новини

Архив новини, стр. 78

  • Банка ДСК е „Банка на годината в България за 2015 г.” според The Banker

    Особено внимание тази година оценяващите са обърнали на степента, в която банките познават своите клиенти

    Прочети повече
  • Банка ДСК стана "Банка на годината в България за 2015-а"

    Банка ДСК стана "Банка на годината в България за 2015 година". Това е петото поред отличие "Банка на годината в България", присъдено от британското списание The Banker на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • The Banker: ДСК е банка на годината в България

    Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2015 г." в конкурса, организиран от британското списание The Banker. Това е петото отличие „Банка на годината в България", присъдено от сп. The Banker на Банка ДСК. Журито е оценило банките според представянето им на фона на променената глобална среда - забавен икономически растеж и проблемите, свързани с ниските лихвени нива. Особено внимание тази година оценяващите са обърнали на степента, в която банките познават клиентите си на мерките и регулациите срещу изпирането на пари, както и на технологичните подобрения и иновации, предприети от тях, за да отговорят на предизвикателствата на днешния ден, доминиран от мобилните и онлайн комуникации.

    Прочети повече
  • The Banker обяви ДСК за банка на годината у нас

    Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2015 г.” във високопрестижния конкурс „Награди 2015 за банка на годината”, организиран традиционно от британското списание The Banker.
    Това е петото поред отличие "Банка на годината в България", присъдено от британското сп. The Banker на Банка ДСК.
    Присъждането на първото място в класацията се основава на прецизната оценка на журито, която включва представянето на банките на фона на променената глобална среда - забавен икономически растеж и проблемите, свързани с ниските лихвени нива.
    Особено внимание тази година оценяващите са обърнали на степента, в която банките познават своите клиенти, на мерките и регулациите, които прилагат срещу изпирането на пари, както и на технологичните подобрения и иновации, предприети от тях, за да отговорят на предизвикателствата на днешния ден, доминиран от мобилните и онлайн комуникации.

    Прочети повече
  • До 35% по-евтин ток с програма на Банка ДСК и Енерго-Про

    Малките фирми, които са лоялни клиенти на Банка ДСК, могат да се включат в свободния пазар за доставка на електроенергия в бизнес центровете на Банка ДСК в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен и Варна

    Прочети повече
  • По-евтин ток за малките фирми предлагат Банка ДСК и ЕНЕРГО-ПРО

    Малките фирми, които са лоялни клиенти на Банка ДСК, могат  да се включат в свободния пазар за доставка на електроенергия в бизнес центровете на Банка ДСК в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен и Варна.
    Банка ДСК и ЕНЕРГО-ПРО планират от началото на 2016 година услугата да бъде достъпна и в останалите офиси на банката, специализирани в обслужването на малки и микро предприятия.
    Лоялните бизнес клиенти на банката могат да избират между едногодишни и тригодишни договори с различни профили при преференциални условия и опростени процедури.
    Малки фирми с годишно потребление около 20 мегаватчаса могат да намалят сметката си за ток веднага средно с 25%, показват изчисленията на ЕНЕРГО-ПРО.

    Прочети повече
  • Банка ДСК беше обявена за „Банка на годината в България за 2015 г."

    Банка ДСК беше обявена за „Банка на годината в България за 2015 г." в традиционната класация на британското списание The Banker. От институцията c изпълнителен директор Виолина Маринова съобщиха, че групата е отличена заради „Устойчивия си модел на взаимоотношения c клиентите и за високото ниво на доверие, c което се ползва сред потребителите на банкови услуги в страната". През тази година оценяващите са обърнали внимание на степента, в която банките познават своите клиенти, на мерките и регулациите, които прилагат срещу изпирането на пари, както и натехнологичните подобрения и иновации.

    Прочети повече
  • Българските корпоративни лидери на 2015 г.


    Водачът в банковия сектор
    В турбулентната за финансовата система 2014 г., белязана от колапса на Корпоративна търговска банка (КТБ), за трета поредна година управляваната от Виолина Маринова Банка ДСК остава начело на годишната класация на К10. За подреждането на финансовите институции "Капитал" използва собствена методология, която включва различни показатели, разделени в четири групи - стабилност и риск, ефективност и рентабилност,устойчивост и динамика, размер. Всички теучастват с различно тегло при изчисляването на крайния резултат, като се отчита както доколко е значим съответният показател, така и доколко в практиката той бива изкривен от еднократни ефекти или счетоводна политика.

    Прочети повече
  • Отново отличиха Виолина Маринова за "Мениджър на годината"

    Европейската бизнес асамблея номинира Банка ДСК за „Най-добро регионално дружество“

    Прочети повече
  • Миналото се свърза с бъдещето

    Сградата на ул. "Московска" 19 е истинско архитектурно бижу
    Историческата и новата сграда на Банка ДСК, долепени една до друга, са едно от най-интересните обемно-пространствени и композиционни решения в София
    Сградата на Централното управление на Банка ДСК на улица "Московска" № 19 е построена през 1914 г. Тя е шедьовър на сецесиона в българската архитектура, дело на големите български архитекти Георги Фингов, Димо Ничев и Никола Юруков в периода 1912-1914 г., проектирана за нуждите на тогавашната Софийска банка. Сградата е обявена за архитектурно-художествен паметник на културата през 1978 г., а осем години по-късно - и за съществен елемент от груповия паметник на културата, наречен "Зона на исторически развилия се обществен градски център".

    Прочети повече
  • БАИТ връчи наградите си за 5-а поредна година

    За пета поредна година бяха раздадени наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Тя се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Той връчи и Специалната награда тази година – на Бисерка Йовчева, преподавател в Шуменския Университет „Епископ Константин Преславски“ и ръководител на Школа по математика и информатика А&Б – Шумен.

    Прочети повече
  • Виртуалният чек на ДСК е победител в BAIT Awards 2015

    Услугата "Виртуален чек" на Банка ДСК, разработена от Мусала Софт, спечели първо място в категория E-business на наградите на Българска асоциация по информационни технологии – BAIT Awards 2015. Наградите бяха връчени на специална церемония в Sofia Tech Park в присъствието на Президента на Република България Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика, представители на ИТ бизнеса, управленската власт, Start up компании и др.

    Прочети повече
  • Жените, без които не можем

    Мъжете са свободни, а ние - не: двойният стандарт е лудост, казва Бионсе
    "Ако мъж изкаже мнението си на висок глас, веднага го обявяват за "истински". Ако жена направи същото, на мига я провъзгласяват за "кучка", казва Бет Дейвис. Една от най-бурните звезди в световното кино съди Холивуд заради греха му, че не й осигурява роли, подобаващи на таланта, красотата и заслугите й към седмото изкуство. Страхотната дама се омъжва и развежда четири пъти. "Ако мъжете можеха да видят това, което всъщност са жените, биха били изумени", твърди Шарлот Бронте. Авторката на култовия роман "Джейн Еър" всъщност цял живот е влюбена в женен мъж.

    Прочети повече
  • Раздадоха наградите на БАИТ

    БАИТ раздаде награди в осем категории. С приза за E-business бе отличена Банка ДСК заради иновацията “виртуален чек”. Наградата за корпоративна и социална отговорност, която вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин връчи, отиде при “Програмиста” АД, които са се разширили от 3 служители до 140 души. Калфин дори се пошегува, че всяка компания, която направи такъв ръст в назначаването на нови служители, ще получи награда от повереното му министерство. Специалната награда на БАИТ беше връчена лично от президента Росен Плевнелиев и отиде в Шумен при преподавателя Бисерка Йовчева, която е преподавател по информатика в Шуменския университет и в Школа по информатика и математика “АиБ”.

    Прочети повече
  • БАИТ раздаде годишните си награди за IT индустрията

    Годишните награди на БАИТ се провеждат за пета поред година, като през последните четири минават под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Бяха отличени и победителите в следните категории:

    Прочети повече
  • Раздадоха наградите на БАИТ за 2015 г.

    За пета поредна година бяха връчени „Наградите на БАЙТ 2015", които са под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Специалната награда бе за Бисерка Йовчева, преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и ръководител на Школа по математика и информатика А&Б - Шумен, подготвила едни от най-добрите състезатели по програмиране в България. В категорията „Корпоративна и социална отговорност" отличието получи „Програмиста" АД-Пловдив. Образователната награда беше присъдена на младежите от „Враца Софтуер Общество". В категория E-business наградата взе Банка ДСК за ДСК „Виртуален чек", в „Държавна администрация - НЗОК за проекта „Персонал изпрана информационна система", в „Общинска администрация" - община Бургас за внедрена система за електронно управление.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon