новини

Архив новини, стр. 74

  • Банка ДСК и MoneyGram пускат услугата за получаване на парични преводи на банкомат

    Банка ДСК и международната компания за парични преводи и разплащателни услуги пускат нова услуга за пазара 8 България - получаване на парични преводи на банкомат, съобщиха от двете компании. Пари, изпратени през MoneyGram, ще могат да се получават на банкомат, ако клиентът има дебитна карта на Банка ДСК, свързана с разплащателна сметка в левове в банката. Услугата ще е налична на всички 850 банкомата на Банка ДСК 6 страната. България е един от най-големите получатели на парични преводи в Европа, се посочва още в съобщението. Според Световната банка за 2013 г. паричните преводи от българи, работещи 6 чужбина, са за общо 1.

    Прочети повече
  • Вече теглим парични преводи и от банкомат

    Хората, работещи в чужбина, вече ще имат още една възможност да изпращат пари на близките си в България. Компанията за парични преводи и разплащателни услуги MoneyGram предоставя възможност на клиентите на Банка ДСК да изтеглят директно парите от банкомат. Единственото условие е получателят на паричния превод да има дебитна карта с разплащателна сметка в лева, издадена от банката. Причината нашият пазар да е първият, на който компанията пуска тази услуга, е че българските потребители бързо се адаптират към новостите. Освен това според вицепрезидента на MoneyGram за Южна Европа Масимо Канови преводите на българите от чужбина към нашата страна представляват 95% от транзакциите.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Намаляването на цената на кредитите не е функция от законови промени

     
    ВАЛЕНТИНА ИЛИЕВА
     
    Банка ДСК е кредитната институция с най-дългогодишната история на българския пазар - 63 години. Преминава през различни етапи - създадена е като Държавна спестовна каса, впоследствие става банка - еднолично акционерно дружество с държавна собственост, а през 2003 г. е приватизирана и продадена на чужд инвеститор - най-голямата унгарска банка OTP. Банка ДСК е с най-големия портфейл в банкирането на дребно, с най-много депозити и сметки на домакинства, като след приватизацията й активно навлиза в корпоративното банкиране и обслужването на малки и средни предприятия. Според размера на активите й към края на миналата година - 8.

    Прочети повече
  • Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с отличие за финансов директор на годината

    Доротея Николова, изпълнителен директор и ръководител на направление „финанси и планиране" в „Банка ДСК", получи отличие за финансов директор на годината в категорията „Принос към общността" на наградите на CF0 форум, организиран от Ernst & Young България. Отличието се присъжда за ангажираност, за диалог и сътрудничество с членове на общността, за привличане и насърчаване на ранното и смислено участие в обществения живот, както и в обсъждането на реални значими проблеми, пред които се изправят финансовите директори в своята динамична работна среда, се казва в аргументацията на наградата.

    Прочети повече
  • ДСК с награда за най-добра банка за 2013 г.

    Банка ДСК оглавява класацията за най-добра банка в България за 2013 г. и заема челна позиция по показателя печалба, съобщиха вчера от финансовата институция. Тя е на второ място сред най-добре управляваните в страната.
    Годишната класация на фондация „Банки Инвестиции Пари" се основава на 12 показателя, сред които възвръщаемост на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.

    Прочети повече
  • ДСК първа в банкова класация

    ДСК е най-добрата банка в България за 2013 г. според годишната класация „Банки Инвестиции Пари". Финансовата институция е на първо място по печалба и на второ място по критерия за добро управление.
    Класацията „Банки Инвестиции Пари" е изготвена на база на 12 показателя, сред които са възвръщаемост на активите, динамика на депозитите и др.

    Прочети повече
  • Онлайн застраховки от Банка ДСК и Групама

    Банка ДСК и Групама Застраховане предлагат онлайн застраховки. От домашния ви компютър или от този в офиса, без да отделяте време за посещение при представител на застрахователя, може да получите оферта, съответно заявите доставка на полица на посочен от вас адрес в рамките на цялата страна, за сключване на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите. Същото предложение важи и за застраховка „Каско на МПС” (пакет „Комфорт” и Каско „Престиж”). Възползвайте се от допълнителните отстъпки по застраховка „Каско Престиж” специално за клиенти на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • MoneyGram превод директно чрез банкомат предлага Банка ДСК

    Банка ДСК представи уникалната за българския пазар услуга „Получаване на MoneyGram чрез АТМ“. Тя дава възможност да получите своя MoneyGram превод директно на банкомат. Услугата е безплатна и е достъпна 24 часа, 7 дни в седмицата на всички банкомати на Банка ДСК, съобщиха от финансовата институция. За да се възползвате от услугата, трябва да имате издадена дебитна карта на Банка ДСК по разплащателна сметка в лева. MoneyGram преводът се получава по разплащателната Ви сметка, след което имате възможност да изтеглите пари в брой чрез стандартно теглене на банкомат или да ползвате средствата за плащания на ПОС терминални устройства в търговски обекти.

    Прочети повече
  • ДСК, Уникредит Булбанк и FIBANK в топ 3 по доверие


    Банковата система е стабилна, показва социологическо проучване
    С най-голямо доверие в банковата система в България са Банка ДСК, Уникредит Булбанк и FIBANK (Първа инвестиционна банка). Това показва още социологическото проучване на агенция АфИС.
    Доверието в Банка ДСК е 38,3%, в Уникредит Булбанк - 36,5%, а в Първа инвестиционна банка е 31,7%. Следват ОББ и ЦКБ (виж графиката горе). Доверието в банковата система остава високо, много по-високо, отколкото е нивото на доверие в държавните институции и политическите партии.
    Банките остават най-предпочитаното място за съхранение на личните пари на хората за 40,9% от анкетираните.

    Прочети повече
  • Управляваната от Виолина Маринова Банка ДСК беше определена за най-добра банка в България за 2013 г.

    Управляваната от Виолина Маринова Банка ДСК беше определена за най-добра банка в България за 2013 г. 2 годишната класация на фондация „Банки инвестиции пари". Финансовата институция заема челната позиция за втора поредна година. На второ място е Ти Би Ай Банк, която получи и отличието за най-добре управлявана банка в страната, а на трето място остава Уникредит Булбанк. Банка ДСК е и най-печелившата финансова институция за миналата година, а за най-бързорастяща е определена Корпоративна Търговска Банка. Класацията се изготвя за 12-а година, като подреждането се прави въз основа на финансовите показатели на банките.

    Прочети повече
  • Банка ДСК, Булбанк и ПИБ са в топ 3 по доверие

    С най-голямо доверие в банковата система в България са Банка ДСК, Уникредит Булбанк и FIBANK (Първа инвестиционна банка).
    Това показва социологическо проучване, извършено от Агенция „Афис". Доверието в Банка ДСК е 38,3%, в Уникредит Булбанк - 36,5%, а в Първа инвестиционна банка е 31,7%. Следват ОББ и ЦКБ.
    Доверието в банковата система остава високо, много по-високо, отколкото е нивото на доверие в държавните институции и политическите партии, показва още изследването.
    Банките остават най-предпочитаното място за съхранение на личните пари на хората за 40,9% от анкетираните.
    Паниката около кризата с КТБ е довела до известно повишение на дела на хората, проявяващи интерес към ценните книжа и трайните активи, но не и до по-висока икономическа активност в това отношение.

    Прочети повече
  • Банка ДСК оглави класацията "Любими марки 2014 г." в категория финансови институции

    Банка ДСК оглави класацията "Любими марки 2014 г." в категория финансови институции в шестото издание на класацията, организирана от списание Business Lady. В много оспорваната категория "Финансови институции" призът за любима марка отиде при Банка ДСК за втора поредна година. От общо гласували 25 хил. потребители близо 7 хил. са дали гласа си за Банка ДСК. Победителите се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители. Тази година над 43 000 души номинираха предпочитаните от тях брандове в различни категории.

    Прочети повече
  • Управляваната от Виолина Маринова Банка ДСК беше определена за „Най-добра банка в България за 2014 г."

    Управляваната от Виолина Маринова Банка ДСК беше определена за „Най-добра банка в България за 2014 г." в организирания от специализираното британско списание Euromoney конкурс „Награди за отлични постижения 2014". Призовете на изданието отличават най-добрите финансови институции в почти сто страни по света, като се връчват в над 20 продуктови категории. Наградата за най-добра банка се присъжда след експертна оценка на ключови фактори като клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите банкови продукти и услуги, финансови показатели, технологич н и нововъведения, корпоративна социална отговорност и др.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е „Най-добрата банка в България за 2014 г."

    Банка ДСК е „Най-добрата банка в България за 2014 г." в конкурс на британското сп. „Юромъни". Банката е оценена според няколко фактора - клонова мрежа, клиенти, финансови показатели, корпоративна социална отговорност и иновации.

    Прочети повече
  • Банка ДСК стартира програма за лоялни клиенти

    Инициативата дава възможност притежателите на карта от Банка ДСК да бъдат насочвани към определени търговски партньори
    Банка ДСК стартира програма за лоялни клиенти. Целта е да бъдат предложени приоритетно обслужване и различни привилегии за лоялни клиенти на банката.
    Повече от шестдесет години Банка ДСК е предпочитан партньор на своите клиенти, символ на стабилност и взаимно доверие на банковия пазар в България.
    Като част от унгарската банкова група ОТП банката многократно е доказала, че е сигурен и коректен партньор на бизнеса, като е предоставяла финансиране на малки и средни предприятия и корпоративни клиенти.

    Прочети повече
  • На кого бихте поверили парите си

     
    Специално проучване на „Мениджър"

    Прочети повече
  • Банка ДСК и "Групама Застраховане" с онлайн платформа за автомобилни застраховки

    Полицата може да бъде доставена на адрес в рамките на цялата страна

    Прочети повече
  • В подкрепа на земеделските производители


    Банка ДСК е лидер в предоставянето на кредити за финансиране на проекти по мерки 121, 122 и 123 от Програмата за развитие на селските райони, гарантирани от Националния гаранционен фонд

    Прочети повече
  • Noble Graphics c нова рекламна кампания за бизнес клиентите на ДСК

    Кампанията „ДСК Бизнес" за банка ДСК е новият проект на агенция Noble Graphics, която спечели конкурса за рекламна креативност ФАРА 2014. "Бизнесът може да звучи като мръсна дума, но се прави от хора с чисти сърца", е едно от рекламните послания в телевизионния клип. „Целта на кампанията е да промени негативното обществено мнение за бизнеса в България", коментира творческият директор на Noble Graphics Марсел Леви. Каналите на комуникация включват телевизия, преса, външна реклама и интернет. "Подкрепата на банка ДСК за компаниите в България не е само на думи, а съвпада с амбициозна програма за бизнеса, която включва специализирани центрове за обслужване на бизнес клиенти, служители с икономическа експертиза и индивидуални пакети за различните компании", допълва Леви.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon