новини

Архив новини, стр. 79

  • Запазват шефовете в АББ

    Асоциацията на банките в България (АББ) преизбра на общото си събрание за втори тригодишен мандат членовете на Управителния съвет Виолина Маринова - председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, Георги Константинов - член на УС и изпълнителен директор на ЦКБ, и Светослав Гаврийски - председател на УС и главен изпълнителен директор на Алианц банк България. Маринова остава зам.-председател на УС на АББ.

    Прочети повече
  • ДСК и MoneyGram с услуга за превод на пари чрез мобилно устройство

    Констанца Кадънкова
    Новото мобилно приложение DSK MoneyGram – уникална за България съвместна мобилна услуга за получаване и изпращане на парични преводи, представиха MoneyGram International и Банка ДСК на 5 април в София.
    Адриан Спину, мениджър „Бизнес развитие“ на MoneyGram International за Румъния, Хърватия, Словения и България, и Васил Димитров, ръководител отдел електронно банкиране в Банка ДСК, разкриха подробности относно услугата.
    „С новата услуга даваме на клиентите избор, обясни Адриан Спину – те могат все още да изпращат и получават пари на каса, или да прехвърля пари директно през мобилното устройство.

    Прочети повече
  • Парични преводи през телефона - бързо, лесно и сигурно с ново мобилно приложение

    Нова международна услуга за бързо, сигурно и лесно разплащане стартираха Банка ДСК и глобалния доставчик на иновативни решения за парични преводи и разплащателни операции MoneyGram.
    С новото мобилно приложение DSK MoneyGram и ДСК Директ могат да изпращат и получават MoneyGram парични преводи бързо и сигурно, спестявайки си време и усилия. Услугата ще позволи на клиентите да получават MoneyGram транзакции 24 часа в денонощието, директно и по тяхната банкова сметка, използвайки удобството на дистанционното банкиране. В чужбина, потребителите на MoneyGram ще имат възможност да извършват парични преводи към клиенти на Банка ДСК, които да бъдат получени сигурно и удобно само в рамките на няколко минути.

    Прочети повече
  • Българските потребители вече могат да се възползват от новата мобилна услуга за парични преводи на MoneyGram и Банка ДСК

     
    Банка ДСК и MoneyGram (NASDAQ:MGI) представиха днес иновативна международна услуга, която позволява на притежателите на разплащателна сметка в Банка ДСК /България/ по сигурен начин да извършват парични преводи чрез своето мобилно устройство.

    Прочети повече
  • ДСК пуска мобилно приложение за парични преводи чрез MoneyGram

    Клиентите на банката ще могат да получават и изпращат средства през смартфон или таблет

    Прочети повече
  • MoneyGram и Банка ДСК представят новата мобилна услуга


    MoneyGram и Банка ДСК представят услуга за изпращане на парични преводи директно чрез смартфон в България

    Прочети повече
  • ДСК с по-добри условия по жилищни заеми

    До края на юни клиентите на Банка ДСК могат да се възползват от по-добри условия по новоотпускани жилищни и ипотечни кредити, включително и по ипотечни кредити за покупка на жилище. Кредитите в левове и евро се отпускат при по-ниска лихва и с промоционална такса за разглеждане на искане и одобряване на кредит. Освен за покупка жилищните кредити на финансовата институция са предназначени и за строеж на жилищен имот, за довършителни работи или подобрения на жилищен имот, а могат да се отпуснат и с цел погасяване на кредитни задължения.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Next Generation лидерите са адаптивни, мислят стратегически и създават устойчиви контакти

    Сериозно предизвикателство пред новото поколение мениджъри е способността им да моделират и управляват добри човешки отношения, казва главният изпълнителен директор на Банка ДСК

    Прочети повече
  • Доротея Николова от Банка ДСК е CFO на годината

    Доротея Николова от Банка ДСК стана главен финансов директор (CFO) на годината. Тя взе голямата награда за 2016 г. за цялостен принос във финансовата функция в конкурса на "EY България" и "Forbes България". Николова ръководи направлението на банката от 11 години, като отговаря за стратегията, данъчното планиране, финансовата, регулаторната и управленската отчетност. В мотивите за наградите се посочва, че нейните резултати са видими във финансовия резултат на Банка ДСК за 2015 г., който се повиши с 35.3%. "Тази награда е едно изключително признание не само лично за мен, но и за работата на моя екип и за управителния съвет на Банка ДСК, защото вярвам, че отлични резултати идват със съвместна работа и сътрудничество", каза Николова след получаване на наградата.

    Прочети повече
  • Управлението на ликвидността - сред предизвикателствата пред финансовия директор

    Управлението на ликвидността е едно от предизвикателствата пред финансовия директор, а дигитализацията ще доведе до развитие и сериозни промени в банковото дело. Това каза ръководителят направление „Финанси и планиране“, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК Доротея Николова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. „Много небанкови институции предлагат типично банкови услуги като кредитиране, преводи, кредитни карти, мобилно банкиране“, добави тя, подчертавайки конкуренцията им с банките. „Размерът на пазара ще се промени, услугите ще поевтинеят и начинът, по който се банкира, ще се промени. Финансовият директор трябва бързо да се адаптира към промените и да се опита да ги предвиди“, заяви Николова.

    Прочети повече
  • Обявиха победителите в конкурса за финансов директор на годината

    По време на тържествена церемония в София хотел Балкан вчера бяха обявени победителите в конкурса за най-добри финансови специалисти на България – CFO на годината 2016. Организиран за трета поредна година от EY България и списание Forbes, конкурсът отличава успешните финансови професионалисти и техните постижения през годината. „В последните години, настъпи промяна в начина, по който топ мениджмънта на компаниите възприема ролята на финансовия директор. Технологиите трансформираха бизнес моделите в много от индустриите, предприемачеството е във възход, а глобализацията става все по-осезаема. Така много от стратегически важните въпроси за бизнеса бяха отнесени към отговорностите на финансовите директори.

    Прочети повече
  • Доротея Николова спечели голямата награда в конкурса CFO of the Year 2016

    Победителите в конкурса CFO of the Year 2016 Доротея Николова - главен финансов директор на Банка ДСК, получи голямата награда за цялостен принос във финансовата функция в конкурса CFO на годината 2016. Конкурсът за наградата CFO на годината се организира за трета поредна година от EY България и списание Forbes. Целта е да отличи успешни финансови лидери с принос, както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Доротея Николова е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК. От 11 години ръководи направление „Финанси и планиране“. Отговаря за стратегическото планиране, финансовата, регулаторната и управленска отчетност, данъчното планиране.

    Прочети повече
  • Британското списание Eurоmоney: ДСК е най-добра банка в България


    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България" в конкурса „Награди за отлични постижения 2016", организиран от специализираното британско списание Euromoney.
    Освен размера на активите и печалбата, във фокуса при избора на победителите в тазгодишното издание на наградите е способността за постигане на растеж и изпреварване на конкуренцията, както и умението за адаптиране към променящите се регулаторни и пазарни условия и към динамично развиващите се клиентски потребности и нагласи.
    Банка ДСК е оценена и заради отличното качество на обслужване и на услугите, предоставяни на всички клиентски сегменти сред потребителите на банкови услуги в страната.

    Прочети повече
  • Банка ДСК със сертификат за сигурност на информацията при разплащания с банкови карти

    Той осигурява защита срещу финансови загуби и загуба на доверие
    Банка ДСК успешно премина процеса по сертифициране за сигурност на информацията при разплащания с банкови карти. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) представлява стандарт за сигурност за търговци и процесори на платежни карти. Стандартът е разработен с цел подобряване на защитата на обменяните и съхраняваните данни и чувствителна информация, свързани с банкови карти, както и постигане на единни критерии за сигурност на данни. Банка ДСК е в пълно съответствие с дванадесетте изисквания на PCI DSS, сред които са изграждане и поддържане на сигурна мрежа, защита срещу кражба на данните, разработване и поддържане на програма за управление на уязвимите места, прилагане на строги мерки за контрол на достъпа, редовно наблюдение и тестване на мрежата и поддържане на политика за информационна сигурност.

    Прочети повече
  • Банка ДСК беше обявена за най-добра банка в България в годишните „Награди за отлични постижения 2016" на британското списание Euromoney

    Ръководената от Виолина Маринова Банка ДСК беше обявена за най-добра банка в България в годишните „Награди за отлични постижения 2016" на британското списание Euromoney. Институцията спечели отличието и през 2013 г. и 2014 г, а през 2015 г. признанието получи Уникредит Булбанк. Наградите на Euromoney отличават най-добрите банки в близо сто страни, като обхващат над 20 различни продуктови категории. При избора на победителите тази година във фокуса на журито е била способността на банките да растат и да се адаптират към променящите се пазарни условия и клиент-ски потребности и нагласи.

    Прочети повече
  • Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България" във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2016"

    За трети пореден път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България" във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2016". Той е организиран от специализираното британско списание "Юромъни". Освен размера на активите и печалбата при избора на победителите в тазгодишното издание на наградите е взета предвид и способността на екипа на институцията за постигане на растеж и за изпреварване на конкуренцията, както и умението за адаптиране към променящите се регулаторни и пазарни условия.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon