новини

Архив новини, стр. 77

  • Унгарската OTP може да придобие някои от гръцките банки у нас

    Унгарската OTP, която е собственик на Банка ДСК, е възможно да придобие някои от гръцките банки в България, Румъния или Сърбия. Това е заявил на брифинг в края на миналата седмица Ласло Бенчик, зам. главен изпълнителен директор на банковата група, цитиран от Reuters и вестник "Стандарт". Изявлението е направено в Будапеща след представяне на финансовите резултати на OTP group за второто тримесечие на годината. Ако това се случи, финансовата група може да разшири присъствието си в България, където вече притежава Банка ДСК - втората по големина кредитна институция в страната. Наскоро Eurobank (Пощенска банка, която също е с известно гръцко участие) купи клона на гръцката Alfa Bank у нас.

    Прочети повече
  • Унгарската група OTP възнамерява да расте на балканските пазари

    Унгарската група OTP, която е собственик на българската "Банка ДСК", възнамерява да расте на балканските пазари, придобивайки активи на гръцки банки. Това става ясно от изказване на вицепрезидента на групата Лаело Бенчик, записано по време на пресконференция от унгарския финансов портал Portfolio.hu. Банковата група има интерес да придобие активи на гръцки банки в България, в Румъния и в Сърбия, но не и в самата Гърция.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: 10 години лидерство в БАНКА ДСК За мен са естествено продължение на вложените усилия

     
    БАНКА ДСК - Виолина Маринова:10 години лидерство в БАНКА ДСК За мен са естествено продължение на вложените усилия.

    Прочети повече
  • Кои са най-известните банкери у нас

    Двамата най-известни банкери в страната събират над 75% от гласовете на участниците в анкета на Profit.bg. Лидерската позиция е за Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, за когото са гласували 55.22 на сто от анкетираните. Председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е с 20.39% от гласовете, докато трети се нарежда Асен Ягодин, член на УС и изпълнителен директор на Пощенска банка, с 6.58%. Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов и Мария Русева, която доскоро заемаше поста зам. главен изпълнителен директор и заместник председател на Управителния съвет на Сосиете женерал Експресбанк, допълват челната петица.

    Прочети повече
  • Банка ДСК отвори центрове за бизнес клиенти

     
    Като част от новата си бизнес стратегия Банка ДСК разработи и откри специализирани бизнес центрове, в които предлага високо равнище на обслужване на своите корпоративни и МСП клиенти.
    Бизнес центровете предлагат изцяло нов модел на обслужване, който се основава на удобство, бързина и компетентност, както и на гъвкавост при намирането на индивидуални клиентски решения, например кандидатстването за определен продукт може да се извърши в офиса на клиента или в някой от бизнес центровете по негов избор. Новият бизнес подход дава възможност клиентите да бъдат обслужвани чрез най-удобните за тях канали и методи, както и при необходимост да ползват услуги във всичките 380 клона на Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова присъства на учредяването на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" АД

    ***
    Виолина Маринова, председател на УС на "Банка ДСК", представляваше Асоциацията на банките в България при учредяването на представянето на новосъздадения "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" АД.

    Прочети повече
  • Банка ДСК и Националният гаранционен фонд подписаха споразумение за гарантиране на портфейл от кредити за малки и средни предприятия в България

    Банка ДСК и Националният гаранционен фонд подписаха споразумение за гарантиране на портфейл от кредити за малки и средни предприятия в България. Чрез споделяне на риска банката ще може да предоставя кредити и гаранции при облекчени изисквания за обезпеченост и атрактивни цени. Гаранционната схема ще се прилага основно за финансиране на европроекти пооперативни програми за период 2014-2020 г.
    80% от кредитните експозиции на банките са съсредоточени в шест сектора
    Това са търговията, преработващата промишленост, недвижимите имоти, строителството, хотелиерството и ресторантьорството и енергетиката
    Investor.

    Прочети повече
  • Промоционални кредити за МСП от Банка ДСК

    Банка ДСК стартира промоционална кампания за кредити за микро, малки и средни предприятия в периода до 29 януари 2016 г. Банката ще отпуска кредити на малките и средни предприяти с инвестиционна цел и за оборотни средства (кредитна линия, овърдрафт).
    Кредитите ще бъдат отпускани в евро и лева. Промоционалната лихва по тях е 5.2% за първата година, както и между 5.5 и 6.5% за следващите периоди - в зависимост от вида на кредита и неговата продължителност. Кредитите ще са с такса ангажимент от 0.5% годишно, както и такса управление за първата година от 0.3%.
    Размерът на кредитите ще се определя въз основа анализ на финансовото състояние на фирмите, източниците за погасяване на кредита и на достатъчността и ликвидността на обезпечението.

    Прочети повече
  • Банка ДСК оглави класацията на bne IntelliNews

    Българската кредитна институция спечели по показателя възвръщаемост на собствения капитал
    С възвръщаемост на собствения капитал от 21.71 притежаваната от Банкова група ОТП и втора по големина в страната, Банка ДСК печели призовото място в крайното класиране на базираното в Лондон издание bne IntelliNews.
    Годишната класация отразява финансовите показатели на банките в повече от 30 страни в региона - Централна, Източна и Югоизточна Европа.
    Ръководената от Виолина Маринова банка е победител сред кредитните институции в България по основния показател възвръщаемост на собствения капитал, като са взети под внимание и растежът на активите и печалбата на класираните банки.

    Прочети повече
  • ДСК е банка на годината за 2014 г.

    Финансовите институции се подготвят за проверката на качеството на активите
    Банка ДСК е банка на годината за 2014. Тя бе наградена и в категорията най-голям пазарен дял по време на церемония, организирана от Асоциация Банка на годината. Отличени бяха още УниКредит Булбанк за ефективност, БНБ Париба за най-добър чуждестранен клон, Societe Generale Експресбанк за най-динамично развитие. С най-голям успех в битката за клиенти е Пощенска банка.
    Церемонията бе предшествана от Втората международна конференция „Финансова стабилност“, на която се обсъждаха промените в регулаторната среда на българската и европейската банкова система, оценяване, реформиране и развитие на Банковия надзор в съответствие с Базелските принципи, предстоящите стрес тестове и оценката на качеството на активите на българските банки и други.

    Прочети повече
  • ДСК е банка на годината

    ДСК беше обявена за банка на годината за 2014 г. от едноименната асоциация „Банка на годината". Трезорът победител беше определен сред 28-те български финансови институции от жури, в което участват водещи банкери, финансисти и анализатори. ДСК получи награда и в още една категория - за най-голям пазарен дял. Пощенска банка взе приза „Таен клиент" като признание за успехите на трезора в обслужването на клиенти. УниКредит Булбанк получи наградата за ефективност, а Сосиете Женерал Експресбанк грабна приза за динамика на развитие. Като най-успешен чуждестранен клон беше отличена БНП Париба. Непосредствено преди връчването на наградите в София се проведе конференция, посветена на финансовата стабилност.

    Прочети повече
  • Промени живота си днес с потребителски кредит от Банка ДСК

    Промени живота си днес с потребителски кредит от Банка ДСК. Утре започва от днес! Не отлагай плановете си. реализирай ги сега с новите условия по потребителски кредити от Банка ДСК. Предложението важи за новоразрешени кредити в лева и евро при превод на работна заплата или пенсия по програма ДСК Партньори.
    Прочети повече
  • Банка ДСК с приз за дългогодишно партньорство от SOS Детски селища България

     Главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова получи грамота и плакет за дългосрочна дарителска подкрепа на SOS Детски селища от националния изпълнителен директор на сдружението Пламен Стоянов                

    Прочети повече
  • Благодарствено писмо на SOS Детски селища България до Банка ДСК за възможността през банкоматите на Банката да се правят дарения към SOS Детски селища


    Екипът на SOS Детски селища България благодари на Банка ДСК за предложената нова възможност от края на миналата година да се правят дарения през банкоматите на Банката към SOS Детски селища

    Прочети повече
  • Банка ДСК с приза „Банка на годината"

    Банка ДСК стана „Банка на годината" за 2014. Трезорът получи престижната награда, учредена от Асоциация „Банка на годината".
    Тя получи още една награда - за най-голям пазарен дял. Пощенска банка взе отличието „Таен клиент" като признание за най-големи успехи в битката за клиентите. Призът за най-успешен чуждестранен клон отиде в БНБ Париба, наградата за ефективност отиде в УниКредит Булбанк. Отличието за най-динамично развитие отиде при Сосиете Женерал Експресбанк.

    Прочети повече
  • ДСК взе приза „Банка на годината"

    Светлана ВЕЛЕВА
    След едногодишно прекъсване Асоциация "Банка на годината" връчи наградите си. Призът "Банка на годината" получи Банка ДСК. финансовата институция взе и награда за най-голям пазарен дял. Само преди няколко дни БНБ оповести данни към септември за печалбата на търговските банки, където първото място отново се държи от ДСК. "Сосиете Женерал Експресбанк" получи отличие за най-динамично развитие, а наградата за ефективност отиде при "УниКредит Булбанк". Тази година бе даден и приз "Таен клиент", който отиде при "Пощенска банка" като признание за най-големи успехи в битката за клиентите. За най-успешен чуждестранен клон бе отличена "БНБ Париба".

    Прочети повече
  • Банка ДСК стана банка на годината

     
    Банка ДСК стана банка на годината, финансовата институция получи наградата на едноименната асоциация на изискана церемония в четвъртък вечерта. Банка ДСК взе и още един приз - за най-голям пазарен дял. Пощенска банка взе отличието „Таен клиент" като признание за най-големи успехи при обслужването. Призът за най-успешен чуждестранен клон отиде в „БНП Париба", наградата за ефективност отиде в УниКредит Булбанк. Отличието за най-динамично развитие взе Сосиете Женерал Експресбанк. Наградите дойдоха, след като банкери, финансисти и анализатори обсъждаха финансовата стабилност, предстоящите стрес тестове и оценка на активите на банките и застрахователите.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е големият победител в тазгодишните банкови награди на "Асоциация банка на годината"

    Банка ДСК е големият победител в тазгодишните банкови награди на "Асоциация банка на годината". Освен голямата награда, трезорът взе приза за най-голям пазарен дял. Като най-ефективна беше определена УниКредит Булбанк, Пощенска взе приза "Таен клиент", а наградата за най-успешен чуждестранен клон отиде при БНП Париба. СЖ Експрес банк пък е най-динамично развиващата се кредитна институция.

    Прочети повече
  • За пети път The Banker обяви Банка ДСК за „Банка на годината”

    Първото място в класацията е заради доверието на клиентите и иновациите в услугите
    Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2015 г.” във високопрестижния конкурс „Награди 2015 за банка на годината”, организиран традиционно от британското списание The Banker.
    Това е петото поред отличие "Банка на годината в България", което дава британското сп. The Banker на финансовата институция, ръководена от Виолина Маринова.
    Присъждането на първото място в класацията се основава на прецизната оценка на журито, която включва представянето на банките на фона на променената глобална среда - забавен икономически растеж и проблемите, свързани с ниските лихвени нива.

    Прочети повече
  • "БАНКЕРЪ" връчи своите награди


    Вестник "БАНКЕРЪ" връчи за 22-и път наградите "Банкер на годината" на стилна церемония в столичния ресторант "Скай плаза".
    Въпреки сложната финансова и икономическа ситуация вестник "БАНКЕРЪ" продължи традицията си запазена повече от двадесет години - да отличи мениджърите на онези финансови институции, които запазиха стабилност през 2015-а.
    "За присъстващите тук тази вечер е време за равносметка на отиващата си трудна финансова година. Година, през която банките бяха замразени от външна и вътрешна икономическа нестабилност. Година, през която дори ниските лихви не можаха да съживят кредитирането, а банките бяха принудени да трупат огромна ликвидност", каза при откриването на церемонията главният редактор на вестника г-жа Бистра Георгиева.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon