла да цитирам конкретни цифри като резултат от срещата. Целта беше по-скоро да се изработят механизми, по които банковата общност да съдейства на правителството в неговата стратегия по преодоляване на кризата. Общата ни цел е подобряване на бизнес климата, постигане на такава икономическа среда, в която стопанските субекти да са в състояние да поддържат и развиват дейността си. Евентуалното намаляване на лихвите по кредитите не е панацея. Икономическото оживление не е в пряка зависимост само и единствено от нивото на лихвите по кредитите; тук трябва наред с фактори като наличие на производствени мощности, качество на произведени продукти и услуги, технологично ниво, да се вземе предвид и, например, експортният потенциал на българските фирми.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на Асоциацията на банките в България: Да съживим икономиката и лихвите ще паднат

    София ТЕРЗИЙСКА
     
    - Г-жо Маринова, всички хора с кредити се вълнуват - кога ще паднат лихвите?
    - Не е въпрос на липса на желание от страна на банките. Трябва да има среда и възможности за това. Необходим е механизъм за подобряване на икономическата среда. Ако фирмите започнат да произвеждат, да изнасят, да имат приходи, ще си задържат служителите и ще започнат да наемат нови, това ще даде повече сигурност на гражданите. Оттам ще се повиши търсенето на кредити. Това от своя страна ще доведе до по-силна конкуренция между банките, която ще се изрази в определянето на по-ниски лихви по кредитите. Отделно качеството на портфейла ще спре да се влошава, няма да е нужно заделяне на толкова много провизии, които също вдигат цената на кредитите.

    Прочети повече
  • Диана Митева, изпълнителен директор на "Банка ДСК" пред Special:Добрият екип може да постигне чудеса. Истинският мениджър знае как

    Светлана СТОИЛОВА
     
    - Г-жо Митева, родена сте в Чирпан. Какви са спомените ви от „сърцето на слънчева J ракия", както наричат този град? Какво дете беше бъдещата банкерка?
    - Да, аз съм от живописния роден град на Пейо Яворов. Имах много весело и безгрижно детство, изпълнено с много свобода, лудории, приятелства, от които имам чудесни спомени, и едно изключително добро семейство, което ме е подкрепяло винаги, прави го и сега. Понякога ми става мъчно за днешните деца, които прекарват цялото си време пред компютрите. За разлика от тях, ние бяхме непрекъснато заедно навън, имаше много смях, активни игри, контакт с природата. Някак си ми се струва, че беше по-човечно и по-хубаво.

    Прочети повече
  • 5000 sms-а за сираците на МВР

    Хората с добри сърца само за два дни пуснаха над 5000 sms-а на номер 1866 за сираците на МВР. Цената на съобщението е 1,20 с ДДС. Въпреки финансовата криза българинът продължава да отделя от скромните си доходи за децата в нужда, чиито бащи полицаи и пожарникари са загинали при изпълнение на служебния си дълг. Благотворителната кампания на вестник "Стандарт" и МВР събра 200 000 лева още със старта си във вторник. Големи български компании като BILLA, "Технополис", застрахователно дружество "Армеец", Банка ДСК и фирма "Строителни материали и системи АБО" подадоха ръка на вдовиците и техните деца и раздадоха подаръци на семействата им. Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова обяви, че вестникът ще се ангажира да плати висшето образование на десет абитуриенти отличници, чиито бащи са загинали при изпълнение на служебните си задължения.

    Прочети повече
  • Отличие

    Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции" в Банка ДСК (вдясно), спечели наградата в категория „Мениджмънт" на втората годишна церемония „ИТ мениджър на годината". Отличието му бе връчено от Първан Русинов, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

    Прочети повече
  • Шефовете на СИБАНК И ДСК с приз „Банкер на годината"

    Главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов беше отличен, защото е спечелил доверието на акционерите си и е успял да развие банката през 2009 г. За спечеленото доверие на клиентите пък бе наградена Диана Митева, изп. директор на ДСК.

    Прочети повече
  • Трима с призове “Банкер на годината”

     
    Трима финансисти грабнаха наградите "Банкер на годината" в ежегодната класация на в. "Банкеръ". Директорите на Банка ДСК Диана Митева и на СИБанк Петър Андронов са с титлите "Банкер на годината", а "Мениджър на финансова група" грабна председателят на Управителния съвет на "Алианц Банк България" Димитър Желев. Носител на приза за мениджър на най-добро управляващо дружество е изп. директор на "Елана фонд мениджмънт" Мартин Николов. Статуетката за най-успешен мениджър на дружество - инвестиционен посредник, получи Любомир Бояджиев, председател на Съвета на директорите на БенчМарк финанс.

    Прочети повече
  • Виолина МАРИНОВА, гл. изп. директор на Банка ДСК: Банките ще бъдат много по-внимателни

    Годината беше тежка, но нелоша. Стабилни сме, ликвидни сме, с добра капиталова адекватност. Сравнително добро е и покритието на кредитите. Въпреки това трябва да сме внимателни. Изводът е, че у нас не се стигна до финансова криза и останахме стабилни. Икономиката трябва да продължи да се развива, за да могат банките да кредитират и да подпомагат клиентите си. Така резултатите ще бъдат още по-добри. През 2009 г. заедно с клиентите си положихме много усилия, за да запазим качеството на портфейлите си. За следващата година не мога да кажа всичко, което очаквам, но се надявам, че съвместно с правителството и Българската народна банка ще успеем да бъдем онзи мост, по които ще вървят клиентите ни.

    Прочети повече
  • Клубна кредитна карта пуснаха ЦБА и Банка ДСК

    Здравка МАСЛЯНКОВА
     
    Продуктът е първи по рода си между банка и търговска верига, натрупва отстъпки при пазаруване и има по-ниски такси и лихви
    Банка ДСК и търговската верига ЦБА пуснаха уникална по рода си клубна кредитна карта. Тя замества изцяло клубната карта ЦБА Клуб. С нея клиентите на търговската верига продължават да натрупват отстъпки при пазаруване в магазините на ЦБА. Всички натрупани до момента отстъпки по клубната карта се запазват и се прехвърлят по новата клубна кредитна карта.
    ДСК - ЦБА е кредитна карта MasterCard и се използва както в България, така и в чужбина. С картата може да се теглят пари в брой, да се плаща в магазини, да се пазарува в интернет, да се правят резервации в хотели, на самолетни билети, да се наема кола, да се плащат битовите сметки през банкомат и др.

    Прочети повече
  • Не теглете от банкомат при -5


    София ТЕРЗИЙСКА
     
    Избягвайте да теглите пари от банкомат при температури по-ниски от минус 5 градуса, съветват картовите специалисти. Тогава устройствата често блокират - може да глътнат карта или да не ви отборят парите. Причината е, че механизмите им замързнат.
    Има банкомати с подгряващи устройства, но те външно няма как да бъдат разпознати, обясни Мирослав Вичев, изпълнителен директор на ДСК. Той съветва при проблем хората да се обаждат на банката, собственик на банкомата и на тази, издала картата.
    Според специалистите в най-големите студове е добре да се ползват устройства на закрито - в търговски обекти и в денонощните зони за обслужване.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска промоционални депозити

    Радослава ДИМИТРОВА
     
    Лихвите ще зависят от срочността и сумата на влоговете
    Банка ДСК започва промоционална кампания по срочни влогове в левове, евро и щатски долари за физически лица, съобщиха от трезора. Кампанията на банката, ръководена от Виолина Маринова ще продължи до 29 януари.
    Промоцията обхваща новооткритите депозити, виртуалните срочни депозити, както и влоговете в ДСК Аванс и ДСК Ритъм. Те трябва да са открити в периода 4-29 януари за срок от 1, 3, 6 и 12 месеца. Минималната сума за откриването е 250 лева, евро или щатски долари. Лихвите ще варират в зависимост от сумата и срочността им.
    Депозитите може да се направят по два начина.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon