новини

Архив новини, стр. 75

  • Банка ДСК заема 12-а позиция сред 100-те най-големи и авторитетни банки В Югоизточна Европа


    Банка ДСК заема 12-а позиция сред 100-те най-големи и авторитетни банки в Югоизточна Европа в класацията на SeeNews ТОР 100 SEE. „Отличия с подобен авторитет са гаранция, че Банка ДСК предлага на своите клиенти продукти и услуги, конкурентни на европейските норми и стандарти. Изкачването с две позиции спрямо миналогодишната класация, в която Банка ДСК беше на 14-ото място, се дължи на иновативното й развитие и на адаптивността на бизнес моделите спрямо новата пазарна и регулаторна среда и изискванията на европейския пазар", заяви главният изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК Виолина Маринова.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова напусна управата на бизнескамара

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова подава оставка като член на Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК). Вчера тя разпространи писмо до медиите. Причината е, че Маринова не подкрепя исканията на работодателските организации и синдикатите за оставка на гуверньора на БНБ Иван Искров и на Управителния съвет на централната банка.
    Според нея това може да доведе до дестабилизация на банковата система и до допълнително усложняване на обстановката в страната. „Не мога да позволя нито моето име, нито авторитетът на Банка ДСК да бъдат свързани с опити за нагнетяването на напрежението в банковата сфера", коментира Маринова.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: По-добре е КТБ да се оздрави

    Само ако БНБ реши да увеличи вноските на банките във Фонда за гарантиране на влоговете, лихвените проценти по кредитите ще се вдигнат. Това коментира главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова пред БНТ. Според нея, в момента лихвените нива по депозитите са ниски, както и по кредитите, дори по-ниски от преди кризата. Въпреки това хората са доста предпазливи и внимателни да правят инвестиции. По повод на одита в КТБ Маринова посочи, че ще е по-добре банката да се оздрави, за да се успокои обстановката в страната.
    „В момента, когато е напрегнато, и фирмите, и гражданите се страхуват да предприемат каквито и да е инвестиционни намерения", смята Марионова.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова подава оставка от БСК

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова подава оставка като член на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК). Тя е несъгласна със синдикалните и работодателските организации, които миналата седмица поискаха оставката на УС на БНБ и на гуверньора Иван Искров. Според Виолина Маринова позицията на БСК, която също се е подписала под искането за оставка, крие сериозен риск от разклащане на устоите на българската банкова система. Тя не приема искането, което според нея би довело до дестабилизация на банковата система и допълнително усложняване на нелеката обстановка в страната. „Не мога да позволя нито моето име, нито авторитетът на Банка ДСК да бъда свързани с опити за нагнетяването на напрежението в банковата сфера.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Готови сме да купим емисия от фонда за влоговете

    Фондът за гарантиране на влоговете в банките трябва да подготви емисия дълг, с която да може да се изплатят вложенията до 100 хил. евро в КТБ. Това заяви зам. председателят на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова, предаде БНР. Изпълнителният директор на Банка ДСК, която е една от двете водещи банки в България заяви, че банковият сектор е готов да изкупи тази емисия. Маринова заяви, че в момента секторът има нужда от спокойствие. Припомняме, че главният изп. директор на ДСК подаде по-рано тази седмица оставка от управата на Българската стопанска камара и подкрепи управителят на БНБ Иван Искров по казуса с КТБ, от която се разбра вчера че липсват над 4 млрд.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Банковата система е стабилна, лихвите ще се покачат


    Стабилна банкова сиситема, но покачване на лихвите заради кризата в КТБ. Това прогнозира в студиото на “Денят започва”, банкерът Виолина Маринова.
    Тя обясни, че парите във Фонда за гарантиране на влогове са недостатъчни да покрият дупката в трезора и разликата ще се търси отново от банковия сектор.
    Малка е вероятността кредитите от КТБ да бъдат погасени, коментира още Маринова.

    Прочети повече
  • Велико Търново е сред малкото общини, които предлагат възможности за плащане по банков път от цялата страна на местни данъци и такси


    Банка ДСК и Община Велико Търново сключиха споразумение за разширяване на услугите, които Банката предоставя на данъкоплатците на общината, с което се осигурява удобен и практичен начин за плащане на местни данъци и такси.
    От 12 ноември 2014 г. собствениците на имоти на територията на Община Велико Търново от цялата страна ще могат да заплащат дължимите на общината данъци по Закона за местните данъци и такси както във всички офиси на Банка ДСК, така и през платформата за интернет банкиране „ДСК Директ”.С непрекъснато обогатяващите се функционалности „ДСК Директ” се наложи като една от най-надеждните и лесни за управление платформи за интернет банкиране, която предлага максимално улеснение на  клиентите на Банката.

    Прочети повече
  • Община Велико Търново и Банка ДСК сключиха споразумение за плащане на местните данъци и такси

    Община Велико Търново и Банка ДСК сключиха споразумение, което позволява на данъкоплатците от цялата страна, които имат имоти в старата столица и околните селища, да плащат местните си данъци и такси. Услугата става активна от 12 ноември. Всички офиси на Банка ДСК и чрез платформата й за интернет банкиране ДСК Директ ще се приемат местните налози, които пълнят общинската хазна на Велико Търново.
    Без да се налага посещение на банков офис или на каса на Общината, данъкоплатците, които имат разплащателна сметка в ДСК, могат да се информират през ДСК Директ за дължимите суми по данъчната си партида, както и да си платят налозите за недвижим имот и превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче.

    Прочети повече
  • Банките също са във Facebook

    Най-големите банки в страната използват все по-активно социалната мрежа Facebook, където регистрираните българи вече са над 2.5 млн. души.
    Справка на Profit.bg сочи, че българите, харесали страницата на най-голямата банка в страната по размер на активи – Уникредит Булбанк, са 50 800.
    Банка ДСК, която обяви най-голяма печалба от банките у нас към 30 септември, пък се радва на 43 500 фена.
    Третата най-голяма банка в страната – Fibank (Първа инвестиционна банка), има 27 300 фена, а Обединена българска банка (ОББ) и Райфайзенбанк имат съответно 12 000 и 50 700 почитатели.
    Малко под 18 000 души към днешна дата са харесали страницата на Пощенска банка, а Сосиете Женерал Експресбанк има над 41 000 фена.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Хубаво е, че голяма част от парите по депозитите на КТБ остават в банковата система

    Голяма част от средствата по гарантираните депозитите от КТБ остават в банковата система. Това стана ясно от коментара на главния изпълнителен директор на ДСК Виолина Маринова в Сутрешния блок на Bulgaria On Air. Тя посочи, че около 1 до 2% са изтеглените в кеш суми в първия ден на изплащането на гарантираните влогове. Повечето операции са били свързани с безкасови плащания, като около 99% от средства са останали в банковата система, стана ясно от думите на Маринова. Тя подчерта, че е добре да има разпределение на средствата в различни финансови инструменти и допълни, че това е решение, което всеки сам трябва да вземе.

    Прочети повече
  • Община Велико Търново и ДСК със споразумение за увеличаване на услугите

    От 12 ноември 2014 г. собствениците на имоти в общината, независимо къде в страната живеят, ще могат да заплащат дължимите си местни данъци както във всички офиси на Банка ДСК, така и през платформата за интернет банкиране ДСК Директ.
    Без да се налага посещение на банков офис или на каса на общината, данъчно задължените лица от община Велико Търново, които притежават разплащателна сметка, могат да се информират през ДСК Директ за дължимите суми по съответната данъчна партида, както и да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, таксите за битови отпадъци и за притежаване на домашен любимец.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова готви в Деня на банкера: Люспа от шаран носи благоденствие



    Когато през далечната 1988 г. главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получила известен хранителен дискомфорт, съпругът й я посъветвал да започне да пости. Моментът бил удобен, затова шефката на спестовната каса изключила от менюто си всякакви продукти от животински произход и мигновено се почувствала по-добре. Днес, 16 години по-късно, тя спазва стриктно Великденския, Богородичния и Коледния пост. В останалите дни обаче си яде месо. „Аз съм зодия Лъв. Да сте виждали лъв трева да яде? Прекален светец и Богу не е драг", разказва през смях бан-керката. Тя е поредният гост в първото кулинарно риалити в печатна медия „Звездите готвят с МЕТРО".

    Прочети повече
  • Има ли светлина в тунела на културата

    Българинът разбира от политика, футбол и култура. Всяка една от темите е в състояние да предизвика бурна обществена полемика, независимо от повода за нея. Особено чувствителни са интелектуалците, нагази ли външен фактор в техни води. Всеки опит за чужда намеса в системата се приема на нож. Така се получи и при избора на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура и медии. Затова „Монитор” се обърна към двама български творци и потърси тяхната рецепта за бъдещето на родния арт. Само средствата ли не достигат, накъде отива реформата, кои са приоритетите є и вижда ли се светлина в тунела. Ето и предложенията на Ириней Константинов, директор на Театър „София” и Мирослав Пашов, директор на Военния театър.

    Прочети повече
  • Банка ДСК активизира присъствието си в социалните мрежи

    Със забавна и информативна Facebook страница и образователни видеоклипове в YouTube, финансовата институция се стреми към по-висока удовлетвореност на клиентите и стабилно присъствие в цифровия свят
    Бурният ръст в използването на социалните мрежи през последните 4-5 години е безспорна тенденция, а също така е факт, че към момента този тип медии са определящи за разпространяването на идеите в обществото. По данни на изданието Bank Technology News, всеки ден хората по света прекарват 8 млрд. минути във Facebook и изпращат 50 млн. съобщения в Twitter, а в YouTube на всяка минута се зареждат нови 24 часа видео.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предупреди за измама с мобилното си приложение

    За нов вид измама предупредиха от Банка ДСК. Става дума за вирусна атака срещу мобилното приложение на банката. Хакерите се опитват да блокират достъпа на клиентите до менюто с движението по сметките им. Някои от клиентите на услугата „Директ" са получили предложение за инсталиране на антивирусна програма на мобилния си телефон, чрез който имат достъп до профила си и могат да управляват сметките си в банката. Вирусът променя началната страница на приложението и кара потребителите да въведат мобилния си номер, обясниха от ДСК. Целта на хакерите е да спрат получаването на текстови съобщения, включително и от банката, за движението по сметките на клиентите.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon