новини

Архив новини, стр. 69

  • Печеливш - Виолина Маринова

      
    Банка ДСК с изпълнителен директор Виолина Маринова беше избрана да представлява България в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост" в международния конкурс „Европейски бизнес награди" (European Business Awards). Конкурсът е спонсориран от банка HSBC.

    Прочети повече
  • Класираха най-сигурните банки


    Оказа се, че най-сигурната българска банка при стрес-тестовете, направени от базирания в Лондон Европейски банков регулатор, е унгарската банка майка с дъщерни у нас OTP Bank - собственик на Банка ДСК. Тя е с най-високия резултат, като показателят й сочи 13,6 на сто. След нея по адекватност на капитала се нарежда майката на българските банки СИБАНК u ДЗИ - белгийската КВС Bank, където процентът е закован точно на 10 на сто при минимално изисквани 5%. Резултатите от стрес-тестовете за устойчивост при евентуална рецесия отреждат третото място на ING Bank с 8,7 на сто капитал. На четвъртото място се нарежда Credit Agricole с дъщерна у нас Емпорики банк България - с 8,5 на сто.

    Прочети повече
  • 40% от потребителите ползват повече от една банка

     
    Три четвърти от българските потребители използват най-малко един банков продукт - в повечето случаи това е дебитна карта, показва проучването на „Синовейт" за банковия пазар у нас. Една четвърт имат потребителски кредит и една пета - кредитни карти. Повечето хора (бо%) са клиенти на една банка, но има и значителен дял, които ползват две и повече. Водещата марка на банковия пазар е Банка ДСК (според разпознаваемост и използване), следвана от ОББ на второ място и от Уникредит Булбанк, Пощенска банка, Райфайзенбанк и ПИБ. Българският потребител разпознава средно 14 банки. Така усилията на повечето институции ще са за изграждане на взаимоотношения на базата на много висока разпознаваемост, коментира проучването.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с приложение и за iPhone

     
    Приложението DSK Bank, което Банка ДСК представи на 1-ви юли за смартфони с операционна система Android, вече е достъпно и за собствениците на iPhone.
    Чрез него потребителят може да научи за актуални новини, събития и промоции по продукти на банката, бързо да открие най-близкия и удобен банков клон или банкомат с помощта на Google Maps, съобщиха от финансовата институция.
    В приложението са интегрирани още и актуалните валутни курсове по фиксинг на БНБ, както и съответните котировки за курсове купува и продава на Банка ДСК. Чрез вградения валутен калкулатор потребителят може лесно да изчисли сумата, която би желал да обмени в клон на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пази 400 милиона лева на пловдивчани

    Раздадохме 6000 по-нови кредита на физически лица и бизнес клиенти
    Рожден ден
    Днес Банка ДСК чества 60-годишнината от създаването си. Главният изпълнителен директор Виолина Маринова ще е гост на колегите си в Пловдив. Тържеството за рождения ден ще е тази вечер в Драматичния театър от 18 часа. В 18.30 ще започне представлението на Камен Донев „За народното творчество" а след него ще има градинско парти.
    Борислав ВАСИЛЕВ, главен регионален мениджър на Банка ДСК ЕАД Регионален център Пловдив
    - Респектира ли ви 60-годишната възраст на банката и има ли тя специфично качество или черта, които са се запазили от създаването й досега?
    - Естествено, че ни респектира, това са много години, през които никога не сме забравяли, че желанията и потребностите на клиентите ни са в основата на дълголетието на една сериозна и голяма финансова институция, на доверието към нея.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК


    Първите си 10 хиляди спечелих... или още по-точно спестих в Банка ДСК, при това от моята заплата. Не се учудвайте, защото трудовият ми стаж като мениджър само и единствено в банката, която сега ръководя, е равен на 3 пъти юбилея на списание „ТЕМА". Затова пожелавам и на „ТЕМА" да доживее поне до своята 60-годишнина, колкото години навършва управляваната от мен институция, и списанието да бъде все така вярно на сериозната и високопрофесионална журналистика.

    Прочети повече
  • Имена

     
    Андрей Николов получи одобрение от БНБ за изпълнителен директор на „Банка ДСК". По информация на „БАНКЕРЪ" той ще отговаря в банката за управлението на риска. Николов има богата биография. Той е бил изпълнителен директор на банките „Сердика" и „Средец", ръководил е управление „Банков надзор" на БНБ. Повече от 12 години Николов бе началник на управление „Корпоративни клиенти „ в ОББ. През лятото на 2010 г. се раздели с Обединената банка, а през ноември бе назначен за регионален директор за София в СИБАНК. Сега Николов отива на много по-висока позиция в „Банка ДСК".

    Прочети повече
  • Банкери получават престижни отличия

      
     
    Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева също получи престижно отличие. Тя бе удостоена с унгарския приз „Андраш фай" за успехите й при внедряването и утвърждаването на проекта „Частно банкиране" на Банка ДСК. Персоналната услуга се обслужва от специални банкери, които помагат на платежоспособните клиенти на Банка ДСК за постигането на конкретни финансови резултати.

    Прочети повече
  • Успехът на мениджърите

     
    Те знаят много за успеха, защото постигнаха велики резултати в най-тежката година на кризата, те са най-успешните мениджъри, финалистите в конкурса "Мениджър на годината 2011". От тях всеки от нас има какво да разбере и какво да научи. Моля, четете отговорите, които дадоха на два въпроса на "Мениджър": Какво е вашето разбиране за успеха? Кога един мениджър е успешен?

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Опасенията за бурно въздействие на кризата в Гърция върху икономиката ни не са оправдани

     
    Има нужда от стимули за съживяване на предприемчивостта на българите
    - Г-жо Маринова, Банка ДСК навърши 60 години, а вие сте във финансовата институция в последните 40. Какво се промени в банковия сектор през всички тези години и има ли неща, които останаха същите?
    - Основното е в промяната на средата - в силно конкурентната обстановка, в която в момента се намира секторът, виждам най-съществените предизвикателства за гилдията. Здравословната конкуренция в банковия сектор е в полза на потребителите, тъй като в хода на развитие на финансовия бранш бяха развити много разнообразни банкови продукти и услуги, бяха въведени нови канали на дистрибуция, в частност електронни платформи за банкиране.

    Прочети повече
  • 11-те финалисти за „Мениджър на годината" с техните идеи за модерно образование

    "Нашето образование е микс от постулати на миналото, шаблонно наложени модели от западната образователна система и несполучливи нашенски експерименти." "Отделните откъслечни, инцидентни промени са просто кръпки, които загрозяват и без това олющената фасада на българското образование."
    Това не са постове от форумите, а реплики на едни от най-добрите мениджъри на България - финалистите в конкурса "Мениджър на годината". Той се провежда за четвърта поредна година и се организира от списание " Мениджър". Медийни партньори са вестниците „24 часа" и „Труд". Мениджърите споделят вижданията си по въпроса "Какво трябва да се промени в българското образование".

    Прочети повече
  • ОТП най-добра частна банка в Централна и Източна Европа

     
    Банка ОТП и по-специално нейното направление "Частно банкиране" бяха отличени като "Най-добрата частна банка в Централна и Източна Европа" през 2011 г. от авторитетното британско списание The Banker. То е част от водещата международна издателска група за бизнес вестници -Financial Times. Наградата е втора поред за ОТП Частно банкиране след същата през 2010 г. ОТП Частно банкиране се отличава със способността си да приспособява своите бизнес модели към новата среда на регулации след финансовата криза.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отбеляза 60-ия си рожден ден с елегантно тържество

     Ангел АТАНАСОВ
     
    "Ние сме най-разпознаваемата банкова марка в страната, обслужваме над 3 000 000 клиенти" - каза при откриването Детелина Николова, главен регионален мениджър на Регионален център - Плевен
    С елегантно тържество в плевенския Драматично-куклен театър Регионалният център на Банка ДСК отбеляза 60-ия рожден ден на банката. Празникът бе уважен от десетки клиенти на финансовата институция, които са й верни от много години. За тържеството в Плевен пристигна и дамата, която многократно пъти бе обявявана за банкер на годината у нас -Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и I главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Фотооко

     
    По повод 60 години от създаването си Банка ДСК подари на клиентите и партньорите си от Плевен спектакъл. Снощи в Драматичния театър гостите имаха възможност да гледат постановката на плевенския театър "Михал Мишкоед". За празника в Плевен беше и Детелина Николова, регионален мениджър на Банка ДСК, която направи обръщение към присъстващите. Банката е създадена през 1951 година като Държавна спестовна каса - единствената влогонабирателна и кредитна институция за населението. С приемане на Закон за преобразуване на ДСК от 15 април 1998 г., който влиза в сила на 30 април 1998 г., ДСК е преобразувана в търговска банка.
    От януари 1999 г.

    Прочети повече
  • Награда за ДСК

     
    Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на Банка ДСК по повод 60 години от създаването на кредитната институция. Д-р Шандор Чани, председател на надзорния съвет и главен изпълнителен директор, получава отличието за изключителния принос при преобразуването на Банка ДСК след приватизацията й от Банка ОТП, а Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор, е наградена за изключителен принос за развитието и стабилността на банковата система в България.

    Прочети повече
  • Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на Банка ДСК

     
    Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на Банка ДСК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 по повод 60 години от създаването на Банка ДСК държавният глава връчи отличието. Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на Банка ДСК и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, получава отличието за изключителния принос за развитието и стабилността на банковата система в България, за дългогодишния опит в банковото дело, намерил признание в страната и в чужбина, за особените й заслуги и лично участие в утвърждаването на Банка ДСК, както и по повод 60-ата годишнина на банката.

    Прочети повече
  • За пътя от гишето до директорския стол

      
    Целият ми живот е преминал в ДСК, признава Виолина Маринова. Тя започва да работи там през 1971 г., а от януари 2005 г. е главен изпълнителен директор. В началото работи на гише и предлага кредити за текущо потребление. Същата година започнала да учи задочно в академията в Свищов, специалност "финанси и кредит". Преминала през различни позиции - била в отдел "Текущи сметки на обществени организации", главен счетоводител на клон, негов заместник-директор и после директор, заместник-председател на ДСК и изпълнителен директор. "Никога не съм имала амбиции да стана голям шеф, но винаги съм правила нещата истински и очевидно са го оценили", казва Маринова.

    Прочети повече
  • Първите банкери обикаляли селата на колело

    София ТЕРЗИЙСКА
     
    ДСК стана на 60 г. В началото клиентите се страхували, че компютърът им яде лихвите.Трудна задача са имали първите банкови служители у нас преди 60 г. Те сами трябвало да рекламират ползите от откриването на спестовен влог. Обикаляли на колело градове и села и популяризирали дейността на Държавната спестовна каса.
    През този месец наследникът й - Банка ДСК, отпразнува 60-годишнината от създаването. Това става с указ от 1951 г. Първоначално касата е имала за цел набиране на влогове, а през 1967 г. дейността й е разширена и
    започва да отпуска кредити за потребителски нужди и придобиване на жили
    Чак през 1999 г.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на управителния съвет и главен изп. директор на Банка ДСК: Не хвърча в облаците, обувките ми са прашни

     
    Валентина ПЕТКОВА
     
    Г-жа Виолина Маринова, шеф на Банка ДСК, често бива наричана в медиите „абонирана за успеха". Преди два дни към богатата си колекция от награди тя прибави още един приз.
    Тази година ДСК отбелязва 60-годишния си юбилей. Г-жа Маринова е посветила на тази институция 40 години от своя живот, като в банковата си кариера е извървяла пътя от най-ниското до най-високото стъпало.
    - Г-жа Маринова, през тези дълги години работа в ДСК не ви ли е минавала мисълта да напуснете и да опитате на друго място?
    - Да си призная, веднъж дори бях взела решение да напусна. След 1989 г., когато се консолидираха банките, естествено беше да получа предложение и от други места.

    Прочети повече
  • Банката на народа навърши 60


    Вместо в ресторанти юбилярите поканиха гостите си на театър
    Банката на народа - ДСК, навърши 60 години. С изискано парти бургаският екип на банката отпразнува юбилея. Вместо в тежки ресторанти гости и клиенти се събраха в ДТ "Адриана Будевска". Там първо изгледаха постановката "Балкански аристократи" със звездата Тончо Токмакчиев и новото лице на българския театър и киноактьора Тони Минасян, който играе Роки във филма "Седем часа разлика". След края на постановката гостите се оттеглиха на коктейл на втория етаж на театъра, където вдигнаха наздравица за бъдещи успехи. Да влязат в храма на духовността бе идеята на мениджърския екип на финансовата институция.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon