новини

Архив новини, стр. 67

  • Виолина МАРИНОВА, председател на АББ и изпълнителен директор на Банка ДСК: За малък пазар като България 29 банки са достатъчни

    Лицензите за извършване на дейност в банковия пазар в страната ги дава Българската народна банка и не смятам, че на нашия пазар има толкова голямо търсене. Като цяло навлизането на нови играчи зависи от много неща. Не е ясно каква дейност смятат финансовите институции да развиват у нас, освен това не се знае в коя насока, в кой отрасъл и дали въобще имат някакви други интереси. Иначе 29 български банки за една толкова малка държава като нашата не е никак малка бройка и са достатъчни. Пазарът е отворен и ние не можем да забраним да влезе която и да е финансова институция. През миналата година печалбата на банковата система се сви и не очаквам ръстове и през тази.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, пред в. "БАНКЕРЪ": Уволнявам измамниците, съдът ги връща

     
       
    Г-жо Маринова, ще започна интервюто си с вас със същия въпрос, с който започвам разговора си с всички ваши колеги в банковия сектор - оптимист ли сте за българската икономика през тази година?
    - Умерен оптимист съм...

    Прочети повече
  • Класация на Global Finance: ДСК отличена като "Най-добрата банка в България 2011"


    Банка ДСК бе обявена за "Най-добрата банка в България 2011" в традиционния конкурс за най-добрите банки в страните с възникващи пазари в Централна и Източна Европа на списание Global Finance. Вече 18-а година поред лондонското издание прави задълбочено проучване и определя най-добрите банки в развиващите се пазари на Азия, Близкия изток и Африка, Латинска Америка, Централна и Източна Европа. Изследването за Централна и Източна Европа обхваща банките в 22 държави и включва анализатори, висши корпоративни мениджъри и консултанти. При силната конкуренция основните критерии за определяне на най-добрите включват ръст на активите, доходност, стратегически взаимоотношения, обслужване на клиентите, конкурентно ценообразуване и иновативни продукти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за "Най-добрата банка в България 2011"

    Банка ДСК бе обявена за "Най-добрата банка в България 2011" в традиционния конкурс за най-добрите банки в страните с възникващи пазари в Централна и Източна Европа. Вече 18-а година поред лондонското издание определя най-добрите банки в развиващите се пазари на Азия, Близкия изток и Африка, Латинска Америка, Централна и Източна Европа. Повече от всякога клиентите изискват върхова компетентност от своите банкови партньори. Наградените банки предоставят най-добре тази компетентност, каза издателят на Глоубъл файненс Джоузеф Гайарапуто.

    Прочети повече
  • Обявиха ДСК за "Най-добрата банка в България 2011

    Банка ДСК бе обявена за " Най-добрата банка в България 2011" в традиционния конкурс за най-добрите банки в страните с възникващи пазари в Централна и Източна Европа.
    Изследването за Централна и Източна Европа обхваща банките в 22 държави.
    "Банките и техните клиенти продължават да бъдат поставени в среда, изпълнена с необичайни предизвикателств -изтъква по повод на отличията издателят на Глоубъл файненс Джоузеф Гайарапуто. -Повече отвсякога клиентите изискват върхова компетентност от своите банкови партньори. Тези (б.а. - наградените) са банките, които предоставят най-добре тази компетентност".

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе отличена с приза "Най-добра банка за 2010 г."

     
    Банка ДСК бе отличена с приза  "Най-добра банка за 2010 г." на финансовия форум "Банки Инвестиции Пари". Призът за "Най-добро пенсионно осигурително дружество за 2010 г." взе ПОК Доверие, а за "Най-бързо развиваща се банка за 2010 г." - Корпоративна търговска банка. Наградата за "Най-добър финансов продукт на 2011" спечели "Юробанк и Еф Джи България" с продукта "Виртуална карта MASTERCARD". Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик получи приза, отличаващ САЩ като най-голям инвеститор в България през 2010 г.

    Прочети повече
  • Избраха ДСК за най-добрата българска банка

     
    Най-добрата банка в България за 2011 г., е Банка ДСК. Това сочи класацията за най-добри банки на развиващите се пазари в Централна и Източна Европа, на авторитетното финансово списание Global Finance. С помощта на анализатори и консултанти от банковия сектор редакторите на списанието са избрали най-добрата банка за целия регион, както и най-добрата банка в 22 отделни държави в региона. Сред критериите са ръст на активите, стратегически връзки, обслужване на клиентите, конкурентно ценообразуване и иновативни продукти.

    Прочети повече
  • Избраха ДСК за най-добра банка за 2010 г.


    На официалната церемония на престижния финансов форум "Банки Инвестиции Пари" Банка ДСК бе отличена с престижния приз "Най-добра банка за 2010 г." На специалната гала-вечеря, бяха връчени 14 финансови отличия.
    Като "Най-добро пенсионно осигурително дружество за 2010 г." беше отличена ПОК "Доверие". За "Държава най-голям инвеститор в « България за 2010 г." бяха определени САЩ. "Банка с най-ниско рискова политика за 2010 г." е Търговска банка "Д", а "Най-бързо развиваща се банка за 2010 г" - Корпоративна търговска банка. "Най-печеливша банка за 2010 г." е Банка ДСК, "Най-добре управлявана банка за 2010 г." Търговска банка.

    Прочети повече
  • ДСК стана "Най-добра банка за 2010 г."

    На официалната церемония на престижния финансов форум „Банки Инвестиции Пари" банка ДСК бе отличена с престижния приз „Най-добра банка за 2010 г." На специалната гала вечеря, която уважиха висши представители на държавния, финансов, икономически и бизнес сектор общо бяха връчени 14 финансови отличия.
    Като „Най-добро пенсионно осигурително дружество за 2010 г." беше отличена ПОК Доверие. За „Държава най-голям инвеститор в България за 2010 г." бяха определени САЩ. „Банка с най-ниско рискова политика за 2010 г." е Търговска банка "Д", а „Най-бързо развиваща се банка за 2010 г" - Корпоративна търговска банка. „Най-печеливша банка за 2010 г.

    Прочети повече
  • ДСК с приз "Най-добра банка за 2010 г."

    Банка ДСК бе отличена за "Най-добра банка за 2010 г." и "Най-печеливша банка за 2010 г." от фондация "Банки Инвестиции Пари". Организаторите раздадоха 14 финансови отличия, като "Най-добро пенсионно осигурително дружество" отиде за ПОК "Доверие". В категорията "Държава - най-голям инвеститор" наградата грабнаха САЩ. Като "Банка с най-ниско рискова политика" пък бе определена Търговска банка Д, която получи и приза за "Най-добре управлявана банка". В категорията за "Най-бързо развиваща се финансова институция " бе отличена Корпоративна търговска банка.
    Според организаторите миналогодишните награди за "Най-добрите финансови продукти" са успели да популяризират продуктите и да стимулират разработването и лансирането на нови с доказани ползи за клиента.

    Прочети повече
  • ЕБВР отпусна кредитна линия от 10 млн. евро на „Банка ДСК"

    ЕБВР отпусна кредитна линия от 10 млн. евро на „Банка ДСК". Парите ще бъдат използвани за финансиране на фирмени проекти в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

    Прочети повече
  • ДСК дава кредитна линия за енергийна ефективност

      
    Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) продължава да подкрепя и насърчава проекти за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в България. Поредното доказателство е кредитна линия за 10 млн. евро на Банка ДСК за последващо кредитиране на местни частни фирми, които се заемат с устойчиви инвестиции в енергетиката. Средствата по кредита ще бъдат използвани да се подкрепят фирми, инвестиращи в промишлената енергийна ефективност и в малки проекти за добив енергия от възобновяеми енергийни източници.

    Прочети повече
  • Великденски поздрави за децата от SOS Детски селища България от Банка ДСК

    Децата от SOS Детски селища България получиха великденски поздрави от ръководството на Банка ДСК ЕАД

    Прочети повече
  • Банкови служители ще работят в детска градина и ясла

     
    Във връзка с предстоящото отбелязване на 60-годишния юбилей на Банка ДСК е взето решение една от дейностите по мероприятията, свързани с честванията, да включва полагане на доброволен труд от страна на служителите на ДСК, съобщи за НБП главният регионален мениджър на банката в Стара Загора Иван СТОЙКОВ. Г-н Стойков обясни, че идеята се е родила и по повод Международната година на доброволчеството. Служителите, работещи в офиса в Стара Загора, ще полагат доброволческия труд след работно време в дните от 30 май до 1 юни. Предвидени са дейности по ремонт, освежаване и облагородяване на среда, пейки и детски площадки в Детска ясла N 6 „Щастие" на ул.

    Прочети повече
  • ЕБВР отпуска 10 млн. евро за енергийна ефективност

    Кредитна линия за 10 млн. евро отпуска Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) на Банка ДСК, съобщиха от българската банка. Средствата са за проекти за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в България. С парите ще кредитират местни частни фирми, които се заемат с устойчиви инвестиции в енергетиката. Досега ЕБВР е предоставила кредитни линии на банки в България за общо 137.5 млн. евро. Тези средства са подкрепили осъществяването на над 140 малки проекта за енергийна ефективност и ВЕИ, което е помогнало на българските фирми да спестят над 1 млн. мегаватчаса годишно, поясняват от финансовата институция.

    Прочети повече
  • Банка ДСК получи наградата на вестник парти за „Банка на 2010 година”

      
    Банка ДСК получи наградата на вестник парти за „Банка на 2010 година”. Призът й се присъжда, защото и в трудни за финансовия сектор времена, банката продължава да кредитира реалната икономика. Основната цел в поредната класация за най-добрите банки е да се отличат финансовите институции, които успешно и ефективно разпределят ограничените капиталови ресурси в България. „Уникредит Булбанк” беше първа в категорията „Банкиране на дребно”, а „Сосиете Женерал Експресбанк” беше отличена като най-добра в корпоративното банкиране.

    Прочети повече
  • Банка OTP с 37 млрд. форинта печалба

      
    Унгарската банка OTP, която е собственик на българската Банка ДСК, отчете през 37,2 млрд. унгарски форинта печалба след данъци за първото тримесечие на 2011 г. От трезора обясниха, че голям принос към общата печалба имат чуждестранните дъщерни дружества на групата. Те са постигнали печалба от 11,2 млрд. форинта главно поради доброто представяне на дружествата в Русия и особено на България - на Банка ДСК, се казва още в съобщението.

    Прочети повече
  • Банка ДСК със специална дарителска платформа в ДСК Директ в подкрепа на SOS Детски селища България

    За четвърта поредна година  Банка ДСК продължава дългосрочната си подкрепа към  SOS Детски селища България. Следвайки принципите на  корпоративната социална отговорност, Банка ДСК се стреми да приобщи и клиентите си към благородната мисия да помогнем на децата да сбъднат мечтите си.
    Тази година Банка ДСК създаде специална дарителска платформа в платформата си за интернет банкиране ДСК Директ. Целта на проекта е да се предостави възможност на граждани и бизнес клиенти бързо и лесно да и извършват дарения, подкрепяйки различи каузи и инициативи на децата от SOS Детски селища България. Новата функционалност предлага на клиентите достъпна и облекчена процедура при обработване на трансакциите, включително и освобождаване от такса.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon