новини

Архив новини, стр. 72

  • Фондация "Банки Инвестиции Пари" публикува годишната си класация за най-добрите финансови институции в България

    Кои са най-добрите банки у нас?
    Най-добрата банка в България за 2012 г. е ДСК.
    Това показва годишната класация на фондация "Банки Инвестиции Пари", разработена от Българската агенция за кредитен рейтинг.
    ДСК се изкачва до върха на класацията след като е била на четвърто място миналата година.
    Годишната класация на "Банки Инвестиции Пари" е основана единствено на финансовите показатели на банките, обясняват авторите й.
    Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя за банките, сред които възвращаемостта и ликвидността на активите, съотношението между собствен капитал към средния размер на активите, динамиката на привлечените депозити за оценяваната година, делът на депозитите на граждани в общите депозити и други.

    Прочети повече
  • Най-добрата банка в България

     
    Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2012 г. според годишната класация на Фондация ”Банки Инвестиции Пари”. Проучването се базира изцяло на финансовите показатели на кредитните институции и не се влияе от субективни позиции и лобистки интереси.
    Рейтингът за най-добра банка се базира на 12 финансови показателя, сред които възвращаемост на активите и капитала, капиталови съотношения, дял на депозитите, размер на активите, нетен лихвен марж.
    След ДСК, която беше на 4-то място през 2011 г., в класацията се нареждат Уникредит Булбанк и Банка Пиреос.
    Като най-бързо развиваща се банка за 2012 г, от ”Банки Инвестиции Пари” са определили за втора поредна година Корпоративна Търговска Банка, следвана от Първа Инвестиционна Банка и Ти Би Ай Банк.

    Прочети повече
  • Банка ДСК най-добра в интернет

     
    Банка ДСК бе отличена като „Най-добра интернет банка в България за 2013 г.". Престижният конкурс се организира за 14-и пореден път от авторитетното нюйоркско списание Global Finance. Отличието за Банка ДСК е в раздела за потребителски банки с акцент върху банкирането на дребно за региона на Централна и Източна Европа.
    Сред критериите за определяне на победителите са сила на стратегията за привличане и обслужване на клиенти онлайн, ръст, широка гама продукти, дизайн и функционалност на сайта.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2012 г.

    Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2012 г. според годишната класация на фондация „Банки Инвестиции Пари". Проучването се базира изцяло на финансовите показатели на кредитните институции. След Банка ДСК в класацията се нареждат Уникредит Булбанк и Банка Пиреос България. Най-печелившата банка за миналата година също е Банка ДСК, след нея са Прокредит Банк и Уникредит Булбанк.

    Прочети повече
  • ДСК с приз за най-добра интернет банка у нас през 2013 г.

    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра интернет банка в България за 2013 г." в престижния конкурс „ Най-добрите интернет банки в света 2013". Той се организира за 14-и пореден път от авторитетното нюйоркско списание Global Finance . Отличието за Банка ДСК е в раздела за потребителски банки, с акцент върху банкирането на дребно, за региона Централна и Източна Европа. Критериите за определяне на банките -победители в отделните страни са ясни и строги: сила на стратегията за привличане и обслужване на клиенти онлайн; успех при привличане на клиенти към предложенията в мрежата; ръст на онлайн клиентите; широка гама на предложени продукти; доказателства за осезаеми предимства, получени от кампаниите в интернет; дизайн и функционалност на уеб-сайта.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е най-добра интернет банка

     
    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра интернет банка в България за 2013 г." в конкурс, организиран за 14-и пореден път от нюйоркското списание „Глобъл файнанс". Отличието за финансовата институция е в категорията за потребителски банки с акцент върху банкирането на дребно за региона Централна и Източна Европа.
    Критериите за определяне на победителите в отделните страни са свързани със силата на стратегията за привличане и обслужване на клиенти онлайн. Сред показателите са успех при привличане на клиенти към предложенията в мрежата, ръст на онлайн клиентите, широка гама на предложения и други. От банката уточняват, че признанието е с висока стойност за трезора заради големия брой участници и високите изисквания на международното жури, съставено от представители на „Инфосис" - световен лидер в консултирането, технологиите и аутсорсинга, и от редактори на списанието, коментират от банката.

    Прочети повече
  • Банка ДСК получи приз за „Най-добра банка в България за 2013 г."

    Банка ДСК получи приз за „Най-добра банка в България за 2013 г." във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2013", организиран от специализираното британско списание „Юромъни". Отличието се присъжда след оценка на клонова-та мрежа, клиентската база, финансови показатели и др.

    Прочети повече
  • ДСК обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г."

    ДСК обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г." във високоавторитетния конкурс „ Награди за отлични постижения 2013", организиран от специализираното британско списание „Юромъни".

    Прочети повече
  • ДСК е обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г."

    ДСК е обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г." в конкурса на британското списание „Юромъни". фокусът на присъжданите награди на „Юромъни" са лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара.

    Прочети повече
  • ДСК e "Най-добра банка в България за 2013 г."

    ДСК e "Най-добра банка в България за 2013 г."според специализираното британско списание "Юромъни". Отличието се присъжда след оценка на клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите банкови продукти и услуги, финансови показатели и др. През 2007 г. списанието отличи Банка ДСК като една от "най-добре управляваните банки в Централна и Източна Европа". Преди дни ДСК беше обявена за "Най-добра интернет банка в България за 2013 г." от американското списание Global Finance.

    Прочети повече
  • Банка ДСК - „Най-добра банка в България за 2013 г."

    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г.” във високоавторитетния конкурс „ Награди за отлични постижения 2013”, организиран от специализираното британско списание „Юромъни”. Поредното международно отличие за Банка ДСК е много ценно, тъй като се присъжда след внимателна оценка на множество количествени и качествени фактори като: клонова мрежа; клиентска база; обхват на предлаганите банкови продукти и услуги; финансови показатели; технологични нововъведения; активност в сферата на корпоративната социална отговорност и др. Фокусът на присъжданите награди на „Юромъни” е лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара. Заслужава да припомним, че високоавторитетното британско списание отличи Банка ДСК през октомври 2007 г.

    Прочети повече
  • „Банка ДСК" бе обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г."

    Това признание тя заслужи на конкурс „Награди за отлични постижения 2013", организиран от специализираното британско списание „Юромъни". Изданието я отличи и през октомври 2007 г. като една от „най-добре управляваните банки в Централна и Източна Европа". „Банка ДСК" бе обявена и за „Най-добра интернет банка в България" - това вече в престижния конкурс „Най-добрите интернет банки в света 2013" на нюйоркското списание Global Finance. Това отличие се дава на потребителски банки, при които акцентът на дейността е върху банкирането на дребно.

    Прочети повече
  • „Юромъни": ДСК е най-добрата банка в България

    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г." в конкурса „Награди за отлични постижения 2013", организиран от британското списание „Юромъни".
    Поредното международно отличие за Банка ДСК се присъжда след внимателна оценка на множество фактори като клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите продукти и услуги, финансови показатели и други, фокусът на присъжданите награди на „Юромъни" е свързан с лидерството, иновациите и сериозното влияние върху пазара. Британското списание отличи Банка ДСК през октомври 2007 г. в Дубровник като една от „най-добре управляваните банки в Централна и Източна Европа".

    Прочети повече
  • Банка ДСК получи втора евронаграда

     
    Банка ДСК е избрана за национален първенец в международния конкурс „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.в, съобщиха от финансовата институция. Тя е оценена по три критерия: иновации, отлични постижения в бизнеса и устойчивост. В конкурса са участвали 17 000 организации от 31 държави.
    Това е второто отличие на Банка ДСК в този конкурс, първото беше през 2011 г. Централата на Европейските бизнес награди е в Лондон, а журито е съставено от 60 видни икономисти, университетски преподаватели, бизнес лидери, политици, собственици на медии. Конкурсът се спонсорира от RSM - световна мрежа от независими счетоводни, одиторски и консултантски компании.

    Прочети повече
  • Пореден приз за ДСК

     
    Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г." в конкурса „Награди за отлични постижения" на сп. „Юромъни". Призът се присъжда след оценка на важни фактори като клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите банкови продукти и услуги, технологични нововъведения и др. Наскоро ДСК беше отличена и като „Най-добра интернет банка в България за 2013 г." от авторитетното нюйоркско списание Global Finance.

    Прочети повече
  • Банка ДСК е с приз за екологична и корпоративна устойчивост

    Банка ДСК е с приз за екологична и корпоративна устойчивост от престижния международен конкурс „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г." В него се оценяват организации по 3 критерия - иновации, постижения в бизнеса и устойчивост.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с приз за екология

    Банка ДСК бе отличена като първенец по екологична и корпоративна устойчивост в конкурса „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г." финансовата институция за втори път печели след 2011 г. „Европейските бизнес награди" с централа в Лондон са най-голямата програма в Европа, която подбира компании, които могат убедително да изявят търговски успех, новаторство и професионална етика.
    В конкурса се оценяват някои от най-силно представящите се браншове в Европа въз основа на три основни критерия: иновации, отлични постижения в бизнеса и устойчивост.
    Тази година в надпреварата са участвали 17 000 организации от 31 европейски страни. 

    Прочети повече
  • Виолина Маринова с юбилей

             
    На 6 август Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, отпразнува своя 60-годишен юбилей. Професионалният й живот е свързан изключително с институцията Банка ДСК, която управлява от 2005 г. и в която работи повече от 40 години.
    Самата тя признава годините, в които Банка ДСК е унгарска собственост, за вододел в кариерата си, тъй като е получила ценен опит, прилагала е добри практики на европейско банкиране и е ръководила множество проекти, свързани с унифицирането на стандартите на банковата група.
    Тази посветеност на работата, превръщането на развитието и просперитета на Банка ДСК в кауза за г-жа Маринова, не остава незабелязано от родни и чуждестранни експерти и издания, които я удостояват с множество награди.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon