новини

Архив новини, стр. 76

  • ДСК предупреди за вирус през мобилния телефон


    Банка ДСК предупреди клиентите си на платформата за интернет банкиране „ДСК Директ" за опасен вирус. Той подменял началната страница на банката с искане потребителят да инсталира на телефона си антивирусна програма. За целта трябвало да посочи мобилния си номер, а след като го направи, получавал SMS с линк към нерегламентирано мобилно приложение. То пък заразявало GSM-a на потребителя, а злонамерени лица прихващали и получавали SMS-ите, пращани към него, вкл. и тези от банката. ДСК моли всеки, получил такава покана, да се обадят на 0700 10 375.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска безконтактна дебитна карта Visa Debit payWave

    Тя е продукт от по-висок клас с разширена функционалност, за издаването на който клиентите не плащат по-високи такси. Картите Visa Debit payWave имат контактен чип и безконтактна антена, което дава възможност за извършване на безконтактни транзакции при плащане в България и чужбина - само чрез доближаване на картата до ПОС терминала. В България максималната сума за безконтактни плащания без въвеждане на ПИН е 25 лв. или съответната равностойност във валута. Безконтактни плащания над 25 лв. се извършват с въвеждане на ПИН. В чужбина лимитите за безконтакни плащания са различни за всяка държава, като стандартно са от 20 до 50 евро.

    Прочети повече
  • ДСК предупреди клиентите си за онлайн атака


    Банка ДСК предупреди своите клиенти за нова онлайн измама, свързана с електронното банкиране. Регистрирани са няколко случая с клиенти на ДСК Директ, при които злонамерени лица заразяват компютъра на потребителя с вирус. След това се подменя началната страница на ДСК Директ с подканата потребителят да инсталира на мобилния си телефон приложение за антивирусна програма. За целта се изисква клиентът да посочи мобилния си номер и получава по-късно SMS с линк към нерегламентирана инсталационна програма. Мобилното приложение, което се предлага да бъде инсталирано, заразява и мобилния апарат на потребителя, при което се опитва да прихване получаваните SMS-и към този номер, включително тези от Банката.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова номинирана за „Мениджър на годината" от Европейската бизнес асамблея

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е номинирана за „Мениджър на годината" в конкурса за наградите на базираната в Оксфорд международна организация Европейска бизнес асамблея. управляваната от нея финансова институция също е сред номинациите за призовете - в категория „най-добро регионално дружество". отличените от международната организация компании и мениджъри ще бъдат обявени на официална церемония в Лондон на 21 април, съобщават от финансовата институция.

    Прочети повече
  • Банка ДСК издава безконтактни дебитни карти Visa Debit payWave

    Банка ДСК започва да издава безконтактни дебитни карти Visa Debit payWave от 16 февруари, съобщават от институцията. С тях клиентите могат да плащат закупените стоки и услуги, като само доближат картата си до ПОС терминала на търговеца, при който пазаруват. За покупки на стойност до 25 лв. не е необходимо въвеждането на ПИН код. Новите карти с безконтактна функционалност имат и контактен чип, с който може да се плаща по познатия начин с вкарване на картата в ПОС терминала и въвеждане на ПИН код. Картите са с международен достъп и с тях може да се извършват всички стандартни за дебитните карти Visa Electron операции - теглене от банкомат, плащания в търговски обекти, плащания в интернет и т.

    Прочети повече
  • Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи поредно международно признание

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи поредно международно признание. Тя бе номинирана за наградите на международната организация Европейска бизнес асамблея (ЕБА) в Оксфорд в категорията "Мениджър на годината". Маринова е отличена за значителния й принос към развитието и успеха на ръководената от нея институция и за прилагането на най-добрите управленски практики.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и Виолина Маринова с международно признание


    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е номинирана за „Мениджър на годината" в наградите на международната организация Европейска бизнес асамблея в Оксфорд. Маринова е отличена за значителния принос към развитието и успеха на ръководената от нея институция, за прилагането на най-добрите управленски практики и дейност в името на клиенитите и служителите. Банка ДСК е номинирана в категорията „Най-добро регионално дружество" за отличната й бизнес репутация, ефективната стратегия и продължаващото развитие и израстване. Церемонията по награждаването е на 21 април в Лондон.

    Прочети повече
  • Стабилност и спокойствие за един успешен бизнес

    Доротея Николова, главен финансов директор на Банка ДСК, е един от победителите в първото издание на конкурса CFO на годината. Forbes разговаря с нея за ползите от конкурса и културата в областта на корпоративните финанси

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Нараства ролята на банките в персоналните съвети „лице в лице"

    Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Нараства ролята на банките в персоналните съвети „лице в лице"

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, шеф на Банка ДСК: Хората отново започват да търсят кредити

    Лихвите по кредитите и депозитите ще продължат и през тази година тенденцията на спад. Тази прогноза направи главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Според нея финансовите институции в момента разполагат с много висока ликвидност и нямат нужда от допълнителен ресурс. Това няма как да не се отрази на ставките. В момента целта на трезорите е да се създаде оживление в кредитирането както при фирмите, така и при потребителите, обясни Маринова. Искаме добрите и перспективни проекти да имат възможност да получат евтино финансиране. Тя уточни, че в последните месеци се забелязва раздвижване и при индивидуалните клиенти.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК: Консервативното поведение на банките се оказа добра стратегия

     
    Създадената преди 64 години Банка ДСК (тогава Държавна спестовна каса) е кредитната институция с най-дългогодишна история на българския пазар. Развитието й преминава през различни преобразувания-от спестовна каса, през банка, която е еднолична държавна собственост“додъщерна институция на чуждестранен инвеститор - най-голямата унгарска банка OTP става неин собственик през 2003 г. Според размера на активите си - 9.98 млрд. лв. към края на 2014 г., Банка ДСК е втората по големина в сектора. Институцията обаче има най-големия портфейл в банкирането на дребно и най-много депозити и сметки на домакинства, а след приватизацията й навлиза активно и в корпоративния сегмент, както и в банкирането за малки и средни предприятия.

    Прочети повече
  • Отказали „участие“ в кризата - интервю с участието на Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на Банка ДСК

     
    Свободен разговор в приятен четвъртък следобед. Опитваме се да направим равносметка на последните 16 години и половина - времето, в което списание "Мениджър" стои убедително на българския медиен пазар. Какво се е променило от брой номер 1 през 1998 а. до брой номер 200 през 2015 а.
    в разговора участват:
    Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на Банка ДСК - носител на приза Мениджър на годината за 2013 а.
    Левон Хампарцумян - главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк - Мениджър на годината за 2012 а.
    Станислав Разпопов - главен изпълнителен директор на "Дунапак Родина" АД и регионален директор за Югоизточна Европа и Турция - Мениджър на годината за 2011 а.

    Прочети повече
  • Банка ДСК стартира ежегодната си кампания "За нашето бъдеще"

    Банка ДСК стартира отново ежегодната си кампания "За нашето бъдеще" за новооткрити детски влогове в периода от 1 до 30 юни. Върху тях се начислява бонус, който е надбавка от 0,5% към действащия лихвен процент, а срокът за предоставяне на бонуса е до навършване на пълнолетие на титуляра или до закриване на сметката. Минималната сума за откриване напромоционален детски влог е 50 лв. или евро.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова поздрави стипендиантите на фондация "Буров"

    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК  и Председател на УС на Фондация "Буров" Виолина Маринова поздрави стипендиантите на фондацията по случай тържественото връчване на удостоверенията им.

    Прочети повече
  • Банка ДСК провежда своята традиционна кампания "За нашето бъдеще"

     
    До 30 юни Банка ДСК ще провежда своята традиционна кампания "Банка ДСК "За нашето бъдеще". Тя е посветена на международния празник на детето 1 юни. В рамките на кампанията всеки, който открие детски влог, ще получи бонус към лихвата, която се начислява по него.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и MoneyGram увеличиха с 60% преводите на суми през банкомат

    Банка ДСК и MoneyGram увеличиха с 60% преводите на суми през банкомат с карти на банката от началото на годината. Услугата стартира точно преди една година и е безплатна за клиента. Необходимо е той да притежава дебитна карта на Банка ДСК по сметка в лева. Повече от половината MoneyGram преводи, получени на банкомат, са изпратени от Великобритания, на второ място са тези от САЩ.

    Прочети повече
  • ДСК с промоция по ипотечни кредити

    От 1 юни Банка ДСК стартира нова промоция за жилищни и ипотечни кредити в лева и евро за граждани с обезпечение на жилищен или в комбинация с нежилищен имот. Промоцията е до 30 юни. За този период Банка ДСК предлага лихвени проценти от 5,7%, формирани на базата на шестмесечен SOFIBOR и EURIBOR, при ползване на различни програми на банката. За периода на промоцията има и по-ниска такса за разглеждане на искане и одобряване на кредит-0,25% върху одобрения размер.

    Прочети повече
  • Банка ДСК обяви промоционална кампания за новоотпускани жилищни и ипотечни кредити


    Банка ДСК обяви промоционална кампания за новоотпускани жилищни и ипотечни кредити в левове и в евро за физически лица с обезпечение на жилищен или в комбинация с нежилищен имот. Кампанията ще е в сила от 1 до 30 юни 2015 г., като през този период институцията ще предлага по заемите променливи лихвени проценти от 5.7%, формирани на базата на шестмесечен SOFIBOR и EURIBOR, при ползване на различни програми на банката. Условията по промоцията включват и по-ниска такса за разглеждане на искане ц одобряване на кредит - 0.25% върху одобрения размер.

    Прочети повече
  • Собственикът на ДСК заговори за придобиване на гръцки банки в България


    Унгарската група OTP, която е собственик на българската банка ДСК, възнамерява да расте на балканските пазари, придобивайки активи на гръцки банки.
    Това става ясно от изказване на вицепрезидента на групата Ласло Бенчик, записано по време на пресконференция за представянето на финансовите резултати на групата от унгарския финансов портал Portfolio.hu.
    От него става ясно, че банковата група има интерес от придобиването на гръцки банки в страните България, Румъния и Сърбия, но не и в самата Гърция.
    Тук е мястото да припомним, че процесът по сливания на гръцки банки започна, след като наскоро „Пощенска банка" придоби в България активите на гръцката „Алфа банк".

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon